Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Серфінг на Тенеріфе: все споти, російськомовні школи, секрети і хитрості!

  1. Рейтинг спитав для серфінгу на Тенеріфе
  2. Лас Амерікас: el Medio, Derecha del Cartel, El Conquistador, La Izquierda і La Fitenia
  3. Новачкам / Навчання
  4. Корисні рекомендації від редакції хайкінга Тенеріфе для початківця серфера. Ми пізнали їх на своєму...
  5. McDonalds. El Medio / Спот для учнів навпроти Макдональдса
  6. La Izquierda / Іспанська ліва
  7. Derecha del Cartel
  8. El Conquistador
  9. La Fitenia
  10. Мартінес в Пуерто де ла Крузі
  11. Лас-Кончас
  12. Пунта-Бланка K16
  13. El Confital
  14. Спот в Лас Галетас
  15. Ель Медан
  16. Ель Сокорро
  17. Серф спот в Бахамаре і Пунта дель Ідальго
  18. Спот в Таганане і Альмасіге

Корисна підбірка про найголовніше від редакції хайкінга Тенеріфе! Даємо всі відповіді про хвилі для серфінгу на Тенеріфе, роботу спитав і сезони, російські школи з безпечним навчанням і надійних інструкторів.

Качає на Канарських островах всюди, але кататися новачкові можна тільки в кількох місцях. Готуйте гідрік, відмінний настрій і погнали ловити хвилі!

Серфінг на Тенеріфе і в Іспанії - не просто вид спорту. Це культура і стиль життя, що починається з раннього дитинства. Канарські острови буквально забиті спотами, які працюють в різні пори року і під різний свелл. Тому lzk туристів серфінг на Тенеріфе круглогодічен, з кращими хвилями в осінньо-зимовий сезон. А у Локалов від температури океану змінюється тільки товщина гідрокостюма.

На Канарських островах стабільна погода круглий рік, а температура води коливається в межах 18-24 градусів. Тому покататися ви зможете в будь-якому місяці, але осінь і зима - більш комфортний сезон для серфінгу на Тенеріфе, Лансароте, Фуертевентурі і Гран Канарія.

На Канарах Серф в гідрокостюмах. Ця табличка допоможе взяти з собою правильний гідрік.

Рейтинг спитав для серфінгу на Тенеріфе

Класні хвилі можна знайти по периметру всього острова, але південний захід і північ - це справжня «мекка». Всього у нас близько 20 спитав і майже все рифові. Основна маса хвиль для вміють кататися, але є місця і для новачків. Отже де ж вчитися серфінгу на Тенеріфе, якщо ви початківець:

Лас Амерікас: el Medio, Derecha del Cartel, El Conquistador, La Izquierda і La Fitenia

Об'єднаймо цей кластер спитав для серфінгу в Лас Амерікас . Вони схожі за умовами, але на різний рівень катання. Середня висота хвиль - 1-4 метра. Весь рік на цей південний пік приходять трубообразние, лівосторонні і правосторонні хвилі. Тому серферів тут завжди дуже багато. Тут велика і зручна парковка, орієнтир - Макдональдс і Бенеттон, а й вона завжди зайнята. Чому всі їдуть сюди?

Новачкам / Навчання

Лас Амерікас - головне місце, куди потрібно приїжджати, щоб почати навчання серфінгу на Тенеріфе. Простий спот El Medio і щоденний свелл роблять це місце стандартом для всіх новачків. Тут же зосереджені всі російськомовні школи і приватні інструктора. Багато міжнародних шкіл, де навчають англійською та іспанською. Тут же центри прокату дощок: Софтборд і шортбордов повно, лонгів і міні-малибу дуже мало. Ще буде потрібно гідрокостюм і рифові тапочки, тк вода прохолодна, а захід у воду кам'янистий і слизький.
Навколо великий вибір житла на будь-який смак: від галасливого Лас Амерікас, сусіднього Крістіанос і кайтсерферского Ель Медан.

