Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 кращих пляжів Канкуна - готелі, фото, відгуки (9-20 км, хвилі)

  1. 1. Місто Канкун
  2. 2. Зона готелів Канкун (Зона Отелера)
  3. Пляжі без хвиль, 0-9 км
  4. Пляжі з хвилями, 9-20 км
  5. Готелі та квартири в Канкуні
  6. Пляж 1. Гавіота-Асуль (Playa Gaviota Azul) - 9 км
  7. Готелі на «капелюшку сімки» (на 9 км)
  8. 2. Плайя Чак Мул (Playa Chac-Mool), 9.5 км
  9. Готелі в Канкуні на 9.5 км
  10. 3. Плайя Марлін (Playa Marlin), 11-13 км
  11. Готелі в Канкуні на 12-13 км:
  12. 4. Плайя Байенас (Playa Ballenas) - 14.5 км
  13. Готелі в Канкуні на 14-15 км
  14. 5. Плайя Сан Мігеліто (Playa San Miguelito) - 16.5 км
  15. Готелі на Сан-Мігеліто, Канкун
  16. 6. Плайя Дельфінес (Playa Delfines), 17.5-20 км
  17. Готелі на Дельфінес в Канкуні
  18. Прапори на пляжах Канкуна
  19. Мінуси пляжів Канкуна:
  20. Акули в Канкуні
  21. Китові акули в Мексиці

Ця фото-стаття - продовження розповіді про відпочинок в Мексиці на пляжах популярного мексиканського курорту Канкун.

У попередньому пості я писала про пляжі без хвиль, а сьогодні покажу пляжі Канкуна з хвилями, розповім, чи є в Канкуні акули, дам посилання на готелі та апартаменти в Канкуні на кожному з пляжів Зони готелів, які, на мій погляд, є оптимальними по співвідношенню зручності і ціни.

Зміст статті: Зміст статті:

Місто Канкун і Зона Отелера
8.5 км - Караколь (кращий без хвиль)

Готелі та квартири в Канкуні

Пляжі з хвилями:
9 км - Гавіота Асуль
9.5 км - Чак Мул
12.5 км - Марлін (кращий з хвилями)

14.5 км - Playa Ballenas
16.5 км - Сан Мігеліто
17-20 км - Дельфінес (хороший)

Мінуси пляжів Канкуна
Акули в Канкуні


Якщо ви не читали попередню статтю, нагадаю, що умовно всю територію Канкуна можна розділити на дві частини:

1. Місто Канкун

У місті живуть мексиканці, бекпекери і мандрівники з обмеженим бюджетом. Я вже писала про місто Канкун - за посиланням про те, що подивитися в місті, як туди дістатися, чим зайнятися і як зняти готелі або апартаменти в місті Канкун.

Тут є великі супермаркети, в тому числі Chedraue, ринки, де можна купити дешевий одяг і сувеніри. Шопінг набагато дешевше в місті Канкун на Меркадо 28, ніж в Зоні готелів.

Детальніше, як вибрати текілу і де купити сувеніри в Канкуні в статті: Що привезти з Мексики

Пляжі починаються відразу ж на виїзді з міста, проте до більш-менш купабельних пляжів потрібно їхати до 4.5 - 5 кілометру готельної зони.

5 - 5 кілометру готельної зони

2. Зона готелів Канкун (Зона Отелера)

Цей район тягнеться на 30 км по Бульвару Кукулькан. Сам Бульвар Кукулькан - свого роду коса, що розділяє величезну лагуну Nichupté і Карибське море. Саме на косі стоять основні готелі, ресторани і клуби Канкуна.

Зазвичай в адресі готелю вказується не номер будинку, а кілометр, на якому стоїть готель, наприклад: Kukulcan Boulevard Km 12.5 hotel zone

У свою чергу пляжі Канкуна діляться на:

Пляжі без хвиль, 0-9 км

Бульвар Кукулькан робить різкий поворот на 90 градусів в районі 8.5-9 кілометра. Цей вигин називається «Punta Cancun». Пляжі до Пунта Канкун (до 8.5 км) більше підходять для сімейного відпочинку з дітьми, тому що там немає хвиль, море дрібне.

