Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Росії

  1. Червона поляна - Роза Хутір
  2. Хібіни
  3. Домбай
  4. Белокуриха
  5. Приельбруссі

В горах особлива магія: вони дають відчути свободу і побачити, що світ прекрасний у всіх його проявах. Багатьох мандрівників тягне на вершини і влітку і взимку. Влітку - це пікніки, піші трекінгу, скелелазіння. Взимку - катання на лижах, снігоходах і сноуборді. Однак часто в зимові місяці відпустку короткий, а бажання отримати дозу адреналіну велике. Тисячі людей прямують на гірськолижні курорти Росії. Ми підготували ТОП-5 курортів, де відпочити взимку в Росії. Порадуйте себе і близьких чудовою поїздкою і насолодитеся величчю пейзажів країни.

Червона поляна - Роза Хутір

Куди поїхати взимку покататися на лижах, не покидаючи межі Росії? Звичайно ж, на Червону Поляну. Дістатися до гірськолижного курорту можна традиційно трьома способами: літак, потяг, машина. Перший варіант доступний з Москви, Санкт-Петербурга, Краснодара, Самари та інших великих міст. Рейси прямі і здійснюють посадку в Адлерському аеропорту. Ціна авіаквитка варіюється від 5000 до 10000. Від аеропорту курсують автобуси Sky Bus за 350 рублів, таксі та електричка.

Від аеропорту курсують автобуси Sky Bus за 350 рублів, таксі та електричка

Поїзд із Москви довезе до Адлера за 26-30 годин. При цьому ціна ждбілета дорівнює літакової. Якщо у вас немає об'єктивних причин відмовлятися від польоту, краще віддайте перевагу його. Жителям найближчих міст (Краснодар, Ростов, Волгоград) їхати менше - 10-20 годин. На машині зі столиці потрібно подолати трохи більше півтори тисячі кілометрів. Вам потрібно поїхати по трасі М-4 «Дон», М-29 «Кавказ», далі М-27 «Джубга - Сочі». Останній проміжок шляху складний через постійні затори і серпантину.

Найпопулярніший курорт останніх років - Роза Хутір. Його місткість 10500 чоловік за добу. Навіть якщо ви не встигли придбати квитки на відпустку взимку заздалегідь, є високий шанс потрапити на курорт. Роза Хутір - єдине місце, де можна займатися всіма гірськими видами спору. Дев'яносто чотири кілометри трас захоплять навіть бувалих спортсменів.

Відвідайте сноу парк. Ви не пошкодуєте, адже таких парків всього 7 в світі. Його особливість в тому, що трампліни, веселки і спайні зроблені з натуральних матеріалів і замасковані під ландшафт. Найкраще відвідувати це місце в лютому, після снігопадів. Тоді катання набуває особливого змісту і це не жарт: парк стилізований під російські народні казки. Ви зустрінете тут Мару, Лісовика і Бабу-Ягу.

Якщо ви подорожуєте з дітьми, Роза-Хутір - то, що доктор прописав. Чисте повітря, море снігу, чудові пейзажі. Для маленьких громадян організовано особистий клуб «Єгорка». У ньому проходить навчання катанню на лижах. Від вас вимагається лише записати малюка на заняття і тепло одягнути - інше зроблять інструктори.

Житло на гірськолижному курорті Естосадок має різні цінові варіації. Бюджетні кімнати - 1000-1500 рублів на людину. Готелі номери економ-класу пропонують від 2000. Бронювати житло на відпустку взимку потрібно заздалегідь: комфортабельні апартаменти розкуповують найшвидше.

Хібіни

Хібіни - місце, куди спортсмени-екстремали їдуть із задоволенням. Кілька гірськолижних курортів працюють на сучасному обладнанні, мають сноупарки і команду досвідчених інструкторів. У кожному комплексі передбачені кімнати для матері і дитини, тому проблема поїздки всією сім'ю для Хібін не актуальна.

У кожному комплексі передбачені кімнати для матері і дитини, тому проблема поїздки всією сім'ю для Хібін не актуальна

У 5 кілометрах від Кіровська розташувався курорт «Кукісвумчорр». На схилі представлено 6 трас, придатних для новачків і професіоналів. Це робить комплекс доступним для широкого кола осіб. На території три підйомники-швабри, дитячий ліфт. Є навчальний схил для навчання малюків. Зазвичай там тренується дитяча збірна Олімпійського резерву. Дістатися до Кіровська з Москви можна на літаку або поїзді. Квиток на повітряне судно до аеропорту Апатит коштує 6000, на склад - 2500. З Апатит до Кіровська (зупинка «Гірник») сідайте на автобуси 128, 135, 1.

Гірськолижний комплекс «Великий Відвар» теж знаходиться в Кіровську. Загальна протяжність трас 35 кілометрів. Вони починаються на висоті 1000 метрів і підходять для людей з будь-яким рівнем підготовки. Додатково пропонуються уроки інструктора, який за кілька годин поставить вас на лижі.

