Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з аеропорту до Мілана і назад?

  1. Мальпенса
  2. На поїзді
  3. На автобусі
  4. На таксі
  5. Оренда авто
  6. Бергамо
  7. На поїзді
  8. На автобусі
  9. Автомобілем
  10. Лінате
  11. Трансфер між портами
  12. Трансфер в інші населені пункти

Аеропорт Мальпенса.

Міланський територію обслуговують три повітряних порту, які беруть як внутрішні, так і міжміські рейси. Все аеровокзали досить завантажені, адже до цього міста спрямовуються не тільки туристи і бізнесмени, але і безліч любителів шопінгу. В межах житлових кварталів розташований лише один з них - Лінате, два інших однаково віддалені від міста на відстань в 45 кілометрів. Це зумовило актуальність питання, як можна дістатися з аеропорту в Мілан?

Мальпенса

Це найбільший міський повітряний вузол. За ступенем завантаженості він займає друге місце після римського порту Леонардо да Вінчі. Через нього проходять і пасажирські, і вантажні перевезення. У структурі споруди два термінали - T1 і T2, сполучення між якими здійснюється за допомогою шаттла. Термінал 1 в свою чергу, ділиться ще на два окремих сателіта - А і В. Перший призначений для обслуговування рейсів шенгенської зони, другий - для всіх інших. Т2 використовується тільки лоукостером EasyJet. Аеровокзал славиться розвиненою інфраструктурою і високим рівнем комфорту. До послуг клієнтів не тільки численні кафе і бутіки, а й повноцінний готель.

До послуг клієнтів не тільки численні кафе і бутіки, а й повноцінний готель

Схема маршрутів з аеропорту Мальпенса до Мілану.

На поїзді

Дістатися з аеропорту Мальпенса до Мілану вдасться залізницею. Центр населеного пункту безпосередньо пов'язаний з ним залізничною гілкою. Відправлення відбувається з нижнього поверху T1, на поїздах Malpensa-Express. Вони довезуть пасажирів до головного ж / д вокзалу і до зупинки Кодорна. З неї можна перебратися на метрополітен. Поїздка займе 50 хвилин.

Поїздка займе 50 хвилин

Детальна карта метрополітену в Мілані (всі картинки на даному сайті можна збільшити, просто клікніть один раз мишкою).

Деякі маршрути роблять додаткові зупинки, тому тривалість шляху може затягнутися. Потяги ходять кожні півгодини практично цілодобово - з 4:30 до 0:30. З аналогічною періодичністю вони курсують з Мілана в аеропорт Мальпенса.


Квитки можна придбати на спеціальній стійці в порту або заздалегідь на сайті. Варто врахувати, що пункт продажу проїзних працює до 21:20. На випадок нічних прильотів передбачений квитковий автомат. Ціна дорослого квитка становить 13 євро, дитячого (до 14 років) - 6. Діти, які не досягли 4 років, поїдуть безкоштовно.

На автобусі

Дістатися з аеропорту Мілана до центрального вокзалу вийде і за допомогою автобусних маршрутів. Для цього передбачені спеціальні шаттли Malpensa Shuttle, які починають свій рух від виходу №4 першого терміналу. При необхідності вони зупиняються у T2 і далі їдуть до головного вокзалу Centrale.

Час в дорозі займе близько 60 хвилин. Інтервал руху - кожні 20. Поїздки починаються о 5 ранку, закінчуються о 00:10. З цього моменту починають працювати нічні маршрути, інтервал між якими більше. Посадковий талон обійдеться в 10 для дорослого і в 5 одиниць євровалюти для молодшого покоління. За дітей до двох років платити не доведеться.

Передбачено і прямий маршрут до головного виставкового залу Fiera Milano City. Він курсує з 8:30 до 12:30 щогодини. Квитки на всі автобусні рейси купуються у водія.

Квитки на всі автобусні рейси купуються у водія

З аеропорту Мальпенса до Мілану.

На таксі

Як дістатися з аеропорту до Мілана, минаючи громадський транспорт? Для цього передбачені таксі. Візників на аеровокзалі вистачає. На нижніх ярусах обох залів розташовані їх стійки. Час в дорозі займе близько 40 хвилин, але з урахуванням віддаленості повітряної гавані від центру це недешеве задоволення. В середньому доведеться витратити 85-90 європейських одиниць. Такий спосіб має сенс для мандрівників в складі групи. Також є можливість скористатися центрами міжнародного замовлення таксі KiwiTaxi і Intui Travel. Водії цих перевізників чекають клієнтів з табличками.

