Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Клімат в Алушті

  1. Курортний сезон в Алушті

Значне подібність Південного берега Криму і типового Середземномор'я дозволило географам назвати Южнобережье дуже ємко і точно - Кримське субсередземномор'я. Саме тут і розташована Алушта. Тому і клімат Алушти субсередземноморський. Крім неймовірно красивих ландшафтів і великої кількості природних і рукотворних пам'яток, Алушта славиться своїми унікальними кліматичними умовами, особливості яких обумовлені вигідністю географічного положення курорту.

Алушта розташована в просторій долині, найбільшою в цій частині півострова. Вона знаходиться в своєрідному кільці гірського масиву, покритого лісами. Завдяки наскрізним проходах через гірські перевали долина добре «провітрюється», тому літня спека в Алушті переноситься набагато легше, ніж, наприклад, в Ялті, закритою щільною гірською стіною. Але зате і взимку в Алушті кілька холодніше. Такі благодатні природні умови зробили Алушту популярним кліматичним курортом. Один з кращих курортно-оздоровчих міст Криму - це Алушта , Відпочиваючи в якій ви ще й оздоровитесь. Адже вона славиться своїми санаторіями, пансіонатами, сучасними оздоровчими комплексами, в яких успішно лікують захворювання серцево-судинної, нервової та ендокринної системи, опорно-рухового апарату. Посушливе і спекотне літо змінюється в Алушті оксамитової восени - одним з найбільш сприятливих оздоровчих сезонів. А потім приходить м'яка зима. Середня температура холодного лютого +2, 8 ° С. Весна в Алушті прекрасна своєю свіжістю, раннім зеленим оздобленням і цвітінням, великою кількістю сонця. Але тут нерідкі циклони, які приносять похмуру і дощову погоду. Однак вона не засмучує, тому що попереду знову чудове літо, купання в прекрасному море, сонячні ванни на пляжах Алушти. Середня температура липня + 23,8 ° С. Клімат в Алушті відрізняється порівняльної сухістю, велика частина опадів припадає на період з жовтня по лютий, шторми влітку рідкісні і короткочасні.

Курортний сезон в Алушті

А ось купальний сезон протяжний. Уже в травні цілком можна зануритися, хоча ще, звичайно, для дітей водичка прохолодна. І триває це блаженство по жовтень. Причому середня температура води в ці місяці абсолютно комфортна - + 18, 5 ° С. У море липні-вересні море найтепліше: + 22-23 ° С. Треба сказати, що для тих, хто купається незалежно від сезону, море в Алушті завжди відмінне, адже температура води нижче + 8 ° С не буває навіть в найхолоднішу пору. Це сприяє недорогому по ціною і комфортному відпочинку в Алушті. Приголомшливий мікроклімат Алушти обумовлений наявністю великої кількості сонячних днів, незліченними хвойними деревами, безліччю ялівцевих гаїв і протекцією високих гірських масивів.

Новости