Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Алушті, Крим на море: особливості, як дістатися, готелі

  1. Відпочинок в Алушті, Крим: як дістатися
  2. На поїзді
  3. На маршрутному таксі, тролейбусі і автобусі
  4. На таксі в Алушту
  5. На машині
  6. Клімат в Алушті, Крим
  7. Житло в Алушті
  8. Оренда житла
  9. пляжі Алушти
  10. Центральний пляж Алушти
  11. Рибальський стан
  12. Пляж «Політ»
  13. Пляж «Редіссон»
  14. Пляжі Професорського куточка
  15. Чим зайнятися на відпочинку в Алушті, Крим
  16. Алушта, відгук
  17. Кафе в Алушті

Відпочинок в Алушті, Крим - навіщо їхати, як дістатися, де зупинитися, які пляжі відвідати.

Відпочинок в Алушті, Крим - навіщо їхати, як дістатися, де зупинитися, які пляжі відвідати

Алушта - класний містечко в Криму, один і найпопулярніших. За своїм значенням цей курорт стоїть на другому місці після Ялти і також знаходиться на ПБК. Тут теж красиво, гори, море, пляжі, і дуже багато людей в пік сезону. Про порожні пляжі Криму можна забути. Міст до Криму відкрито, і туристів стало ще більше.

Хто приїжджає на відпочинок в Алушту? По-перше, активні туристи, які хочуть їздити по містах (з Алушти дуже гарне транспортне сполучення, можна з'їздити куди завгодно), по-друге, сім'ї з дітьми (дітей в Алушті теж багато), по-третє, наметовиків (хоч на ПБК не так багато кемпінгів, тут є хороші мальовничі місця).

Яке вибрати житло на відпочинку в Алушті, Крим? Тут здається все від квартир до шикарних готелів. В Алушті довгі пляжі, правда, не всі вони супер. Загальна протяжність пляжів Алушти близько 6 км, інфраструктура розвинена, все є. Розваги і пам'ятки в Алушті теж є.

Саме тому щороку в Алушту на відпочинок в Криму приїжджають сотні тисяч туристів, а сам курорт стає краще і краще рік від року.

Відпочинок в Алушті, Крим: як дістатися

Літаком

В Алушті немає аеропорту. Найближча повітряна гавань, яка бере авіарейси з великих міст нашої країни, знаходиться в Сімферополі . Нещодавно в Сімферополі відкрили новий сучасний аеропорт.

З головного аеропорту півострова можна доїхати до Алушти на Автоекспрес Fly & Bus. Рейси здійснюються регулярно і відправляються кожні півгодини або годину. Стійки знаходяться прямо в залі прильоту (в новому терміналі). Квиток коштує 400 руб.

Від старого терміналу ходять автобуси до Алушти. Транспорту багато, є проходять рейси.

Ще один варіант - сісти на тролейбус № 17, 20 або на автобус № 49 і доїхати до автовокзалу-2 «Курортна» поруч із залізничним вокзалом. Там теж можна купити квиток в Алушту.

На поїзді

Залізничної гілки в Алушті немає, як на всьому Південному Березі Криму. Прямих потягів до Криму теж немає. Так що шлях не близький і не швидкий. Чекаємо відкриття залізничного мосту.

У період з 30 квітня по 30 вересня можна скористатися «єдиним квитком», який включає в себе потяг до Анапи або Краснодара, автобус по новому Кримському мосту до Алушти. Можна купити «єдиний квиток» до Судака або Ялти, а звідти на автобусі до Алушти. Після 30 вересня необхідно купувати квиток на поїзд до Краснодара або Анапи і добиратися самостійно. Залізничні квитки

На маршрутному таксі, тролейбусі і автобусі

Маршрутки, тролейбуси і автобуси відправляються з автовокзалу-2 в Сімферополі з 05.50 до 21.30.

На таксі в Алушту

Дістатися до Алушти, Крим на відпочинок з Сімферополя можна на таксі. Таксисти дуже нав'язливі і вже «чергують» в залі прильоту в аеропорту. Вартість близько 25 рублів за один кілометр. Відстань від Сімферополя до Алушти - 50 км. Таксі можна замовити в аеропорту або онлайн заздалегідь.

На машині

В Алушту на відпочинок в Криму можна доїхати на особистому автомобілі. Приїхавши по Кримському мосту в Керч, необхідно рухатися по федеральній дорозі Е-97 до Феодосії.

Далі потрібно їхати по федеральній дорозі Р-23 і, подолавши близько 5 км після Феодосії, піти вліво на федеральну дорогу Р-29 в районі населеного пункту Насипне.