Мій улюблений спокійний пляж називається Караколь (равлик) і знаходиться на 8.5 кілометрі готельної зони. Якщо ви не вмієте плавати або не знаєте, який пляж Канкуна вибрати для відпочинку з дітьми, то Караколь - той самий. Це хороший пляж з белейшім піском, бірюзовою водою, але без хвиль. Можете сміливо шукати житло в районі Каракол.

Детальніше про спокійних пляжах я писала в своїй фото-статті про пляжі Канкуна без хвиль >>
Детальніше про спокійних пляжах я писала в своїй фото-статті про   пляжі Канкуна без хвиль >>

Пляжі з хвилями, 9-20 км

Починаються після Пунта Канкун (Punta Cancun). Там вже відкрите море, хвилі, в деяких місцях купатися небезпечно, зате цікаво.

Відразу хочу відзначити, що відрізняються пляжі після 10-го кілометра тільки кількістю людей, а так в основному хвиля скрізь однакова, колір піску теж.

Тільки ближче до 15-20 км хвилі стають трохи більше. У деяких місцях зворотні течії (rip currents), там встановлені червоні прапори. Якщо ви погано плаваєте, купайтеся поруч з рятувальниками.

Готелі та квартири в Канкуні

У зоні готелів житло краще бронювати заздалегідь. Є готелі, апартаменти і недешеві хостели. Апартаменти, в яких ми жили в зоні Отелера, бронювали за два тижні до поїздки в низький сезон (червень).

У високий сезон (взимку) жили в місті Канкун, теж знімали апартаменти і теж заздалегідь - за тиждень до приїзду. У місті Канкун можна знайти житло на місці, але краще завчасно, щоб не ходити по жарі в пошуках хостелів, готелів або квартир.

Посилання на житло в Канкуні:

  • Готелі в Зоні Отелера - при бронюванні дивіться адресу готелю (наприклад, Paseo Kukulcan Km 13.5 Zona Hotelera) або карту, щоб зрозуміти, на якому пляжі коштує готель. Якщо ви знайшли дуже дешевий готель з 4 *, уважно дивіться адресу і карту. Швидше за все він знаходиться в місті. У Зоні Отелера на пристойних пляжах дешевих готелів практично немає.
  • Гест, хостели, готелі в місті Канкун - адреси готелів в місті Канкун вказані в звичному вигляді: номер будинку, вулиця (наприклад, Avenida Tulum esquina Brisa, Colonia Centro, 77500 Канкун, Мексика). Авеніда Тулум - це головна вулиця міста Канкун
  • Апартаменти в Канкуні - при переході по посиланню відкриється карта всіх апартаментів в Канкуні (в місті і зоні готелів). Потрібно збільшувати карту, щоб побачити Апарт, студіо, вілли і кондо на потрібному вам пляжі

В описі кожного пляжу будуть дані посилання на кілька готелів і апартаментів на цих пляжах. Це житло я вибирала вручну, ретельно вивчивши відгуки людей англійською та іспанською мовою.

Наші апартаменти в Канкуні з видом на лагуну:

Наші апартаменти в Канкуні з видом на лагуну:

Пляж 1. Гавіота-Асуль (Playa Gaviota Azul) - 9 км

Гавіота-Асуль (Playa Gaviota Azul) - 9 км

Gaviota Azul,

по-російськи Синя чайка, починається відразу ж за Пунта Канкун. Є суспільний вхід за популярною дискотекою Coco Bongo.

Вода в морі чиста, хвилі є, але невеликі.

Людей багато, в тому числі молоді. Двіжуха і метушня. На піску встановлена ​​сцена. Шезлонги, парасольки, бари. Кричить музика. Є платний туалет і душ.

Поруч з Gaviota Azul є кафе і ресторанчики. Побудовані торгові центри, клуби, дискотеки. Ціни на їжу в закладах в два рази вище, ніж в місті Канкун.

