Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дизайнерський хостел або готель п'ять зірок? Де жити в Волгограді?

  1. Скотч Хостел - в гості до друзів-дизайнерам в Волгограді
  2. Королівська ніч в п'ятизірковому готелі «Волгоград»

Продовжую перебирати фотки з травневих вихідних цього року Продовжую перебирати фотки з травневих вихідних цього року. Відпустка, на жаль, навіть на пару днів випросити не вдалося, тому довелося вписуватися в зазначені графіком святкових днів рамки. Мало днів, значить потрібно або відпочивати лежачи на дивані вдома, або їхати кудись недалеко. Перший варіант ніяк не влаштовував, тому вибрали другий. Перші вихідні з 1 по 3 травня ми провели у Краснодарі і п. Мезмай Краснодарського краю . День Перемоги, після минулорічного відвідування Дня Перемоги в Москві , Хотілося зустріти широко і урочисто. З найближчого під боком опинилося місто-герой Волгоград. Ось туди-то і закинула мене доля на коротеньких три дні. Тому поки моя подруга Оля вбирала козачий колорит на Вєшенській шерміціях , Я намагалася зануритися в атмосферу недалекого минулого.

Відразу обмовлюся, для першого відвідування Волгограда вибір святкових дат не найвдаліша затія. Волгоград - місто-герой, справжній пам'ятник жорстокої війни під відкритим небом. Це місто справляє незабутнє враження в дурманної тиші, а натовп постійно жують і снують туди-сюди городян і гостей Волгограда тільки заважає відчути гул тих страшних подій Великої Вітчизняної. Мамаєв курган , музей-панорама «Сталінградська битва», Алея Героїв і набережна міста перетворюються в святкові дні в безкрайній людський потік. Тому весь час хочеться знайти усамітнення, загубитися серед широких проспектів і вузьких вуличок і відкрити для себе ті місця, які, можливо, не так популярні, але теж заслуговують на увагу. У найближчих постах ми з вами прогуляємося по проспекту Леніна , Заглянемо в Волгоградський обласний краєзнавчий музей, а також поговоримо про те, як все-таки провести в Волгограді день Перемоги , Де погуляти і що подивитися, щоб нічого не пропустити.

Сьогодні ж я трохи хотіла б поговорити про житло. Адже краса красою, а без даху над головою особливо і гуляти не хочеться.

Місць розміщення в Волгограді безліч. Вибір просто рябить очі. Однак на свята в центрі міста навіть самі убогі варіанти розхапують як гарячі пиріжки. Подумайте про житло заздалегідь, якщо хочете відвідати Волгоград в свята. В одному з попередніх постів я вже робила добірку самого комфортного проживання в місті-герої Волгограді . Звичайно ж, отриманий список я не забула випробувати на собі. Шукала, за звичкою, в улюбленому мною сервісі Хотеллук .

Шукала, за звичкою, в улюбленому мною сервісі   Хотеллук

Хотілося провести ці три ночі дешево і сердито, тому відразу вибір припав на хостели. З представлених варіантів найбільш приваблював Скотч хостел, але виявилося, що місця є тільки на 2 ночі замість трьох, тому довелося шукати інші варіанти. Ніч 8-9 травня виявилася найбільш проблемною. У центрі все житло, крім готелів в 5 зірок, було заброньовано. Довелося шукати по околицях. З горем навпіл знайшла цілком пристойний готельчик МотоСтоп.

Але коли за пару тижнів до від'їзду п'ятизірковий готель «Волгоград», з вікон якої видно весь парад як на долоні почала продавати останні номери з гігантською знижкою, не роздумуючи забронювала останній номер. І жодного разу про це вибір не пошкодувала (хай вибачить мене готельчик МотоСтоп). Всього 3 ночі і відразу два нових досвіду - проживання в загальному номері з незнайомими людьми і проживання в 5-зірковому готелі. Ну, про все по порядку.

Зміст статті

Скотч Хостел - в гості до друзів-дизайнерам в Волгограді

Скотч хостел - затишний невеликий хостел в спальному районі міста недалеко від ж / д і автовокзалу Волгограда.

