Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Одеса в травні - Відпочинок і погода

  1. Погода в Одесі в травні
  2. Що цікавого в Одесі в травні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок в Одесі в травні?

Відвідавши Одесу в травні Ви як мінімум відкриєте пляжний сезон, а якщо пощастить, то і купальний! Крім цього в останній місяць весни прекрасно гуляти по місту і їздити на екскурсії - погода для цього підходить якнайкраще. Читайте на Тур-Календарі, ніж Вас може порадувати Одеса в травні!
Відвідавши Одесу в травні Ви як мінімум відкриєте пляжний сезон, а якщо пощастить, то і купальний

Одеса в травні - квітуча красуня!


Погода в Одесі в травні

У травні в Одесі, в порівнянні з квітнем, вже тепліше. Природа розквітає і разом з нею після холодної сирої зими оживає і саме місто. Травнева температура в Одесі в денний час близько +19 градусів, а іноді буває навіть по літньому спекотно. Вночі ще прохолодно - в районі +12 градусів, так що не забудьте упакувати і теплі речі! У травні можливо і дощі. Температура моря в травні становить +16 градусів, але до кінця місяця може піднятися і до +20.
температура вдень У травні в Одесі, в порівнянні з квітнем, вже тепліше

+ 19 °

температура вночі температура вночі

+ 12 °

Температура води Температура води

+ 16 °

дощ дощ

11 днів



Що цікавого в Одесі в травні?

У травні в місті предостатньо місць, куди можна сходити і де провести свій відпочинок. Погода в травні в Одесі вже тепла, але курортний сезон поки ще не відкритий, тому можна скористатися нагодою і провести свій відпочинок без суєти і натовпів туристів - відпочиваючих ще зовсім мало.

Пляжний відпочинок

Море на початку травня в Одесі зазвичай ще прохолодне, але до кінця місяця може прогрітися і до +20 градусів. Ну а якщо не вийде скупатися - будете засмагати! Місцеві запевняють, що поруч з Одесою буває холодна течія. Так от якщо воно проявить себе, то вода буде прохолодною, в зворотному випадку вода може бути досить приємною.

Якщо ж вода для купання буде ще занадто прохолодною, то любителі кайтсерфінгу або віндсерфінгу оцінять хвилі і вітер в Чорному морі!

Розваги та екскурсії

Незважаючи на те, що в травні в море може бути не доведеться похлюпатися, в Одесу варто еахать в будь-якому випадку - це дуже цікаве місто. У травні тепло, але не жарко і всюди цвітуть каштани, тому в цей час особливо приємно гуляти по одеським вуличкам і вулицях, наприклад, по Дерибасівській або Приморському бульвару. Біля Тещиного моста знаходиться куточок старої Одеси, палац графа Воронцова, Колонада. Обов'язково пройдіться не поспішаючи по Французькому бульвару і відвідайте Аркадію, сходіть в театр Опери та Балету. А якщо захочете екстриму можна побувати на екскурсіях "Одеські катакомби" або "Кримінальна Одеса". Загалом, приємною Вам поїздки, а в травні вона має пройти особливо добре!

Свята та фестивалі

У травні в Одесі проходить ряд цікавих подій, одне з них - "Весна музеїв". За сформованою за останні кілька років традиції акція проходить 18 травня в Міжнародний день музеїв або в найближче до цієї дати час. В цей день зазвичай у будівлі Музею Блещунова відбувається захоплююче театральне дійство і закінчується свято феєрверком. В рамках акції для популяризації музеїв серед молоді проходить і "Ніч музеїв", коли музеї працюють допізна. Кожну третю неділю травня в Одесі, як і в багатьох містах України, проводяться Дні Європи мета яких прилучення до європейських цінностей. В Одесі вони перетворюється на справжнє народне гуляння.

Які ціни на відпочинок в Одесі в травні?

Одеса в травні вже активну зустрічає гостей. Вважається, що саме в останній місяць весни починається високий сезон, а закінчується він тільки до кінця вересня. Отже, в травні вартість проживання в Одесі починає рости, але до липневих і серпневих цін ще далеко.

Погода в Одесі в травні відмінно підходить для прогулянок та екскурсій. У теплі дні може позасмагати на пляжі, а якщо пощастить, то навіть скупатися. Сподіваємося, що Тур-Календар відповів Вам на питання, чи варто їхати в Одесу в травні!



Які ціни на відпочинок в Одесі в травні?

Новости