Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Парижа Шарль-де-Голль і як дістатися до центру міста

  1. Загальні відомості
  2. Готелі поблизу
  3. Дешеві авіаквитки до Парижа
  4. схема аеропорту
  5. Аеропорт на мапі
  6. Таксі до центру Парижа
  7. Приміські електрички RER
  8. Автобуси до Парижа
  9. Автобуси Le Bus Direct
  10. автобуси RoissyBus
  11. інші автобуси
  12. Відео з аеропорту

Аеропорт Парижа Шарль-де-Голль (код IATA CDG) або його ще називають Руассі (Roissy) займає друге місце в Європі, поступаючись лише лондонському Хітроу за кількістю обслуговуваних пасажирів. Щодня 1400 рейсів в більш ніж 100 країн світу обслуговують 150 000 мандрівників. Top-trips зібрав найбільш корисну та актуальну інформацію про всі способи, як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль до центру Парижа і повернутися назад в аеропорт.

Загальні відомості

Аеропорт Парижа Шарль де Голль розташований в 26 км на північний схід від центру міста в районі Іль-де-Франс.

Сучасний комплекс був побудований в 1974 році і за всіма параметрами відповідає високому рівню одного з найкрасивіших міст світу.

Аеропорт Парижа Шарль-де-Голль (код IATA CDG) або його ще називають Руассі (Roissy) займає друге місце в Європі, поступаючись лише   лондонському Хітроу   за кількістю обслуговуваних пасажирів

Аеропорт Парижа величезний і в Європі поступається тільки лондонському Хітроу

В аеропорту CDG офіційно 3 терміналу, але насправді їх більше, тому що в величезному терміналі 2 багато будинків мають літерні індекси. Так тут є термінали 1, 2A, 2B, 2C, 2D, 2E, 2F, 2G, холи L і M, і, нарешті, термінал 3.

Між терміналами можна пересуватися пішки, слідуючи вказівниками, або скориставшись безкоштовним поїздом, що курсує між ними з 4:00 ранку до 01:00 ночі (вночі його замінює автобус) з інтервалом близько 5 хвилин.

Між терміналами можна пересуватися пішки, слідуючи вказівниками, або скориставшись безкоштовним поїздом, що курсує між ними з 4:00 ранку до 01:00 ночі (вночі його замінює автобус) з інтервалом близько 5 хвилин

Між терміналами аеропорту курсує міні-метро, ​​яке позначено знаками CDGVAL

Станції поїзда між терміналами позначені значком CDGVAL і їх легко знайти за численними вказівниками. Тільки не плутайте цей поїзд з транспортом з аеропорту до центру міста. CDGVAL курсує виключно між терміналами, а про поїзди до центру Парижа ми розповімо нижче.

За допомогою міні-метро CDGVAL зручно пересуватися по гігантської території аеропорту

У Парижі кілька аеропортів, тому завжди упевніться, де саме приземляється Ваш рейс. Детальну статтю про другий за значимістю аеровокзалі Парижа Орлі можна знайти тут .

Готелі поблизу

Для тих, у кого ранній виліт, пізній приліт або тривала пересадка в Аеропорту Шарль-де-Голль, ми підібрали готелі поруч з терміналами або з безкоштовним трансфером:

    • Sheraton Paris Roissy Airport 4 * розташований прямо на території аеропорту. До послуг гостей безкоштовні фітнес-центр і сауна, клубний лаунж-бар. Є обмінний пункт, цілодобово відкритий бізнес-центр.
    • Novotel Paris CDG Terminal 4 * розташований в центрі аеропорту. З деяких номерів відкривається вид на злітно-посадкову смугу аеропорту.
    • Ibis Paris CDG Airport 3 * розташований в самому центрі аеропорту Шарль-де-Голль, навпаки терміналу 3 і станції RER. У готелі працюють бар і 3 ресторани.

Отримати більш детальну інформацію про ці та інші готелях поблизу від аеропорту Шарль-де-Голль, подивитися розташування на карті, фото номерів, а також прочитати відгуки гостей можна за цим посиланням .

Дешеві авіаквитки до Парижа

На календарі низьких цін показані найдешевші ціни на перельоти до аеропорту Шарль де Голль в Парижі, знайдені користувачами популярного пошукача Aviasales.

схема аеропорту

Незважаючи на величезну площу і тисячі пасажирів, на території аеропорту нескладно орієнтуватися, слідуючи вказівниками. Але кілька загальних моментів позначимо окремо.

