Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Захист від протікання води в квартирі: огляд і порівняння систем

  1. Принцип роботи та складові елементи
  2. Огляд сучасних систем захисту від затоплення
  3. Нептун
  4. Gidroloсk
  5. Аквасторож
  6. Стоп потоп «Веселка»
  7. аквастоп
  8. Порівняння вартості комплектів

Рідкісний власник квартири не знає, скільки нещастя приносить затоплення квартири внаслідок незакритий крана на кухні або у ванній кімнаті, а також протікання води в системах водопостачання і опалювання. Потоп в квартирі тягне за собою колосальні матеріальні збитки та безсторонні розгляди з сусідами, що живуть поверхом нижче. Залиті водою стіни квартири можуть бути причиною виходу з ладу прихованої електропроводки і ураження електричним струмом. Розроблені і впроваджені масове виробництво комплектів захисту від потопу дозволять уникнути і забути все пов'язані з цим проблеми. Далі ми розглянемо, як працює захист від протікання води в квартирі, а також надамо огляд і порівняння систем, найбільш популярних на сьогоднішній день.

Принцип роботи та складові елементи

Комплект системи захисту складається з наступних елементів:

  1. Блок керування.
  2. Датчики протікання води.
  3. Крани автоматичного перекриття подачі води в системі водопостачання та опалення квартири.

Розібратися, як працює захист, не важко. Датчики встановлюються в місцях, в яких з найбільшою ймовірністю можуть виникнути протікання. Як правило, вони встановлюються під ванними і умивальниками, пральними машинами і приладами водяного опалення, як показано на схемі нижче:

При контакті з водою з них знімається сигнал і подається на модуль управління (контролер), який виконує функції диспетчера. Отримавши сигнал про наявність води на підконтрольному ділянці системи захисту від протікання, контролер подає команду на електропривод кульового крана або на електромагнітний швидкозапірний клапан, які аварійно перекривають воду в системі водопостачання або опалення квартири.

Огляд сучасних систем захисту від затоплення

Можливість облаштування квартири захистом від затоплення - це не перспективи на далеке майбутнє. Це один з реальних кроків, який можна зробити сьогодні до впровадження в своє житло високих технологій системи «розумний дім». У наші дні на ринку займають домінуючу позицію кілька комплексів, що забезпечують захист квартири від протікання. Заслуженим попитом користуються готові комплекти наступних типів:

  • «Нептун»
  • «Gidrolok»
  • «Аквасторож»
  • «Стоп потоп« Веселка »
  • «Аквастоп»

Найчастіше рядовий споживач, зіткнувшись з вибором захисту, потрапляє в скрутне становище і просто не знає, яка краще підходить для забезпечення безпеки його квартири від протікання і запобігання потопу. Вироблений аналіз робочих технічних можливостей і характеристик перерахованих пристроїв дозволить зробити порівняння їх переваг і недоліків, на підставі чого зробити вибір необхідного пристрою захисту.

Нептун

Продукт російської розробки, який першим з'явився на ринку Росії ще в далекому 2000 році. Бренд Нептун на думку видання Moscow Business Times є найпопулярнішою системою контролю протікання води на російському ринку. В асортименті компанії є рішення на будь-який бюджет - від доступного комплекту вартістю менш 10 000 рублів до ультрасучасного з керуванням на смартфоні. Захист від протікання води Нептун можна встановити не тільки на труби водопостачання, а й на опалення і водяний полотенцесушитель, які також представляють ризик протікання води.

У продуктовій лінійці представлені готові комплекти для квартири, а також окремі комплектуючі, що дозволить Вам зібрати комплектацію саме під Ваші задачі. Крім цього, датчики протікання Нептун працюють не тільки на проводах, а й по радіоканалу, що дозволяє встановлювати захист від протікання води на об'єктах із закінченим ремонтом, де вже немає можливості заховати дроти.

Гарантія у систем контролю протікання води Нептун складає до 6 років на всі елементи системи.

Варто зазначити, що захист від протікання води Нептун вже довгі роки комплектується відомими на весь світ кульовими кранами Bugatti, які зроблені в Італії. Особливість даних кранів, крім сильного бренду в світі сантехніки, преміальних ущільнювачів, потужності електродвигуна ще і в тому, що у електроприводу є ручне аварійне управління, тобто кран можна відкрити / закрити без електрики.

