Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Гельсінкі: як дістатися?

  1. Способи дістатися з аеропорту Вантаа в центр і назад
  2. Як дістатися з аеропорту Вантаа на автобусі
  3. На таксі
  4. Оренда авто в аеропорту
  5. Петербург - аеропорт Гельсінкі: способи доїхати
  6. Автобус Петербург - аеропорт Гельсінкі

Розбираємося, як доїхати з аеропорту Гельсінкі до центру міста (вокзалу) на автобусі, поїзді і таксі. Зупинки, ціни, розкладу і корисні посилання для мандрівників. Також корисна інформація про те, як доїхати з Санкт-Петербурга в Вантаа.

Гельсінкі-Вантаа (Helsinki-Vantaan lentoasema; HEL) - міжнародний аеропорт столиці Фінляндії, що знаходиться приблизно в 20 км від центру міста. Є базою для авіакомпанії Finnair. У будівлі аеровокзалу є безкоштовний Wi-Fi, бездротова зарядка телефонів (шукайте пункти Powerkiss), Музей авіації та виставка фотографій. Офіційний сайт: www.finavia.fi.

Сполучення між аеропортом і містом зручно організовано: ходять автобуси і поїзди, можна поїхати на таксі - про все це ми і розповімо докладніше.

Замовлення таксі →

Оренда авто →

Часто літаєте? Встановіть в свій смартфон зручний додаток Авіасейлс для швидкого пошуку дешевих авіаквитків на Android або iPhone . Читайте також інструкцію, як правильно шукати дешеві авіаквитки .

Шукайте цікаві екскурсії на сайтах Sputnik і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

Способи дістатися з аеропорту Вантаа в центр і назад

Як доїхати з аеропорту Гельсінкі на поїзді

Потяги Ring Rail Line були введені 1 липня 2015 року - передбачається, що вони стануть основним видом транспорту, що зв'язує аеропорт, центр Гельсінкі і його передмістя. Це самий зручний, швидкий і дешевий спосіб дістатися з аеропорту Гельсінкі в центр.

Години роботи електричок: кожні 10 хвилин з понеділка по п'ятницю з 9 ранку до 7 вечора, кожні 15 хвилин з 19:00 до 22:00 і кожні 20 хвилин - з 22:00 до опівночі, а також з 4 ранку до 6 ранку. У вихідні електрички ходять з 5 ранку до півночі. Вартість квитка в одну сторону - 5 євро. Придбати квиток можна як в автоматі, який знаходиться в поїзді так і у кондуктора (приймає карти, крім Visa Electron).

До повного завершення виходу з ж / д станції в термінал між виходом на вулицю Tietotie і терміналами кожні 5 хвилин курсуватиме безкоштовний автобус з 6 ранку до 11 вечора (в решту часу - кожні 10 хвилин). Відправляється він від платформи 25 (термінал 2) і 12 (термінал 1).

Статті по темі:

Статті по темі:

(Фото © Johannes Martin / flickr.com / Ліцензія CC BY-ND 2.0)

Як дістатися з аеропорту Вантаа на автобусі

Доїхати до аеропорту Гельсінкі можна на автобусі № 615 (від Раутатіенторі - Rautatientori). Курсують вони практично цілодобово: приблизно з 4:58 ранку до 3:58 ранку. Зупинка в Вантаа - платформи 12 і 25 (термінали 1 і 2 відповідно).

Інший спосіб дістатися до аеропорту Гельсінкі від вокзалу - скористатися міськими автобусами компанії Finnair, які ходять кожні 20 хвилин: з 5:45 до 1:10 з аеропорту і з 5 до півночі з центру міста. Час в дорозі - приблизно 30 хвилин, квиток коштує 6,30 євро. Відправляється автобус від центрального ж / д вокзалу і робить лише одну зупинку в Hesperia park. Зупинки в Вантаа: термінал 2 - платформа 10, термінал 1 - платформа 11.

Є й інші маршрути, якими можна дістатися з аеропорту в Гельсінкі - це № 415 (Elielplatsen - Aviapolis) і 592 (Mellunmäki - Tikkurila - Aviapolis / Lentoasema). Вони роблять зупинку на платформах 12 і 25 (термінали 1 і 2). Автобуси, що здійснюють трансфери від готелю, зупиняються на платформах 10 і 21 (термінали 1 і 2).