  • Кожен з терміналів досить автономний і в ньому є все необхідне для пасажирів. Кафе, магазини, туалети, дьюті-фрі і т.п.
  • Головний транспортний вузол, що з'єднує аеропорт з центром Парижа, знаходиться між терміналами 2 і 3. Станція називається Roissypole.
  • Якщо Ви прилітаєте в термінали 2А, 2В або 3, то до станції поїздів (і заодно автобусної станції - тому що вони поруч) цілком можна дійти пішки, орієнтуючись на покажчики RER або Paris by Train.
  • Якщо Ви прилітаєте в термінал 1, 2C, 2D, 2E або 2F, то можна скористатися безкоштовним міні-метро CDGVAL до станції Термінал 3 Roissypole.
  • Якщо Ви прилітаєте в холи L або M, то до терміналу 2E можна дістатися ще однієї гілкою безкоштовного міні-метро Navette, а потім на CDGVAL до станції Термінал 3 Roissypole.
  • У нічний час, коли міні-метро не працює, сервіс дублюється безкоштовними автобусами.

Загальну схему всього аеропорту Шарль-де-Голль наводимо нижче:

Загальну схему всього аеропорту Шарль-де-Голль наводимо нижче:

Схема аеропорту Шарль де Голль в Парижі

Завантажити схему у великому розмірі і хорошій якості можна тут .

Ще одна корисна схема, яка стане в нагоді багатьом мандрівникам, - схема руху безкоштовного міні-метро між терміналами CDGVAL. Наводимо її на фото нижче, знятому в терміналі 1.

Аеропорт на мапі

Транспорт від аеропорту

З аеропорту Шарль-де-Голль в центр Парижа можна дістатися на приміській електричці RER, автобусах, таксі або орендованому авто.

Якщо Ви подорожуєте в інші регіони Франції, не заїжджаючи в Париж, можна скористатися високошвидкісними комфортабельними поїздами SNCF TGV. Залізничний вокзал «Aeroport Charles de Gaulle 2-TGV» розташований між терміналами 2С-2D і 2E-2F.

Таксі до центру Парижа

Таксі в Парижі - далеко не найдешевше, але це ідеальне рішення для тих, хто подорожує великою компанією, дитиною або об'ємним багажем. Доїхати на таксі від терміналів аеропорту Шарль-де-Голль можна до будь-якої точки французької столиці або її околиць.

Машину нескладно знайти на спеціалізованих стоянках біля терміналів або викликати заздалегідь до посадки свого рейсу через спеціалізований сайт [посилання] . Багато мандрівники знаходять другу опцію значно прозорішою, оскільки тариф прораховується заздалегідь і відомий ще до посадки в машину.

Таксі до центру Парижа можна знайти на спеціалізованих стоянках біля терміналів

Хоча Франція і вважається символом благополуччя, серед таксистів переважно працюють вихідці з самих різних країн, і багато хто з них (не дивлячись на багаторічну боротьбу влади з цим явищем) до сих пір не гребують завищувати тарифи туристам.

Бронювання через інтернет виключає саму можливість будь-яких махінацій з боку водія, адже шофер знає про те, що мандрівник сповіщений про тариф.

Крім того, при замовленні онлайн є можливість вибрати тип авто, якщо ви подорожуєте з друзями або габаритним багажем, а також вказати необхідність в дитячих кріслах.

Таксі в Парижі коштує досить недешево

Відносно останнього фактора поліція у Франції дуже строга, і звичайне таксі цілком може відмовитися везти пасажирів з дітьми, якщо в ньому немає спеціальних сидінь.

Шофери, що працюють з інтернет-замовленнями, як правило, зустрічають пасажирів на виході із зони митного контролю з табличкою, де вказані їхні імена. На випадок будь-яких несподіванок всі деталі зустрічі дублюються на e-mail обом сторонам.

Замовлення таксі в аеропорту Шарль-де-Голль передбачає і можливість запізнення або скасування рейсу: зустрічає, самостійно моніторить табло прильоту і надсилає машину точно в строк, а при затримці пасажира в терміналі плата за простій не стягується. Нарешті, за 24 години до часу прильоту бронь взагалі можна скасувати без штрафних санкцій.

Уточнити актуальні тарифи на таксі з аеропорту Шарль-де-Голль в Парижі до свого готелю, а також з'ясувати деталі роботи служби можна на сайті сервісу .

Приміські електрички RER

Приміські електрички RER - це, мабуть, найбільш простий, надійний і відносно недорогий спосіб дістатися до центру Парижа. Без пересадок по лінії B можна доїхати до Північного вокзалу Gare de Norde або Chatelet Less Halles, а там пересісти на метро вже по самому місту.