Особливість даних кранів, крім сильного бренду в світі сантехніки, преміальних ущільнювачів, потужності електродвигуна ще і в тому, що у електроприводу є ручне аварійне управління, тобто кран можна відкрити / закрити без електрики

З усього асортименту продукції компанії найбільшою популярністю у споживача користуються моделі Neptun Aquacontrol, Neptun Bugatti Base, Neptun Bugatti ProW, Neptun Bugatti ProW + і Neptun Bugatti ProW + WiFi (на нашому порталі є окрема стаття https://samelectrik.ru/neptun-prow-wi-fi.html ).

Щоб вибрати відповідний комплект захисту від протікання Нептун необхідно враховувати три основних моменти:

  1. Закінчено чи ремонт у Вас на об'єкті. Якщо ремонт тільки починається, то можна вибрати будь-який комплект Нептун, так як всі модулі управління підтримують провідні датчики. На стадії ремонту приміщення зазвичай використовуються саме вони, так як це дешевше бездротових датчиків і не потрібно час від часу міняти батарейкі.Еслі ремонт вже завершений і заховати дроти від датчиків можна, то підійдуть тільки комплекти, які підтримують радіодатчики - це Neptun Bugatti ProW + і Neptun Bugatti ProW + WiFi
  2. Діаметр труб водопостачання, опалення або водяного полотенцесушителя. Готові комплекти Нептун комплектуються кульовими кранами певного діаметру. Наприклад, найчастіший розмір кранів для квартири - це ½ дюйма. Уточніть це на своєму об'єкті або у свого майстра.
  3. Бюджет, який виділений на покупку системи контролю протікання води Нептун. Від бюджету залежить набір опцій, який отримає споживач.

Neptun Aquacontrol - найдоступніша система захисту від протікання, так як вартість менше 10 000 рублів за комплект для квартири (модуль управління, два крана і два датчика). Даний комплект комплектується модулем Neptun Base - це дуже простий і надійний модуль управління, який перекриє воду в разі протікання і раз на місяць зробить автоматичний проворот кранів проти їх закисання.

Neptun Bugatti Base - це відмінне співвідношення ціни і якості. Як і в попередньому комплекті використовується простий модуль Base, проте кульові крани вже італійського виробництва Bugatti з великим запасом міцності. У модуля Neptun Base немає резервного живлення - якщо це функція Вам важлива, то зверніть увагу на модулі серії ProW.

Neptun Bugatti ProW - це комплект з розширеним функціоналом, який працює на провідних датчиках. Додаткові можливості модуля ProW:

  • Захист кранів від закисання (автоматичний проворот крана 2 рази в місяць).
  • Напруга живлення на кранах -12 В постійного струму
  • Вбудований джерело резервного живлення.
  • Адресність - можливість індикації протікання по 4 лініях.
  • Можливість підключення систем оповіщення, охоронних систем і інтеграції з «розумним будинком» (наявність слаботочного реле).
  • Індикація стану кульового крана (відкр. / Закр.).
  • Індикація стану резервного живлення.
  • Можливість відкриття і закриття кульового крана вручну (кнопка на модулі).

Neptun Bugatti ProW + аналогічний модулю ProW, але має можливість працювати не тільки з провідними, а й з радіодатчиком - це ідеальний вибір для тих, хто завершив вже ремонт будинку.

Neptun Bugatti ProW + WiFi - це найсучасніший і функціональний цікавий модуль управління. Ось що він вміє:

  • Управління системою захисту через смартфон. Для цього досить встановити безкоштовний додаток і синхронізувати мобільний телефон.
  • Своєчасне оповіщення про виникнення аварії. Крім того, що модуль видає звукове та світлове оповіщення на лицьовій панелі, додатково відомості про виникнення протікання надходять на екран вашого мобільного телефону. Дуже важлива функція, особливо, якщо в цей час вдома нікого немає.
  • Моніторинг свідчення витрати гарячої і холодної води. Тепер зовсім не обов'язково кожен місяць вручну знімати показання, відкриваючи шафу з лічильниками, який знаходиться у ванній або на кухні. Досить відкрити мобільний додаток і переглянути показання в ньому. Це дуже зручна функція для тих, хто здає квартиру в оренду.
  • Резервне живлення системи захисту. Навіть якщо на тривалий час (до 36 годин) відключиться електропостачання квартири або будинку, модуль Neptun ProW + Wi-Fi буде працювати. Розробники внесли в конструкцію елементи живлення, які і будуть джерелом резервного живлення. До речі, додаток заздалегідь сповістить Вас про необхідність заміни цих елементів живлення.
  • Індикація положення кульових кранів. Можна не тільки дистанційно спостерігати за кранами, а й при бажанні автоматично ними управляти (закривати і відкривати). Якщо, виїхавши у відпустку, ви забули перестрахуватися і перекрити воду, це завжди можна зробити через додаток.
  • Функція автоматичного провертання кранів. Являє собою режим самоочищення кульових кранів, що запобігає «закисання» запірної арматури. Автоматичний проворот здійснюється через кожні 15 днів.
  • Керуючий модуль Neptun ProW + Wi-Fi можна підключити до системи «Розумний будинок» і охоронної сигналізації житлового будинку. Для цього передбачений спеціальний вихід.

