Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Водійські права у В'єтнамі

У минулому пості я розповів про особливості оренди мопеда у В'єтнамі . Час йде і В'єтнамські законодавці не стоять на місці, так що сьогодні поговоримо про те які водійські права (посвідчення) слід мати у В'єтнамі для керування транспортними засобами.

Як відомо, в'єтнамські даішники не особливо люблять розбиратися з якими водійськими посвідченнями їздить турист і вимагають пред'явити місцеве водійське посвідчення. Але влітку 2014 року уряд В'єтнаму і Радою про дорожній рух Організації Об'єднаних Націй, створеним на підставі Віденської Конвенції про дорожній рух ( про Віденську Конвенцію можна прочитати у мене в блозі або прочитати відмінну статтю про Віденська конвенція про дорожній рух в Вікіпедії ) Від 8 листопада 1968 року підписано угоду про вступ Соціалістичної Республіки В'єтнам в список країн визнають формат міжнародного водійського посвідчення і єдиного стандарту правил дорожнього руху країн-учасниць конвенції. Обопільне визнання Міжнародного Посвідчення водія (МПВ) країнами-учасницями Конвенції дозволяє без проходження додаткових реєстрацій використовувати чинне МВУ на всій території СРВ (на всій території В'єтнаму) і країн-учасниць конвенції. Ось посилання на цю новину (На в'єтнамською мовою).

Нагадаю, Посвідчення водія Міжнародного зразка (МВУ) - це документ видається в Росії (і інших країнах) і доповнює (саме доповнює, а не замінює, їздити в Росії росіянам з МВУ небажано) водійське посвідчення. Виглядають МВУ як невелика картонна картка (книжка), в якій вклеєна фотографія і вказані категорії транспортних засобів, до яких допущений власник МВУ, і інша особиста інформація власника посвідчення водія.

Все вищеописане можна розцінювати дуже позитивно і якщо говорити простіше, то з 20.08.2014 року Посвідчення водія Міжнародного зразка (МВУ) працює на всій території В'єтнаму. На підставі прийнятого угоди, урядом СРВ (В'єтнаму) і інспекцією дорожнього руху СРВ випущений інформаційний формуляр 48/2014 BGTVT від 15.10.2014 та додаток до № 32 про визнання основних форм МВУ згідно з Конвенцією. Посилання на офіційну публікацію тут (На в'єтнамською мовою).

В'єтнамці пішли ще далі і з 03.11.2015 року, відповідні органи В'єтнаму почали видавати міжнародні права на керування транспортними засобами всіх в'єтнамців і іноземцям, але слід мати карту постійного проживання у В'єтнамі. Видані у В'єтнамі водійські посвідчення міжнародного зразка мають силу в 85 країнах світу.

Будь-який бажаючий має право отримати в'єтнамське водійське посвідчення міжнародні зразка (МВУ), для цього він повинен звернутися в пункти оформлення прав. Потрібно мати при собі: 1) Заява на видачу міжнародних прав; 2) Наявні права; 3) 150 тис донгів. Ось посилання на цю новину (На в'єтнамською мовою).

Слід врахувати той факт що деякі в'єтнамські даішники можуть не знати (або робити вигляд що не знають) про ці положення у в'єтнамському законодавстві, так що бажано мати при собі роздруківку документа і показувати при зустрічі з місцевими даішниками. Завантажити можна тут ( перша сторінка , друга сторінка , третя сторінка ).

Завантажити можна тут (   перша сторінка   ,   друга сторінка   ,   третя сторінка   )

Новости