Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Переможниця "Нової хвилі" Нуца Бузаладзе: "Найскладнішим на конкурсі для мене було ... схуднути"

Українці Вікторія Петрик і В'ячеслав Рибіков зайняли на міжнародному конкурсі молодих виконавців друге і третє місця відповідно

В Юрмалі завершилася «Нова хвиля». Цього року 13-й міжнародний конкурс молодих виконавців відмінність не світськими витівками зірок, а політичним скандалом. МЗС Латвії заборонив в'їзд в країну Валерії, Йосипу Кобзону і Олегу Газманову, що підтримує анексію Криму і політику Путіна. В Юрмалі перед червоною доріжкою журналісти, представники української діаспори та просто небайдужі люди, які підтримують нашу країну, вийшли з українською символікою на мовчазний мітинг. У концертному залі «Дзінтарі» було повно українських прапорів, що сильно дратувало організаторів. Навіть трансляцію конкурсу, який завжди відрізняється високими рейтингами, на телеканалі «Росія» перенесли за північ.

«Нова хвиля-2014», яку транслював телеканал «Україна», виявилася успішною для української делегації. Вікторія Петрик і В'ячеслав Рибіков посіли друге і третє місця, отримавши 30 і 20 тисяч євро відповідно. Переможницею конкурсу стала 17-річна грузинка Нуца Бузаладзе. Два своїх спеціальні призи по 20 тисяч євро вручила Алла Пугачова. Вони дісталися представнику Латвії Стаса Шурінса, що живе в Києві, і Моніці лінки з Литви. Примадонна в Юрмалі, крім як на концертах, ніде більше не з'являлася. Жила разом з чоловіком Максимом Галкіним у скромному дерев'яному еко-будиночку вартістю 600 євро на добу. Пару іноді бачили на літній терасі найдорожчого місцевого ресторану.

Нуца Бузаладзе, крім «Кришталевої хвилі», отримала 50 тисяч євро. В цьому році імена переможців стали відомі за день до фіналу. На відміну від минулих років, члени журі вирішили не приховувати оцінки останнього конкурсного дня. Так що свою перемогу Нуца Бузаладзе почала відзначати відразу ж після конкурсного виступу. Її приїхали підтримати батьки, сестра і продюсер. Вчорашня школярка сяяла від щастя і все не могла повірити в свою перемогу.

Фоторепортаж з «Нової хвилі» дивіться тут

- Я дуже хвилювалася, бо на мені була величезна відповідальність - представляти свою маленьку, але горду країну, - зізналася «ФАКТАМ» після виступу молода співачка, яка вільно говорить англійською, але абсолютно не розуміє російську мову. - Ще вчора мені потрібно було робити уроки, а тут перемога в міжнародному конкурсі. Це було перше моє виступ на великій сцені, перед такою аудиторією. Тринадцять років тому, коли починалася «Нова хвиля», мені виповнилося чотири роки. Я стояла перед дзеркалом з гребінцем, що імітує мікрофон, співала улюблену пісню з кінофільму «Червона шапочка» та танцювала Шалах (популярний кавказький танець). І тепер я в Юрмалі, даю інтерв'ю як переможниця. До такого, звичайно, потрібно звикнути, особливо в моєму віці. «Нова хвиля» - найбільший успіх, який був в моєму житті. Хочу сказати спасибі Богу. Я молилася увесь час, впевнена, що це він допоміг мені.

- Далі чим плануєш займатися? На що витратиш призові?

- Завжди мріяла стати співачкою. Хочу вчитися вокалу в Берклі (розташоване в Бостоні вищий музичний заклад, заснований в 1945 році), записувати альбоми. Навіть знаю, що перший буде називатися «Dreaming is believing» ( «Повір у мрію»). Мене дуже приваблює кар'єра в великих країнах, наприклад в США, де перед артистами відкриваються величезні можливості. На жаль, в маленьких державах важко розвиватися. Звичайно, Грузія - мій будинок, але у нас майже немає шоу-бізнесу.

На що витрачу гроші, ще не вирішила. Мрію поїхати в Америку, в Нью-Йорк, Лос-Анджелес і Голлівуд. Але грошей мені краще не давати. Я ж ще підліток, тому можу піти витратити їх в клубах або магазинах. Маю велику надію на те, що дорослі порадять, як правильно розпорядитися моєї премією. Підкажуть, скільки витратити на студію, кліп. Думаю, це буде правильно.