Скотч хостел - затишний невеликий хостел в спальному районі міста недалеко від ж / д і автовокзалу Волгограда

Повз багатоповерхівки не пройдеш. У хостелу дуже впізнаваний логотип

У хостелу дуже впізнаваний логотип

Двері теж важко не помітити

Він розташований на першому поверсі багатоповерхівки і до послуг гостей пропонує 4 дизайнерськи оформлених номери на 4, 8, 10 і 14 місць відповідно. Кожен номер представляє окрему країну.

Найбільший - це Великобританія, оформлена в картатому стилі з гігантським червоним автобусом в центрі.

Найбільший - це Великобританія, оформлена в картатому стилі з гігантським червоним автобусом в центрі

Номер «Великобританія»

10-місна кімната присвячена Швеції і оформлена під настрій пісень групи АВВА.

Номер «Швеція»

8-місцева Німеччина - кімната виключно для дівчаток, дівчат і жінок. Тут поєднана надійність і практичність німців, кожен шматочок простору використовується за призначенням.

Номер «Німеччина»

Ну і, нарешті, сама маленька кімнатка - ніжна і витончена Італія. Тут все, навіть стіни нагадують про каналах і гондольєрів, знаменитої піці і міланських розпродажах. Мені вдалося пожити саме тут, в затишному маленькому шматочку Італії.

Номер «Італія»

Номер «Італія»

Піца, паста, венеціанські карнавали ... Навіть стіни нагадують про красу Італії

Хочеться відразу сказати, що Скотч Хостел зовсім не нагадує хостел. Навіть в загальному номері у кожного постояльця залишається свій особистий простір. Засмикнув шторку і можна затишно розташувавшись під м'яким одеялком почитати книжку або подивитися останні новини в смартфоні або планшеті.

Тут все продумано до дрібниць і ці дрібниці привертають особливу увагу.

Тут все продумано до дрібниць і ці дрібниці привертають особливу увагу

Навіть ключ від кімнати дизайнери помістили в спеціальний чохол

Навіть ключ від кімнати дизайнери помістили в спеціальний чохол

Два душа і три туалети для постояльців

Два душа і три туалети для постояльців

В туалеті на стіні висить листок і ручка. Пропонується звичайну букву Т перетворити в те, що спало на думку. Оригінально і є чим зайнятися :)

Оригінально і є чим зайнятися :)

Дуже сподобалися дзеркала-окуляри

Невелика кухня, оснащена всім необхідним для приготування і розігрівання їжі. Це єдине місце, де їжу в загальному холодильнику прийнято підписувати 🙂

У кухні є буквально все для приготування їжі. Навіть сода і гречка

Навіть сода і гречка

Перш ніж покласти їжу в холодильник, її потрібно підписати. Одночасно кухня вміщує 4 людини, що вкрай мало

Одночасно кухня вміщує 4 людини, що вкрай мало

Приємно порадували оригінальні світильники над столом

Після вечері можна подивитися телевізор в загальному холі або попрацювати за ноутбуком, якщо свої гаджети забули вдома. Натуралістів чекає приємний сюрприз - морська свинка Річі. Тільки цьому милому чорному звіру дозволяється плямкати ночами, коли всі сплять 🙂

Загальний хол з диваном, телевізором і свинкою Річі

Загальний хол з диваном, телевізором і свинкою Річі

Ноутбуки для постояльців. На території є безкоштовний вай-фай

На території є безкоштовний вай-фай

Пара оригінальних дизайнерських рішень

Пара оригінальних дизайнерських рішень

Не можна пройти і повз фальш-каміна, і повз двері в кімнату «Великобританія»

В цілому Скотч Хостел справляє приємне враження. Дівчатка-адміністратори завжди готові прийти на допомогу і зустрінуть вас, як дорогих і найбажаніших гостей. Теплота, затишок і по-справжньому домашній комфорт вам точно забезпечені. Мабуть, з бюджетних варіантів Скотч Хостел найкраще, що мені колись доводилося бачити, причому не тільки в Волгограді.