Кращі умови для серфінгу в Лас Амерікас - середня вода і західний / північно-західний свелл. Хвилі встають на рифі, проходячи через потік застиглої лави. Часто труби і швидко руйнуються. Бувають довгі секції, але частіше короткі.
Найпопулярніша дошка - шортборд.
Кращі умови рано вранці. Школи виходять на воду після 9 годин. Приблизно в цей час починає дути вітерець. На заході школи не працюють, стає вільніше.
На час відпливу кататися небезпечно, дно кам'янисте і гостре. Заходити складно, знадобляться тапочки.

Корисні рекомендації від редакції хайкінга Тенеріфе для початківця серфера. Ми пізнали їх на своєму досвіді =). Вони про серфінг на Тенеріфе, але знадобляться для споту в будь-якій точці світу.

  1. Інструктор повинен бути досвідченим і «читає» хвилі серфером. Більшість не тільки катаються посередньо (що рідко видно недосвідченому оку новачка), але найголовніше не розуміють правил і принципів формування хвиль і піків, технік вірного взаємодії серфера з дошкою, вільний і оточуючими. Це дійсно важливо. У кращому випадку будете замивалося хвилями і вилазити на берег без сил. У гіршому ... у вас же є страховка для активного спорту , Правда?
  2. Інструктор повинен говорити на мові учня. В серфінгу дуже багато нюансів і Лайфхак, які впливають на швидкість і успіх навчання. Навіть рівень Advanced в англійській мові може бути недостатній для розуміння хитрощів при виконанні Заскока, стартових гребків і визначенні піку. Це важливо.
  3. Інструктор повинен бути і талановитим учителем. Мало кататися в трубах, потрібно вміти правильно передавати знання учневі. Дуже шкода зустрічати на лайнап втомлених новачків, які вибилися з сил. І чути смішні крики «вчителя»: «Гребись сильніше! Лови хвилю! Ну що ти ... замился! Греби тому! Давай давай!"
    Хороший учитель дасть 80% інформації на березі, переконатися в засвоєнні, а на воді буде спокійно коригувати дії учня.
  4. Школа серфінгу на півдні Тенеріфе краще приватника при інших рівних. Вище рівень відповідальності і надійності. Знову ж речі, телефони та ключі потрібно десь залишати.
  5. Приготуйтеся гребти! Це головне, що ви будете робити перші дні свого серф подорожі по Тенеріфе. Якщо хочете ловити більше хвиль, то ходите в басейн перед поїздкою на відпочинок. Це допоможе.
  6. Подивіться відео або почитайте як працює rip current. Запам'ятайте правила дихання океану. Це важливо не тільки для серфінгу, але і для плавання.
  7. Якщо є гідрокостюм, то візьміть з собою. Якщо немає, то подумайте про покупку. Той, що дадуть в школі (в деяких за додаткові гроші) не першої свіжості =).
  8. Розслабтеся і отримуйте задоволення. Паніка і страх - гірші друзі в океані.
  9. Серфінг це здорово! =)

Ми в темі, тому знаємо які інструктора працюють зараз на острові і в яких школах викладають. Знаємо про їх досвід і часто про відгуки учнів. Потрібна допомога при виборі школи та інструктори? Напишіть на пошту [email protected] , Підкажемо.

Повернемося до погодних умов в південному кластері спитав. Нижче графік з найкращими умовами для серфінгу в Лас Амерікас і на Тенеріфе. Рекомендуємо приїжджати з вересня-жовтня і до січня-лютого. В цей час найкращий сезон: хвилі стабільні, вода тепла, туристів трохи менше. Восени океан остигає, потрібно стежити за погодою в минулі місяці, щоб зрозуміти закінчиться сезон в січні або лютому.

Архів хвильових днів в Лас Амерікас. Головний сезон - з вересня по янаварь.

А тепер про споти докладніше:

McDonalds. El Medio / Спот для учнів навпроти Макдональдса

Все зрозуміло з назви. Головне місце для навчання серфінгу на Тенеріфе. Знаходиться між спотами La Izquierda і Derecha del Cartel.

