Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Андалусія

  1. У яке місто підете?
  2. Мої звіт по Андалусії
  3. Малага
  4. Севілья
  5. Кордова
  6. Ронда
  7. Кадіс
  8. Херес-де-ла-Фронтера
  9. Хаен
  10. тарифу
  11. Ель Чорро
  12. Сьєрра Невада
  13. Путівники по містах Андалусії:
  14. Коста-де-ла-Лус - Узбережжя світла
  15. Коста дель Соль - Сонячний берег
  16. Марбелья
  17. Фуенхірола
  18. Бенальмадена
  19. Торремолінос
  20. Естепона
  21. Коста Тропикаль - Тропічний берег
  22. Коста де Альмерія
  23. Як я економлю на готелях до 20%?

Якщо ви хочете пізнати істинний колорит Іспанії, відчути її гордий дух, познайомитися з багатогранної культурою - їдьте на південь країни, в Андалусію. Ця земля цікава своєю історією, величчю древніх пам'яток, різноманітністю природи, самобутніми традиціями, яскравими святами.

У яке місто підете?

Якщо ви хочете пізнати істинний колорит Іспанії, відчути її гордий дух, познайомитися з багатогранної культурою - їдьте на південь країни, в Андалусію

Андалусія (Andalucía) - батьківщина фламенко. Саме тут ви побачите самий чуттєвий танець у всій Іспанії, почуєте пристрасний спів «канте хондо», оціните мистецтво кращих виконавців. На андалусійского землі знаходиться гордість країни - легендарна арабська цитадель Альгамбра, яка пережила різні часи і багатьох володарів. Тут збереглося унікальну спадщину мавританської архітектури - пам'ятки мусульманської епохи, яка принесла розквіт Андалусії.

Мої звіт по Андалусії

Гранада

Альбайсін (Albaicín) - білий квартал Гранади

Гранада (Granada) - один з найкрасивіших андалусійского місто. Виразна архітектура старих кварталів поєднується тут з елегантними білими будівлями нової забудови і дивно барвистими природними пейзажами. Історія міста, побудованого на трьох пагорбах, сходить до давньоримським часів. При римлян невелике поселення Граната входило до складу багатого Іліберіса, але прийшли в VIII столітті маври захопили ці землі. Так з'явилася велична «червона» фортеця Альгамбра - один з культових архітектурних комплексів світу. Сьогодні його відвідування обмежені, і екскурсію в Альгамбру краще бронювати заздалегідь.

Детальніше про Гранаді ...

Малага

Панорама Малаги

Малага (Malaga) - мальовничий і яскравий курорт, відомий центр шопінгу, морський порт. Місто зберіг пам'ятники римської епохи і чудовий Палац мавританських королів. Собор Богоматері Воплочення (La Catedral de la Encarnación) - архітектурний шедевр європейського значення. Малага - батьківщина Пікассо; в місті є і його будинок-музей, і галерея творів.

Детальніше про Малазі ...

Севілья

Площа Іспанії в Севільї (фото: Francisco Colinet)

Севілья (Sevilla) - столиця Андалусії, заснована, згідно з легендою, самим Гераклом. Незгладимий слід на севільський архітектуру наклали роки арабського панування. У вигляді старих кварталів міста простежується багата історія Андалусії. Іспанська готика досягла повного величі в архітектурі Кафедрального собору Севільї. Якщо ви хочете побачити справжнє андалусійского фламенко - краще тутешніх таблао ви не знайдете. Найграндіозніша корида чекає вас теж в Севільї.

Детальніше про Севільї ...

Кордова

Римський міст в Кордові (фото: Gonzalo Castán)

Кордова (Cordoba) - дивовижне місто. Його історичний ансамбль, що зберіг автентичну планування, входить в список ЮНЕСКО. Тут простежується спадщина фінікійської і давньоримської, берберської і мавританської, християнської та єврейської культури. У Кордові знаходиться унікальний архітектурний пам'ятник мусульманської епохи - соборна мечеть Мескіта. На всю Іспанію прославилися Кордовським ремісники: майстри-ювеліри, кожевенники, керамісти.

Детальніше про Кордобі ...

