Достопримечательности мира

Отдыхайте с нами!

Статьи

Альбом групи Сурганова і оркестр - Пісні воєнних років: рецензія

1. Слухати альбом Сурганова і оркестр - Пісні воєнних років:

Альбом групи Сурганова і оркестр - Пісні воєнних років вийшов 27-го січня, в 73-ту річницю зняття блокади Ленінграда

Альбом групи Сурганова і оркестр - Пісні воєнних років вийшов 27-го січня, в 73-ту річницю зняття блокади Ленінграда. Платівка випущена студією «Союз», і в неї увійшли 12 класичних військових пісень. Хоча програма була готова вже давно, і шанувальники Світлани Сурганової добре її знають, офіційний реліз був спеціально відкладений до знаменної дати. На альбомі слухач знайде такі знакові пісні, як «На безіменній висоті», «Темна ніч», «Смуглянка», «Журавлі», «Нам потрібна одна перемога» та інші.

Напевно, для кожного російського людини всі ці композиції мають особливе значення. Для молодого покоління - в меншій мірі, для старшого - як пам'ять, як пережите або прийшло з історією близьких. Це по істині народне надбання, і братися за його прочитання і виконання - справа не проста. Але Світлані Сурганової і її групі вдалося зробити так, що пісні воєнних років та пісні про війну звучать в наші дні доречно і актуально, при цьому без втрати тієї краси та естетики, що закладені в них в оригіналі. Вас можуть здивувати деякі аранжування: тут чується блюз-рок, є місце традиційних інструментів в більш сучасному звучанні. Але в справу вступає особистий смак, елементарна культурна освіченість і етика, і не чуєш в новому прочитанні військової класики сучасної вульгарності.

Також варто наголосити на тому, як Світлані Сурганової вдається передати настрій, історію кожної композиції. Її заспокійливий грудної альт звучить співуче, вкрадливо, іноді передає емоції не через фігуру вокаліста, а через пережиту роль справжнього артиста, актора, якщо хочете. І таке емоційне, художнє виконання надає пісням шарм, особливу ноту, яка звучить усвідомлено. Мабуть в цьому ключі, альбом групи Сурганова і оркестр - Пісні воєнних років може стати найкращою ілюстрацією для сучасного слухача, якому хочеться дізнатися більше про історію та культуру його країни.

Слухати альбом Сурганова і оркестр - Пісні воєнних років:

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости