Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Женевське озеро: опис, курорти, фото

  1. зміст:
  2. Географічні особливості
  3. Основні курорти
  4. Женева
  5. Що ще подивитися на Женевському озері
  6. Транспорт на озері
  7. Як дістатися

Місце знаходження: Франція, Швейцарія
Площа: 582 км²
Найбільша глибина: 310 м
Координати: 46 ° 27'35.9 "N 6 ° 31'51.5" E

зміст:

Леман або Женевське озеро вважається найбільшим в Європі . Мальовничий водоймище лежить на кордоні між Швейцарією і Францією і майже порівну розділений між двома цими країнами. Кришталева вода, прозорий гірське повітря, красива природа і чудові курорти приваблюють на берега озера багато туристів з різних куточків Європи.

Шильонский замок на Женевському озері

Географічні особливості

З висоти Женевське озеро схоже на величезний півмісяць, ріжки якого дивляться на південь. Воно простягнулося на 72 км і досягає ширини 13 км. Водойма має льодовикове походження і глибину до 310 м. Леман славиться чистою водою, проте вона досить прохолодна, тому купаються тут тільки в липні і серпні, коли температура води прогрівається до + 19 ... + 23 ° С. Основні пляжі на берегах озера - трав'яні або платформи.

Завдяки тому, що стіна Альпійських гір захищає Леман від холодних північних вітрів, на його берегах сформувався унікальний клімат, що нагадує субтропіки. На вулицях курортів ростуть пальми, а прибережні тераси активно використовуються для вирощування винограду. Влітку температура повітря в районі Женевського озера сягає + 32 ... + 36 ° С, однак через близькість гір від спеки ніхто не страждає.

Береги водойми оточені зеленими вершинами, за якими видно білосніжні шапки більш високих гір. Женевське озеро порівнюють з величезним дзеркалом, тому що воно залишається спокійним протягом всього дня, і рівна поверхня відображає кожен будинок і зростаюче на березі дерево. Примітно, що навколо Лемана встановлено 22 маяка, які служать для навігації і сигналізують рибалкам і любителям водних видів спорту про наближення негоди.

Терасові виноградники Лаво на Женевському озері

Основні курорти

Леман не випадково відносять до самим відвідуваним озерам світу . На його берегах є курорти, розваги та пам'ятки на будь-який смак, тому мальовничі околиці водойми називають Швейцарської рів'єра. Ці місця давно притягують до себе заможних людей, невиправних романтиків і діячів мистецтва. У курортних містечках, розташованих навколо озера, бували імператриця Австро-Угорської імперії Сіссі, англійський поет лорд Байрон, письменники Ернест Хемінгуей і Володимир Набоков, композитор Ігор Стравінський, кінорежисер Альфред Хічкок і інші знаменитості.

На північному узбережжі Лемана розкинувся один з культурних центрів Швейцарії - красуня Лозанна. Сюди приїжджають, щоб помилуватися прекрасним кафедральним собором - найбільшим готичним храмом в країні, побудованому в XII-XIII століттях. Тут можна почути прекрасно звучить орган, що складається з 7000 труб. Мандрівникам подобається гуляти в середньовічному кварталі Віль-Марше, відвідувати художні музеї міста і проводити час в зелених парках «Мон-Репо», «Олімпійський», «Ермітаж» і «Єлисейський».

Мандрівникам подобається гуляти в середньовічному кварталі Віль-Марше, відвідувати художні музеї міста і проводити час в зелених парках «Мон-Репо», «Олімпійський», «Ермітаж» і «Єлисейський»

Вид виноградників на тлі Женевського озера

Розташований на східному краю озера Монтре відомий на весь світ інститутами краси, кабаре, барами і приватними школами. Сюди їдуть за красою і здоров'ям, і основними гостями цього престижного курорту стають люди, які не звикли економити. У клініках Монтре надають повний набір косметологічних послуг і роблять найсучасніші пластичні операції. У них можна пройти програми щодо позбавлення від зайвої ваги і по відновленню нервової системи.

Курортне місто Веве лежить між Лозанною і Монтре і відомий тишею і відмінною екологією. Саме тут знаходиться штаб-квартира улюбленої компанії ласунів і шанувальників доброї кави «Nestle», і відкриті музеї Старого міста, Часів, Фотографії і Ігор. У Веве провів останні 25 років життя всесвітньо відомий комік Чарлі Чаплін, тому в міському сквері встановлено пам'ятник великому артисту.

У Веве провів останні 25 років життя всесвітньо відомий комік Чарлі Чаплін, тому в міському сквері встановлено пам'ятник великому артисту

Статуя Фредді Меркьюрі в місті Монтре на березі Женевського озера

Бажають зайнятися активним відпочинком знаходять на Женевському озері багато цікавого. Багато мандрівники катаються по Леману на водних лижах, займаються віндсерфінгом і вітрильним спортом. У прибережних курортах грають в теніс, освоюють ази кінного спорту і здійснюють тривалі піші прогулянки в гори.

