Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Навколо Женевського озера. Відгук про поїздку і фото.

Автор: Просто Олена Переглядів: 17466

Північно-західне узбережжя Женевського озера належить Швейцарії, протилежне Франції Північно-західне узбережжя Женевського озера належить Швейцарії, протилежне Франції. Друга назва озера Леман, складається зі слів «Lem» - велика, і «an» - вода. Тут розташовані такі відомі і популярні швейцарські курорти, як Монтре, Веве і Лозанна. Ну, і найвідоміший місто Швейцарії - Женева, на честь якого і названо озеро. У Женевському озері дивно чиста і прозора вода і практично вздовж усього узбережжя в будь-якому місті ви зустрінете безліч білих лебедів, яких, при бажанні, можна погодувати.


Довжина Женевського озера 72 км, ширина 13 км, а найглибше місце має глибину 300 метрів. З боку Швейцарії в сонячну погоду добре видно протилежний берег і засніжені Альпи. Якщо дивитися з боку Женеви, з набережної Мон Блан, то, як раз можна розгледіти цю найвідомішу вершину Альп. Можна тільки позаздрити, як це швейцарцям і французам вдається утримувати такий величезний водойма в чистоті і порядку і не загидити його.
З озера витікає річка Рона. Що примітно, річка не впадає в озеро, а витікає з нього в Женеві. Витікання води регулюється шлюзами. Через Рону, в тому місці, де вона випливає з озера можна пройтися по мосту.
У Женевському озері можна купатися в спеціально відведених для цього місцях. Ми, правда, купалися в Лозанні прямо на набережній, але до нас підійшла місцева бабуся і попередила, що цього робити не можна, тому що якщо побачать поліцейські, то оштрафують євро так на сто для початку. Вода в озері досить прохолодна і купатися комфортно вийде тільки в липні і в серпні. У Женеві є пляж, але він не обладнаний, лежаків немає, тільки переодевалка. Пляж безкоштовний.

За Женевського озера можна покататися на прогулянковому кораблику з екскурсоводом. Правда, аудіогід на кораблику говорить майже на всіх європейських мовах, крім російської. Вартість такої прогулянки на кораблику по Женевського озера 10 євро і тривалість її 1 годину. Кораблик відходить від набережної Монблан в Женеві. На північ від вздовж берега від Женеви розкинулися вілли і особняки найбагатших людей світу. Всі гіди із задоволенням показують особняк Рокфеллера, який красується на березі. Прогулянковий кораблик якраз пропливає повз цих елітних особняків і чудових парків.
Одна з головних визначних пам'яток Женевського озера це фонтан «Же До» (Jey d'Eau) в Женеві висотою 142 метри. Цей фонтан був побудований в 1891 р і з тих пір є візитною карткою Женеви. Чудове видовище, хочеться дивитися і дивитися. Під час морської прогулянки кораблик проходить поблизу фонтану «Же До» і можна розгледіти те місце, звідки б'є потужний струмінь води в небо. При розгляді поблизу можна побачити, що фонтан б'є не з озера, а з пірсу. Ще одна визначна пам'ятка женевського узбережжя Лемана, це Шильонский замок .

Подорожувати вздовж озера можна на орендованій машині або на громадському транспорті, який в Швейцарії розвинений досить добре. Автобуси і потяги ходять строго за розкладом і в них дуже удодно і затишно.
Ландшафт Швейцарського узбережжя Женевського озера нагадує Сочі або Південний берег Криму. У парках ростуть пальми і всякі знайомі південні дерева. На схилах гір уздовж узбережжя розкинулися численні виноградники, а на набережній дивовижна чистота і безліч готелів, дорогих приватних клінік і готелів. Велика кількість сонячних променів місцеві виноградники отримують від сонця, що відбивається від озера.

На березі Женевського озера.


Всі міста і селища Швейцарії уздовж Женевського озера дуже тихі і небагатолюдні. Тут немає багатолюдних компаній і натовпів гулящих туристів, мабуть вся еліта відпочиває на території своїх готелів і на прогулянку вздовж набережної виходять дуже рідко. Молоді практично зовсім немає. У Женеві незвично було бачити, що за кермом дорогих авто сидять бабусі, а днем ​​на набережній Лозанни ми зустріли тільки одну пару дідусів та все. Відчуття, ніби все вимерли. Під час прогулянок по набережній можна посидіти в якомусь кафе і випити чашечку справжнього швейцарського кави, звареної на дивовижної швейцарської воді.

Ми проїхали на орендованій машині від Женеви до Брига, зупиняючись в мальовничих місцях. Оглянули Шильонский замок, погуляли по Веве і Монтре і отримали величезне задоволення, оглядаючи Лозанну.
Для повноти відчуттів необхідно скуштувати чогось такого місцевого, наприклад, фондю або свіжовиловлену рибку. До цих страв необхідно просити вино Perlan.

Додати коментар

Новости