Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Книга «Історія храмів і монастирів Вологди»

  1. Книга «Історія храмів і монастирів Вологди»

Книга «Історія храмів і монастирів Вологди»

Книга видана в рамках проекту "Видання науково - популярної книги" Історія православних храмів і монастирів Вологди ", який отримав грантову підтримку конкурсу" Православна ініціатива 2013-2014 ".

Книга розповідає про історію православних монастирів, церков і каплиць Вологди, що існували на початок ХХ століття і що з'явилися в наші дні. У книзі представлено понад 250 ілюстрацій.

Книга об'єднала історію всіх православних монастирів, церков і каплиць Вологди, що існували на початок ХХ століття і що з'явилися в наші дні. Автори статей - професійні краєзнавці-історики, вони зуміли відтворити формувалася століттями розвинену топографію міста на прикладі Вологди, розповідаючи про історію Церкви на Російському Півночі. Ілюстраціями книги стали історичні та сучасні знімки, які дають уявлення про те, як мінявся вигляд існуючих сьогодні храмів, якими були втрачені і напівзруйновані церкви і каплиці.

У книзі міститься інформація про більш ніж сотні об'єктів культурної спадщини. Вона поділена на три розділи, і найбільший з них присвячений 70 храмам (вони поділені на соборні, парафіяльні, приписні, цвинтарні, будинкові та ін.). Також в книзі можна прочитати про 22 каплицях міста.

Велика частина тиражу передана в Вологодську митрополію, в Вологодську духовну семінарію, в недільні школи при храмах Вологди, в обласні, міські та районні бібліотеки.

Скачати книгу


Новости