Всі школи Лас Амерікас вивантажують сюди своїх учнів в 9-10 ранку. Після цього стає дуже людно, тісно і часом небезпечно. Пізніше приєднуються новачки, які взяли дошку в прокаті. Рішення - приїжджати з самого ранку або до заходу.
Нескладний спот. Хвилі маленьких і середніх розмірів, але іноді приходять і великі. Працює при західному і північно-західному напрямку. Вхід праворуч від Макдональдса і магазину Бенетон. Будьте уважні, рифове дно з гострим камінням.

La Izquierda / Іспанська ліва

Найвідоміша ліва хвиля не тільки в Лас Амерікас, а й на всьому Тенеріфе. Дозволяє робити проїзди по 200 метрів.
Завжди багатолюдно. Сильний локализм. Новачкам і продовжують краще пошукати інше місце.

Derecha del Cartel

Відмінна права хвиля, часто дозволяє кататися в трубах. Проїзди довше, ніж по Іспанської лівої.
Кращі умови - середня вода і північно-східний свелл.
На дні багато дрібних каменів. Кілька піків. Локализм мінімальний.
Знаходиться зліва від la Izquierda і el Medio.

El Conquistador

Правильна хвиля, з маленьким піком. Знаходиться навпроти готелю Конкістадор.
Ліва, як правило, краще. Працює на південних Свелл.
Тут завжди багато людей. El Conquistador - середня хвиля і підходить для продовжують і впевнених серферів, поки не приходить великий свелл. Туристи люблять цю хвилю, тк агресивні Локаль катаються на інших.
Як знайти: напроти готелю Конкістадор.

La Fitenia

Популярна хвиля з великим розкидом розмірів: від меленьких до великих стінок. Працює при будь-якому південному Свелл.
Праві хвилі зазвичай краще лівих.
Часто дуже завантажена, тк інші хвилі не працюють при південному Свелл.
Середній локализм. Будьте уважні.

Мартінес в Пуерто де ла Крузі

Міський спот в большом городе. Серферів завжди багато. Бувають школи.
Катаються на зворотній хвилі. Звучить дивно, але варто один раз побачити. Великі північні хвилі ламаються по шляху в бухту і створюють піну. Її все і ловлять.


Умови нескладні. Гарний вид на північне узбережжя. Часто вітер і похмуро.
Пляж піщаний з камінням на дні. Рифові тапки не потрібні, але можуть стати в нагоді при вході. Локализм мінімальний. У вихідні багато дітей. Кататися краще на середній воді.
Для роботи споту потрібен сильний північний свелл, оскільки він захищений від океану пірсом. Єдиний варіант для серфінгу на півночі Тенеріфе, коли приходять великі зимові хвилі. З цієї ж причини часто не працює влітку.

Лас-Кончас

Хвилі тут рідко перевищують двометрову позначку, але Лас-Кончас одне з найпопулярніших місць для серфінгу на Тенеріфе . Все тому що тут дуже швидкі, трубообразние хвилі. Це робить спот Лас Кончас небезпечним і екстремальним, а тому привабливим для серферів зі стажем.
Кататися можна при будь-якому рівні води. Рифове, скелясте дно.

Пунта-Бланка K16

Спот для експертів між Алкалою і Лос Гігантес .
Рифова хвиля високого класу. Швидко закривається, утворюючи труби.
Тут катаються бодібордери і майстри серфінгу в трубах. Коротка, дрібна і моторошна - тільки для експертів.
Кращі умови в північно-західний і північно-східний свелл.

El Confital

Спот для серфінгу на південному узбережжі Тенеріфе поруч з аеропортом Рейну Софія і Червоної горою в Ель Медан. Швидка, небезпечна ліва хвиля.
Працює в південний свелл. Чудова з північним вітром. Основний сезон - весна і літо.
Коли хороші умови, то багато народу. Локализм. Тільки для досвідчених серферів.