Пунта Канкун - центр розважальному житті Канкуна, а пляж Гавіота Асуль знаходиться в епіцентрі цього самого центру. Пляж для любителів тусовки і веселощів.

Готелі на «капелюшку сімки» (на 9 км)

Канкунської коса на вигляд нагадує сімку, тому 9-й км, де коса робить поворот, іноді називають «капелюшком сімки». Ідеальних готелів в цій частині Канкуна немає. Скрізь є якісь недоліки. У всіх готелях, що стоять на 9 км, буде чути шум дискотек і барів, так як знаходяться вони в самому центрі нічного життя.

  • Aloft Cancun - рейтинг букінг - 8.5, 4 *, 9 км, 119 $. Безкоштовний wifi на всій території. 150 метрів до Коко Бонго, 300 метрів до пляжу Марлін без хвиль і 200 метрів до пляжу з хвилями. Є номери з видом на лагуну і люкси з видом на океан. Чисті комфортні номери, м'які ліжка. Готель стоїть на другій лінії від пляжу, поруч великий супермаркет.
  • Krystal Cancun - рейтинг booking - 7.5, 4 *, 189 $. Варто на 9 км в декількох хвилинах ходьби від всіх магазинів, ресторанів і барів. Безкоштовний wifi в громадських місцях
  • Krystal Grand Punta Cancún - рейтинг 7.8, 5 *, ціна від 208 $. У готелі три ресторани і кафе, спа-салон, дворівневий басейн, є басейн тільки для дорослих. Хороший готель для відпочинку. Wifi безкоштовно тільки в громадських місцях.

2. Плайя Чак Мул (Playa Chac-Mool), 9.5 км

5 км

Chac-Mool починається з 9.5 км відразу ж після Гавіота-Асуль. Є суспільний вхід на пляж. У вихідні та в дні Сема Санти тут дуже багато мексиканців. У звичайні дні досить вільно.

У води стоять шезлонги і парасольки, можна взяти в оренду (торгуйтеся). У морі хвилі, але невеликі. Плавати безпечно. На пляжі є рятувальники. Є магазинчики OXXO і кафе, де можна поїсти.

Хороший пляж. Якщо захочеться тусовки, можна на сусідній Гавіота-Асуль сходити. Якщо хочеться тиші, то відійти трохи далі до 10-го кілометра - там людей поменше.

Готелі в Канкуні на 9.5 км

Потрібно розуміти, що, вибираючи готель на пляжах Чак-Мул і Гавіота Асуль, ви будете перебувати в самому центрі нічного життя. Якщо хочете жити в епіцентрі Канкунської движуху, то можна селитися тут. Ночами може бути гучна музика з сусідніх барів всюди протягом 9-9.5 км. Якщо плануєте міцно спати, краще вибирати житло на іншому пляжі.

  • Hostel Cancun Natura - головне достоїнство - це ціна (від 25 $). Можна зняти окремий номер із загальною ванною або ліжко в дормі. У 5 хвилинах ходьби від Coco Bongo.
  • Ocean Dream BPR - стоїть на 9.5 км. Апартаменти з балконом, кухнею, санвузлом, тв. 400 метрів від Коко Бонго. Безкоштовний wifi, є басейн. Рейтинг букінг - 7.9

3. Плайя Марлін (Playa Marlin), 11-13 км

Плайя Марлін (Playa Marlin), 11-13 км

Плайя Марлін

на 12 кілометрі - це взаємна любов навіки вічні.

Чиста вода, м'які хвилі, несильно протягом, достатня глибина, зграї півтораметрових барракуд в воді. Кожен день туди їздила.

Марлін - це довгий пляж, забудовані готелями «все включено». Багато відпочиваючих з готелів навіть не виходять, тому цілком можна знайти абсолютно пустельні місця для відпочинку.

Пальм і природної тіні на Марлін немає. Якщо ви не живете в готелі, можна орендувати шезлонг і парасолька біля готелів. Поїсти на пляжі ніде. Щоб знайти їжу, потрібно йти з пляжу і йти до автомобільної траси.

