Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коктебель - чорноморська перлина під Кара-Дагом - Блог Dobovo

Відпочинок на українській землі завжди наповнений старими традиціями і являє собою ласий шматочок для туристів зі всіх країв світла. Особливо великою популярністю користується відпочинок на півострові Крим. Що ж, це цілком зрозуміло.

Крим - це унікальне місце, яке представляє собою комплекс найважливіших курортних факторів. Сонячні промені забезпечують тривалий курортний сезон (з травня по жовтень), гори дають кристально-чисте повітря, Чорне море, що омиває Крим, рясніє мінеральними солями. Все це (в комплексі з чистою екологією) дозволяє заряджати здоров'ям і бадьорістю на цілий рік.

На сьогоднішній день в Криму є всі умови для висококласного відпочинку. Шикарні готельні комплекси з номерами-люкс і сьютами, санаторії, в яких медицина піднята на найсучасніший рівень, безліч розваг на будь-який смак і навіть екологічно чисті фрукти і овочі з місцевого ринку - все це робить відпочинок незабутнім.

У Криму чимало курортів - Феодосія, Судак, Ялта, Сімеїз, але чималим попитом також користується відпочинок в Коктебелі. Подорож в Коктебель - це окрема історія. Коктебель - це не просто курортне місто. З самого початку його формування як курорту це місто стало притулком поетів, літераторів та митців, які проїжджали чимало верст від Москви і Санкт-Петербурга, щоб не тільки поніжитися на пляжі, але і поспілкуватися з близькими по духу людьми.

Тут свого часу жив М. Волошин, бували М. Цвєтаєва, Н. Гумільов та інші поети. Та й сучасний Коктебель - це курорт для інтелектуалів. Тут панує богемна атмосфера, регулярно проводяться літературні зустрічі, фестивалі бардівської пісні та інші культурні заходи. Так що нудьгувати вам не доведеться.

Дістатися до Коктебеля дуже просто. Спочатку потрібно поїздом доїхати до міста Феодосії, а далі пересісти на таксі і через якихось півгодини після прибуття - ви вже ніжитеся на пляжі під ласкавими сонячними променями.

Перший день можна присвятити розміщення, але під вечір багато хто не може втриматися від походу в гори. Побродивши по горах, постоявши під гірським водоспадом, стомлені, але щасливі, мандрівники повертаються в готель. А вже з другого дня, відпочивши з дороги, можна починати досліджувати місцеві пам'ятки.

Будинок-музей М. Волошина. Саме в цьому будинку були багато знаменитих людей свого часу. До цього дня в музеї збереглася незвичайна атмосфера, тому бути в Коктебелі і не сходити в музей - це злочин.

Могила М. Волошина. Поет заповідав поховати його на одній з неподалік розташованих гір. Щодня сотні туристів піднімаються на її вершину, щоб віддати пам'ять генію Волошина і з висоти пташиного польоту оглянути відкривається на коктебельську бухту вид.

Вулкан Кара-Даг. Це древній вулкан є сплячим, але від цього не менш привабливим для туристів. На горах, утворених при його виверженні, розташований знаменитий Карадазький заповідник, який можна відвідати в рамках екскурсії.

Винний магазин заводу «Коктебель». Це також одна з визначних пам'яток. Виноградники «Коктебеля» щорічно дають величезний урожай, що дозволяє створювати марочні вина з унікальним букетом. Туристи вважають за краще «Білий Адмірал» та «Напівсухе», а також марки «Мускат червоного каменю», «Чорний полковник», «Чорна леді», «Мускат бурштиновий» і т.д. У дегустаційному залі є можливість спробувати вино перед покупкою, ну а тим, хто зацікавиться технологічним процесом, рекомендуємо відвідати з екскурсією льоху винзаводу.

Коктебельський дельфінарій. Щодня, 2 - 3 рази на день, в Коктебелі дають вистави за участю морських тварин. Під час виступу, яке однаково подобається як дорослим, так і дітям, можна побачити, як вважають морські котики, танцюють і співають дельфіни, причому видовище це, треба сказати, вельми неординарна.

Ресторани та кафе. Це окрема пам'ятка зі східним колоритом, яка дозволяє не тільки насититися, але і побувати у справжній східній казці. Відпочиваючи в татарському ресторані, головною родзинкою якого є кухня, що відрізняється особливими способами приготування їжі, можна також долучитися до культури даного народу. Туристам незмінно подобається легка східна музика, а також місцеві красуні, які виконують народні танці.

Орендувавши квартиру в Коктебелі, також можна покататися на яхті, відвідати знамениті «Золоті ворота», щоб кинути монетку й загадати бажання, виплисти у відкрите море і позасмагати на борту орендованого катамарана, обплавати уздовж вулкана Кара-Даг і побачити знамениту «Ванну закоханих» - невеликий водоспад, що стікає в порожнисту кам'яну чашу.

З дітьми можна сходити в парк розваг, відвідати 7-D кінотеатр, покататися на коні або на квадроциклі. Ну а тим, кому до душі екстремальний відпочинок, обов'язково сподобається дайвінг. Так, за екскурсіями, відвідуванням визначних пам'яток і перебуванням на пляжі, час пролітає непомітно, і коли приходить час їхати, то все роблять це з великим небажанням і явним жалем. А це і є найкращий показник відмінного відпочинку!

Новости