Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ЕКСПЕДИЦІЯ «Навколо світу за 70 ДНІВ З LAND ROVER»: АВСТРАЛІЯ

20 липня 2018 року

20 липня 2018 року

Експедиція «Навколо світу за 70 днів з Land Rover» продовжує свій маршрут на іншому континенті: команда на чолі з Сергієм Часткою покинула Азію і перебралася в Австралію. За тиждень екіпажі проїхали 2 782 км по найменшому континенту Землі. На сьогоднішній день учасники подолали відстань вже більше 20 000 км.

З Малайзії експедиція виїхала з невеликим запізненням. Експедиційні автомобілі Land Rover Discovery залишилися чекати на кордоні, в той час як команда поїхала на громадському транспорті в Сінгапур отримувати спеціальні дозволи. Оформлення документів зайняло майже добу, але екіпажі все одно не вибилися з графіка. Незадовго до відльоту команда зустрілася з місцевим клубом Land Rover і обмінялася з його членами милими подарунками: російський плюшевий ягуар залишився жити в Сінгапурі, а в шлях на експедиційних Land Rover Discovery разом з екіпажами відправився іграшкове ведмежа у форменому одязі шанувальників британського бренду. З ним команда продовжила подорож в Австралії.

На 38-й день поїздки експедиція виявилася в місті Брісбен. Перед виїздом учасники відвідали невеликий заповідник Lone Pine Koala sanctuary, де вільно гуляють кенгуру і страуси, а коал можна навіть потримати на руках. Потім екіпажі вирушили на саму східну точку австралійського узбережжя. Захід було вирішено зустріти на мальовничому пляжі, і команда звернула з траси. Правда, для цього довелося подолати близько 20 кілометрів по вузькій ґрунтовій дорозі, оточеній густим лісом. Експедиційні Land Rover Discovery блискуче впоралися з різкими поворотами і підступними канавами і вибоїнами. У кількох місцях, промитих струмками, екіпажам довелося йти убрід, але і це не склало проблем.

Новий день експедиція зустріла в Порту Маккуорі, на березі Тихого океану. З панорамного вікна місцевого ресторану відкривався приголомшливий вид на білосніжний пляж і яскраво синю морську воду. Правда, викупатися команда так і не зважилася, адже липень в Австралії - самий розпал зими, і температура вранці рідко піднімається вище 5 градусів тепла. Від узбережжя експедиція попрямувала до Сіднея: там команда сфотографувалася на тлі знаменитої Сіднейської опери та продегустували устриці і стейки.

На 40-й день шляху екіпажі попрямували в Мельбурн через столицю країни - Канберри. По дорозі вони зупинилися на оглядовому майданчику Болд Хілл (Bald Hill), з якої відкривається вид на міст Sea Cliff Bridge, знаменитий на весь світ своєю химерною зиґзаґоподібної формою. Учасникам поїздки вдалося також познайомитися не тільки з архітектурними пам'ятками країни, а й з представниками дикої природи.

Сергій Доля, керівник експедиції, блогер-мандрівник: «Коли я з ранку закидав речі в машину, я почув далеко якісь цокотіли звуки. Через кілька секунд з-за повороту вискочив маленький кенгуру. Побачив мене і зупинився. Я хотів підійти до нього ближче, але не вийшло - він злякався і поскакав назад. Взагалі, дивно відвідати країну, де такі екзотичні для нас звірі сприймаються так само, як у нас - дворові собаки або голуби. Дуже здорово, що бренд Land Rover надав нам всім таку прекрасну можливість! ».

41-й день подорожі експедиція провела в Канберрі - адміністративному центрі країни, де немає ні заводів, ні ферм, ні виробничих потужностей. Тут тільки живе і працює уряд Австралії. Цікаво, що Канберра утворилася в результаті суперечки двох найбільших міст країни - Сіднея і Мельбурна. Через роки торгів було прийнято соломонове рішення - заснувати нову столицю між цими містами.

Шлях в 600 км до Мельбурна експедиція проїхала майже без зупинок і прибула в місто на день раніше графіка. На ранок екіпажі вирушили на 88-й поверх башти Еврика - найвищу оглядову площадку в південній півкулі, відвідали Колесо огляду, нічний ринок Королеви Вікторії та Музей кінематографії.

На наступний день експедиційні Land Rover вирушили по Великій океанській дорозі - однієї з найбільш мальовничих трас континенту. Шосе йде уздовж берегової лінії, тому що проїжджають відкривається неймовірний вид на відомі на весь світ австралійські хвилі. Так що першою зупинкою став пляж Bells Beach - місце проведення щорічного етапу світового серфінг-туру Rip Curl Pro. До речі, саме тут знімали сцени з фільму «На гребені хвилі» з Патріком Суейзі і Кіану Рівзом. Незважаючи на холодну пору року, учасники експедиції з подивом побачили в океані безліч серферів в гідрокостюмах. Звідти команда попрямувала в селище Кеннет Рівер, де вони зустріли величезну зграю тропічних папуг, а потім в національний парк Кемпбелл. Тут знаходиться один з головних природних пам'яток Австралії - величезні кам'яні брили, як би виходять з пінного моря. Австралійці називають їх «12 апостолів» .v

Уже вночі експедиція повернулася назад в Мельбурн, щоб відправитися в іншу частину світу - в Південну Америку. Після 13-годинного перельоту команда виявиться в Чилі і продовжить свою подорож.

Однією зі складових кругосвітньої експедиції Land Rover став інтерактивний проект «Карта скарбів». У 70 точках маршруту члени екіпажу ховають подарунки - картки з цифровими кодами. Користувачі, які стежать за ходом поїздки, соціальними мережами Сергія Долі і бренду Land Rover, можуть знайти картки і отримати не тільки яскраві враження, але і цінні призи: сувенірну продукцію, оригінальні аксесуари Land Rover, серед яких особливий приз - велосипед Land Rover.

Компанія Jaguar Land Rover запрошує всіх бажаючих стежити за розвитком проекту «Навколо світу за 70 днів з Land Rover» на офіційному сайті Land Rover в Росії: www.landrover.ru. Тут можна буде спостерігати за переміщенням команди експедиції в режимі реального часу, а також брати участь в проекті «Карта скарбів».

За кругосвітньої експедицією також можна стежити на офіційних сторінках Land Rover в соціальних мережах і за хештегом # LandRover70. Фотографії, відео, а також прямі трансляції з Сергієм Часткою ви зможете побачити за такими адресами:
facebook.com/LandRoverLife
vk.com/landrover_life
instagram.com/landroverru
twitter.com/landroverlife
youtube.com/user/ruLandRoverLife

У блозі і акаунтах Сергія Долі також регулярно публікуються подробиці про експедицію:
instagram.com/sergeydolya
youtube.com/user/sergeydolya
facebook.com/sergeydolya
vk.com/sergeydolya
sergeydolya.livejournal.com
twitter.com/dolyasergey

Офіційним страховим партнером кругосвітньої експедиції «Навколо світу за 70 днів з Land Rover» стала компанія СПАО «Ингосстрах», яка забезпечила страхування життя і здоров'я всіх учасників експедиції, а також надала дорожній набір для навколосвітньої подорожі, що включає в себе все найнеобхідніше - від аптечки до динамічних строп і похідних фільтрів для води.

Новости