Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Температура води в морі і повітря в Кемері: таблиця даних з січня по грудень

  1. Погода, температура води і повітря в Кемері
  2. зима
  3. весна
  4. літо
  5. осінь
  6. висновок

Економічний розвиток Туреччини зумовлено її географічним положенням і близькістю моря, тому вирішальним фактором перетворення невеликого селища в туристичний курорт став сприятливий клімат і температура води в Кемері.

Коли з півночі на південь перелітаєш Чорне море, внизу, в сизої серпанку проступає слабо порізаний берег Анталії. Білосніжні баранці хвиль здійснюють набіги на пляж, приваблюючи туристів на береги Середземномор'я. У 42 км від Анталії розташовується туристичний курорт Кемер, до якого веде швидкісне шосе. Ще півстоліття тому про це містечку ніхто не знав, але сьогодні Кемер - привабливе для туристів місце, де безліч готелів різного класу, приголомшливий повітря, що складається з змішання ароматів мирта і лавра, первозданні гори і дивовижне море з піщано-гальковими пляжами і дном.

Погода Туреччини обумовлена ​​географічним положенням, близькістю морів, рельєфом. Є різкі погодні контрасти між узбережжям і внутрішніми районами, та й клімат узбережжя не однаковий. Долина Анатолії характеризується жарким літом з безхмарним блакитним небом. У безвітряну погоду показник повітря може досягати + 40 ° С в тіні, хоча середні значення липня не перевищують 25-28 ° С, що дуже комфортно для дітей і людей похилого віку. Найвищі показники води припадають на липень, серпень (+ 25 ° С), але червень і вересень залишаються популярними місяцями для купання, не дивлячись на те, що вода остигає на 2-3 градуси.

Погода, температура води і повітря в Кемері

Кожному мандрівникові важливо знати, яка температура моря в Кемері, а за кілька днів до вильоту майбутні відпускники починають забивати в пошук «скільки температура води в Кемері зараз», «погода в Кемері на 14 днів», «температура повітря і води сьогодні в Кемері» . Всім цікаво і це зрозуміло, адже відпочиваючі чекають тільки сонце і тепло від цієї країни, але радимо все ж подивитися прогноз погоди наприклад на сайті Гісметео перш ніж планувати поїздку.

зима

В цілому, клімат тут м'який в будь-який сезон, і навіть взимку можна знайти гідні розваги: ​​екскурсії вглиб континенту, гірські прогулянки, відвідування каньйонів, археологічні пам'ятки.

Місяць Температура повітря (° С)

середній показник

Температура води (° С)

середній показник

Кількість днів з опадами Примітка Грудень 11 (можливе потепління до 13-17) 19-20 7 Дощ, вітер січня в межах 11-15 18 на початку місяця

16 в кінці місяця

5 Дощ, вітер лютого в межах 13-17 17 5 Дощ

Температура взимку рідко опускається нижче нуля, але вітер з моря неабияк псує прогулянку. У цей час йдуть дощі, сніг - велика рідкість в долинах. Значна частина готелів закрита, однак для любителів відпочинку, не прив'язаних до моря, можна дуже пристойно і недорого провести пару тижнів відпустки.

Замість моря підійде басейн, теплий хаммам зігріє від вогкого вітру, а відсутність туристів дозволить всюди бути першим. Погода взимку нагадує російську осінь, поетом для закоханих пар грудень-січень - відмінні місяці для пристрасті серед екзотичної турецької природи, музики і кухні.

Зовсім по-іншому йдуть справи в горах. Температура повітря в районі Тахтали в грудні-лютому набагато нижче, ніж в низов'ях, сніг лежить до весни, тому в 2008 році тут був відкритий гірськолижний курорт з найдовшою канатною дорогою. Види, що відкриваються з канатної дороги і оглядового майданчика, не піддаються опису: іскристі снігові каньйони, прозоре небо, до якого рукою подати, лижні траси на будь-який смак.

Види, що відкриваються з канатної дороги і оглядового майданчика, не піддаються опису: іскристі снігові каньйони, прозоре небо, до якого рукою подати, лижні траси на будь-який смак

Природна краса і відмінний сервіс зробили Кемер популярним місцем відпочинку не тільки в теплі місяці. Єдиний виняток - канатна дорога взимку працює до 17 годин (влітку - до 19). Зимові місяці тут досить рівні, температура повітря мало відрізняється по днях, а в лютому відчувається наближення весни.

