Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Риболовля в Волгограді і Волгоградської області

Волгоградська область давно завоювала популярність і популярність у рибалок Центральних регіонів Росії Волгоградська область давно завоювала популярність і популярність у рибалок Центральних регіонів Росії. Риболовля в Волгоградської області - це широкі можливості, прекрасні перспективи і гідні трофеї.

На території регіону протікає більше двох сотень великих і малих річок, які мають багаті рибними ресурсами і відмінними можливостями для риболовлі.

Головні річки Волгоградського регіону - Волга і Дон, мають численні притоки. По області проходить нижню течію Волги, протяжність річки по території регіону близько 320 км, з них 233 км, доводиться на Волгоградське водосховище. Басейн Волги на території області має площу 15 400 км².

Поруч з містом Волзький, знаходиться лівий рукав Волги - Ахтуба. Протікає річка паралельно по відношенню до основного руслу. У проміжку між Волгою і Ахтубой, розташована всім відома Волго-Ахтубінськ заплава. Одне з кращих місць риболовлі в Волгоградської області, і, мабуть, всієї Центральної частини Росії. Це дуже мальовничі місця, де знаходиться величезна кількість стариць і заплавних озер, потрапити туди на рибалку мрія будь-якого російського рибалки.

Друга найбільша річка регіону - Дон. На території області знаходиться близько 25% всього русла річки, площа Донського басейну в регіоні, 12 100 км², а протяжність в межах області 537 км.

Так само по території Волгоградської області протікають два лівих припливу Дону - Ведмедиця і Хопер. Берега Дону славляться своєю красою і унікальною природою, а рибалка в його водах, це справжнє задоволення для будь-якого, хто вміє тримати в руках вудку.

На території області знаходиться Волгоградське і Цимлянське водосховище, численні лимани й озера - Ботколь, Ельтон, Гірко-солоне.

Міграція оселедця в Волгу - це дуже важлива подія практично для всіх любителів риболовлі міста Волгограда. Приблизно в середині паводку каспійська оселедець піднімається по річці до самого міста і величезними косяками крутиться трохи нижче греблі. У свій час у зв'язку з різким зменшенням популяції цієї риби вона майже не з'являлася в міських межах і її лов фактично припинився.

Риболовля в Волгограді на оселедець, велася за ліцензіями на її вилов, але коли візит оселедця припинився, а сталося це в 2000 році, ліцензії перестали продавати. Зараз популяція цієї цінної риби відновилася, і оселедець знову приходить в Волгоград. Але продаж ліцензій на вилов оселедця, так і не відновилася. Проте, оселедець в Волгограді ловлять і на спінінг і в закид і іншими способами. На Ахтубе практикується ловля оселедця на закидачку з гумкою.

Одним з кращих місць риболовлі на оселедець, є берега Волги трохи нижче знаменитої Волзької ГЕС. Рибалок під час «сельдевого сезону» багато, але риби вистачає на всіх. Для лову оселедця застосовують різні снасті, що природно впливає на результати. Одні повертаються додому з багатими уловами, у інших улови не надто солідні.

Дуже часто багато рибалок нарікають на проблеми пов'язані з дальньою занедбаністю. Зазвичай ці проблеми пов'язані з великою скупченістю народу, коли немає можливості зробити нормальний занедбаність або ж заважають очерети і чагарники.

У такій ситуації більш зручно рибалити потужним довгим спінінгом мають тест від 10 до 50 грам. Такі спінінги «вистрілюють» дуже далеко з-за голови без ризику зачепити когось, треба тільки поглядати назад перед занедбаністю, чи не варто хто за спиною. Для лову оселедця найкраще підходять «м'які» спінінги, жорсткість тут не потрібна, ніж спінінг м'якше, тим далі буде закинута приманка. Оселедець, це не судак, якщо була клювання, значить, сидить на гачку, її навіть підсікати не потрібно, просто спокійно тягти після клювання. Принцип підбору снасті для лову оселедця - чим простіше снасть, тим краще.

Риболовля на оселедець в Волгограді не вимагає особливих навичок і знань, раніше, для лову оселедця місцеві рибалки виготовляли болісно вручну, але сьогодні цілком робочу блешню, можна без проблем придбати в будь-якому спеціалізованому магазині.

Проте, снасті для риболовлі на оселедець, можуть мати відмінності. Деякі рибалки застосовують оснастку звану «Отче наш». В такому оснащенні, поводок з блешнею пристосовуватися до спеціального дротовому коромисла, основне призначення якого відводка повідця від основної жилки під час закидання, такий механізм перешкоджає заплутування волосіні. На таке оснащення підійде вантаж будь-якої конфігурації, круглий, грушоподібний, пірамідальний і т.д.

