Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тото Кутуньо замінить у складі журі «Нової хвилі» Раймонда Паулса

За два тижні до початку «Нової хвилі» молоді виконавці, що представляють різні країни світу, з'їжджаються в Юрмалу. Пісенний конкурс, засновниками якого є відомі композитори Ігор Крутой і Раймонд Паулс, ось уже 12 років проходить в Латвії. У цьому році вперше за історію фестивалю серед членів журі не буде латвійського маестро. Його замінить відомий італійський співак Тото Кутуньо. Нинішнього літа в Юрмалі очікується цілий десант світових знаменитостей. Відкриє свято пісні зірка мюзиклу «Нотр-Дам де Парі» Гару і улюбленець жінок сладкоголосий іспанець Хуліо Іглесіас. Також в Юрмалу приїдуть італійський тенор Алессандро Сафіна, французька зірка Емма Шаплин, близька подруга Ігоря Крутого Лара Фабіан. Маестро Крутий заявив, що в цьому році всі артисти співатимуть виключно «наживо». Фестиваль пройде з 23 по 29 липня, всі дні конкурсу буде транслювати телеканал «Україна».

Як обіцяють організатори, гостей Юрмали чекає безліч сюрпризів. Один з них - довгоочікуваний ремонт старого дерев'яного концертного залу «Дзінтарі». Зараз там щосили ведуться ремонтні роботи, які триватимуть до осені. Але на час фестивалю будівництво, зрозуміло, зупинять. Наскільки комфортною буде така обстановка для артистів і глядачів, з'ясується, коли конкурс почнеться.

Головний режисер «Нової хвилі» Олександр Ревзін повідомив, що у другий конкурсний день учасники заспівають дуетом з переможцями та лауреатами фестивалів минулих років. Україна в цьому році представляють два виконавця - солістка групи «Гірчиця» Оля Діброва і фіналіст шоу «Х-фактор» Аркадій Войтюк. Ольга - студентка Інституту музики імені Глієра, професійно займається музикою з дитинства.

- Я мріяла бути скрипалем і стюардесою, але ні того ні іншого з мене не вийшло, - сміється Ольга Діброва (на фото) - Я мріяла бути скрипалем і стюардесою, але ні того ні іншого з мене не вийшло, - сміється Ольга Діброва (на фото). - Занадто непосидючість і боюся літати. Вирішила взяти участь в конкурсі тому, що в липні в Києві буде дуже жарко. До того ж я ніколи не була в Латвії. На вибір пісень для конкурсу вплинув мій темперамент. У Юрмалу зі мною їде група «Гірчиця», в якій співаю, а також улюблений перукар.

Аркадій Войтюк налаштований не менш оптимістично. Він навіть придумав вже, на що витратить виграні гроші. Молодий виконавець у разі перемоги влаштує пишне весілля. До речі, наречена співака буде підтримувати його в Юрмалі. Вперше про талант майбутнього хірурга, студента Київського медичного університету Україна дізналася на шоу «Х-фактор», де він в дуеті «Аркадій і Маліка» дійшов до фіналу, показавши себе не тільки як виконавець, а й автор пісень. Хоча в дитинстві «фахівці» запевняли батьків, що співати їх хлопчик ніколи не буде.

- У другому класі вчителька нас зібрала, щоб перевірити, у кого з дітей є музичний слух, - каже Аркадій Войтюк (на фото) - У другому класі вчителька нас зібрала, щоб перевірити, у кого з дітей є музичний слух, - каже Аркадій Войтюк (на фото). - Після цього моїм батькам сказали, що співати я не можу. Мене це так розлютило, що став більше займатися музикою. При цьому мріяв стати футболістом. А співав на прохання мами. Першою моєю піснею була «Зачарована, зачарована». Взяти участь у «Новій хвилі» мріяв кілька років, але не думав, що таке реально для звичайної людини. І тепер дуже хочу, щоб популярний конкурс став трампліном до мого майбутнього успіху. Я вийшов з шоу «Х-фактор», який відкрив мене людям. Сподіваюся, вони знову прийдуть на допомогу.

Перед від'їздом в Юрмалу Аркадій презентував свою дебютну пісню «Мамо». Почувши композицію, Ігор Крутой порадив Аркадію негайно знімати на неї кліп. Саме з цією піснею українською мовою Аркадій виступить на другий день конкурсу.

- Під час відбіркових турів я співав і говорив тільки українською, але члени журі мене прекрасно розуміли і відповідали на рідній мові, - розповів Аркадій. - І в Юрмалі має намір чинити так само. Думаю, дух батьківщини приніс мені удачу і не підведе під час фіналу.

Всього в конкурсі молодих виконавців візьмуть участь 15 артистів з різних країн світу. За три дні вони виконають по три композиції: світовий хіт, хіт своєї країни і авторську пісню. Оцінювати виступи учасників і ставити свої оцінки буде журі, до складу якого увійшли Валерій і Костянтин Меладзе, Валерія, Ігор Крутой, продюсер Ігор Матвієнко, Ігор Ніколаєв, Юрій Антонов, Лайма Вайкуле, Леонід Агутін і Тото Кутуньо.

- Ви будете стояти на сцені і хвилюватися в очікуванні оцінок, а ми, члени журі, будемо переживати, щоб не помилитися з цифрою, - сказав молодим виконавцям Тото Кутуньо. - Будь-який бал або його відсутність може стати вирішальним в результаті музичного змагання. Але я бажаю вам не думати про голосування суддів.

За підсумками трьох днів число балів буде підсумовано. Виконавець, який набрав найбільшу кількість балів, і стане переможцем. Він отримає головний приз - «Кришталеву хвилю» і грошову винагороду. Призовий фонд конкурсу становить 100 тисяч євро - 50, 30 і 20 тисяч доларів за перше, друге і третє місце відповідно.

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости