Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Погода в Іспанії по місяцях

  1. Загальна інформація про клімат Іспанії
  2. Погода в січні
  3. Погода в лютому
  4. Погода в березні
  5. Погода в квітні
  6. Погода в травні
  7. Погода в червні
  8. Погода в липні
  9. Погода в серпні
  10. Погода в вересні
  11. Погода в жовтні
  12. Погода в листопаді
  13. Погода в грудні

Іспанія є лідером за кількістю сонячних днів у році. Дати повну характеристику погодних умов в Іспанії досить складно, так як кліматичні умови в різних її областях і островах значно різниться.

Загальна інформація про клімат Іспанії

Більшою мірою клімат на території Іспанії субтропічний. Зимові місяці відрізняються досить м'яким кліматом, часто спостерігається дощова погода. А літній період, навпаки часто жаркий і досить посушливий.

Якщо охарактеризувати середньорічну температуру в цілому, то отримаємо усереднений показник від + 14 ° C до + 19 ° C.

Материкова Іспанія розділена на три кліматичні зони. До першої зони відносяться північні області, що розташувалися на узбережжі Атлантичного океану, які в значній мірі залежні від його впливу.

На даній території взимку, як правило, досить м'які, теплі погодні умови, відзначається підвищена вологість. Влітку спостерігається помірно жаркий температурний режим, що є характерною особливістю північних регіонів іспанського узбережжя.

Іспанія є лідером за кількістю сонячних днів у році

До наступної кліматичній зоні можна віднести центральні регіони Іспанії, в яких спостерігається досить прохолодний клімат.

Відзначаються значні перепади температури, щодо нічної і денної температури, особливо це помітно в зимові місяці.

У даній області в зимовий період року характерна найнижча температура в країні, яка зупиняється на нульовій позначці. Лише в рідкісних випадках, градусник термометра піднімається від + 1 ° C до + 3 ° C. Літній період зазвичай досить жаркий і сухий.

Південно-східні райони Середземноморського узбережжя Іспанії розташувалися в третій кліматичній зоні країни. У цьому регіоні розташувалися Андалусія, Естремадура, Малага і Валенсія.

У цій області встановився субтропічний клімат, при якому літній період досить жаркий, дощі тут рідкісне природне явище. Основна частина опадів випадає восени і взимку. Зимові місяці характеризуються теплою погодою.

Досить теплі погодні умови на Середземноморському узбережжі Іспанії стабільно встановлюється в квітні місяці. На переважній більшості курортних місць Іспанії, в травні відбувається відкриття пляжного сезону. В цей період року морська вода прогрівається до + 18 ° C -22 ° C. У червні і липні встановлюється стабільна спекотна погода, температура води близько + 24 ° C-25 ° C.

Відмінні погодні умови приваблюють на курорти Іспанії величезну кількість туристів з усього світу. Погода в Іспанії по місяцях значно відрізняється, в залежності від розташування певного курорту Середземномор'я.

Якщо Ви ще не вибрали місце для відпочинку в Іспанії, наша оглядова стаття про популярні курорти Іспанії Вам допоможе у виборі.

Погода в січні

Погодні умови іспанського узбережжя в січні припадуть до душі цінителям помірного клімату. Середня температура повітря коливається від + 8 ° C до + 14 ° C. Погодні умови м'які, однак, досить часто спостерігаються пориви вітру та випадання опадів, у вигляді холодного дощу. Морська вода має температуру + 14 ° C.

В районі Канарських островів тепліше, температура повітря тримається близько + 22 ° C, вода прогрівається до + 19 ° C.

Погода в лютому

У лютому погода особливо не змінюється. Досить часто йдуть дощі на півночі, іноді може випасти сніг. Нічна температура повітря досягає позначки + 7 ° C, денна від + 14 ° C до + 16 ° C. Морська вода прогрівається до + 13 ° C. У центральній частині встановлюється температура від +6 до +15 градусів.

Канарські острови радують туристів теплою погодою. Повітря прогрітий до + 21 ° C, вода від + 18 ° C. Хороші умови купити тур на Канари. Цікаві екскурсії та дегустація страв канарської кухні забезпечені.