Оснащення невибаглива, але практична, поводок з блешнею від 1 м, до 1,5 м, діаметр волосіні 0,3 мм, пристосовуватися до дротяного коромисла. Довжина плечей, якого складає 5-10 см, і 20-25 см, блешню треба прив'язувати до його довгого плеча, а вантаж до короткого, основну жилку треба прив'язати до колечка розташованому на згині коромисла. Снасть для лову риби іменована «Отче наш» готова до застосування за призначенням, тобто для лову каспійського оселедця.

В іншому варіанті застосовують таке оснащення: в такому оснащенні використовуються важкі вантажі обтічної форми. Для цього підходить вантаж формою схожий на веретено, що має «вушка». До одного вуха прив'язують повідець з блешнею до іншого основну волосінь. Ідеальна довжина повідка, повинна бути 1,5 м поводок довше цього розміру закидати більш проблематично, а поводок меншого розміру буде закоротка.

Риболовля в Волгограді на оселедець, має свої хитрощі і тонкощі. Раніше коли оселедець ловили по-старому на дідівські снасті, після закидання приманки, блешні давали можливість тонути до моменту поки основна частина волосіні не піде під воду до середини закидання. І відразу після цього починали підмотувати волосінь. Зазвичай для цього годилася волосінь діаметром 0,4-0,5 мм.

Але з сучасним спінінгом такий прийом неможливий, адже плетений шнур на водній гладі практично непомітний, проте, потрібний горизонт лову шукати треба. Трапляється, що у десятки людей стоять поблизу один від одного, ні клювання, а один тільки встигає витягувати чергову здобич.

Що робити після закидання? Починати підмотування відразу або витримати невелику паузу? Такі питання і відносяться до поняття горизонту, в якому розташовується косяк оселедця. Іноді навіть досвідчені рибалки підглядають один у одного, з якою швидкістю крутить ручку котушки щасливий рибалка після закидання і коли робить паузи. І лише тільки починати повторювати його техніку лову, відразу з'являється результат, і оселедець тут же починає ловитися.

Але при лові оселедця на спінінг, треба враховувати і той факт, що вага вантажу може відрізнятися - це значить, що і швидкість підмотки і час падіння можуть трохи відрізнятися і в такому випадку потрібний горизонт треба шукати самому, копіювання техніки щасливого сусіда може не спрацювати.

Для цього треба зробити 2-3 проводки, треба дочекатися моменту, коли вантаж дійде до дна, з огляду на час його падіння, потім на 2-3 секунди пробувати скорочувати час падіння, через пару закидів намагатися ловити оселедець вище від лінії дна, і періодично підвищувати це відстань. Після того як оселедець атакує приманку, слід продовжувати її лов з такими ж паузами.

Якщо клювання припинилися, треба пробувати робити підмотування більш повільно. Бувають випадки, коли оселедець при швидкій проводці абсолютно не клює, а коли при падінні приманки в воду вимотувати починають відразу, але більш повільно, клювання відразу активізується і на гачок риба йде як на замовлення. Це, мабуть, найголовніша хитрість при лові оселедця, головне знайти правильний горизонт.

Риболовля на оселедець в Волгограді, річ виключно азартна вона здатна захопити і досвідченого рибалки і новачка,

Де ловити в Волгоградської області?

Це місце без перебільшення можна назвати «Ельдорадо» риболовлі у Волгоградській області.

У цьому районі повно туристичних і рибальських баз на найвимогливіший смак, від простих і скромних, до витончених розважальних центрів. Де є комфортабельні номери, сауни, бари та ресторани і пропонуються різні розважальні програми.

Звичайно, можна обійтися звичайною наметом або кілька ночей перекантуватися в машині. Простіше кажучи, кому як подобається. Саммі популярними місцями заплави у рибалок є Стара Ахтуба в оточенні єриків Чапурнік, Могущевскій і т.д. Риболовля в Волгоградської області на Волго-Ахтубінськ заплаві підходить як для любителів полювання на хижаків, так і для тих, хто вважає за краще ловити мирну рибу.

Для рибалок спінінгістів ці місця привабливі кількістю щуки, судака, жереха, окуня. Для рибалок поплавочников, головними об'єктами риболовлі тут є, сазан, лящ, короп, карась, плотва, язь.

Найбільші трофеї, як правило, добувають в низов'ях Ахтуби, чим нижче спускатися по річці, тим шанси на видобуток трофея стають вище. Самий жаркий місяць в цих місцях - липень. Але в цей час тут і риби тут дуже багато. З приходом серпня і зниженням температури рибалка на заплаві сягає свого піку. Справжнім бичем для рибалок на Ахтубе є комарі. Тому треба обов'язково запастися всілякими Антикомарин засобами.

Риболовля в Волгоградської області на Ахтубе, в значній мірі залежить від наявності автомобіля. Це підвищує мобільність і збільшує кількість зручних для лову місць. Так само не забудьте запастися неабиякою кількістю черв'яків, з цієї наживкою в заплаві дуже проблематично.