весна

Весна в Туреччині настає в березні, як за розкладом. З перших днів в повітрі відчувається запах хвої і ялівцю, природа оживає, і за кілька днів ртутний термометр показує стійкі + 16 ° С, а до кінця місяця вже + 17,5 ° С.

Завдяки географічному положенню, руху морських вод, течій, Середземне море не замерзає і швидко прогрівається в березні до + 18 ° С, що цілком прийнятно для купання, особливо для росіян, що проживають на Далекому Сході. Японське море не особливо тепле, і купатися любителі морського екстриму починають, коли вода прогрівається до +16, ну а при +18 в море заходять навіть діти. Так що якщо з Владивостока прилетіти в Кемер в березні, то звична морська температура буде забезпечена.

Місяць Температура повітря (° С)

середній показник

Температура води (° С)

середній показник

Кількість днів з опадами Примітка Березень 16 17 4 Дощ Квітень 21 18,5 3 Дощ слабкий Май 22 21 2 Імовірність дощу мала

Весна в Туреччині дуже коротка і більше нагадує літо. Квітня приємний в усіх відношеннях. Повітря вдень тримається на рівні + 21 ° С, але трапляється і + 26 ° С. Море нагрівається з кожним днем ​​на десяту частину градуса, і якщо на початку квітня вона + 17, то з другої половини і до кінця квітня піднімається ще на два градуси. У відкритих басейнах вода ще тепліше, тому в квітні можна відпочивати з дітьми. Ціни на путівки навесні радують, як і сама погода, тому якщо ваша відпустка випав на квітень, не роздумуючи проводите його в Кемері.

Одне задоволення відпочивати тут у травні. Погода комфортна, немає палючого сонця, зате з моря дме ласкавий морський бриз, а температура води в Кемері в травні досягає + 21 ° С. Пляжний сезон починає працювати в повну силу. У травні майже не буває дощів, погода рівна, природа цвіте і пахне.

Вулиці курорту ідеальні для прогулянок: клумби з незвичайними схемами посадки квітів у вигляді метелика, равлики, національного прапора; паркові зони з малими архітектурними формами; фонтани - залучають відпочиваючих в містечко і число жителів з 20 тис. чоловік різко збільшується в кілька разів. Це нікого не бентежить, місто живе завдяки туристичному бізнесу, тому вся система в сезонні місяці працює для гостей бездоганно.

Пляжі Кемера отримали вищий міжнародний статус «Блакитного прапора», що безумовно позитивно позначається на престижі міста і приваблює туристів. У травні вода в Середземному морі дуже тепла і чиста, можна розглянути дно на глибині 8-10 м. Пляжі переважно галькові, але обладнані лежаками, а тапочки для купання можна придбати в будь-якій торговельній крамничці.

літо

Для російських туристів відпочинок в Туреччині залишається привабливим, незважаючи на зрослу популярність місцевих курортів на Чорному морі. Туристичні зони Туреччини краще, організованіше, хоча їх вартість в літні місяці вище, ніж на вітчизняному узбережжі, а в сезон взагалі готель краще бронювати заздалегідь. Погода влітку - ідеальна, клімат узбережжя м'який, сонце гріє, але не спопеляє.

Місяць Температура повітря (° С)

середній показник

Температура води (° С)

середній показник

Кількість днів з опадами Примітка червня 29,4 і до кінця місяця зростає до 32 24,4 2 Дощ, не кожен сезон Липень 21 18,5 3 Дощ слабкий Август 22 21 2 Імовірність мала

Для відпускників червня погода в Кемері створена для відпочинку. Жарко, але повітря сухе, дихається легко, особливо в першій половині червня, коли стовпчик термометра в межах + 23-26 ° С. З 15 червня сонце припікає сильніше, і до кінця місяця встановлюється спекотна погода на позначці 32-34 ° С, навіть вночі спека спадає лише на 7-9 градусів. Узбережжя прогрівається, море стає дуже теплим. Температура води в Кемері на початку червня + 22 ° С, а до кінця місяця - + 26 ° С. У будь-якому місті, розташованому на узбережжі, приплив відпочиваючих, але немає штовханини, вдень вулиці напівпорожні, зате до вечора оживають: звучить музика, проводяться фестивалі, карнавальні ходи.

