Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Погода на Сардинії по місяцях температура води, клімат

  1. зима
  2. січень
  3. Лютий
  4. весна
  5. Квітень
  6. Травень
  7. літо
  8. Липень
  9. Серпень
  10. Жовтень
  11. Листопад

Сардинія (Sardegna) - острів, розташований на захід від материкової частини Італії, на південь від Корсики (Corsica). Сьогодні він відомий прекрасними пляжами, напівпрозорим блакитним морем і захоплюючими гірськими пейзажами. Клімат на острові середземноморський субтропічний. Погода на Сардинії 6 місяців з травня по жовтень спекотна і суха, часто з вітерцем через його розташування в центрі Середземного моря. В інші місяці - м'яка, з хорошим кількістю сонячного світла, особливо в березні і квітні, коли все цвіте.

В інші місяці - м'яка, з хорошим кількістю сонячного світла, особливо в березні і квітні, коли все цвіте

Погодні характеристики по місяцях корисні для бажаючих відвідати Сардинію в різні пори року, особливо якщо ви шукаєте мирний, але авантюрний відпустку серед фантастичних, диких пейзажів і доброзичливих людей. Тільки не чекайте, що будете лежати на пляжі цілий рік; тут не досить тепло.


Але навіть якщо температура тільки 20 ° C, має сенс залишити холодний, дощовий, нехай і рідний, місто в жовтні і приїхати в яскраву, теплу Сардинію. Для тих, кому цікаві місцеві звичаї, традиції, є багато фестивалів і свят протягом року, які привернуть увагу мандрівників практично в будь-який місяць року.

Середньомісячна мінімальна і максимальна добова температура на Сардинії

Середньомісячна мінімальна і максимальна добова температура на Сардинії

зима

грудень

зими в Сардинії досить короткі, тривають з грудня по лютий. Погода в грудні м'яка, від 6 градусів вночі до 15 вдень. Рідкісні морози, сніг. А якщо і трапляються, то дуже нетривалі. Волого, як в листопаді дощитиме і нудно, лише 3 години на день світить сонечко. Більшість готелів, сувенірних магазинів, барів не працюють в грудні. Але Італія готується до Різдва і Нового року. У грудні 8 числа вбираються ялинки, замість сувенірних крамниць відкриваються різдвяні ярмарки. В Кальярі проходить Міжнародний фестиваль Nuova Danza FIND, безліч концертів. Всі в очікуванні дива.

січень

Самий прохолодний місяць. Середня температура повітря - 9,95 ° C, води в море - 14 ° С. Погода в січні може бути дощовою, особливо в піднесених областях, північ же Сардинії і узбережжі залишаються сухими. Іноді випадає сніг, але це трапляється рідко. Часто сонячне світло відсутня через хмари, туману. У горах вище 500 м лежить сніг. Secche di Gennaio - феномен, який впливає на погоду на Сардинії в січні. Протягом двох тижнів в середині місяця на острові стоїть тепла, суха погода, а температура досягає 20 ° C.

У січні острів занурений в тишу і спокій. Нечисленні мандрівники приїжджають сюди взимку, щоб скуштувати реальну, нетуристичний життя острова: об'їздити його на спортивному велосипеді, познайомитися з культурою, звичаями остров'ян, побачити витоки найдавніших цивілізацій.

Лютий

Середньомісячна температура повітря в Кальярі досить м'яка - 10,45 ° С, у другій половині дня може досягати 15 °, але ночі холодні, море остигає до 13 °. У лютому в Сардинії було б нудно (в середньому лише 4 години яскравого сонячного світла в день), якби не карнавали. Костюмовані фігури в масках дефілюють по селах і містах острова з місцевими піснями, напоями, музичними інструментами вдень і вночі. Чудовий спосіб зануритися в острівному життю - приєднатися до них.

весна

Березень

Популярне час для неосновних туристів - весна і початок літа. На думку багатьох, кращі місяці для відвідування - березень, квітень і травень, тому що розпускаються квіти, дерева і трави стають зеленими і красивими. Погода протягом цих місяців не надто спекотна і не дуже холодна. Середня температура в Кальярі, в Сардинії в березні підвищується до 11,65 ° С. Денна досягає 16-17 градусів, а нічна - 7. Сонце яскраво світить приблизно 51,4% світлового дня. Острів в березні ще вільний від натовпу відпочиваючих.

