Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Військові кораблі України пройшли під «Керченською мостом»

У неділю, 23 вересня, судна ВМС пройшли Керченську протоку і Військово-Морські Сили України не просили дозволу у країни агресора, а реалізували своє право на вільне плавання по Керченській протоці і Азовському морю згідно з Конвенцією ООН і міжнародним угодам. У неділю, 23 вересня, судна ВМС пройшли Керченську протоку і Військово-Морські Сили України не просили дозволу у країни агресора, а реалізували своє право на вільне плавання по Керченській протоці і Азовському морю згідно з Конвенцією ООН і міжнародним угодам

Пошуково-рятувальне судно «Донбас» і морський буксир «Корець» пройшли під мостом о 15:15 в неділю, 23 вересня. Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Ще в четвер, 20 вересня, пошуково-рятувальне судно «Донбас» і морський буксир «Корець» вирушили з походом із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі в Бердянськ, де стануть основою нової військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

У водах Азовського моря українські судна супроводжували бронекатера «Лубни» та «Кременчук». Починаючи від переходу поблизу окупованого Севастополя українські кораблі почав супроводжувати патрульний корабель Берегової охорони ФСБ РФ - «Аметист», згодом до нього приєднався ще один не встановлений корабель. Також, коли в Азовське море заходили кораблі ВМС України, стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135W зробив кілька прольотів поблизу Керченської протоки.

{Gallery_1}

Судно «Донбас» планується використовувати для посилення інфраструктури флоту на Азовському морі. На ньому можливе розміщення штабу майбутньої бази, місця для проживання військовослужбовців, склади та інші необхідні приміщення, який сьогодні в даному регіоні немає.

На ту, що українські кораблі пройшли під «Керченською мостом», в неділю відреагував і Президент України Петро Порошенко.

«Вітаю наші військові кораблі - пошуково-рятувальне судно A500« Донбас »і морський буксир A830« Корець »- з виходом в Азовське море. Ці судна стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові. Спасибі екіпажам судів за бездоганно виконаний наказ! », - написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Чи не змусила себе чекати і реакція росіян. «Депутат держради» Криму Владислав Ганжара прокоментував входження двох кораблів ВМС України в акваторію анексованого півострова, яку в РФ прийнято називати «виключною економічною зоною» Росії.

«Україна, з одного боку, промацує грунт щодо реакції Росії. З іншого боку, будь-які дії нашої країни з точки зору виключно питань безпеки російської держави, можливо, будуть трактуватися як напад на український Військово-морський флот. Мені здається, головна їх мета - спровокувати Росію. Але, думаю, ситуація знаходиться під повним контролем. Ці кораблі супроводжуються прикордонною службою нашої країни », - заявив він.

Але, тим не менше, як очікується, в подальшому такі походи стануть регулярними. А в мережі тим часом з'явилося відео проходу українських судів під мостом, який з'єднує Таманський півострів і Крим.

Новости