Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Круїзний порт Венеція

  1. Як дістатися з аеропорту Марко Поло в круїзний порт Венеції
  2. Як дістатися з аеропорту Тревізо в круїзний порт Венеції
  3. Як дістатися від залізничної станції Венеції до круїзного порту
  4. Як дістатися від залізничної станції Местре до круїзного порту Венеції
  5. Монорельс між площею Риму і круїзним портом Венеції
  6. Парковка в порту Венеції
  7. Камери зберігання в порту Венеції
  8. Як дістатися до центру Венеції від круїзних лайнерів
  9. Шопінг та кухня Венеції
  10. Години роботи магазинів і вихідні дні у Венеції
  11. Де зупинитися до і після круїзу?
  12. Hotel Gardena S.Croce 239, Санта-Кроче, 30135 Венеція, Італія
  13. Best Western Hotel Olimpia Venezia S. Croce 395, Санта-Кроче, 30100 Венеція, Італія
  14. Casa Sant'Andrea Santa Croce 495, Санта-Кроче, 30135 Венеція, Італія

Швидка навігація:

Круїзний порт Венеції розташований в декількох хвилинах ходьби від площі Риму (Piazzale Roma), головного транспортного шлюзу в історичному центрі міста.

Круїзний порт Венеції розташований в декількох хвилинах ходьби від площі Риму (Piazzale Roma), головного транспортного шлюзу в історичному центрі міста

Карта круїзного порту Венеції

Як дістатися з аеропорту Марко Поло в круїзний порт Венеції

Якщо ви прилітаєте в аеропорт Марко Поло, переконайтеся, що зайняли місце в правій частині літака, бажано біля ілюмінатора, - вам відкриється вид зверху на приголомшливо-красиву Венецію і круїзний порт.

Термінал аеропорту Марко Поло - занадто маленький для того кількості пасажирів, з яким зазвичай справляється, це стає особливо помітним, коли вас чекає зворотний виліт. У зоні вильоту бувають справжні стовпотворіння. Радимо просто не хвилюватися і зберігати спокій. Чи не приїжджайте занадто рано, дві-три години перед відправленням літака більш ніж достатньо: у вас не вийде закинути сумки в багаж раніше в будь-якому випадку.

Якщо після прильоту до Венеції у вас в запасі багато вільного часу, сядьте на теплохід Alilaguna blu line вартістю 15 євро, - і насолоджуйтеся 90-хвилинним круїзом по Венеції. В кінці подорожі катер зупиниться прямо поруч з круїзними лайнерами в порту Венеції.

Поїздка на таксі - більш швидкий спосіб, займає 15-20 хвилин і коштує 30-40 євро.

Також можна дістатися автобусом компані ATVO або автобусом Лінії 5 компанії ACTV , Час в дорозі приблизно 20 хвилин, вартість від 8 євро в одну сторону. Автобуси приходять на площу Риму, звідки до круїзного терміналу можна доїхати на монорейці або дійти пішки

Автобуси приходять на площу Риму, звідки до круїзного терміналу можна доїхати на   монорейці   або дійти пішки

Карта маршруту Alilaguna blu line (натисніть для збільшення)

Як дістатися з аеропорту Тревізо в круїзний порт Венеції

Обслуговування пасажирів автобусів, що прямують з аеропорту Тревзіо в місто, проводиться місцевою компанією ATVO , Згідно з розкладом посадки літаків і їх відправлення в аеропорту Тревізо. Розклад автобусів ви можете уточнити на сайті. Вартість поїздки - від 10 євро в одну сторону. У Тревізо ви можете купити квитки в залах прибуття аеропорту, закомпостувати їх в спеціальному пристрої, а потім просто вийти назовні до очікує вас автобусу. У Венеції можна придбати квитки в офісі ATVO, розташованому на площі Piazzale Roma (внизу під автостоянкою).

