Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Водна дієта - легкий спосіб схуднути і очистити організм

  1. Міфи про водної дієті
  2. Правила схуднення на водній дієті
  3. Водна дієта - не тільки схуднення

* Результат не гарантований і є індивідуальним, так як залежить від багатьох факторів.

Багато хто з вас чули, що правильний питний режим важливий для здорового схуднення. На цьому заснована водна дієта, яка швидко завойовує популярність у бажаючих схуднути. Всупереч міфам, ця дієта не вимагає вживати необмежену кількість рідини або замінювати їжу водою. Давайте розберемося, як правильно пити воду для схуднення.

Міфи про водної дієті

Міф №1. Замість їжі потрібно пити воду для схуднення.

Насправді суть водної дієти полягає в тому, що ви кожен день п'єте певний обсяг рідини, враховуючи час прийому їжі. Харчуватися при цьому потрібно збалансовано, а особливих обмежень не потрібно. Звичайно, доведеться відмовитися від напівфабрикатів і фаст-фуду, обмежити солодке, борошняне і жирне.

Міф №2. Пити якомога більше води - легкий спосіб схуднути .

Це невірне і дуже небезпечна помилка. Наш організм повинен отримувати стільки рідини, скільки зможе переробити.

Розрахувати орієнтовний обсяг можна за формулою: вага, помножений на 40. Наприклад, при вазі 65 кг людині потрібно випивати 2,6 л води.

Надлишок рідини розтягує шлунок, створює непотрібне навантаження на нирки, може привести до підвищення внутрішньочерепного тиску і загострення захворювань нирок і серцево-судинної системи.

Міф №3. Для схуднення потрібно пити воду холодної

Багато шанувальників легких способів схуднути за краще вживати продукти і пити воду в холодному вигляді. Вони вважають, що це змусить організм витрачати більше калорій на переробку і виведення продуктів і напоїв. Але холодна вода, як і їжа, може викликати проблеми з травленням, що ніяк не сприяє здоровому схудненню. Оптимально вживати рідину в теплому вигляді (30-40 ° С).

Правила схуднення на водній дієті
  • Для схуднення (та й для здоров'я в цілому) корисніше пити воду в чистому вигляді (артезіанську, бутильовану, фільтровану)
  • Пийте воду повільно, невеликими ковтками
  • Вранці натщесерце випийте склянку води, щоб запустити обмінні процеси і поліпшити травлення
  • Через 30 хвилин поснідайте
  • Розділіть свою денну норму рідини на рівні частини і випивайте до 2-х склянок води перед кожним прийомом їжі. Це зменшить апетит і запобіжить переїдання
  • Протягом дня воду можна пити не раніше ніж через 1,5-2 години після їжі
  • Не пийте під час прийому їжі. Вода, чай, кава і соки розбавляють шлунковий сік і погіршують травлення
  • Навчіться пити воду, коли вам захочеться з'їсти «заборонений» продукт

Як бачите, дотримання такого питного режиму - дійсно легкий спосіб схуднути. Скільки ви скинете - залежить від вашого початкового ваги. Судячи з відгуків тих, хто скористався водної дієтою, в середньому, вдавалося позбутися від 2-3 кг за тиждень.

Щоб усунути хронічний дефіцит води в організмі, водну дієту з таким обсягом рідини (вага, помножений на 40) рекомендується дотримуватися 3-4 тижні. Надалі на кожні 30 кг ваги потрібно по 1 л води. Через 3-4 тижні питний режим дієти можна повторити.

Цей легкий спосіб схуднути протипоказаний людям з гіпертонією, хворобами нирок і сечовивідних шляхів, вагітним і годуючим мамам.

Водна дієта - не тільки схуднення

Хрускіт в суглобах, сухість шкіри, ламкість волосся і нігтів, запори - все це ознаки нестачі води в організмі. Надалі це загрожує появою ранніх зморшок, утворенням каменів в жовчному міхурі і нирках, підвищенням артеріального тиску і цукру в крові.

Правильний питний режим допомагає не тільки позбутися від зайвих кілограмів, але і поліпшити травлення , Зовнішній вигляд і самопочуття.

Фото: Depositphotos

Олена Кукуевицький

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 вірних ознак, що вам не вистачає води

Які проблеми вирішить стакан води натще

Болить голова? Пийте воду!

Завантаження ...

Новости