Щоб доїхати в Вантаа і назад, вам необхідно придбати регіональний квиток (regional ticket) у водія або в спеціальних квиткових автоматах, вартість квитка в одну сторону - 5 євро (для дітей з 7 до 16 років покладена знижка 50%). Вночі (з 2 до 4:30 ранку) тариф підвищується - 7 євро. Одноразовий квиток діє 90 хвилин з моменту покупки. Проїзний на весь день коштує 12 євро, на три дні - 24 євро (купити можна в R-kioski). Детально з тарифами ознайомтеся тут . Автомат з продажу квитків HSL є на автобусній зупинці перед терміналом 2.

Спланувати маршрут в місті вам допоможе Journey Planner (російською мовою). Ну а якщо вам потрібно потрапити з іншого міста Фінляндії в аеропорт Вантаа, скористайтеся цим сайтом , Щоб знайти відповідний автобус. Так, з Турку квиток коштує від 24,5 євро, з Лаппеенранта - 19 євро. Зверніть увагу, що при покупці онлайн діють істотні знижки.

На таксі

Зрозуміло, можна скористатися послугами таксі - це комфортно, але будьте готові до того що, поїздка коштуватиме 45-50 євро в залежності від відстані. Знайти стійки можна в залі прильоту, самі таксисти розташовуються на виході з терміналів. Рекомендуємо замовити таксі заздалегідь на сайті Kiwi Taxi - вас зустрінуть з табличкою і допоможуть донести багаж (плюс сервіс дає можливість самому вибрати клас і місткість автомобіля, на якому ви хочете їхати з аеропорту).

Замовити трансфер >>

Оренда авто в аеропорту

Мабуть, найкомфортніший спосіб подорожувати - орендувати автомобіль. Зробити це можна в аеропорту після прильоту або заздалегідь на сайті Skyscanner Car Hire . Здати автомобіль можна перед вильотом, що дуже зручно.

Оренда авто →

Шукаєте житло в подорож? Рекомендуємо сервіс Roomguru.ru - сайт порівнює ціни самих різних систем бронювання і знаходить кращу.

(Фото © gallery.finnair.com)

Петербург - аеропорт Гельсінкі: способи доїхати

Поїзд СПб - Гельсінкі "Алегро" і "Лев Толстой"

Доїхати до аеропорту Гельсінкі з Санкт-Петербурга можна наступним чином: спочатку на міжнародних поїздах "Алегро" і "Лев Толстой" до станцій Тіккуріла (Tikkurila), Pasila або Центрального вокзалу. Далі потрібно протягом 80 хвилин пересісти на електричку до аеропорту - квиток, придбаний на міжнародний потяг, поширюється і на поїзд до Вантаа, тому нічого купувати не потрібно.

Від станції Тіккуріла електричка йде близько 8 хвилин, поїзди відправляються з платформи №4 кожні 10 хвилин. Час у дорозі від вокзалу - приблизно півгодини, від станції Pasila - близько 20 хвилин (з платформ 2 і 9). Час роботи електричок - з 4 ранку до 12 ночі (по вихідних - з 5 ранку). Точний розклад можна дізнатися тут .

Вартість проїзду на "Алегро" - від 2160 рублів (2 клас), на поїзді "Лев Толстой" - від 4,5 тисячі (купе).

Автобус Петербург - аеропорт Гельсінкі

Варіантів дістатися на автобусі з Петербурга в аеропорт Гельсінкі безліч - різні перевізники пропонують свої послуги: Balt-car, BusLine, BusTours і так далі. Найдешевший трансфер - 1000 рублів, найдорожчий і часто зустрічається - 1400. Час у дорозі - від 4,5 до 8 годин.

Автобуси відправляються від станцій метро "Озерки", "Купчино", "Чорна річка", "Площа Повстання" і інших в різний час. Детальний розклад, ціни, телефони і сайти компаній-перевізників дивіться тут .

Джерело вступного зображення: © gallery.finnair.com.

Новости