Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Посвідчення водія нового зразка з 1 березня 2011 року

  1. Посвідчення водія нового зразка
  2. Видача водійських посвідчень міжнародного зразка

Посвідчення водія нового зразка

У Росії з 1 березня 2011 року вводяться водійські посвідчення нового зразка, які повністю відповідають вимогам Віденської Міжнародної конвенції, щодо безпеки дорожнього руху. Спробуємо розібратися, до чого такі нововведення зобов'яжуть водіїв автомобілів.

Нові водійські права дають можливість водіям автомобілів насолоджуватися їздою по дорогах більш ніж в 140 країнах світу без необхідності в оформленні додаткових посвідчень міжнародного зразка.

На даний час на території РФ діють два види водійських посвідчень - один з них це ламінований паперовий бланк, габаритами ідентичними паспорту, другий - картка із пластику, ідентична за розміром з кредиткою. Обидва представлених варіанти є повноцінними. Вони є дійсними до того моменту, поки не закінчиться їхній термін дії.

На даний момент часу при оформленні посвідчення водія стягується держмито в розмірі 800 рублів - за видачу посвідчення водія на пластиковій основі і 400 рублів - на паперовій основі. За відомостями офіційних джерел, введення в експлуатацію нових бланків водійських посвідчень суттєво не відіб'ється на зміні їх вартості.

Крім того, пакет необхідних документів для отримання посвідчення водія нового зразка залишиться незмінним і не зажадає від водіїв автомобілів додаткових довідок або чогось подібного.

Також, за інформацією тих же офіційних джерел, заміна посвідчення не буде складною для тих водіїв, які вважатимуть за необхідне змінити свої старі права на водійське посвідчення нового зразка.

За інформацією, отриманою з ГИБДД, бланк водійського посвідчення нового зразка буде являти собою пластикову картку розміром 8,5 см на 5,5 сантиметрів.

Основною особливістю нового документа є наявність штрих-коду, який буде одночасно мати якнайповнішу інформацію про водія, а також дозволить певною мірою захиститися від покупних і фальшивих водійських посвідчень.

Крім усього перерахованого вище, співробітники і інспектори ДІБДР за допомогою використання спеціальних терміналів зможуть в автоматичному режимі перевіряти особисту інформацію водія автомобіля, а також виписувати штрафні санкції.

Крім вищесказаного, водійські посвідчення нового зразка матимуть ще одним значним гідністю - почне своє існування графа, яка буде містити інформацію щодо відкриття та закриття терміну дії кожної окремої категорії. Це дозволить більш точно оцінювати водійський стаж автомобіліста щодо кожної окремої категорії.

Ще одним додатковим нововведенням водійського посвідчення нового зразка є наявність дев'яти дозволяють категорій замість п'яти наявних на даний момент.

До доданим категорій відносяться такі як BE - Легкове ТЗ з причепом великою вагою ніж 750 кг; РЄ - вантажне ТЗ з причепом більше 750 кг ваги; DE - автобус з масою причепа понад 750 кг; тролейбус і трамвай.

Хто планує купувати новий транспортний засіб можуть завантажити договір купівлі-продажу автомобіля бланк і подивитися відео як правильно його заповнити Хто планує купувати новий транспортний засіб можуть завантажити договір купівлі-продажу автомобіля бланк і подивитися відео як правильно його заповнити.

Причини зупинки транспортного засобу співробітниками ДПС перераховані в статті.

Відео - про водійських посвідченнях нового зразка:

Видача водійських посвідчень міжнародного зразка

Видача водійських посвідчень міжнародного зразка

З 1 березня 2011 року в Росії починається видача водійських посвідчень міжнародного зразка. Посвідчення старого зразка будуть дійсними до закінчення їх терміну дії, проте будь-який бажаючий зможе оновити права достроково в ДАІ.

Нове посвідчення водія являє собою пластикову карту синьо-рожевого кольору з нанесеним штрих-кодом, в якому зашифровані дані про власника, а також інформація про те, де, коли і на якій підставі видано документ. Штрих-код гарантує абсолютний захист від підробки, а також позбавляє автоінспекторів від ручної роботи - складання протоколу. Тепер співробітникам ДАІ не доведеться заповнювати бланки від руки, досить буде докласти посвідчення до електронної системи, яка сама вважає всю потрібну інформацію зі штрих-коду і роздрукує дані про водія ..

На зворотному боці посвідчення з'являться картинки-розшифровки звичних нам категорій «А», «В», «С», «ВЕ», «СЕ», «DE». Це робиться для того, щоб в арабських країнах місцевої поліції і компаніям, що здають автомобілі в оренду, було легше визначити, якими транспортними засобами має право керувати турист з Росії. Також в нових правах передбачена графа для позначення дати відкриття та закінчення дії кожної категорії.

Нові водійські права будуть відповідати міжнародному стандарту. До 2006 року за кордоном котирувалися як міжнародні, так і нинішні російські права. Видається в Росії пластикова карта з частковим перекладом на французьку мову, давала право нашим громадянам керувати автомобілем на території країн, що підписали Віденську конвенцію про дорожній рух від 1968 року. Таких країн 150. Однак наприкінці 2006 року в документ були внесені деякі зміни, і російські права перестали відповідати міжнародному стандарту. Це означає, що з юридичної точки зору наші права за кордоном недійсні, незважаючи на те, що росіяни як і раніше без проблем їздять по Європі. Чи не виникають проблеми і з орендою автомобіля. Однак останнім часом деякі країни, наприклад Австралія, починають вимагати пред'являти крім національного посвідчення водія та міжнародне (МВУ), яке представляє собою переклад російських прав на англійську, німецьку, португальську, іспанську, арабську, японську і китайську мови. Термін дії МВУ 3 роки.

Введення нових посвідчень зі штрих-кодом позбавить наших громадян від оформлення МВУ при поїздках в країни, об'єднані Віденської конвенції. Але для подорожей по Близькому Сходу і країнам Азії поряд з новими правами також буде потрібно оформляти МВУ.

Новости