Рятувальники. Тут є рятувальна будка, в ній зазвичай двоє людей чергують. Хлопці-рятувальники постійно свистять, якщо хтось веде себе у воді недостатньо завбачливо. Далеко запливати не дозволяють.

Далеко запливати не дозволяють

Людей на Марлін трохи

Як пройти? Заходили на пляж Марлін ми через лобі готелю The Westin , Там же можна було душ прийняти і в туалет сходити.

Заходили на пляж Марлін ми через лобі готелю   The Westin   , Там же можна було душ прийняти і в туалет сходити

Руїни майя. На Марлін є руїни майя Yamil Lu'um між готелями The Westin і Park Royal. Не те щоб вони були супер-пупер грандіозними, але чому б і не глянути - вхід безкоштовний через лобі готелю Westin. З пляжу до руїн пройти не можна.

З пляжу до руїн пройти не можна

Інфраструктура.

за пляжем Марлін через дорогу на маленькому півострові в лагуні знаходиться великий торговий центр La Isla. Адреса: Blvd Kukulkan km 12.5, Zona Hotelera

Там величезна кількість кафе, магазинів, бутики з брендовим одягом, сувеніри, оренда авто. Дорожче, ніж в місті, але якщо терміново потрібно купити одяг або купальник, можна сходити в La Isla. Я свій купальник купувала саме там за 50 $, тому що в місті Канкун не знайшла нічого підходящого.

Готелі в Канкуні на 12-13 км:

  • The Westin Lagunamar Ocean Resort Villas & Spa - Рейтинг booking - 8.8. Готель 5 * на кращому пляжі Канкуна. 12 км Бульвару Кукулькан. Є Вілли з 1 спальнею та видом на море і номери-студіо, два басейни.
  • Casa Turquesa Boutique - Рейтинг booking - 8.3. Бутік-готель 4 * на пляжі Марлін, 13.5 км. Тихий маленький затишний готель. З мінусів те, що wifi надається за додаткову плату, але цим грішать багато готелів Канкуна. На ресепшені говорять по-російськи
  • Live Aqua Cancun - 5 * All Inclusive, готель тільки для дорослих. Рейтинг букінг - 9.1. Варто на пляжі Марлін на 12.5 км бульвару. Спа-салон, 9 ресторанів, 5 барів. Мало не в кожному відкликання постояльці хвалять їжу і уважність персоналу

4. Плайя Байенас (Playa Ballenas) - 14.5 км

5 км

Playa Ballenas

(рус. Пляж Китов) починається на 14 - му кілометрі. Незважаючи на назву, китів там немає, зате є багато людей.

Там стоять дорогі готелі. Так як готелі не тільки дорогі, але і хороші, відпочиваючих в цих готелях теж вистачає. Тому пляж заповнений туристами.

Є лежаки і парасольки, можна взяти в оренду. Поїсти на пляжі, сходити в туалет і переодягнутися ніде.

Море і пісок нічим не відрізняються від попереднього пляжу Марлін. Хіба що червоні прапори на плаей Байенас виставляють частіше.

Готелі в Канкуні на 14-15 км

На карті дивіться район Реторно дель Рей

Marriott Cancun - дорого. Рейтинг 9.0, 5 *, був удостоєний премії асоціації «П'ять діамантів», стоїть на 14.5 км. Балкони з видом на море, Є спа-салон в стилі майя, масаж, платний wifi

Secrets The Vine Cancun - Рейтинг 9.3, спа-готель 5 *, все включено, тільки для дорослих. 14.5 км, 7 ресторанів, відкритий басейн, безкоштовний wifi

The Ritz-Carlton - рейтинг 9.2, першокласний готель 5 *, 2 відкритих басейну, спа-центр, безкоштовний wifi в громадських місцях

5. Плайя Сан Мігеліто (Playa San Miguelito) - 16.5 км

5 км

Сан Мігеліто

Хвилі там виглядають небезпечно, а насправді зовсім не страшні

Відмінностей від попередніх пляжів особливо немає. Готелі, хвилі, пісок, люди, шезлонги, трохи водоростей і багато чайок. Поїсти можна тільки в ресторанах при готелях.