Спот в Лас Галетас

Невеликий спот поруч з однойменною містечком, недалеко від Коста дель Сіленсіо .
Південний пік працює навесні і влітку. М'які, прості стінки для новачків і початківців. Тут люблять кататися бодібордери і лонгбордісти.
Кращі умови при південному Свелл і на низькій воді. Бійтеся каменів на вході і виході.
Іноді багатолюдно.
Знаходиться відразу за портом Лас Галлетас .

Ель Медан

Городок Ель Медан - рай для кайтсерфінгу і віндсерфінгу , Але перші кроки в серфінгу тут теж можна робити.
Хвилі вітрові = (. Бічбрейк і м'яке, пісочне дно.
Екстремали їдуть в Ель Медан , Щоб повчитися в школі кайтсерфінгу, страждають в безвітряні дні і пробують серф дошки. Але вітрові хвилі - фактично піна. Додайте сильний вітер, хвилі тут утворюються тільки з ним.

Для серфінгу Ель Медан на півдні Тенеріфе варто розглядати, тільки щоб розібратися з першими кроками і вивчити заскок на дошку.
Парубій прогребать не потрібно. Але в цьому більше мінусів ніж плюсів. Ви будете інстинктивно йти ногами по дну до місця старту і не будете гребти. А значить по приїзду на нормальний спот в Лас Амерікас, нічого не зможете зробити і витратите кілька днів на завантаження рук веслуванням.

Ель Сокорро

Гарний північний спот поруч з містом Лос Реалехос.
Спот хороший влітку. Взимку встають дуже великі хвилі, в цьому хаосі кататися дуже складно. Багато локальне, мало учнів.
Північно-східний бічбрейк, працює на північному Свелл і тримає хвилі великого розміру. Тут потрібно багато і сильно гребти через потужний течії. Східний вітер не заважає, поруч знаходяться високі скелі.
Влітку великі натовпи, але хвилі тут і місце варті того. Можна припаркуватися, якщо приїжджати рано вранці. Дуже красиве і атмосферний місце.
Катається багато Канарських дівчат! =)

Серф спот в Бахамаре і Пунта дель Ідальго

Є кілька спитав. Майже все не для новачків, але хвилі тут бувають що треба.

Найпопулярніший спот серед початківців серферів - El Callado. Місце розташоване в бухті, тому не так багато хвиль доходить сюди, тому навіть при великих хвилях тут можна кататися. Довгий спуск до споту багатьох відлякує. Місце дике і нетуристичний.

Спот в Таганане і Альмасіге

Читайте про серфінг в Таганане на півночі Тенеріфе .
Гарний і досить дикий спот в Альмасіге і Таганане. Рятувальники чергують тільки влітку. З інфраструктури намет з бутербродами і водою по вихідним.
Учнів привозять школи на автобусах, а Локаль живуть на березі в фургонах.

Новачкам складно пройти прибійну хвилю через її сили і хаотичності. Будьте готові до сильного течією!

Дивіться наше відео про серфінг на півночі Тенеріфе в зимовий сезон.

Інші цікаві споти: El Charco, Los Patos, Los dos Hermanos. Чи не для новачків.

Разом. Серфінг на Тенеріфе - доступне для кожного туриста розвага. Головне - вибрати правильний спот і досвідченого інструктора з надійною школи. Про це ми розповіли вище в розділі Новачкам. Інструктор, коли ви освоїте базову програму, відвезе вас в серф тріп по головним спотів острова. Розповість про особливості кожного споту і опише підводні камені. Це важливо!

А ще прочитайте наш відмінний матеріал про серфінг на Лансароте і Фуертевентурі! Там чарівне місце - Тамарі.

Залишилися питання? Нужен совет по школі або інструктору? Хочете подякувати за керівництво? Запитуйте і пишіть на пошту [email protected]

Серф редакція хайкінга Тенеріфе.

Секретні пляжі Тенеріфе

Показуємо найцікавіші пляжі і розповідаємо як їх знайти!
Приєднуйся!

13640 чоловік читають нас

Цікаві статті на цю тему:

Чому всі їдуть сюди?
Потрібна допомога при виборі школи та інструктори?
Залишилися питання?
Нужен совет по школі або інструктору?
Хочете подякувати за керівництво?

Новости