Цією дорогою ви приїдете прямо в Алушту.

Клімат в Алушті, Крим

Клімат в Алушті дуже близький до середземноморського. Вологість помірна і невисока. Кількість опадів значно менше, ніж в що знаходиться неподалік Ялті. Середня температура в курортний сезон +25 градусів. У пік сезону денна температура перевищує +30.

Житло в Алушті

Найдешевше житло в Алушті для відпочинку в Криму можна знайти в приватному секторі. Ціни починаються від 1000 руб. на видаленні від моря. Прямо на вокзалі вас будуть зустрічати і пропонувати житло, але це посередники.

Гостьові будинки Алушти для відпочинку в Криму пропонують більш комфортні умови проживання. Ціни починаються від 1000-1500 руб. на добу, залежно від сезону, кількості гостей, місця розташування і якості номера. Вартість в гостьових будинках і міні готелях може доходити до 9500 руб. Хороші закладу, де пропонується найкраще поєднання ціни та якості: «Чемпіон», гостинний дім «Султанський», домоволодіння «Улюблене», «На Горького», садиба «Кипарисовий Будиночок».

У Криму, Алушті для відпочинку є багато готелів з рейтингом в три зірки і вище. У готелях є басейни, кафе, зелені і ігрові зони для дітей, кондиціонери в номерах та wi-fi. Варто звернути увагу не закладу: «Blumarin», «Вітекс», «Круїз-3», «Мрія», «Вілла Арніс», елінг готель «Лора», будинок «Атлант». Вартість починається від 1500-2000 руб. і може досягати 15000 руб. В Алушті є велика кількість хороших готелів з хорошою територією, пляжем і харчуванням «сніданок-вечеря». Вартість від 6500 руб. на добу.

З 1 липня починається високий сезон в Алушті, ціни піднімаються. Найдешевший двомісний номер коштує 2100 руб. (без харчування).

Можна поєднати пляжний відпочинок в Алушті, Крим з санаторним лікуванням. Тут є санаторії «Київ», «Алушта», «Алуштинський», пансіонат «Політ». Кажуть, в деяких з них вартість нижче, ніж в ідентичних закладах в Краснодарському краї. Ціни починаються від 1800 руб. Але якщо чесно, не дуже віриться, тому що ціни на Південному Березі Криму вважаються завищеними.

Оренда житла

В Алушті на відпочинку в Криму можна орендувати квартиру або невеликий котедж. Вартість оренди однокімнатної квартири від 1500 руб. на добу, а зняти котедж на сім'ю або невелику компанію можна від 2500 руб.

пляжі Алушти

В Алушті кілька пляжів. Більш вільні - в районі Східної набережної. Але так не так все облагороджена. Непогано можна влаштуватися між Центральною набережною і Професорським куточком. Далі куточка, в сторону гори Кастель, теж багато пляжів. Чого слід уникати в пік сезону - це пляжів на Центральній набережній (або некомфортні, або бруднуваті) і прямого виходу до моря в районі їдальнею «По-домашньому» в Професорському. У високий сезон багато пляжі забиті.

Центральний пляж Алушти

Центральний пляж Алушти в Криму для відпочинку на морі розташувався між вулицями Паркова і Леніна. Знайти його просто - близько знаменитої ротонди «Алушта». Покриття пляжу - дрібна галька. Є невелика набережна з магазинчиками і кафе. Пляж не широкий, близько 25 метрів. У західній частині пляжу щільна забудова, в східній частині впритул до набережної встановлені каркасні навіси. Сюди ж можна віднести пляж готелю «Демерджі», він стоїть трохи осторонь, на нього окремий вхід. На пляжі є вся інфраструктура, роздягальні, працюють медсестри і рятувальники. Є водні атракціони. Вхід на пляжі безкоштовний, а в пік сезону місць немає і чистота води в морі залишає бажати кращого.

Рибальський стан

Рибальський стан - мабуть, найбільш невдалий пляж Алушти. Знаходиться на схід від центрального пляжу через річку Демерджі і закриту ділянку. Розташований трохи на відшибі, з набережної і центрального пляжу на нього не потрапити. Прохід закритий, там ділянку з бетонними будівлями. Потрібно йти або через дорогу від готелю «Демерджі», або через тунель біля готелю «Porto Mare». На пляжі є галькові ділянки, а є піщані. Чим далі на схід, тим можна зняти дешевше житло. Нагорі над пляжем іноді зупиняються кемпери.

