Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шрі Ланка

  1. Хвилі моря і океану в чому різниця?
  2. Безпека на океані звід правил
  3. Океан і вибір спокійного пляжу Шрі-Ланки

Сьогодні трішечки хочу розповісти не стільки про Шрі-Ланці, скільки про океан, який оточує її. Багато туристів, усвідомлено вирушаючи на острів Цейлон вперше, саме тут вперше виявляються на справжніх океанічних пляжах. Всі ви, що збираються найближчим часом відвідати з візитом один з курортів південного узбережжя острова, напевно бували на «наших морях», і багато хто з вас напевно навіть бачили як море штормить і хвилюється. На жаль, змушений вас засмутити, ви навіть не можете представляти що таке Індійський океан. Справа в тому, що людина, яка навіть на власні очі бачив шторм на морі, абсолютно не уявляє чим відрізняється океанічна хвиля від звичайної морської. Я не хочу щоб ви їхали на Шрі-Ланку, повними ілюзій на кращі пляжі острова і потім розчаровувалися, я хочу щоб ви повністю володіли інформацією про те, як потрібно себе вести у воді і які потрібно вибирати пляжі для відпочинку якщо ви впевнені що з океаном не впораєтеся.

Хвилі моря і океану в чому різниця?

Хвилі моря і океану в чому різниця

Основна відмінність хвилі на Шрі-Ланці, від звичайної морської, яку ми бачимо на узбережжі Чорного або будь-якого іншого моря в нашій локації, полягає в тому, що тут вона є завжди. Який би ви пляж не поїхали для відпочинку, куди б ви не попрямували, будь то, понад спокійне узбережжі Унавантуни, або неймовірно-романтичну Міріссу , Хвилі будуть завжди. Основне правило, яке потрібно знати туристам, що кожні 1,5-2 хвилини, з боку океану обов'язково приходить одна, понад сильна хвиля, яка завжди в 2 рази вище і потужніше хвиль які ви спостерігаєте в перебігу дня.

У минулому, ви напевно неодноразово, перебуваючи на морі, стоячи по пояс у воді, позуючи перед фотографом, досить довго стояли в очікуванні «хорошою» великої хвилі, для того щоб фото вийшло більш барвистим. Підсвідомо, чи ні, але ви напевно все ж не помітили що ці хвилі на морі теж мають свою періодичністю, причому такий же по тривалості між ними, як і в океані, просто ефект від її дії дуже змазаний і не яскраво виражений, що не фіксується вами.

Я точно не беруся пояснювати принцип виникнення кожні 1,5-2 хвилини великих хвиль, на будь-якому пляжі Землі, але факт залишається фактом, великі хвилі чергуються з маленькими. Крім того, для мене так само очевидно, що морська хвиля раз в 1,5-2 хвилини, зовсім не викликала у вас тривогу, і багато хто з вас навіть не помітили той факт, що висота хвилі як то змінюється. Індійський океан, який Шрі-Ланку, оточує з усіх боків, покаже вам справжню силу і міць цього явища. У морі, простори водної гладі обмежені берегами, немає можливості стихії набрати міць, тому хвилі приносять води до берегів морів дуже змазані і не сильні.

Інформація:

Чи знаєте ви, що якщо прибережна берегова лінія не захищена кораловим бар'єром (наростами коралів біля берегів, які грають роль хвилерізів), то купатися на подібному пляжі дуже небезпечно.

Безпека на океані звід правил

Правило 1. Завжди пам'ятайте про, якщо ви, приїхавши на пляж, ніколи раніше не купалися в океані, поспостерігайте за тими хто вже купається в даний момент. На жаль, океан, не прощає помилок, течії яких ви не бачите, але вони утворюються в момент, коли виплеснувся на берег хвиля спрямовується назад в океан, може підхопити вас як пушинку, і потягнути під воду, при цьому навіть фізично сильні люди, іноді дуже важко випливають з подібних ситуацій.

Правило 2. Ніколи не повертайтеся спиною до океану. Завжди потрібно дивитися на хвилю, яка наближається для того щоб аналізувати її міць і виходячи з цього прогнозувати свої подальші дії.

Правило 3. У океанської хвилі, є одна особливість, вона як би встає на диби перед вами, обрушуючи всю свою міць на місце перед собою. У цей момент потрібно дуже правильно зреагувати. Ні в якому разі не можна швидко плисти до берега, єдино правильним виходом буде спосіб «зробити все навпаки». З усією сили потрібно стрибнути «Щучкою» підніжком «здибленого» хвилі. Вам потрібно постаратися «пронизати» хвилю, біля її підніжжя, до того, як вона обрушить на вас свою міць. Досить багато випадків, коли через неправильне поводження на океанічних пляжах, людям вода ламала ребра, притискаючи до дна. Є ймовірність що вода, підхопивши вас, потягне по дну спочатку в бік берега, при цьому ваше тіло як наждаком буде оброблено дрібним піском і, боронь боже, якщо попадеться камінь, замурований в пісок.

Якщо ви бачите, що ваші здібності та навички мало схожі на техніку тих, хто успішно справляється з хвилею, не лізьте у воду, вам потрібно потренуватися, перш ніж ви осідлали хвилю.

Океан і вибір спокійного пляжу Шрі-Ланки

У високий сезон на Шрі-Ланці, в період з грудня по квітень, найбільш спокійними в плані океаліческіх хвиль є пляжі курортів Унавантуна і Негомбо , Так само можна рекомендувати пляж в Маунт Лавінья . А ось курорт Хіккадува , Діквелла і Мірісса зразок досить неспокійного океану. Хоча на них, є кілька ділянок, де можна плавати навіть дітям.


Найчастіше читають на сайті:

Хвилі моря і океану в чому різниця?
Хвилі моря і океану в чому різниця?

Новости