Квітень

Температура повітря поступово зростає, досягає позначки 18 ° C вдень. Але ночі ще холодні, 9-10 градусів, тому слід взяти теплі речі. Погода в квітні суха, дощ дуже рідко йде. Небо стає безхмарним, майже сім годин на день яскраво світить сонце.


У багатьох містах і селах по всьому острову проходять яскраві ходи та драматичні вистави, присвячені святкуванню Великодня. З квітня починається Festival Alguer, на якому виступають джазові колективи, влаштовуються щоденні театральні виступи. Проводиться він в двох історичних місцях Альгеро - красивому римському Anfiteatro Maria Pia і Forte della Maddalena, і триватиме до вересня.

Травень

За дивно чистими водами і білосніжним піском на острів їдуть любителі пляжного відпочинку, починаючи з травня. Відкривається купальний сезон. Температура повітря в Кальярі, Сардинії дуже тепла, вдень в травні вона досягає 30 градусів, і вже досить жарко, щоб скупатися в морі. Температура води в Сардінському і Тірренське морях коливається від 18 ° до 20 ° C. Погода сонячна, небо яскраво синє, в середньому 8 годин 40 хвилин на ньому - палаюче сонце.

У травні острів розквітає безліччю свят і фестивалів. 1 травня - день святого Ефізіо, покровителя Сардинії, відзначають усі остров'яни. У Порто Ротондо (Porto Rotondo) проводиться Estiva Cup - міжнародна вітрильна регата, в Ольбії (Olbia) - фольклорне свято San Simplicio, в місті Сассарі (Sassari) - острівної свято Calvalcata Sarda з традиційними кінними шоу, змаганнями у виконанні віршів, пісень та народних танців, в Бітті (Beatty) - пастирський фестиваль Festa dell 'Annunziata. А столиця Кальярі (Cagliari) в травні запрошує на Sant 'Efiso festival і «Monumenti Aperti», коли відкритий доступ до пам'ятників і музеїв, зазвичай недоступним для широкого загалу.

літо

червень

У червні починається літній рай в Сардинії. Острів переповнений туристами в основному з різних європейських країн. Небо темно-синє і море відтінку бірюзи. Спекотно і сухо, особливо на півдні острова. Температура вдень досягає 27 ° C. На північно-західній стороні переважає вітер Містраль, він приносить охолоджуючий бриз в другій половині дня. Ночі м'які із середнім мінімумом 16,1 ° C у червні. Сонце не покидає небо 60,1% світлового дня. Середня температура води + 20 ° С

Місяць примітний Балтійським і Європейським кубками вітрильних суден в Порто Черво (Porto Cervo), регатою для розкішних яхт Loro Piana Super Yacht Regatta навколо острова La Maddalena, «Вишневим фестивалем» в місті Бурч (Burcei) і святом стрижки овець «Tundimentaseulesa». У Ольбії в червні проводиться «місяць мідії». Туристи із задоволенням відвідують всі ці заходи, пробують місцеві делікатеси.

Липень

Липень

Липень - лідер по високих температур. У другій половині дня може бути дуже жарко - 29,6 ° C, вночі - мінімум 18,6 ° C. Італійці в цю пору року днем ​​воліють зробити паузу, відпочити, виходячи знову на вулицю прохолодним ввечері, щоб прогулятися, поспілкуватися з друзями, випити вина в вуличному кафе. Прогулянки під зірками і місяцем теплими ночами - одна з радощів літа. У розпалі купальний сезон, вода 23 ° С. Погода в липні посушлива, без дощів. Сонце знаходиться на небі 72,9% світлового дня, виділяючи кричущу сонячну радіацію.

Місяць відомий The Peach Festival (ярмарок персиків) в селі-музеї Сан-Сперате (San Sperate) недалеко від Кальярі, п'ятиденним Red Tango Art Festival (фестиваль мистецтв) в Кальярі і рибним фестивалем в Санта-Тереза-Галлура (Santa Teresa Gallura).

