Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про Курськом вокзалі Москви: довідковий телефон, офіційний сайт

  1. Історія
  2. напрямки руху
  3. онлайн табло
  4. парковка
  5. послуги
  6. камери зберігання
  7. Кав'ярні та ресторани швидкого харчування на території вокзалу
  8. Що можна відвідати неподалік

Курський вокзал є одним з найбільших в Москві по щоденному пасажирообігом. Він знайомий багатьом туристам, що прямують на Чорноморське узбережжя, тому що популярними напрямками руху поїздів є Сімферополь, Євпаторія і Анапа. Знаходиться Курський вокзал у центрі Москви, прямо навпроти ТЦ «Атріум», на вулиці Земляний Вал 29. Поруч розташовується однойменна площа. У самій будівлі є кілька входів і виходів, які приймають пасажирів цілодобово.

Контактний номер довідкової + 7- (800) -775-00-00. Всю необхідну інформацію про вокзалі можна також отримати онлайн, на сайті http://kursky.dzvr.ru/ .

ru/

Курський вокзал у Москві.

Історія

Перша згадка про Курському вокзалі відноситься до кінця 19 століття, тоді він був об'єднаний зі старим Нижньогородського та носив назву Курсько-Нижегородський. Перша будівля була симетричною, мало білі колони по всьому периметру, вежі з куполами і портики. Сучасний же вигляд будівлі - результат роботи по реконструкції архітекторів 70-х років 20-го століття. Зовнішність Курський вокзал з того часу не міняв. Зараз це двохсотметровий будівля, що має скляний фасад з боку площі, накрите дахом. Складки на даху нагадують поїзд, а козирок схожий на перон. Споруду кінця 19-го століття не чіпали, а лише накрили «сучасної оболонкою».

Споруду кінця 19-го століття не чіпали, а лише накрили «сучасної оболонкою»

Фото старої будівлі Курського вокзалу.

Якщо поглянути на вокзал з боку 1-го шляху, звідки зазвичай відправляються «ластівки» в Нижній Новгород, то можна побачити і високі стелі, і незвичайний ліпний декор, які зовсім не в'яжуться з іншою архітектурою. Це і є початкове будівля, відреставрована і залишене в якості історичного пам'ятника. Один із залів очікування до сих пір зберігає в собі архітектуру 19-го століття.

Особливо привабливий в Московському Курському вокзалі надземний перехід в торговий центр, засклений по всій своїй площі. Не так давно в кінці цього переходу встановили частково дзеркальні стіни, безсумнівно, привертають увагу відвідувачів.

Не так давно в кінці цього переходу встановили частково дзеркальні стіни, безсумнівно, привертають увагу відвідувачів

Надземний перехід з Курського вокзалу в ТЦ Атріум.

напрямки руху

Напрямки руху поїздів з Курського вокзалу досить різноманітні. Є 2 напрямки для приміських поїздів - Горьковское і Курське. У першому випадку Курський вокзал - відправна точка електричок, що від'їжджають на станції Залізнична, Фрязево, Круте і багато інших. Електрички, що рухаються в Курськом напрямку, як правило, від'їжджають з інших відправних точок, а Курський вокзал для них - проміжна станція. Найчастіше такі електрички їздять за маршрутами Кубинка - Львівська, Нахабіно - Щербинка, Нахабіно - Подольськ і іншим.

У будівлі є окремий зал, де знаходяться каси приміських напрямків. Вони підрозділяються на каси Курського і Ризького напрямків і Горьковського напряму. Цей зал знаходиться в кінці вокзалу, на першому поверсі. Можна зайти з 3-го входу, або, увійшовши з площі, пройти весь головний зал у напрямку до ескалатора, який веде на другий поверх (там розташувалися ресторани швидкого харчування KFC і PizzaHut), і, пройшовши під ним, вийти в зал кас приміських напрямків .

Зал кас приміських напрямків Курського вокзалу.

Каси поїздів далекого прямування знаходяться в центральному залі. Цей зал, який має довжину понад двісті метрів, а в ширину близько 40, схожий на термінал аеропорту. Звідси пасажири можуть придбати квитки в такі напрямки країни як: Кривий Ріг, Нижній Новгород, Білгород, Самару, Анапу, Новоросійськ і багато інших.

онлайн табло

Всі поїзди, що відправляються з Курського вокзалу, або зупиняються на даній станції, можна подивитися в режимі онлайн-табло, або на офіційному сайті вокзалу, або на сайті Яндекса - https://rasp.yandex.ru/station/2000001?type=train .

type=train

Центральний зал Курського вокзалу.

На всіх трьох поверхах Курського вокзалу встановлені камери відеоспостереження. У разі виникнення спірних ситуацій, кожна людина може попросити охорону надати йому дані з камери.

Додаткова інформація! Бажаючи вирішити конфлікт переглядом даних з відеокамери, потрібно пам'ятати про величезну пасажирообігу. Якщо конфлікт стався в годину пік (з 8 до 11 ранку або з 18 до 21 вечора), то, як правило, навіть розташована прямо над головою людини камера не допоможе вирішити ситуацію.

парковка

Власники автомобілів можуть скористатися платними стоянками Курського вокзалу. Парковка, яка розташувалася прямо навпроти будівлі, обійдеться 200 рублів на годину. Безкоштовно тут можна перебувати лише протягом перших 15 хвилин. Якщо ж ставити автомобіль на парковку північного фасаду вокзалу, вартість буде істотно нижче - 150 рублів годину (добу - 1200 рублів). *

Важливо! На всій території вокзалу діє безкоштовний Wi-Fi. Для того, щоб ним скористатися, потрібно підключитися до відкритої точки доступу «RZD», після того, як відкриється спливаюче вікно, потрібно ввести номер телефону, а потім код, який прийшов на введений номер.