У будь-якому місті, розташованому на узбережжі, приплив відпочиваючих, але немає штовханини, вдень вулиці напівпорожні, зате до вечора оживають: звучить музика, проводяться фестивалі, карнавальні ходи

Липень Туреччини для тих, хто чудово переносить спекотні дні. Погода стоїть рівна + 32-36 ° С, до ночі знижуючись на десять градусів. У цьому місяці багато чого немає в Кемері: немає дощів, туманів, вітру, штормів, хмар. Ідеальний час для відпочинку! У морі можна жити, не виходячи на берег. Вода з 27 градусів до кінця липня стає + 29 ° С, блакить вабить, морські прогулянки і розваги в повному розпалі.

Вода з 27 градусів до кінця липня стає + 29 ° С, блакить вабить, морські прогулянки і розваги в повному розпалі

Август в Кемері підходить тільки любителям морського відпочинку. Екскурсії вглиб країни небажані, занадто жарко. Людям, які приїхали з Сибіру, ​​Далекого Сходу, де клімат зовсім інший, прогулянки при + 33-35 ° С здадуться нудними. Тому, приїхавши у відпустку до Туреччини в серпні, зосередьтеся на море. У більшості готелях є басейни з гірками, але при бажанні можна відвідати «Місячне сяйво», аквапарк з височенними водними атракціонами, розрахованих на дорослих, дитячий куточок тут невеликий. Час в парку навіть при такій спеці пролітає непомітно.

осінь

Узбережжя Середземного моря восени сприятливо для відпочинку, повітря легкий, немає задушливої ​​спеки. Вересень праву вважається «оксамитовим сезоном». Температура вдень комфортна для дітей і дорослих, і навіть гіпертонікам в цю пору року клімат не завдасть клопоту, особливо якщо ви вибрали курорт Кемер. Тут середня денна температура + 28 ° С, а в другій половині вересня знижується на 3 градуси. Море останні п'ять років утримує планку у вересні на рівні 26 ° С. Місто захищений горами, тому вітру виключені, дощів не буває, сонце пригріває 10 годин на день.

Ночі в Туреччині таємничо-темні, небо оксамитове, кольору онікс з великими зірками і насиченим сріблястим місяцем. Щоб насолодитися нічним пейзажем, доведеться накинути кофту, незважаючи на теплі дні, погода вночі у вересні опускається до + 17 ° С.

Місяць Температура повітря (° С)

середній показник

Температура води (° С)

середній показник

Кількість днів з опадами Примітка вересня 27-28 26-28 0 Ясно Жовтень 26 24 1 Без опадів Листопад 16 22 1 Можливий дощ

Жовтень - чудовий час для відпустки в Туреччині. Перша половина жовтня в Кемері нагадує літо: сонце - тепле, повітря - пряний, температура води + 24 ° С - вода, немов парне молоко. Лише з другої половини море трохи остигає, але навіть 31 жовтня тримається на + 23 ° С. Дощі в цей період малоймовірні, а різниця між денною та нічною температурою становить дев'ять градусів.

Дощі в цей період малоймовірні, а різниця між денною та нічною температурою становить дев'ять градусів

Кемер оточений пасмом гір, яка відгороджує долину від суворої, континентальної частини країни, зберігаючи м'який клімат в листопаді. Море продовжує залишатися теплим, середня температура води + 22,2 ° С, хоча повітря прогрівається набагато менше попереднього місяця. В середньому весь листопад стоїть рівна погода + 13-16 ° С.

висновок

У Кемері чітко простежується два періоди: туристичний і споглядальний. Перший - з травня по жовтень, коли кількість туристів збільшується в рази. Плануючи відвідати курорт в пікові літні місяці, краще заздалегідь забронювати готель. Температура води в Кемері в будь-10 днів літнього періоду тримається на рівні + 21-25 ° С - відпочинок нічим не буде затьмарений. Для дітей і дорослих створено величезну кількість пляжних розваг, сервіс налагоджений чудово і залишає від відпочинку тільки хороші враження.

З листопада по квітень у Кемері настає час роздумів і підбиття підсумків. Тут добре відпочити від міської метушні, дивлячись на холодну синь моря, спостерігаючи, як важкі хмари ліниво сповзають з верхівок гір, покривають долину, немов шапкою, поливаючи її холодним дощем. Але, коли б ви не приїхали в Кемер, місто прийме вас з задоволенням!

Пропонуємо Вашій увазі цікаве відео про визначні пам'ятки Кемера в Туреччині, а також фото 2018 року:

Фотогалерея

Інші цікаві статті про Європу

Новости