Готелі на Сан-Мігеліто, Канкун

  • Omni Cancun Hotel & Villas - Рейтинг 8.4, 5 *, все включено, варто на 16.5 км. Безкоштовний wifi, спа-салон, 2 басейни (дитячий і дорослий)
  • Paradisus Cancun Resort & SPA - рейтинг 8.6, 5 *, три басейни, спа-салон, безкоштовний wifi, кілька ресторанів, 16.5 км

6. Плайя Дельфінес (Playa Delfines), 17.5-20 км

5-20 км

Пляж Дельфінів

- найостанніший Крутецкий спот на 17-20 кілометрі Зони готелів Канкуна

Це громадський пляж. Є прохід до моря. Пляж заставлений парасольками - можна взяти в оренду. Поїсти, купити їжу і переодягнутися на Дельфінес ніде.

Є оглядовий майданчик, дитячий майданчик, водні розваги. Відпочивають в основному мексиканці. У вихідні людей дуже багато, але можна відійти трохи від входу на пляж і залишитися в гордій самоті.

Тут великі хвилі (вище, ніж на інших пляжах), можуть бути зворотні течії, тому поводитися в море потрібно акуратно. Водоростей трохи більше, ніж на інших пляжах. Море тут більш буйне, воно і приносить водорості.

Плавати мені на Дельфінес сподобалося. Хвилі розбиваються далеко, біля берега зовсім безпечно. Зграї чайок кружляють над головою.

Готелі на Дельфінес в Канкуні

На станції Дельфінес в Канкуні здається велика кількість житла. Нижче наводжу лише кілька варіантів біля моря. Є й дорожчі квартири і вілли. Потрібно відкривати карту житла і дивитися, що подобається.

  • Cancun Condo Rent . Рейтинг booking - 9.2. Безкоштовний wifi, варто на 19.5 км. Є басейн, ресторан, парковка. 15 хвилин від аеропорту Канкун
  • Sun Palace - 5 * all inclusive. Рейтинг 8.4. Можуть проживати тільки пари. Варто на 20 км. Є 5 ресторанів інтернаціональної кухні і бари, 3 басейни, безкоштовний wifi

Прапори на пляжах Канкуна

Зелений - дотримуватися обережності; Жовтий - Максимальна обережність; Червоний - пляж закритий

Мінуси пляжів Канкуна:

1. Їжа. Поїсти в кафе або купити їжу можна далеко не на кожному пляжі. Іноді єдиний заклад громадського харчування - це ресторан при готелі, тому при виборі житла уважно дивіться, на якому пляжі коштує готель і чи є в готелі ресторан. На відпочинку не особливо хочеться їздити на автобусах в пошуках кафе. Ціни в Мексиці на їжу не дуже високі, але зони готелів це не стосується.

2. Вода. Ми носили з собою по два літри води, тому що купити воду на пляжі нереально, а вибиратися на бульвар до траси і бігати в пошуках магазинів можна дуже довго. Буває, що на 3 кілометри траси не буде жодного магазинчика.

3. Водорості. На деяких пляжах дуже багато водоростей, але в основному їх прибирають, у всякому разі на громадських пляжах і біля готелів водоростей практично немає.

На деяких пляжах дуже багато водоростей, але в основному їх прибирають, у всякому разі на громадських пляжах і біля готелів водоростей практично немає

Біля готелів і на громадських пляжах водорості прибирають. Це 15-й км зони готелів - на піску водорості

4. Прохід до моря. Абсолютно всі пляжі Мексики є муніципальними і безкоштовними, однак величезні готелі побудовані суцільною стіною і загороджують прохід від автодороги до моря. Загальнодоступних доріжок до пляжів буквально кілька, знайти їх непросто. Іноді доводиться йти кілометр або два до публічного виходу.