Увага! Ви не зможете купити квитки у водія в автобусі

Поїздка займає від 35 до 70 хвилин (в залежності від маршруту і завантаженості дороги), і в більшості випадків цей ефективний і швидкий сервіс перевершує всі очікування. Більшість автобусів роблять зупинку в Местре (головною індустріальній зоні Венеції), а потім їдуть далі до площі Piazzale Roma, найбільшої венеціанської транспортної розв'язки. Якщо вам потрібно вийти раніше, а не чекати кінцевої станції - відразу уточніть у водія, чи зупиниться він у бажаному місці (автобуси від аеропорту до Piazzale Roma часто слідують за різними маршрутами).

Назад автобус відправляється від площі Риму (Piazzale Roma), платформа D2 (дивіться розклад). Більшість автобусів ATVO оснащені кондиціонером, фіранками для захисту від жаркого сонця, ременями безпеки і полицею для багажу. Радимо вибрати місце біля вікна, оскільки зазвичай маршрут проходить повз старовинних величезних вілл на ділянках між Treviso і Венецією, - досить чарівне видовище. Як дістатися від площі Риму до круїзного порту читайте тут

Автобус компанії ATVO, що курсує між аеропортом Тревізо і Венецією

Як дістатися від залізничної станції Венеції до круїзного порту

Приїхати на головну залізничну станцію St. Lucia і дістатися до терміналів можна так:

  • маршрутними теплоходами вапоретто до площі Риму Piazzale Roma (1 зупинка), де розташована зупинка портових шаттл-басів і є також зупинки таксі та монорельса , Наступного до порту;
  • водним таксі прямо до круїзного терміналу.

Як дістатися від залізничної станції Местре до круїзного порту Венеції

Від залізничної станції Mestre (10 кілометрів від центру Венеції) в порт Венеції можна дістатися так:

  • зловити таксі (близько 20 хвилин);
  • громадським автобусом, що їхав на площу Piazzale Roma (яка розташована біля порту).

Зверніть увагу: деякі круїзні компанії, з метою продати трансфер, спробують вселити вам, що зловити таксі практично неможливо. В цілому ж, таксі на двох або більше осіб обходиться дешевше, ніж трансфер від круїзної компанії.

Монорельс між площею Риму і круїзним портом Венеції

Монорельс (оригінальна назва People Mover) - це швидкий і зручний вид сполучення між 3 станціями:

  1. Площею Риму (Piazzale Roma) - головним транспортним хабом старого міста
  2. Круїзним терміналом Венеції
  3. Відкритою парковкою Tronchetto, розрахованої на тисячі автомобілів та пунктом прибуття більшості туристичних автобусів.

Монорельс є автоматичний поїзд з тросовим приводом, схожий на фунікулер. Довжина шляху 853 метра. Користуватись ним дуже легко, маршрут всього один, а вартість проїзду становить 1.5 євро, незалежно від того, на якій станції ви виходите. Перед входом на станцію монорейки шукайте автомати з продажу квитків. Оплатити можна монетами, дрібними банкнотами (до 20 євро) і картою. Після покупки квитка йдіть на контрольно-пропускний пункт, прикладіть квиток до сканера штрих-кодів, після цього турнікет автоматично відкриється.

Поїздка між площею Риму і Tronchetto займає трохи більше трьох хвилин, включаючи зупинку у круїзного терміналу.

Монорельс між площею Риму і круїзним портом Венеції

Парковка в порту Венеції

Місце для паркування знаходиться в декількох хвилинах ходьби від терміналів і розрахована більш ніж на 2000 місць. Стоянка під охороною і з відеоспостереженням. Вартість паркування легкового автомобіля на 2015 рік - 95 євро за тижневий круїз. Місця можна забронювати через Інтернет .

Камери зберігання в порту Венеції

У терміналі 103 ви можете покласти багаж на кілька годин в камеру зберігання.

Як дістатися до центру Венеції від круїзних лайнерів

Найкращий спосіб ознайомитися з визначними пам'ятками в Венеції: при виході з круїзного терміналу пройдіть до монорельсу і купите квиток за 1.5 євро, доїхавши на ньому до Piazzale Roma, знайдіть термінали ACTV і в одному з них купите квиток на будь-який з маршрутних теплоходів вапоретто (вони роблять зупинки в Венеції, Мурано, Бурано, Лідо і Punta Sabbioni).