- Що на конкурсі для тебе було найскладнішим?

- Втиснутися в конкурсні сукні. Готуючись до «Нової хвилі», я активно худла, займалася фітнесом, не виходила зі спортзалу. В Юрмалі кожен день вставала о шостій ранку і бігала по дві години по пляжу. У підсумку за останній тиждень схудла на 4 кілограми і залишилася дуже задоволена тим, як сиділо на мені чорне відверту сукню.

- Хто твій музичний кумир?

- Майкл Джексон, він для мене ідеал музиканта. Напевно, завдяки йому я так люблю поп і ритм-енд-блюз. Але і нових музикантів теж помічаю. Із задоволенням заспівала б дуетом з Микитою Пресняковим. Він мені подобається зовні, а ще він талановитий актор.

Українці Вікторія Петрик і В'ячеслав Рибіков одними з перших привітали переможницю.

- Друге місце - теж дуже хороший результат, - сказала Вікторія. - Я не засмучена. Мені ніколи розслаблятися. Тільки закінчила школу, тепер всі сили потрібно спрямувати на вступ, до того ж я планую поборотися за право представляти в наступному році Україну на «Євробаченні».

Для В'ячеслава Рибікова навіть третє місце стало великою несподіванкою. Для хлопця, який лише півроку тому почав займатися вокалом, це відмінний результат. В'ячеслав зізнався, що на конкурсі більше переживав не за себе, а за Віку.

- Шкода, що конкурс не виграла Віка Петрик, - каже В'ячеслав. - Дуже хотілося, щоб головний приз виявився в Україні. Але радує те, що друге і третє місця наші. У мене в голові зараз стільки думок. Планую свою кар'єру, готуюся до весілля. Все тільки починається.

Головною зіркою «Нової хвилі» став латиноамериканський співак Рікі Мартін. Прилетівши в Ригу, він відразу ж відправився в фірмовий бутік Армані, оскільки його багаж загубився десь по дорозі з Бразилії. Оселився співак в звичайному номері п'ятизіркового готелю, а своїм музикантам віддав президентський люкс. На вечерю замовив в номер м'ясо на грилі і смажену картоплю. Як тільки співак з'явився на репетиції в «Дзінтарі», всіх журналістів попросили піти. На прохання однієї із дописувачів дати інтерв'ю Рікі міцно обняв і поцілував дівчину. А під час концерту пристрасний поцілунок дістався фанатку, яка подарувала співакові квіти. Виконавши чотири композиції, Ріки в супроводі чотирьох охоронців поїхав до Риги.

Після закінчення конкурсу свій ювілей святкує засновник «Нової хвилі» Ігор Крутой. Він спеціально трохи зрушив закінчення конкурсу, щоб виїхати з Юрмали. Кажуть, 60-річний ювілей композитор вирішив відзначати на Лазурному березі, у Франції.

Де буде проходити «Нова хвиля--2015», поки не відомо. Цілком можливо, що фестиваль відбудеться в Сочі, не виключається і варіант проведення конкурсу в Криму. Тільки хто із західних артистів вирішиться туди поїхати?

* Нуца Бузаладзе зізналася, що вперше виступає на такій великій сцені
* Нуца Бузаладзе зізналася, що вперше виступає на такій великій сцені. Вчорашня школярка довго не могла повірити в свою перемогу

* Один зі своїх спеціальних призів - 20 тисяч євро - Алла Пугачова вручила Стаса Шурінса
* Один зі своїх спеціальних призів - 20 тисяч євро - Алла Пугачова вручила Стаса Шурінса

* Рікі Мартін став головною зіркою «Нової хвилі»
* Рікі Мартін став головною зіркою «Нової хвилі»

* Вікторія Петрик і В'ячеслав Рибіков вважають, що друге і третє місце - теж дуже хороший результат
* Вікторія Петрик і В'ячеслав Рибіков вважають, що друге і третє місце - теж дуже хороший результат

Фото Олега Батрака

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Далі чим плануєш займатися?
На що витратиш призові?
Що на конкурсі для тебе було найскладнішим?
Хто твій музичний кумир?
Тільки хто із західних артистів вирішиться туди поїхати?

Новости