послуги

VIP-зал підвищеної комфортності

Чекаючи прибуття чи відправлення поїздів, пасажири можуть скористатися різними послугами, пропонованими на Курському вокзалі. За додаткову плату (або, якщо є квиток у вагон «СВ»), можна відпочити в VIP-залі очікування. Розташовується він поруч з головним входом, з боку площі. Архітектура VIP-залу зберегла риси 19-го століття. Тут пасажиру запропонують безкоштовні безалкогольні напої, послуги перукаря, безкоштовний телефонний зв'язок і багато іншого.

Тут пасажиру запропонують безкоштовні безалкогольні напої, послуги перукаря, безкоштовний телефонний зв'язок і багато іншого

VIP-зал підвищеної комфортності на Курському вокзалі.

камери зберігання

На території вокзалу пасажирам пропонується скористатися послугами платного зберігання багажу. Камери зберігання розташовані на цокольному поверсі. Є як автоматичні осередки, так і звичні камери зберігання з комірниками. Вартість одного місця в звичайній камері схову складе 230 рублів / добу. Автоматичні камери схову розташовуються в центральному залі очікування і мають кілька категорій вартості. За малу осередок потрібно буде віддати 220 рублів / добу. За середню - 360 рублів / добу. Максимальний розмір осередку - 500 рублів / добу. * Причому неважливо, скільки багажу буде покладено в клітинку, головне, щоб вона закривалася.

Кав'ярні та ресторани швидкого харчування на території вокзалу

Також Курський вокзал може похвалитися величезною різноманітністю місць «для підкріплення». На цокольному і першому поверхах можна бюджетно поїсти в кав'ярні, формату «Все по 60». Там відвідувачам пропонується величезний вибір напоїв, солодощів, салатів, супів і гарячих страв. Дані заклади працюють в форматі «Їжа на винос», тому посидіти тут не вийде (тільки якщо поїсти стоячи за барною стійкою). Однак в годину пік тут шикуються величезні черги з бажаючих придбати продукцію, що говорить про безсумнівну популярності кав'ярень.

У цоколі вокзалу розташувався відомий «Теремок» та безліч інших кав'ярень та їдалень. На першому поверсі, біля третього входу в вокзал, можна побачити «Данкін Донатс» - найвідомішу своїми пончиками і напоями мережу в Москві. На другому поверсі розташувалися ресторан швидкого харчування KFC, PizzaHut і інші кафе.

Можна перекусити в ресторанах швидкого харчування

На всій території Курського вокзалу є банкомати популярних в Росії банків, а також термінали самообслуговування, що дозволяють пасажирам не стояти величезну чергу в касу.

Що можна відвідати неподалік

В очікуванні поїзда пасажири можуть скоротати свій час в уже згадуваному ТЦ «Атріум». Величезна кількість магазинів, фонтан, ресторани, розташовані в торговому центрі, не дозволять нудьгувати ні дорослим, ні дітям.

Зовсім недалеко розташувався «Винзавод» - Центр сучасного мистецтва. Його адреса - 4-ий Сиромятніческій провулок, будинок 1. Йти тут зовсім недовго, а насолодитися є чим. Це і різні виставки, і презентації, і фестивалі. А для любителів кави є арт-кафе.

Поруч з вокзалом розташувалися три станції метрополітену. Це Курська (синьої гілки), Чкаловська (салатовой гілки) і Курська (центрального кільця).

Зверніть увагу! Заздалегідь подумавши про проведення часу в Москві, можна відправитися на прогулянку, скориставшись московським метрополітеном. Час поїздки до головних визначних пам'яток (Червона площа, Арбат та інше) складе не більше 10 хвилин. А після, можна буде знову доїхати до станції метро. На Курській ТЦ «Атріум», в якому можна так само провести час.

Курський вокзал не може запропонувати своїм відвідувачам кімнати відпочинку, проте, є величезна кількість готелів і хостелів неподалік. Так, послуги зняття номера пропонують:

  • Незвичайний капсульний отельInterQUBE. Середня ціна за ніч - близько 5000 рублів. *
  • ХостелPRIVET. Ціна варіюється від обраного номера, мінімальна - 400 рублів за ніч. *
  • BrickDesign Hotel славиться своєю чистотою і гостинністю персоналу. Ціна близько 7000 рублів / ніч. *

Зайшовши в стандартні сервіси бронювання (Booking, TripAdvisor та інші) можна вибрати потрібний готель / хостел, а також дізнатися про переважно ранньому / пізньому заїзді, можливості зняття на кілька годин та інше.

Зайшовши в стандартні сервіси бронювання (Booking, TripAdvisor та інші) можна вибрати потрібний готель / хостел, а також дізнатися про переважно ранньому / пізньому заїзді, можливості зняття на кілька годин та інше

Курський вокзал.

При виході з вокзалу, в будь-який час доби, пасажири бачать таксі. Як правило, вартість - договірна, залежить від часу доби і тривалості поїздки.

Прогулюючись по площі та привокзальної території можна побачити і пункти продажу квітів, і велика кількість магазинів (продуктових, побутової техніки та інше), аптеки і багато іншого. Пройшовши близько 200-т метрів, і вийшовши на вулицю Земляний Вал - можна відчути те саме рух ніколи не засинають Москви.

* Ціни актуальні на червень 2018 р

Ru/station/2000001?

Новости