Для круизеров підходять 2 типу квитків ACTV :

  • 16,00 € - картка на 12 годин;
  • 18,00 € - картка на 24 години;

Маршрутні теплоходи вапоретто

Шопінг та кухня Венеції

Венеція завжди вважалася одним з важливих центрів торгівлі, з акцентом на товари люкс-класу і схильністю до екстравагантності. Головні торгові області - вулиця Mercerie і вулиці, які в цілому мають назву Frezzeria і розташовуються між церквою San Fantin і площею San Marco. Найщільніша концентрація магазинів відомих модних будинків - на вулиці бутиків Larga XXII Marzo, на захід від площі, де Gucci, Prada, Valentino, Fendi і Ferragamo мають свої торгові точки. Calle della Mandola - вулиця з магазинами книг і стеклярусу. Щоб знайти старовинні речі, походіть близько площ Санто Стефано і Сан Марко.

Пошукайте автентичні бутики з привезеними або зробленими вручну штучками між Rialto і San Polo.

У головних круїзних терміналах є магазини дьюті-фрі, але зазвичай вони не працюють. Не забувайте, що сумки будуть перевірятися охороною при вході на корабель.

У кухні Венеції велика роль відведена морепродуктів, - і в цьому немає нічого дивного, з огляду на розташування міста. Серед місцевих страв особливе місце займають кічетті, - місцеві закуски в стилі тапас. Хороші делікатеси, які особливо радимо спробувати - фолпеті (маленькі восьминоги), або schie (маленькі сірі креветки, зазвичай подаються з полентой). Хороші ресторани і кафе розкидані по всьому місту, особливо їх багато в Сан Поло, що примикає частини Санта Кроче і Дорсодуро. У Fondamenta della Misericordia також є відмінні місця.

Години роботи магазинів і вихідні дні у Венеції

Велика частина магазинів одягу і сувенірів закрита вранці в понеділок, в середу в другій половині дня не працюють продуктові магазини. Зразкове розклад роботи магазинів: від 9 ранку до 7:30 вечора, з закриттям на обід і сієсту (від 1 до 4-ї години вечора в рідкісних випадках).

Де зупинитися до і після круїзу?




Кращі розваги в порту Венеції і околицях


Рекомендовані готелі

Ці готелі відібрані нами на основі власного досвіду, і досвіду інших круїзних мандрівників. Визначальні фактори при виборі: близькість до круїзному терміналу Венеції, можливість швидко і без проблем дістатися до корабля, а також аеропорту або залізничного вокзалу.

  • Hotel Gardena S.Croce 239, Санта-Кроче, 30135 Венеція, Італія

    3 * готель в 5 хвилинах ходьби від залізничного вокзалу Санта-Лючія. Зручно добиратися в / з аеропорту, в пішій доступності круїзний термінал. Готель розташований в тихому місці. Красиві номери у венеціанському стилі. Сніданок входить у вартість номера. Безкоштовний Wi-Fi. Гарне співвідношення ціна / якість.
    Ціни від 100 € за номер.

  • Best Western Hotel Olimpia Venezia S. Croce 395, Санта-Кроче, 30100 Венеція, Італія

    Головний плюс для круїзних мандрівників - прекрасне місце розташування, в 5 хвилинах ходьби від залізничного вокзалу. Поруч всі види транспорту: вапоретто, автобуси, таксі. Зручно добиратися з / в аеропорт. У пішої доступності круїзний термінал. 4 * готель з високим рівнем обслуговування і різноманітним смачним сніданком. Просторі і красиві номери оформлені у венеціанському стилі. Безкоштовний Wi-Fi.
    Ціни від 140 € за номер.

  • Casa Sant'Andrea Santa Croce 495, Санта-Кроче, 30135 Венеція, Італія

    Відмінне співвідношення ціна / якість. 2 хвилини ходьби до залізничного вокзалу Санта-Лючія. Сніданок входить у вартість номера. Круїзний термінал розташований дуже близько до готелю. Великий номер. Спільна ванна кімната. Безкоштовний Wi-Fi.
    Ціни від 85 € за номер.

Де зупинитися до і після круїзу?

Новости