Женева

Великий швейцарський місто розташоване на південно-західному краю озера. Женеву часто називають «столицею світу», адже саме в цьому місті розквартировані штаб-квартири ООН і Червоного Хреста. Примітно, що тут проживає майже 200 чоловік і 40% з них є іноземцями.

У Женеві дуже багато привабливих для туристів місць. Візитною карткою швейцарського міста став величезний фонтан Же-До, який б'є на висоту 147 м прямо з Женевського озера. Один з найбільших фонтанів у світі вражає! Швидкість потоку в ньому досягає 500 літрів в секунду, а водна струмінь розганяється до 200 км / ч. Завдяки дрібним бризок в сонячний день біля фонтану можна побачити яскраву веселку, а в темний час доби навколо рукотворного дива з'являється ефектна кольорове підсвічування. Ж-До працює щодня, і відключають його тільки в сильні морози або при великому вітрі.

Ж-До працює щодня, і відключають його тільки в сильні морози або при великому вітрі

Вид статуї Фредді Меркьюрі з боку Женевського озера

Потрапивши в Женеву, більшість мандрівників поспішають в колоритний Старе місто. Самостійну екскурсію найкраще почати з історичної площі Бург-де-Фур, яка була закладена ще за часів Стародавнього Риму. Неподалік від неї знаходиться популярне місце зустрічей у жителів міста і туристів - Променад-де-ла-Трей. Ця вулиця відома найдовшою дерев'яної лавкою, довжина якої становить цілих 120 м!

Цікавим архітектурним пам'ятником швейцарського міста є старовинний собор Святого Петра, закладений ще на початку XIII століття. Католицький храм кілька разів перебудовували, тому на його фасадах можна побачити змішання традицій романської архітектури, бароко і класицизму. Прямо за будівлею собору знаходиться археологічний музей, експонати якого розповідають про давню історію Швейцарії.

Інша культова пам'ятка Женеви розташована на протилежному березі річки Рона. Католицька базиліка Норд-Дам стоїть в парі хвилин ходьби від залізничного вокзалу. Вона була побудована в XIX столітті в традиціях готики, і сьогодні тут зберігається білокам'яна статуя Пресвятої Діви Марії.

Фонтан Же-До на Женевському озері

Біля мосту Мон-Блан, на Променад-дю-Лак можна побачити незвичайні квітковий годинник. Час на них визначають не тільки по положенню стрілок. Дізнатися, котра година, можна по тому, який вид квітів розпустилася на клумбах біля циферблата.

Що ще подивитися на Женевському озері

На невеликому скелястому острівці, в 3 км від Монтре височить романтичний Шильонский замок . Він був зведений в 1160 році для контролю над дорогою, що проходила між горами і озером. З початку XIX століття по сьогоднішній день в замку відкрито музей, де буває багато туристів.

Місця навколо Женевського озера славляться фестивалями їжі і вина. Для гурманів тут проводять винні, сирні та шоколадні тури. Шанувальники гастрономічного туризму неодмінно відвідують регіон Лаво, що простягнувся між Лозанною і Веве. Місцеві терасні виноградники і якісне вино так популярні, що в 2007 році виноробний регіон був включений в список пам'ятників Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Місцеві терасні виноградники і якісне вино так популярні, що в 2007 році виноробний регіон був включений в список пам'ятників Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Любителі Бердвотчинг приїжджають на Леман, щоб поспостерігати за водоплавними птахами. Біля його берегів завжди можна зустріти чайок, Нирків, лебедів і качок.

Транспорт на озері

Більшість міст, розташованих на берегах озера, пов'язані поромами судноплавної компанії СGN. Ця компанія була заснована в 1873 році і використовує для перевезення пасажирів 16 судів, в тому числі 5 колісних вантажних пароплавів, побудованих на початку минулого століття.

Центр водойми не замерзає взимку, тому судноплавство по озеру можливо цілий рік. Пороми компанії виконують регулярні рейси між Швейцарією і Францією, а також тематичні круїзи для туристів. Такі прогулянки по озеру з гідом дозволяють за кілька годин насолодитися красою озера і дізнатися багато цікавого про його визначні пам'ятки.

Такі прогулянки по озеру з гідом дозволяють за кілька годин насолодитися красою озера і дізнатися багато цікавого про його визначні пам'ятки

Пам'ятник їжі на Женевському озері у міста Веве

Як дістатися

Озеро Леман розкинулося на південному заході Швейцарії. Туристам досить прилетіти в аеропорти Цюріха або Женеви і доїхати до будь-якого потрібного місця на поїзді. Шлях до Монтре залізницею з Женеви займає 60-70 хвилин, а з Цюріха - 3-4 години. Крім того, до озера можна дістатися на рейсових автобусах або автомобілі, як з боку Швейцарії, так і з боку Франції. З Ліонського вокзалу Парижа швидкісні поїзди TVG доставляють мандрівників до французьких курорти Тонон-ле-Бен і Евіан, на південний берег Лемана.

Рейтинг пам'ятки

Женевське озеро на мапі

Дивитися ще на Putidorogi-nn.ru:

Новости