Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Картина "Серед хвиль", Айвазовський, Атлантида.

А Ви вірите в любов з першого погляду?

Я вірю. І тепер ця картина буде моєю найулюбленішою. Вона відповіла мені на питання, чому ж я так люблю поєднання синього і зеленого.

Скажу чесно, я побачила її сьогодні.

Не можу похвалитися поїздками і походами по музеях і я рідко була на морі, але мене завжди вабила вода. . Сама запам'ятовується поїздка була в 18 років, в Ленінград. І картина яка назавжди врізалася в пам'ять це "Дев'ятий вал", і ось заради неї я і потрапила сьогодні на сайт. І закохалася ........

Я вже говорила, мене в цьому році покликало море.

Могла годинами сидіти на березі і дивитися як мчить вода, немає не вода. Шалена, жива субстанція .І порівнювати з зеленим кварцом в своїх улюблених прикрасах. Атлантида, Торнадо і Опера з зеленим кварцом, для мене один повноцінний гарнітур, виконаний в одному кольорі.

І тут ВОНА. Я просто відчуваю рух води і шум вітру, я бачу як мчить товща води .І опускається небо. Я пропускаю через себе всю цю енергію. Може я коли той же там жила .............

Може я коли той же там жила

Опис я подивилася вже потім. Я просто вражена, наскільки мої емоції збігаються з баченням автора. Це любов.

"На створення цього масштабного полотна художник, якому на той час уже був вісімдесят одна рік, витратив всього 10 днів. Дивлячись на величезну картину бурхливих морських вод, в це важко повірити. Полотно було одним з найулюбленіших у майстри і було особисто заповідано їм в дар рідному місту - Феодосії.
Зі створенням полотна пов'язана цікава історія. Спочатку в центрі картини, серед бурхливих хвиль, була зображена крихітна шлюпка з моряками, які змогли врятуватися з потопаючого судна. Але один з родичів Івана Костянтиновича, досвідчений морський офіцер, сказав, що така крихітна утле суденце не витримало б натиску настільки могутніх хвиль і неминуче потонуло б. Художник був незадоволений цим зауваженням, але він завжди прагнув до максимального реалізму і правдивості своїх робіт. В результаті на наступний же день шлюпка зникла з полотна - художник вирішив зобразити тільки розбурхане штормове море як символ непереможної мощі стихії.
Для створення полотна була використана широка гама ніжних і переливчастих світлих фарб, а також насичені, глибокі тони. Далекий план на картині тоне в густому синьому мороці, а на передньому - переливається і вирує вода з пишними шапками перламутровою повітряної піни. Через неймовірно майстерно підібраних відтінків фарб вода здається прозорою і дуже живий, рухомий. Це одне з найбільш точних і реалістичних художніх зображень моря під час бурі. "

https://muzei-mira.com/kartini_russkih_hudojnikov/2009-kartina-sredi-voln-ayvazovskiy.html

А ще Атлантида для мене відчуття дитинства і батькових казок про загадкову країну. Ось так і переплелися в одній картині і трьох прикрасах - дитинство, юність і моє зріле і усвідомлене сприйняття Моря.

Тепер я розумію чому Атлантида, торнадо і Опера склалися у мене в одну картину "Серед хвиль"



А Ви вірите в любов з першого погляду?

Новости