Ронда

Стародавній кам'яний міст Пуенте-Нуево

Ронда (Ronda) - біле місто над прірвою, один з наймальовничіших в Андалусії. Він стоїть на двох гірських плато, над глибокою ущелиною Ель Тахо зі стрімкими скельними стінами. Внизу протікає річка Гуадалевін. Символ міста - древній кам'яний міст Пуенте-Нуево. Ронду вважають батьківщиною іспанської кориди: тут знаходиться найстаріша і найбільша в країні арена Plaza de Toros; є і музей, присвячений мистецтву тореадорів. Старий центр Ронди зберігає атмосферу мавританської епохи і фрагменти старовинних арабських стін. На місці головної мечеті стоїть чудовий кафедральний собор Святої Марії, заснований в XIII столітті.

Детальніше про Ронде ...

Кадіс

Місто Кадіс (фото: Marc)

Кадіс (Cadiz) - по праву вважають одним з найдавніших європейських міст. Його історичні квартали розташовані на вузькому півострові: при арабів Кадіс був місцем розміщення військової флотилії. Символ міста - старовинний форт Сан-Себастьян; головною визначною пам'яткою вважається собор Санта Крус - виразне поєднання архітектури бароко, рококо, неокласики. Кадіс - популярний курорт з гідними пляжами і відмінними рибними ресторанами, рівних яким не знайти в Андалусії. Кадісскій карнавал - барвисте подія, третє в світі за розмахом і масовості.

Детальніше про Кадисе ...

Херес-де-ла-Фронтера

Статуя Тіо Пепе на тлі Собору (фото: Francisco Parralejo Masa)

Херес-де-ла-Фронтера (Jerez de la Frontera) прославлений знаменитим вином, конярством і мистецтвом верхової їзди, запальним фламенко. Винні погреби займають більшу частину території Хереса, вони стали важливою частиною міської культури. Провину присвячені експозиції декількох міських музеїв. У Картезіанському монастирі в околицях Хереса були виведені унікальні картезіанські коні. Майстри верхової їзди Королівської Андалусськой Школи демонструють віртуозну виїздки і найскладніші кінні вправи. Місто славиться і самобутньої школою фламенко. На початку весни тут проводять фестиваль з виступами провідних артистів фламенко та майстер-класами.

Детальніше про Хересі ...

Хаен

Кафедральний собор і гірські пейзажі (фото: Pedrobasjaen)

Хаен (Jaen) оточений великими оливковими гаями. Це місто називають «перлиною Андалусії» - багато хто з його архітектурних пам'яток віднесено до спадщини ЮНЕСКО. Середньовічні арабські лазні Хаена - найбільші з подібних споруд на іспанській землі. Кафедральний собор Хаена - яскравий зразок іспанського Ренесансу. Замок Санта Каталіна на скельному пагорбі - середньовічний оплот християнства в Іспанії, величний символ Хаена.

Детальніше про Хаен ...

тарифу

Вихід в Середземне море через Гібралтарську протоку

Тарифу (Tarifa), а точніше, мис Маррокі на її околиці, вважається найпівденнішій, найближчої до Африки точкою континентальної Європи. Невелике містечко шанобливо називають «столицею вітрів». Його назва співзвучно слову «тариф», і не дарма - саме тут вперше стали обкладати митом товари, які торговці везли через Гібралтар. Тут залишилися пам'ятники античної епохи, арабські та християнські міські стіни. Порт Тарифи досі зберігає легенди піратських часів. Місцеві багатокілометрові білосніжні пляжі приваблюють туристів, а стійкі вітру - любителів серфінгу.

Детальніше про Тарифі ...

Ель Чорро

Красиві пейзажі в заповіднику El Chorro

Ель Чорро (El Chorro) - заповідна зона в провінції Малага. Тут розкинулися три надзвичайно красивих бірюзових озера, оточені сосновим лісом і вапняковими скелями. Від села Ель Чорро починається унікальна пішохідна дорога, прокладена по стрімких стінах каньйону на стометровій висоті, вражаюча і небезпечна. Її називають Королівської Стежкою (El Caminito del Rey). Нещодавно стежка Камініто-дель-Рей пройшла масштабну реконструкцію, була посилена засобами безпеки, оснащена надійними поручнями і освітленням, повністю обладнана для туристів.

Детальніше про Королевську стежці і ущелині Ель Чорро ...