Вартість проживання в Кіровську стартує від 600 рублів. Поруч з комплексами є зупинки для переміщення в місто, щоб поїсти в кафе або закупити їжу подешевше.

Домбай

Домбай належить звання найстарішого гірськолижного курорту Росії. Він знаходиться в Карачаєво-Черкесії на горі Мусса-Ачитара. Лижників чекають з грудня по березень: в цей період чудова погода для катання - небо ясне, сніг йде не часто.

Стартуйте на Домбай з Нальчика, Черкеська або Мінеральних Вод. Сюди ходять потяги і автобуси з усіх міст Росії. Зупинитися доведеться тут же - кімната в приватному секторі 400-700 рублів. Щоб оселитися в однойменному селищі, бронюйте готелі заздалегідь - зазвичай їх займають організовані групи і прорватися туди складно.

На Домбай дванадцять трас - їх протяжність 25 кілометрів. Складність різна, тому вирушайте в Домбай незалежно від рівня підготовки. Якщо ви тільки встали на лижі, підійде південно-західний схил - його вершина. Для досвідчених лижників ідеальний нижній схил з великими і різкими перепадами. На Домбай 6 підйомників, однак, найчастіше працюють три. Є «лягушатники» - дитячі траси. Там можна займатися з малюками самостійно або замовити навчання у інструкторів. Квиток на день обійдеться в 1100. Якщо хочете заощадити, можете платити за підйоми - 1 підйом - 100 рублів.

З розваг - кафе або тематичні вечори в готелях.

Белокуриха

Куди поїхати взимку в Росії? Звичайно, в Белокурихи - гірськолижний курорт Алтаю. Тут м'який клімат, тому при низьких температурах ви будете почувати себе комфортно. Сезон для лижників відкривають в листопаді і закінчують в квітні.

Дістатися до курорту можна з Барнаула або Бійська на автобусі. Вартість польоту до столиці Алтаю - 8600. До Бійська ви доберетеся з Горно-Алтайська, тому варіант старту звідси розглядайте, якщо приїхали в республіку на машині. До гірськолижного курорту година їзди (75 кілометрів).

Зняти кімнату вигідніше в приватному секторі: вартість проживання від 600 рублів на добу. В готелях ціни помітно вище - номер з мінімальними зручностями обійдеться у 2000.

У Белокурихе 7 кілометрів трас для новачків і райдерів, які мають базові навички катання. Найдовша траса - 2,5 кілометра, перепад висот трохи більше півкілометра. Є червоні, зелені та сині траси. Підйомників мало: 5 бугельних і один крісельний. Однак цієї кількості достатньо для безперебійної доставки лижників до схилів. Якщо ви хочете використовувати відпустку взимку в Росії для фрірайду, алтайський курорт - краще для цього місце. Схили комфортні для спортсменів з будь-яким рівнем підготовки. Абонемент на підйомники 700 рублів у вихідні дні і 500 в будні.

Для тих, хто не любить кататися, але любить весело проводити час відкриті кафе і нічні клуби, екскурсії на підйомниках і піші трекінгу з гідом. Є школи для навчання катанню на лижах і сноуборді.

Приельбруссі

Відпустка взимку в Росії на схилах гір Ельбрусу і Чегета - особлива романтика. Це складні схили з великим перепадом висоти - до 2000 метрів. Погода не завжди радує і іноді лижникам доводиться стикатися зі сніговими бурями. Сезон з грудня по квітень, але при бажанні можна покататися і в липні. На висоті 4 кілометри зима круглий рік. Добираються туди на ратраках.

До курорту возять таксі з Нальчика або Мінеральних вод. Поблизу схилів є кілька населених пунктів, в яких можна забронювати готель, наприклад, Терскол і Байдаєвих. В останньому вартість ліжко-місця від 600 рублів. В готелі номер від 1500. Бронювати потрібно заздалегідь.

Довжина лижних трас - 3 кілометрів. Підйомники є і на Ельбрусі (5), і на Чегет (4). Якщо це ваш перший відпустку в ролі лижника, вирушайте на Ельбрус. Схили широкі і похилі, перепадів мало і вони незначні. У Чегете екстремальні траси - підійдуть, якщо у вас великий досвід і хороше спорядження. Недолік цих гір - небезпека сходження лавин. Краще не пробувати виходити на катання в погану погоду. Вартість підйомників від 600 до 2000 за день в Ельбрусі і 800 в Чегет.

За відгуками туристів, які недавно шукали куди поїхати взимку в Росії, в Приельбруссі працюють досвідчені інструктори, здатні навчити навику за кілька днів. Є прокат і ремонт спорядження. Зимові вечори можна провести в затишному кафе і поспілкуватися з іншими мандрівниками.

Тепер ви знаєте, де відпочити взимку в Росії. Вибирайте кращі місця і бронюйте готелі на нашому сайті. Гарного відпустки!

Новости