Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шарм ель Шейх у травні - Відпочинок і погода

  1. Погода в Шарм ель Шейху в травні і на травневі свята
  2. Чим зайнятися в Шарм ель Шейху в травні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок в Шарм ель Шейху в травні?

Травневі свята в Росії - це свого роду міні-канікули, які багато наших співвітчизників люблять проводити на морських курортах. Дуже часто їх вибір падає на перлину Єгипту - Шарм-ель-Шейх. У цій статті Ви дізнаєтесь, як же протікає відпочинок на цьому курорті в самому кінці весни.
Травневі свята в Росії - це свого роду міні-канікули, які багато наших співвітчизників люблять проводити на морських курортах

У травні спека поступово набирає обертів, але в цілому погода ще сприяє комфортному відпочинку


Погода в Шарм ель Шейху в травні і на травневі свята

Травень - ще досить хороший місяць для відпочинку в Шарм-ель-Шейху, проте слід мати на увазі, що температури з кожним днем ​​підвищуються, і стає по-справжньому спекотно. У річному кліматичному циклі це перехідний період, коли вітру змінюють свій напрямок. Сухе пустельне хамсин, що провокує на початку весни виникнення пилових бур, заміщається морським бризом, але, як не дивно, від нього не стає легше. Відчуття припливу розпечених повітряних мас в змозі перекрити хіба що кондиціонер. Так як це не ОАЕ, системи охолодження повітря на єгипетських курортах є тільки в готелях, тому дуже важливо прислухатися до власного організму, наскільки добре Ви переносите подібні погодні умови при обліку, що відносна вологість тут практично в межах норми (тобто брак кисню не відчувається). Додамо також, що це не самий «гарячий» місяць. Свої екстремальні значення стовпчик термометра демонструє в липні і серпні, а в травні він просто «розминається». Говорячи про конкретні температурах, умовно розділимо травень на три частини, щоб скласти більш точну метеорологічну картину.
температура вдень Травень - ще досить хороший місяць для відпочинку в Шарм-ель-Шейху, проте слід мати на увазі, що температури з кожним днем ​​підвищуються, і стає по-справжньому спекотно

+ 34 °

температура вночі температура вночі

+ 24 °

Температура води Температура води

+ 25 °

Кількість опадів Кількість опадів

1 мм

дощ дощ

1 день



Приблизно в перші десять днів в полуденний час синоптики реєструють +31 .. + 32 ° C. До 15-м числам в денний час доби встановлюються +32 .. + 33 ° C, а в останній тиждень ці показники вже перетворюються в +34 .. + 36 ° C. За таким же принципом відбувається зміна вечірніх відміток: від + 24 ° C до + 26 ° C. Якщо порівнювати Шарм-ель-Шейх з Хургада, то в останньому на пару градусів прохолодніше. Це факт пояснюється нюансами географічного положення: наш курорт на відміну від Хургади захищений від проникнення пронизливих вітрів високою стіною гірських хребтів. Що стосується опадів, вони мінімальні: за весь час дощ зазвичай проходить всього один раз, та й то дуже короткий і слабкий (найчастіше рано вранці). На закінчення хотілося б загострити Вашу увагу на такий момент, як ... комарі. Ранньою весною, коли тут гуляли вітру, їх не було. А в травні все стихає, ці настирливі створення знову дають про себе знати. Місцеві комарі не є переносниками якихось інфекцій, але все ж зустріч з ними нічого приємного не обіцяє. У п'ятизіркових готелях, як правило, з ними борються спеціальними засобами від комах, а в готелях меншого рангу туристи змушені самі вирішувати цю проблему. У зв'язку з цим радимо взяти з дому фумігатор. По приїзду його теж можна придбати, але, зізнатися, ціни на цей «девайс» в Єгипті неадекватні.

Чим зайнятися в Шарм ель Шейху в травні?

Травень - завершальний місяць високого сезону в Шарм-ель-Шейху. В першу декаду, на яку в багатьох європейських країнах припадає святкова пора, тут особливо багатолюдно. Південний край Синайського півострова заполоняють скучили по яскравому щедрому сонця відпускники. Згодом на пляжах стає трохи вільніше, але і кілька жаркіше. Як і в попередні періоди, в першу чергу інтерес відпочиваючих прикутий до гарячих білосніжним пісках, теплим бірюзовим хвилях і легким курортним розвагам, які представлені тут в широкому асортименті. Трохи «відлежавшись» на узбережжі і освоївшись, багато хто вирушає на захоплюючі екскурсії. Правда, через погоду вони даються кілька важче, ніж в березні-квітні.

Пляжний відпочинок

У травні тривалість сонячного сяйва збільшується до 11 годин на день. Разом з цим зростає і рівень ультрафіолету. Під його впливом морська вода до початку місяця прогрівається до + 25 ° C, а до його закінчення - до + 26 ° C. Так що купатися можна скільки душі завгодно.