Біля публічних входів завжди більше людей Загальнодоступні входи на пляжі:

  • 9 км - за дискотекою Coco Bongo
  • 9.5 км - на пляж Чак Мул
  • 12.5 км - за Кукулькан Плаза
  • 14.5 км - між Hard Rock Cancun і Marriott Cancun
  • 16.5 км - за готелем Fiesta Americana

Як потрапити на будь-який пляж Канкуна?

Не соромтеся і спокійно проходите до моря через лобі будь-якого готелю. Читала відгуки хлопців про те, що через готелі до пляжів не пускають, але у нас такої проблеми жодного разу не виникало. Якщо готель великий, то пройти повз стійку реєстрації не становило жодних проблем. Мабуть, як пощастить, але спробувати варто.

Готель The Westin з боку бульвару і з боку пляжу. Через цей готель ходили на Марлін

Акули в Канкуні

Багато хто запитує, чи є в Канкуні акули. Я теж дуже боюся акул, тому ретельно вивчила це питання.

П'ять років тому в інтернеті з'явилася інформація про те, що акули нападають на людей в Канкуні. Туристи плавали на пляжі Чак Мул, побачили у воді акулу, яка згодом покусала дівчинку з Канади.

Говорила на цю тему з мексиканцями, що живуть в Канкуні. Вони стверджують, що акула плавала далеко від берега. Рятувальники попередили людей, свистіли. Всі вийшли з моря, а канадка вирішила підпливти до акули, щоб подивитися на неї зблизька. Ось акула її і покусала.

Не знаю, де тут правда, а де вигадка, тільки в цей же день була оголошена масова атака на акул. Буквально за дві доби в море було виловлено та вбито 60 особин. До слова, акули живуть у водах Канкуна 400 мільйонів років, люди почали освоювати Канкун як курорт тільки в 1970 році.

З живих істот (крім людей) я в море бачила тільки довгих риб У листопаді 2015 року в Канаді вийшла книга постраждалої, де вона пише про те, як хлопці на водних мотоциклах щось кричали, але вона не розуміла, що. Книга називається Shark Assault, автори Peter Jennings і Nicole Moore.

Запам'ятайте слово T iburón - вимовляється Тібурона. Якщо почуєте, як хтось кричить «Тібурон», вибігайте з води. Будучи в море, мало що можна почути через шум хвиль, але хіба мало.

Ще я бачила відео, зняте в 2014 році, де показано, як акула плаває в двох метрах від берега на пляжі Дельфінес (найвідвідуваніший з пляжів Канкуна - 1.5 млн осіб на рік).

Інших повідомлень про те, що акули в Канкуні підпливали близько до берега, я не зустрічала. Сама я в Карибському морі бачила тільки одну маленьку чорну акулу (1.5 метрів завдовжки), вона ховалася від нас в каменях. Було це в Пуерто-Морелос , Коли снорклілі біля рифу Майя. Біля берега акул не бачила жодного разу.

Маленька акула в Пуерто-Морелос. Знімала на мильницю, видно погано

Китові акули в Мексиці

На стику Карибського моря і Мексиканської затоки є маленький острів Холбош. Дістатися до нього непросто, зате з травня по вересень до острова підпливають китові акули. Це найбільші і найбезпечніші акули на планеті.

На острові Holbox (Хольбош) продають тури до китовим акулам. Туристи сідають на катер, пливуть до місця проживання акул. Надягають маску, ласти і жилети, після чого разом з інструктором стрибають у воду по дві людини.

PS Нижче коротеньке відео, яке я зняла на Плайя Дельфінес в Канкуні. Хвилі в той день були досить сильні, на пляжі стояли червоні прапори, у воді утворилися зворотні течії, накрапав дощ.

Рекомендую почитати інші мої статті про Мексику:

101 питання і відповідь про самостійний відпочинок в Мексиці

Добрих вам хвиль і райських пляжів! Ваша Міла Деменкова

7 кращих пляжів Канкуна - готелі, фото, відгуки (9-20 км, хвилі)

Рейтинг: 5 (100%) голосів: 12

Новости