У таблиці, наведеній нижче, наведено порівняння моделей «Нептун».

Як працює захист від затоплення на прикладі комплекту Нептун, показується на відео:

резюме:

  1. Система Нептун за довгі роки заробила визнання покупців про що говорять дані з продажу - це найпопулярніша захист від протікання води в Росії (джерело: Moscow Business Times).
  2. Кожен покупець може вибрати свою систему виходячи з бюджету і опцій. Найдоступніший комплект коштує менше 10 000 рублів.
  3. Система Нептун комплектується італійськими кранами Bugatti.
  4. Є дуже цікаве рішення Neptun ProW + WiFi з керуванням на смартфоні.

Gidroloсk

Продукція російської компанії «Гідроресурс». Якщо проводити порівняння з пристроєм «Нептун», можна відзначити, що принцип її роботи той же, в комплектацію входять датчики води, контролер і кульові крани з електроприводом. Компанією розроблені і впроваджені у виробництво кілька моделей систем захисту від протікання, базовим варіантом яких служить «Gidroloсk Standart».

Додаткові опції моделей захисту від протікання води Гідролок:

Тип моделі Додаткові опції Standart Базова Energy З джерелом безперебійного живлення Radio З опцією радіоконтролю і радіоуправління Universal Може використовуватися в складних інженерних автоматизованих комплексах з використанням виконавчих пристроїв з струмовим навантаженням до 10 Ампер Control Використовується в системі захисту багатоквартирних будинків Premium Новітня розробка, що забезпечує якісно новий рівень безпеки.

Gidrolock комплектується трьома датчика, технічні можливості даного пристрою захисту від протікання води передбачають підключення 20 дротових і до 100 бездротових датчиків. Час аварійного припинення води до 30 секунд. Виробник гарантує 10 тисяч робочих циклів і загальну гарантію працездатності комплексу захисту 3 роки.

Огляд комплекту Гідролок демонструється на відео:

Gidrolock

Аквасторож

Російська розробка від компанії «Суперсистема». Принцип дії і комплектація такі ж, як у двох попередніх аналогів. Завдяки впровадженню в конструкцію кранів інноваційних матеріалів значно знижені зусилля на подолання тертя, аварійне закриття кранів при виявленні протікання в квартирі відбувається за 3 секунди з мінімальною затратою електроенергії.

У порівнянні з іншими системами «Аквасторож» працює при робочому напрузі, величина якого становить всього 5 Вольт. Ступінь автоматизації системи управління не вимагає втручання людини. Комплектується чотирма датчиками, можливий, як провідний, так і бездротової варіант. Гарантія від виробника 4 роки.

Огляд комплекту «Аквасторож»:

Аквасторож

Стоп потоп «Веселка»

Характерною особливістю даної системи захисту є те, що всі датчики безпровідні і працюють в режимі подачі радіосигналів, потужність яких дозволяє зберігати працездатність на відстані 20 метрів від контролера в умовах багатоквартирного будинку. У комплекті вироби входить 1 електромагнітний клапан, 4 датчика. Блок управління розрахований на підключення 9 датчиків.

аквастоп

У порівнянні з системами захисту, «Аквастоп» - це всього лише механічне пристосування, розроблене російськими і італійськими фахівцями. Запобігає затоплення приміщення водою в разі пориву шланга заповнення пральної машини. Встановлюється перед шлангом за допомогою нарізного сполучення, як показано на схемі нижче:

У разі порушення герметичності шланга і зниження тиску в системі, «Аквастоп» в лічені секунди перекриє воду, що зупинить подальшу протікання. Принцип роботи аквастоп демонструється на відео:

аквастоп

Порівняння вартості комплектів

Наостанок надаємо до вашого увагу порівняння вартості наданих систем захисту від затоплення квартири:

Система захисту від протікання Орієнтовна вартість (у.о.) «Нептун» 148-351 «Gidroloсk» 219-383 «Аквасторож» 223-368 «Стоп потоп« Веселка »220

Рекомендуємо також прочитати:

Новости