Погода в березні

У березні спостерігається деяке підвищення температури від + 16 ° C до + 18 ° C. Вода від + 15 ° C до + 16 ° C. На півночі країни починається сезон дощів. На півдні і в центральній частині температура повітря прогріта до + 18 ° C до + 20 ° C. Вода від + 15 ° C.

Вода від + 15 ° C

Погода не дуже розташовує до пляжного відпочинку, але його можна замінити екскурсіями по цікавим культурним місцям Іспанії.

Наприклад, відвідування великого творіння Гауді - парку Гуель в Барселоні .

Неймовірна система портиків, таємнича кам'яна галерея, фантастичні віадуки - все це захоплює і видає талановиту руку майстра.

пам'ятки Мадрида не залишать байдужим жодного туриста.

Тепле сонечко і відсутність медуз особливо порадує підростаюче покоління. Більш докладно про відпочинок з дітьми в Іспанії можна прочитати в цій статті.

Погода в квітні

У квітні опади зменшуються. Центр і південь Іспанії має температуру повітря + 20 ° C вдень і + 10 ° C в нічний час. Море прогріте до + 17 ° C. Цілком можна приймати повітряні ванни.

Погода в травні

Найнижчі розцінки на відпочинок в Іспанії саме в травні. Температура повітря на півдні і в центрі досягає + 25 ° C. На півночі + 20 ° C. Починається пляжний сезон.

Саме час планувати поїздку. Радимо для подорожей з дітьми, в тому числі і з найменшими вибрати відпочинок в Салоу - дуже популярне місце наших співвітчизників.

Погода в червні

Червень характеризується підйомом температури повітря до + 26 ° C, вода досягає + 22 ° C. Ідеальний час для відпочинку з дітьми.

Погода в липні

Липень досить жаркий місяць. Повітря прогрітий днем ​​до + 30 ° C і до + 20 ° C. Вода має максимальну температуру від + 25 ° C і вище.
Сезон відпусток у самому розпалі.

Варіантів цікаво провести відпустку безліч. Все залежить від ваших уподобань.

Погода в серпні

У серпні зберігається спекотна погода, температура тримається на позначці + 30 ° C. Вода, як і раніше, досягає максимального значення, + 25 ° C і вище. Серпня вважається найспекотнішим і сухим місяцем року.

Якщо ви любитель тиші і плескоту хвиль, прагнете якомога глибше злитися з природою не тільки душею, а й тілом, до ваших послуг огляд кращих нудистських пляжів Іспанії . В Іспанії немає законів забороняє нудизм як в деяких інших країнах.

Погода в вересні

У вересні в Іспанії відзначається деяке зниження температури повітря та води. Температура повітря + 25 ° C. Туристична активність помітно знижується. Але це не означає, що в цей час нема чим зайнятися.

Менше стає дозвільних роззяв на вулицях міст, дороги в країні стають вільніше від напливу автотуристів.

Саме час для подорожей по Іспанії на автомобілі. - завдання досить проста, просто заздалегідь потрібно знати деякі правила. Які? Читайте нашу статтю .

Погода в жовтні

Жовтень характеризується зниженням температури повітря і досягає позначки від + 20 ° C до + 23 ° C. Поступово починається закриття туристичного сезону.

Погода в листопаді

Осінньому листопада характерна прохолода вітрів і дощів. На півночі денна температура повітря становить від + 16 ° C до + 18 ° C, нічна досягає + 6 ° C. Відмінний час для відвідування визначних пам'яток Іспанії.

Погода в грудні

Наступ грудня ознаменується настанням сезону холодних дощів і пронизливих вітрів. Денна температура повітря на півночі не піднімається вище + 12 ° C. У південних регіонах може досягати + 17 ° C, на Канарських островах не опускається нижче + 20 ° C.

Відомо, що погода в Іспанії по місяцях має значну відмінність. Залежно від ваших бажань можна вибрати відповідний місяць для поїздки в Іспанію.

Читайте новини Тravels Informer тепер і в Telegram - @travelsinformer_news .Підписуйтесь на канал і будьте в курсі ключових подій першими!

Які?

Новости