Серпень

Самий жвавий місяць на Сардинії. Свято тепла, інтенсивного сонячного світла і золотисто-коричневого кольору ландшафтів від сухої рослинності. Погода в серпні не сильно відрізняється від липневої, настільки ж жарко, сухо, стовпчик термометра здатний досягти 40 ° C. Середня температура на Сардинії висока - 24,45 ° С. Вночі - 19 ° С. Ймовірність опадів в кінці літа зростає. У серпні добре відправитися в гори, де можна трохи відпочити від духоти. Небо високе, більше 10 годин світить сонце, приблизно 72,6% світлового дня. Море і пляжі все також переповнені туристами, любителями дайвінгу. Завдяки обдувається острів вітрам спека не настільки гнітюча, як на материку.


Втомившись від спеки і неробства, мандрівники з радістю відправляються на літній Міжнародний фольклорний карнавал Tempio Pausania, що привертає живою музикою, танцями, феєрверками і яскравими ходами; відвідують Міжнародний джазовий фестиваль в селі Беркідда (Berchidda) або слухають місцеву музику, танцюють, п'ють тонке і вишукане вино Vermentino на веселому Фестивалі Vermentino в селі Монті (Monti).

осінь

вересень

Осінь на острові також прекрасна, як і весна. Спека йде, але вода в морі залишається як і раніше теплою 23 ° С і кристально-чистою. Погода на сонячній Сардинії в теплому вересні ще благоволить до активного пляжного відпочинку. Середня температури повітря - 21,95 ° С, вдень ще може бути жарко, до 26,9 ° C, вночі - середній мінімум 17 ° C. Буває похмуро, і навіть може пройти дощик, але рідко.
Осінь на острові також прекрасна, як і весна Щороку в останні дні вересня місто Альгеро перетворюється в театр. На площах і вулицях звучить жива музика, йдуть вистави, відкриваються виставки. Зараз прекрасний час, щоб відвідати Альгеро і відмінний шанс дізнатися старі традиції. А в Кальярі проходить захоплююче вітрильне змагання Round Sardinia Race, яке починається в порту міста, йде навколо всього острова і фінішує в місці старту.

Жовтень

У жовтні триває оксамитовий сезон, погода тепла, ясна. Середня температури повітря - 18,25 ° С, вдень вона досягає позначки 22,8 ° C, вночі не опускається нижче 13,7 ° C. Середня температура морської води - 21 ° С. Але все частіше йдуть дощі, іноді в жовтні трапляється шторм . І все-таки сонце на небі 57% світлового дня. Перша половина місяця для пляжного відпочинку ідеальна.

У жовтні закриває сезон вітрильна регата Challenge Cup в Альгеро. Подія дуже колоритно, чого варте одне смолоскипна хода в центрі міста. В кінці місяця проводиться фестиваль каштанів «Sagra della Castagna», 31 числа остров'яни з усім світом святкують Хелловін.

Листопад

Самий дощовий місяць. Настає сезон дощів, закінчується купальний сезон. У жовтні та в листопаді Італія прощається з останніми туристами - любителями пляжного відпочинку. Острів порожніє. Хоча погода в листопаді за нашими мірками задоволена тепла, середня температура повітря - 13,85 ° С, вдень все ще тепло до 18 °, а ось ночі стають холоднішими. Більшу частину дня яскраве сонячне світло відсутня через хмари. Море остигає до 18 °. Закінчилися свята на воді.

Чи плануєте відпочити на Сардинії сьогодні, але не знаєте, що взяти з собою, чи буде холодно, жарко під час вашої відпустки? Зайдіть на сайт www.knowital.com/weather/sardinia/ , Оригінальний лічильник покаже вам типову погоду і середню температуру по місяцях, з дня на день, які очікуються під час вашої відпустки. Дані збиралися протягом багатьох років, але Італія в плані погоди часто непередбачувана, - так що, будь ласка, прийміть інформацію в якості керівництва, а не гарантії!

↘️🇮🇹 КОРИСНІ СТАТТІ ТА САЙТИ 🇮🇹↙️ Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

Чи плануєте відпочити на Сардинії сьогодні, але не знаєте, що взяти з собою, чи буде холодно, жарко під час вашої відпустки?

Новости