PS: 1 ніч в святкові дні обійшлася в 770 рублів. З гостей беруть заставу за ключ в розмірі 100 рублів. При виїзді ці гроші повернуть.

При виїзді ці гроші повернуть

Віка на ресепшені. Дівчата, спасибі всім!

Королівська ніч в п'ятизірковому готелі «Волгоград»

Бюджетний мандрівник зразок мене чи дозволить собі зупинитися в п'ятизірковому готелі. Я б про це навіть не подумала, якби не було останній номер на улюбленому мною сайті Хотеллук з величезною знижкою.

В цілому, привласнення готелі «Волгоград» п'яти зірок дуже умовно. У моєму житті зустрічалися і четвірки, які не поступаються «Волгограду» за рівнем комфортності. Величезний плюс готелю - це її зручне розташування. На час параду можна відчути себе справжнім vip-гостем. Крім того, «Волгоград» - старий готель в місті.

Будівля готелю - типовий представник сталінської радянської забудови, такої характерної для Волгограда

У класично оформленому в пастельно-золотих тонах холі вас офіційно і злегка холодно, як і личить в готелях подібного рівня, зустрінуть охоронець і дівчата в уніформі. Приємно порадувало, що дозволили залишити речі в камері схову до в'їзду в номер без додаткової плати.

Хол на першому поверсі

Номер мені дістався на 5 поверсі. Вікна виходили на площу Полеглих борців, що було принципово важливо в День Перемоги. Номер досить просторий і розрахований на двох гостей. Величезна ліжко з купою подушок, великий телевізор, набір для чаювання, бутильована вода, шафа, сейф, тапочки. У ванній кімнаті душова кабіна, величезне дзеркало, всі засоби гігієни (мається навіть шапочка для душа, зубний і бритвений набори) і одноразовий халат. Здивувало розташування телефону прямо над унітазом. Все для зручності гостей 🙂

Ліжко просто величезна

Ліжко просто величезна

Столик, телевізор і приємний бонус у вигляді двох пляшок води для гостей

Столик, телевізор і приємний бонус у вигляді двох пляшок води для гостей

Чай і кава теж безкоштовні

Чай і кава теж безкоштовні

Душова кімната. Є все. Навіть фен і телефон

Навіть фен і телефон

Безкоштовні косметичні приналежності

Безкоштовні косметичні приналежності

Ну і, звичайно, халат і тапочки

Єдине, за чим постійно потрібно стежити, так це за кондиціонером. Він включається за замовчуванням, як тільки залишаєш карту-ключ в картоприймач. За ніч при +20 можна остаточно замерзнути.

В номер можна замовити їжу, квіти і свіжу пресу.

В номер можна замовити їжу, квіти і свіжу пресу

Сходи на 1 поверх

Для гостей готелю на першому поверсі працює ресторан «Мольєр», де щоранку сервірують сніданок «шведський стіл». На сніданок плов, омлет, сосиски на грилі, салати з овочів, оливки, мюслі, сендвічі, каші, нарізані свіжі і консервовані фрукти, сирна запіканка, всілякі булочки, кекси, соки, в тому числі свіжовичавлені, йогурт, чай, кава, а також звичні масло, джеми і всіляка нарізка. У ресторані «Мольєр» можна замовити і вечерю. Постояльці готелю користуються знижкою на все меню в 10%.

Ресторан «Мольєр»

Ресторан «Мольєр»

«Шведський» сніданок. Всі ситно і смачно

Крім іншого на території готелю діють сауна, тренажерний зал, салон краси, кілька конференц-залів, пральня та майстерня по ремонту одягу.

Загалом, розкішний відпочинок за розкішну ціну. У святкову ніч номер для 1 гостя обійшовся мені в 4450 рублів.

***

На цьому, мабуть, все про моє скромному і не дуже житло в Волгограді. Будуть питання, задавайте їх у коментарях, із задоволенням відповім!

Ну, а з Волгоградом ми не прощаємося. Чекайте нових, цікавих постів!

Сподобалася стаття? Поділися з друзями! Їм теж стане в нагоді!

Сподобалася стаття?

Новости