Водії цих перевізників чекають клієнтів з табличками

Детальна схема аеропорту Мальпенса.

Оренда авто

Отримати послугу з оренди машин можна прямо на аеровокзалі. Представники багатьох фірм базуються тут. Однак щоб не втрачати зайвого часу, краще зробити це заздалегідь, на спеціалізованих сайтах. В середньому за орендований на десять днів автомобіль клієнт заплатить 250 європейських одиниць. При бажанні можна знайти і дешевше. Все залежить від характеристик машини. Більш докладно про це ви можете дізнатися, а також замовити послугу на сайті rentalcars

Бергамо

Незважаючи на те, що повітряна гавань базується в містечку Бергамо, її приписують до міланським портам. Він приймає чартерні і місцеві прильоти, а також лоукостер. Популярність серед російських туристів склалася через те, що вартість польоту на лоукостер значно нижче. Складається порт з одного терміналу, але на рівень комфорту це ніяк не вплинуло. До послуг клієнтів працюють кафе, магазини, аптечні пункти, банківські філії, присутній VIP-зал. Аеровокзал названий ім'ям Караваджо - Орео-аль-Серіо.

Аеровокзал названий ім'ям Караваджо - Орео-аль-Серіо

Схема аеропорту Бергамо.

На поїзді

Дістатися до аеропорту Бергамо з Мілана, так само як і в зворотний бік, можна залізницею. Однак цей спосіб не найзручніший, оскільки безпосередньо порт із залізничною гілкою не пов'язаний. Спочатку треба доїхати на автобусі до станції в містечку Бергамо. Автобусні рейси ходять з 20-хвилинним інтервалом і доїдуть за 10-15 хвилин. Потрібну машину знайти легко - вона пофарбована в оранжевий колір із зеленою смугою збоку.

Щоб доїхати до ж / д вокзалу, слід сісти на поїзд Trenitalia. Час його роботи закінчується о 23:00. Годинна подорож обійдеться майже в 7 європейських одиниць. Така сума виходить шляхом додавання квитка на поїзд 5 євро, і на автобус до станції - 2. Діти до 14 років поїдуть на поїзді за 2,65, до 4 років - безкоштовно. З Бергамськие вокзалу вдасться потрапити не тільки на міланську територію, але і в інші великі італійські міста - Венецію, Рим, Флоренцію і в інші населені пункти.

На автобусі

Для тих, хто їде в центр міста, цей спосіб простіше і зручніше. Парковка автобусних шатлів розташована відразу біля виходу з терміналу. Тут працює три перевізника - Terravision, Orioshuttle і Autostradale. Перші два найбільш популярні. Автобусне сполучення є з 4 ранку до першої години ночі. Слід врахувати, що режим руху змінюється в вихідні та святкові дні. Точний час уточнюється на сайті.

Точний час уточнюється на сайті

Автобус Terravision.

Вартість посадкового талона - 5 євро, діти до 4 років поїдуть безкоштовно. Придбати його можна у водія. Тривалість шляху до міланського вокзалу становить майже годину. Ці ж маршрути довезуть пасажира до порту Савони. Це точка відправлення більшості середземноморських круїзних лайнерів.

З Бергамо в Мілан.

Автомобілем

Якщо вибір впаде на таксі, то краще звернутися в службу інформації в залі прильоту. Співробітники направлять клієнта на стоянку візників або допоможуть замовити машину. Поїздка до міланського центру обійдеться в 85 одиниць євровалюти, в Бергамо - в два рази дешевше.
Також є можливість орендувати автомобіль. Представники організацій-орендарів розташовуються в зоні прильоту.

Лінате

Це найменший міланський аеровокзал. Він названий на честь італійського винахідника Енріко Форланіні. Розташовується повітряний вузол всього в 7 кілометрах від центральної частини, тому з трансфером туди проблем не виникне.
Він приймає тільки місцеві і внутриевропейские рейси короткого повідомлення. Літаки з Росії там не сідають. Порт невеликий, але досить затишний. Для проведення часу передбачені всі види сервісу: дьюті-фрі, аптеки, зони відпочинку, 15 точок харчування.
Доїхати з аеропорту Лінате можна на автобусі або таксі. Тут курсують два маршрути - міський №73 та експрес Х73. Перший довезе до червоної гілки метрополітену Babila M1, другий - до станції метро Milan Porta Vottoria.