Пляж «Політ»

Приватний пляж однойменного пансіонату. Знаходиться на захід від від центрального пляжу. Покриття галькові з шириною від 5 до 10 метрів. Пляж розташований в низині під пішохідною набережною. Все необхідне є.

Пляж «Редіссон»

Приватний пляж однойменного готелю, який зараз називається «Рів'єра Резорт енд Спа». Найкращий пляж в Алушті, але тільки для гостей готелю. Покриття галькові, є класні шезлонги, парасольки, бар, кафе, водні розваги, послуги спа і масажу на цокольному поверсі, прохід через підземний перехід в готель. Кажуть, що за 500 руб. можна потрапити на цей пляж. Але я не знаю, тому що відпочивала в самій «Рив'єрі». Це мій улюблений пляж в Алушті. Але не все там так гладко. Докладний огляд готелю і пляжу читайте в статті Готель Рів'єра в Алушті . Почитайте коментарі, на мій огляд звернув увагу директор цього готелю 🙂

Пляжі Професорського куточка

Це низка декількох десятків пляжів на захід від пляжу готелю «Редіссон» . Це окрема велика частина курортної зони, дуже красива, облагороженгая. А недавно тут зробили нову набережну. Тут розташовані приватні пляжі санаторіїв і пансіонатів. Покриття більшості з них галькові, але є і піщані ділянки. Пляжі розділені хвилерізами, тут є солярії, які входять в море і нависають над пляжами. Інфраструктура відмінна, водні розваги присутні. Людей багато, але контингент пристойніше. Є платні пляжі, є безкоштовні. Можна орендувати шезлонг за 150 руб. Тут є хороші дорогі ресторани, а атмосфера дуже приємна. По пляжу можна проїхати на гольф каре за 100 руб. Дорога тут вузька і часто все стоїть у пробках.

Якщо пройти в самий кінець пляжу, то там вільний вхід і народу не багато. Пляж гальковий, що не дуже широкий, з хвилерізами. Закінчуються пляжі Професорського куточка скандально відомим готелем «Calipso», який побудували прямо на пляжі (що, звичайно ж, заборонено). Зараз все самобуди на пляжах знесли, а готель залишився.

Зараз все самобуди на пляжах знесли, а готель залишився

Можу нагородити пляжі Професорського куточка другим місцем, після пляжу «Рив'єри Резорт енд Спа». Самостійно, без машини вибратися з професорсько куточка складно. Пішки йти до Алушти далеко. Якщо Ваша мета - проводити час в хороших ресторанах на березі моря і купатися, то це найкраще місце в Алушті.

Якщо Ваша мета - проводити час в хороших ресторанах на березі моря і купатися, то це найкраще місце в Алушті

Чим зайнятися на відпочинку в Алушті, Крим

В Алушті можна не тільки відпочивати на пляжі, а й відвідувати розваги і пам'ятки.

Тут можна відвідати Алуштинський акваріум, Фортеця «Алустон» - оборонна споруда, яка налічує понад півтори тисячі років. Правда, залишилася всього одна стіна, дивитися особливо нема чого.

Правда, залишилася всього одна стіна, дивитися особливо нема чого

Величезний інтерес у туристів викликає парк «Крим в мініатюрі», відвідування печери «Мармурової» (виїзна екскурсія), політ на парапланах з інструктором в клубі «Paraplanix».

Величезний інтерес у туристів викликає парк «Крим в мініатюрі», відвідування печери «Мармурової» (виїзна екскурсія), політ на парапланах з інструктором в клубі «Paraplanix»

Любителі виноробства гідно оцінять дегустаційний зал винзаводів «Таврида» і «Алуштинський».

У дайвінг центрі «Кастель» можна освоїти підводне плавання з аквалангом, а також здійснити морські прогулянки на швидкісних катерах «Перлина» та «Alex».

Тут можна замовити поїздку на позашляховику в гори, покататися на конях, відвідати сауну або масаж. З Алушти легко відвідувати пам'ятки сусідніх міст Криму. Можна відвідати Масандрівський палац (територія безкоштовна, вхід всередину платний), Нікітський ботанічний сад (краще з екскурсією).

Можна об'єднати з екскурсією на Масандрівський винзавод (там душевно в спеку після Нікітського Ботанічного саду).

З Алушти на машині одним днем ​​можна з'їздити в Севастополь (дуже цікаво покататися по бухтах на катері), в Бахчисарай (відвідати Ханський палац, монастир, Чуфут-Кале), в Євпаторію (історична частина міста - Гёзлев), в Білогірськ (парк Тайган) і Старий Крим (в гості до Гріну), урочище Панагія (піший маршрут близько 2 км до Арпатський водоспаду по руслу річки Арпат) і Малоріченське (храм-маяк, музей катастроф на водах).