Сьєрра Невада

Сніг в горах Nevada

Сьєрра Невада (Sierra Nevada) - гірський район, найпівденніший європейський гірськолижний курорт. Всього лише в тридцяти кілометрах звідси плескаються середземноморські хвилі, а тут, на високих піках, сніг лежить з листопада до квітня. У теплий сезон туристів приваблюють трекінгові маршрути Сьєрра Невади. У національному парку мешкають гірські козли і кабани, рідкісні іспанські козероги, безліч птахів. У місцевому поселенні Тревелес можна покуштувати кращий андалузький хамон з м'яса білої свині - Jamon de Trevelez. Детальніше…

Путівники по містах Андалусії:

Пляжні регіони Андалусії

Чотири пляжних району Андалусії

Коста-де-ла-Лус - Узбережжя світла

пляж Тарифи

Якщо ви бажаєте скупатися в Атлантичному океані, потрібно вибирати пляжі на узбережжі Коста-де-ла-Лус (Costa de la Luz), межі якого, визначають дві провінції - Кадіс і Уельва. Маленька частина Costa de la Luz, на схід від мису Маррокі, омивається водами Середземного моря. Основними курортами узбережжя є Пунта Умбрія, Чіпіона, Рота, Ель Пуерто де Санта Марія, Пуерто Реаль, Чіклана, Коніл, Барбате і Тарифу.

Назва «Узбережжя світла» південно-західні береги Андалузії отримали через яскравого сонця, яке ввечері, під час замовлення, особливим чином відбивається в пісках узбережжя.

Коста дель Соль - Сонячний берег

Пляж Puerto Banus (фото: Helena Persson)

До «сонячного березі» Іспанії відносять прибережні населені пункти провінції Малага. Таку назву дано йому не випадково, тут 325 сонячних днів в році.

Ось основні морські курорти Costa del Sol:

Марбелья

Marbella - вишуканий і модний курорт знаменитого іспанського узбережжя Коста-дель-Соль. Прекрасні місцеві пляжі тягнуться на 24 км уздовж міста. Кращими по інфраструктурі і доглянутості визнані Сан-Педро-де-Алькантара і Каріуелья: найпопулярніші - Венус, Пуерто-Банус. Любителі віндсерфінгу воліють Плайя Гуадальміна. Найчистіша вода - на пляжі Артола, а самим велелюдним вважається Плая-дель-Фаро.

Фуенхірола

Fuengirola знаходиться між Марбельї і Малагою; тутешні пляжі протяжністю 8 км славляться на всю Іспанію - всі вони відзначені Блакитним прапором. Найпопулярніший місцевий пляж - Санта-Амалія.

Бенальмадена

В Benalmadena пляжі безкоштовні, переважно піщані і галькові; в західній частині вони розташовані на скелях. Всі пляжні зони відмінно облаштовані і доглянуті; їх загальна довжина становить 8 км.

Торремолінос

пляжі Torremolinos простяглися на 6 км: на заході це курортна зона Ла Каріуела з пологим спуском і піщаним дном; на сході - Бахондільо з темним піском.

Естепона

прибережна зона Estepona займає 22 км. Найпопулярніший місцевий пляж - Ла-Рада, а самим затишним вважається Ель-Крісто.

Коста Тропикаль - Тропічний берег

Коста Тропикаль - Salobrena (фото: Maximo Lopez)

Морське узбережжя в провінції Гранада називають Коста-Тропикаль (Costa Tropical), що в перекладі означає «Тропічний берег». Завдяки географічним особливостям, ця місцевість, з субтропічним кліматом, підходить для вирощування екзотичних фруктів: манго, черімойі, авокадо і папайї.

Морські курорти: Альмуньєкар, салобре і Мотріль.

Коста де Альмерія

Пляж Muertos (фото: Dan)

Коста де Альмерія (Costa de Almeria) є одним з наймолодших курортів в Іспанії і поки тільки набирає популярність у туристів. Берег провінції Альмерія відрізняє різноманіття контрастів. Тут посушливі пустелі чергуються з зеленими лісами, а кам'янисті рівнини змінюються скелястими масивами. Серед пляжних курортів можна виділити столицю Альмерія, для відпочиваючих з дітьми - Рокетас-де-Мар. Також варто звернути увагу на тихий пляж Мохакар.

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

У яке місто підете?
У яке місто підете?
Як я економлю на готелях до 20%?

Новости