Вартість квитків для обох рейсів однакова - півтора євро. Міський маршрут закінчує роботу в підлогу першого ночі. Експресом ж можна виїхати лише до 8 вечора і тільки в будні. Інтервал руху рейсів - 20 хвилин.

Стоянка таксопарку розташовується біля виходу №5. Вартість поїздки буде залежати від місця призначення. До центрального вокзалу доїхати недорого, клієнт заплатить 30 євро, шлях не займе більше 20 хвилин.

Як дістатися з Мілана до аеропорту? Всі перераховані вище варіанти для всіх аеровокзалів працюють і в зворотному напрямку.

Трансфер між портами

Міланські повітряні порти нерідко стають лише проміжною точкою. Для того щоб долетіти до пункту призначення, потрібно перебиратися з одного аеропорту в інший. Це також передбачено перевізниками.

З Мальпенса в Бергамо можна доїхати за допомогою шаттла Orio. Він відправляється з п'ятого виходу першого терміналу, роблячи зупинку в другому. Шлях триває від півтора до двох годин. Автобус робить сім рейсів в день, у вихідні та свята їх кількість скорочується до трьох. Квиток обійдеться в 18 для дорослого і 5 євро - для молодших пасажирів. Продає їх водій. За дітей до двох років платити не потрібно. Аналогічна поїздка на таксі коштуватиме мандрівникові близько сотні європейських одиниць.

Схема руху з міланських аеропортів.

У аероузел Лінате звідси ж вийти виїхати автобусом Malpensa Shuttle. Він стартує з третього виходу і також робить зупинку в другому терміналі. Дорослий проїзний коштує 13 європейських одиниць, дитячий - 6,5. Він ходить п'ять разів на день, дорога займе півтори години. Таксист візьме за такий же шлях 100-120 євро.

При переїзді їх Бергамо і Лінате в Мальпенса варто скористатися цими ж способами.

Трансфер в інші населені пункти

Безпосередньо з Лінате вдасться виїхати в місто на Півночі Італії Павію. Для цього потрібно сісти на шаттл Migliavacca, який стартує п'ять разів на день. Дорога займе 55 хвилин. Дорослий заплатить 15, а дитина 7,5 євро. Квитки продають відразу в щаттле.

Квитки продають відразу в щаттле

Шаттл Migliavacca.

Також навпростець вийти дістатися до міста Монца на Malpensashuttle. В добу він здійснює сім поїздок. Шлях в одну сторону складе півтори години і обійдеться в 8 євро.
З Мальпенса можна виїхати в швейцарські міста - Лугано і Кьяссо. На автобусах в цю сторону значиться Lugano Servizi. Посадковий талон для дорослого коштує 25 євро, до 12 років - 12. До трирічного віку місце не оплачується. Передбачені сімейні проїзні, якщо в складі сім'ї не менше 4 чоловік. З урахуванням знижки квиток обійдеться в 85 євро, на Malpensa Express можна виїхати в Мендрізіо за 20.

Malpensa Express.

Туристів часто цікавить, як дістатися з аеровокзалу в Мілан. Для цього в схемі всіх трьох портів передбачені різні види транспортування, як в денний, так і в нічний час. Заздалегідь розроблений маршрут дозволить заощадити такий дорогоцінний в подорож час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Для заняття підприємницькою діяльністю вкрай важливо, щоб держава теж було в цьому зацікавлене і допомагало бізнесменові. На жаль, бізнес в Росії або в Україні і в Італії - це зовсім різні перспективи і можливості. Тому ...

Серед розвинених європейських країн, Італія входить десятку найпривабливіших з точки зору трудової імміграції та постійного проживання країн. За останні кілька років потік іммігрантів з Росії, України, Республіки Білорусь стає дедалі більше і бажаючих отримати посвідку на ...

Це зумовило актуальність питання, як можна дістатися з аеропорту в Мілан?
Як дістатися з Мілана до аеропорту?

Новости