Єдине, що необхідно дотримуватися обережності при «спілкуванні» з сонцем. Воно веде себе вкрай агресивно, і якщо наносити на шкіру фотозахисні крем нерегулярно, опіку не уникнути. Найоптимальніший час для перебування на пляжі - до 11.00 і після 15.00. Якщо планується сімейний відпочинок з маленькими дітьми, не зайвим буде довідатися про тих готелях, поруч з якими є пляжі, що відрізняються пологим заходом в воду, так як у багатьох з них глибина починається мало не відразу. Прекрасний варіант серед «пятізвёздніков» - «Tropicana Grand Azur» у чудовій бухті Набк. Тут даний мілководді: в 400 м. Від берега глибина близько 120 см. Червоне море коштує на першому місці у всіх завзятих дайверів. А все тому, що воно вважається найяскравішим і багатим за кількістю та видами мешкають в ньому живих істот. Його часто називають «природним акваріумом», і це дуже вдала характеристика.

Пірнання з балоном і снореклінг в Шармі - таке ж звичне заняття, як звичайне купання або прийняття сонячних ванн. Якщо у Вас немає камери, розрахованої на підводну зйомку, а відобразити строкатий світ Червоного моря дуже хочеться, рекомендуємо прогулянку на батискафі - субмарині, стіни і підлогу нижньої палуби якої повністю виконані з прозорих скляних перегородок. Завдяки їм створюється повний «ефект присутності». Тривалість підводної подорожі - від 1.5 до 3 годин. Під час нього рибок і скатів підгодовують, тому Ви без праці зробите красиві кадри, а може бути і відео. Такий тур хороший так само для маленьких дітей і для дорослих, які не бажають або бояться занурюватися в воду.

Розваги та екскурсії

Досить популярний спосіб проведення часу в Шармі - це почергове відвідування дискотек, нічних клубів і ресторанів, яких на курорті велика кількість (Наама-Бей - лідер за кількістю зібраних дозвіллєвих закладів). Але це в основному джерело безтурботних веселощів, а не нових вражень. Щоб розширити свій кругозір, їдьте на екскурсії. Невелике ЦУ: одягайтеся в одяг зі світлих натуральних тканин, бажано з довгим рукавом, щоб сонце досаждало не дуже сильно, і неодмінно носіть головний убір. Отже, куди ж «податися»? Якщо любите пригоди і драйв, значить Ви прийдете в захват від Кольорового каньйону і сафарі на джипах з бедуїнами.

В тур «Lost Land», крім згаданого, входить катання на яхті навколо фортеці Салладіна і снорклінг. Так само дуже захоплююча програма в заповідник Абу-Галум, що припускає їзду на позашляховиках, підводне плавання і прогулянку верхи на верблюдах. Найвитриваліші можуть нанести візит в Каїр і Гізу, а після зробити круїз по Нілу. Правда, шлях не близький - цілих 6 годин. Насправді дефіциту в екскурсійних пропозиціях немає, було б бажання і гроші.

Свята та фестивалі

1 травня разом з усією країною місцеві відзначають День Праці. Ніяких особливих заходів з цього приводу не проводиться. Але туристам необхідно знати, що багато магазинів буде закрито. В один з травневих днів курорт справляє Національний день риболовлі в честь того, що колись він був скромним рибальським селищем. До цього свята готуються численні змагання на найшвидший і «трофейний» улов. Протягом 6 травневих днів Шарм-ель-Шейх приймає у себе найпрестижніший професійний тенісний турнір «The ITF Tennis Pro Circuit». Шанувальники екстремального спорту просто зобов'язані побувати на тижневому міжнародному ралі «Pharaons International Cross Country Rally», який стартує у Пірамід Гізи і проходить по пустелі поблизу Каїра.

Центральна подія в суспільному житті в останній місяць календарної весни - Фестиваль верблюдів, що збирає в одному місці бедуїнів з усіх куточків Єгипту. Його глядачам вдасться переконатися в грації і швидкісні можливості «кораблів пустелі» і на додачу до всього помилуватися барвистим парадом з їх участю. Це чудовий спосіб зануритися в культуру Сходу і перейнятися її традиціями, так як, крім гонок, в програмі заявлені дегустація страв національної кухні і народні танці.

Які ціни на відпочинок в Шарм ель Шейху в травні?

На початку місяця, коли Шарм-ель-Шейх переживає значний наплив гостей, навряд чи вдасться заощадити. Підвищений попит стає приводом для подорожчання турів. Більш того, якщо не подбати про бронювання путівки заздалегідь, то можуть залишитися непривабливі пропозиції. Якщо Ви обмежені в засобах, намічайте поїздку на другу половину травня, коли розцінки помітно знижуються.

Незважаючи на те, що днем ​​стовпчик термометра стабільно «перевалює» за 30-градусну позначку, важкого спеки, від якого дійсно знемагає, ще немає. Величезний плюс, на наш погляд - це відсутність задухи, яка істотно ускладнює процес акліматизації. Іншими словами, травень в Шарм-ель-Шейху підходить для тих, хто любить в міру жарку погоду з морем як парне молоко. Тур-Календар сподівається, що наша стаття дала відповідь якщо не на все, то на більшість хвилюючих Вас питань!



Чим зайнятися в Шарм ель Шейху в травні?
Отже, куди ж «податися»?
Які ціни на відпочинок в Шарм ель Шейху в травні?

Новости