Без пересадок по лінії B можна доїхати до Північного вокзалу Gare de Norde або Chatelet Less Halles, а там пересісти на метро вже по самому місту

Станція в аеропорту, звідки відправляються електрички до Парижа, називається Roissypole

Якщо Ви поки ще не освоїли громадський транспорт Парижа і трохи в ньому плутаєтеся, то ось кілька моментів, які допоможуть полегшити Вам життя:

  • Лінії електричок RER завжди позначені буквами (лінії A і B), а лінії метро цифрами (лінія 1, 2, 3 і т.п.)
  • Якщо у Вас є можливість підключатися до інтернету, то освойте Google Transport. У Парижі він працює ідеально.
  • Встановіть собі мобільний додаток, яке здатне будувати маршрути в оффлайн. Воно зможе задати Вам станції пересадок без необхідності підключення до інтернету. Для цієї мети відмінно підійде додаток Paris Metro. Про те, як воно працює, можна подивитися в корисному відео нижче. [Само відео про визначні пам'ятки, але додаток дуже докладно описано в середині].

Станція електричок RER в аеропорту називається Roissypole. Вона знаходиться між терміналами 2 і 3, і її легко знайти, слідуючи за вказівниками RER Paris by Train.

Якщо Ви прилетите в термінали 2А, 2В або 3, то легко доберетеся до станції пішки. Якщо в інші термінали, то краще скористатися безкоштовним поїздом CDGVAL до станції Termial 3 Roissypole.

Зайшовши на станцію, першим ділом Ви побачите табло, турнікети і автомати з продажу квитків

Зайшовши на станцію, Ви побачите автомати з продажу квитків і табло з найближчими поїздами до Парижа. Квитки купуються тут же і коштують 10,3 Євро (2019) за 1 поїздку. Автомати гранично прості, а серед доступних мовних версій є англійська.

Про всяк випадок при купівлі квитків краще запастися готівкою, тому що багато мандрівників скаржаться, що автомати не приймають карти, випущені за межами Франції. Якщо з покупкою квитків виникне складність, можна покликати службовця, і він Вам допоможе.

Якщо з покупкою квитків виникне складність, можна покликати службовця, і він Вам допоможе

По покажчиках і табло легко визначити, який саме поїзд Вам потрібен.

Приміські поїзди курсують кожні 10-20 хвилин з 5 ранку до 12 ночі.

Купивши квитки, проходите через автомат і, слідуючи вказівниками, спускаєтеся по ескалатору до поїздів. За електронною табло, які є по всій станції, Ви легко знайдете час відправлення і номер платформи найближчого потяга.

За електронною табло, які є по всій станції, Ви легко знайдете час відправлення і номер платформи найближчого потяга

Електричка RER від аеропорту до центру Парижа всередині

Електрички з написом «Express» слідують без зупинок до центру Парижа, їх час у дорозі - 30-35 хвилин. Звичайні поїзди йдуть з зупинками, і час маршруту збільшується до 50 хвилин.

Автобуси до Парижа

Якщо Ви вперше їдете в Париж, то, можливо, електричка - більш простий варіант. Але автобуси тут теж представлені, до того ж дуже широко.

Автобусне сполучення між аеропортом Шарль де Голль і центром Парижа здійснюють компанії Le Bus Direct, Roissybus, маршрутні автобуси №350 і №351 та нічні №140 і №143.

Автобуси Le Bus Direct

Без пересадки на автобусі з аеропорту Шарль де Голль можна доїхати до Ейфелевої вежі, аеропорту Орлі , Ліонського вокзалу, вокзалу Монпарнас, Оперного театру, Східного вокзалу, метро Nation наступними маршрутами:

  • Лінія 2 Le Bus Direct - курсує між аеропортом Шарль-де-Голль і центром Парижа (до Ейфелевої вежі) через стратегічні місця Парижа - Porte Maillot, Єлисейські Поля, площа Трокадеро. Інтервал руху: C 5:30 до 23:30 кожні 30 хвилин. Час у дорозі від аеропорту до Ейфелевої вежі - 60-70 хвилин. Вартість - 18 євро (2019). У Парижі зупинка для зворотного маршруту в аеропорт Шарль де Голь знаходиться поблизу площі Етуаль (Place de L`etoile) - avenue Carnot 1.
  • Лінія 3 Le Bus Direct - пов'язує аеропорт Шарль-де-Голль з аеропортом Орлі. Інтервал руху: C 6:30 до 22:30 кожні 20 -30 хвилин. Час в дорозі - 1 година 15 хвилин. Вартість квитка - 21 євро (2018).
  • Лінія 4 Le Bus Direct - маршрут йде через 2 головних залізничних вокзалу Парижа - Ліонський вокзал (Gare de Lyon) і Монпарнас (Montparnasse). Інтервал руху: C 6:00 до 22:30 з інтервалом 30 хвилин. Тривалість поїздки до Ліонського вокзалу - 40-50 хвилин, до вокзалу Монпарнас - 60-70 хвилин. Вартість квитка - 18 євро (2019). У Парижі зупинка автобусів в сторону аеропорту Шарль-де-Голль знаходиться біля вокзалу Монпарнас - 14 rue du Mouchotte, у Ліонського вокзалу - 20 bis Boulevard.