Якщо є машина, можна піднятися за Лучисте на підніжжя Демерджі (фортеця Фуна і Долина Привидів). До Долини Привидів також можна дійти пішки від села Променистого або взяти прогулянку на конях за 1000 руб.

Можна з'їздити на водоспад Джур-Джур (від Алушти необхідно їхати на Сонячногірське, поворот на Генеральське, а там за вказівниками 9 км, тільки не ведісь на місцевих бомбив, у них дійсно дорого, оренда уазика в Генеральському - 1500 руб.).

Алушта, відгук

  • В несезон нудно. Робити реально нічого. Всі ресторани порожні, нічні клуби не працюють. Влітку дуже багато людей, дуже багато!
  • Здивувала величезна кількість фастфуда і столових - буквально на кожному кроці.

Здивувала величезна кількість фастфуда і столових - буквально на кожному кроці

  • Дельфінарій - вхід 800 рублів. Вистава розпочалася з запізненням в 15-20 хвилин. Ніхто нікуди не поспішав. У травні, поки ще не сезон, всього одне подання в день. У дельфінарії був аукціон, продавали картину, намальовану дельфінами. Картина пішла в Москву за 2100 рублів. Протягом вистави агітують на додаткові платні послуги: фото з дельфіном, поплавати з дельфіном - дельфінотерапія (5 хвилин - 3500 рублів). Саме уявлення непогане, але до рівня 800 рублів не дотягує. Дітей та їхніх батьків розважають всього 3 дельфіна і один морський котик.

Дітей та їхніх батьків розважають всього 3 дельфіна і один морський котик

  • Парк «Крим у мініатюрі» - 400 рублів.
  • Акваріум - 400 рублів.
  • Всі три пам'ятки знаходяться поруч, в декількох хвилинах ходьби один від одного.
  • Таксі з однієї частини міста Алушта в іншу - 150-200 рублів.
  • Бюджетні супермаркети: «пуд», «Фуршет».

Бюджетні супермаркети: «пуд», «Фуршет»

Кафе в Алушті

В Алушті все для туристів, тільки плати. Для бюджетних відпочиваючих є фастфуд і столові, для заможних - хороші ресторани зі свіжими устрицями і морепродуктами. В їдальні можна поїсти за 250 руб., В ресторані за 2500 руб. Так що вибір великий.

Швидко можна перекусити шаурмою - 150 руб. В їдальні «По-домашньому» обід мінімум 500 руб. на двох. У кафе мінімум 1500 руб. на двох. Стільки ж обійдеться обід в хорошій піцерії або шашличної. У той же час шашлик на вулиці можна купити за 100-300 руб.

Можна виділити кафе готелю «Лідія» на набережній, «Зустріч» і «Водолій».

Рекомендую відвідати кафе «Бухара» на набережній в Професорському куточку недалеко від пляжу «Хмара». Великі порції, швидке обслуговування, недорого. Варто спробувати плов і лагман. У всіх красивих ресторанах на березі моря ціни приблизно як в Москві.

У місті є кілька гідних ресторанів, відвідування яких зробить враження на будь-якого вимогливого туриста. Серед них: «Загублений світ» в 3 км від Алушти, «Санта Круз» в Професорському куточку.

В Алушті є ринок з овочами і фруктами. Він орієнтований на туристів, ціни високі. Дорожче, ніж в Москві рази в 2.

Дорожче, ніж в Москві рази в 2

На окрему увагу заслуговує чорноморська рибка.

На окрему увагу заслуговує чорноморська рибка

Алушта - один з найпопулярніших курортних куточків для проведення відпустки. Згодом курорт стає все краще, тут з'являються нові готелі, розважальні заклади, нова набережна. Поки що вона не вся така красива, варто відійти від дорогих готелів і ресторанів, як ви побачите Радянський Союз. Але поліпшення вже явно є.

Алушта дійсно розвивається, але поки їй далеко до висококласних курортів. Хоча ціни на відпочинок в Алушті в Криму вже зовсім не малі. І якщо путівку до Туреччини або Болгарії можна купити від 50000 руб. на двох, то в Крим на той же «все включено» ціни будуть від 100000 руб. Тому поки так приїжджають ті, хто живе в приватному секторі і ті, у кого вистачило грошей на «все включено». Решта їдуть до Болгарії та Туреччини.

Решта їдуть до Болгарії та Туреччини

Хто приїжджає на відпочинок в Алушту?
Яке вибрати житло на відпочинку в Алушті, Крим?

Новости