Способів лову на заплавних водоймах безліч, але краще ловити тим, для якого у вас напрацьовані кращі навички звичайно виходячи з особливостей водойми. На численних єриках заплави, справжнє роздолля для любителів спінінга, щуки і окуня там незліченна кількість. Що стосується судака, то цю рибу рекомендується ловити в основному руслі Ахтуби на джиг-головку. Для сомятників там теж є, де розвернутися, в численних ямах можна відшукати гідний трофей. Для успішного лову коропа і сазана, якщо ви приїхали рибалити на кілька днів, точки краще відразу добре підгодувати, можливо, перше пару днів хороших результатів не буде, але в подальшому можна сподіватися на гарні улови і трофейні екземпляри.

Звичайно, хороша рибалка в Волгоградської області не закінчується Волго-Ахтубинской заплавою, в регіоні більш ніж достатньо і інших чудових місць, де можна ловити рибу. Одним з таких місць є Покровський затон. Розташований він в 100 км, від Волгограда в сторону верхньої течії Волги. Місцеві рибалки дуже добре відгукуються про це місце і цінують за хороші глибини, піщані мілини і великі відкриті водні простори. Та й трофеї там можна взяти, дуже навіть пристойні. Головними об'єктами лову на затоні, є, сазан, лящ і лин, але іноді на гачок щасливця може потрапити великий сом. У цих місцях є чудові рибальські бази, що робить рибалку в Волгоградської області на Покровському затоні, зручною для любителів з інших регіонів.

Ленінська заплава

Ця заплава менш відома, ніж Волго-Ахтубинская і наплив рибалок там значно менший і це позитивно відбивається на якості риболовлі в цьому місці. У ленінської заплаві, багато єриків і озер де можна порибалити на будь-яку снасть, ловля тут ведеться на густеру, щуку, карася, окуня, Улови в цих місцях завжди радують рибалок і приїжджих і місцевих.

Калач - на - Дону

Місто розташоване на березі Цимлянського водосховища, в водах якого живе багато видів риби, лящ, окунь, сазан, плітка, щука, судак, густера - це далеко не повний перелік мешканців водойми. Бажаною здобиччю для рибалок, що віддають перевагу водосховище іншим водоймам області, є синець і рибець, які зустрічаються тут досить рідко.

Риболовля в Волгоградської області на Цимлянском водосховище славиться своїми щуками. Трофейна щука, спіймана на штучну приманку, нерідко перевищує вагу в 15 кг. Так само рибалити в цих місцях можна на річках Аксай і Цимла, Карповському водосховище і озері Ільмень.

На Карповському водосховище відмінно ловиться окунь і щука, досить часто трапляються соми іноді вельми пристойних розмірів. З мирної риби, ловлять в основному, сазана, ляща, плотву. Після весняних паводків на водосховищі спрямовуються підводні мисливці, за трофеями, якими часто радує цей водойму.

парк Донской

Це місце примітно тим, що тут фактично зустрічаються Волга і Дон. Риболовля в Волгоградської області в парку Донському в першу чергу славиться своїми трофейними сомами і щуками. Так само тут ловиться великий карась, жерех, і судак.

Знаменск

Тут відмінно ловиться краснопірка, густера, плотва, зустрічається багато великої щуки, добре бере окунь. Що стосується сома то тут це рідкісна і бажаний видобуток. Найпопулярніші місця риболовлі - єрики, навколишні озера, і затон річки Роговий. Для спінінгістів тут роздолля, крім окуня і щуки, тут можна пополювати на язя і судака.

Краснослободск

Волгоградські рибалки люблять околиці Краснослободск за доступність, адже можна сісти на пором, прямо на набережній Волгограда і відправиться на другий берег Волги рибалити на Краснослободск озерах і єриках. Вони рясніють рибними багатствами, навіть при тому, що постійно відчувають досить високий пресинг. Мисливці за білорибицею, завжди можуть розраховувати тут на багаті улови ляща, плотви, сазана і карася. Ті ж, кому більше до душі рибалка на хижу рибу завжди можуть розраховувати на трофейного судака або щуку.

Чудова природа, рибні запаси регіону, можливість роздобути, бажаний трофей і просто відпочити в хорошому місці з вудкою в руках - це і є справжня рибалка у Волгоградській області.

трофеї

Багато хто прагне зберегти свої рибальські трофеї для історії, хтось робить фотоальбоми, деякі засушують голови трофейних щук, попередньо Просолов їх, мало хто рибалки ідуть далі і роблять повнорозмірні опудала зі своїх трофеїв, зробити чучуло з риби непросте заняття, але як незвично воно може виглядати на стіні у вітальні або в мисливському будиночку. Можна спробувати зробити опудало самому, але хотілося б звернутися до професіоналів, якщо мисливцям замовити опудала тварин можна на сайті podorov.com/katalog/nebolshie-raboty/ , То рибалкам доведеться пошукати способи виготовлення самостійно, адже поки далеко не всі таксидермісти пропонують таку послугу.

Що робити після закидання?
Починати підмотування відразу або витримати невелику паузу?

Новости