Автобуси Le Bus Direct йдуть з аеропорту Шарль де Голль до всіх значущих точок Парижа

Зупинки всіх ліній автобусів Le Bus Direct розташовані при виході з терміналів:

  • Термінал 1 - вихід 32, рівень прибуття
  • 2E і 2F - Вихід Е8 і F9, з'єднувальний коридор
  • 2А і 2С - вихід 10
  • 2B і 2D - вихід D14

Квитки можна купити у водія (дорожче приблизно на 1 євро) і в спеціальних автоматах безпосередньо біля зупинки (приймаються готівкові євро і міжнародні банківські карти).

автобуси RoissyBus

У напрямку Оперного театру (Place de L`opera) курсують автобуси RoissyBus. Інтервал руху: кожні 15-20 хвилин з 6:00 до 00:30. Час в дорозі: 50 хвилин, вартість - 12,5 Євро (2019).

Зупинки RoissyBus в аеропорту Шарль-де-Голль знаходяться:

  • Термінал 1 - рівень прибуття
  • 2А і 2С - вихід A9
  • 2D - вихід В11
  • 2 Е і 2F - вихід 5, з'єднувальний коридор
  • Термінал 3 - зал прибуття

Автобусом RoissyBus можна доїхати з аеропорту до оперного театру

Квитки можна придбати в автоматах на території аеропорту або у водія.

інші автобуси

  • Автобус 350 йде до Porte de la Chapelle. Інтервал руху: кожні 15-30 хвилин з 06:00 до 22:30. Вартість проїзду - 6 Євро (2019), час у дорозі - 70 хвилин. Квитки можна купити в автоматах або у водія.
  • Автобус 351 йде від аеропорту до метро Nation в самому Парижі. Інтервал руху: кожні 15-30 хвилин c 07:00 до 21:40. Ціна квитка - 6 Євро (2019), час в дорозі - 70 хвилин. Квитки купуються, як і в випадку з маршрутом №350.
  • Нічні автобуси Noctilien №140 і 143 до Східного вокзалу (Gare de L`est) ходять кожні 30 хвилин з півночі до 4 години 30 хвилин від терміналів 1, 3 (Roissypole) і станції TGV. Вартість проїзду - 8 євро (2019), час в дорозі - близько години. Назад в аеропорт з Парижа з Східного вокзалу перший автобус йде о 01:00 ночі. Останній о 3:40 ранку, на ньому до 5.00 ранку ви доберетеся в Шарль-де-Голль.

Оренда авто в аеропорту Шарль де Голль

У терміналах аеропорту Шарль-де-Голль представлені чи не всі найбільші європейські автопрокату і, при необхідності, машину можна оформити тут же. Але нерідко оформлення на місці обертається значним подорожчанням автомобіля.

Справа в тому, що багато автопрокат пропонують більш гнучкі тарифи для мандрівників, що бронюють машини онлайн. Це дозволяє розвантажити офіс в аеропорту і не втягуватися в боротьбу за клієнта в самих терміналах.

У терміналах аеропорту представлені практично всі найбільші автопрокату

Крім того, автопрокат часто замовчують в рекламних матеріалах про деякі аспекти оренди, і багато мандрівників дізнаються про них вже після підписання контракту.

Це, зокрема, може стосуватися страхування, додаткового обладнання, умов здачі та інших нюансів, що впливають на кінцеву вартість.

Щоб уникнути таких несподіванок, автомобіль краще прораховувати за допомогою сервісу порівняння цін прокатників.

autos

Система моніторить всі вільні пропозиції великих автопрокату і за секунди знаходить найбільш вигідні варіанти. Також сайт призводить умови прокатників до одного виду, не залишаючи можливостей для переплат.

У 90% ситуацій такий підхід дозволяє дуже істотно заощадити. Дізнатися ціни та умови оренди авто в аеропорту Шарль-де-Голль в Парижі можна на цій сторінці .

Відео з аеропорту

Photos bytop-trips24

Новости