Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Клімат і погода в Португалії взимку і влітку: температура води і повітря

  1. Клімат в Португалії Відео про Португалію Клімат в Португалії визначений її особливим географічним...
  2. Температура води і повітря в Португалії

Клімат в Португалії Відео про Португалію

Клімат в Португалії визначений її особливим географічним розташуванням. Португалія - ​​це європейська держава, розташована в західній частині Піренейського півострова. Крім території, розташованої на континенті, у Португалії є острівна частина, представлена ​​Азорськими островами (архіпелагом) і островом Мадейра. Це і визначає особливий клімат в Португалії. З одного боку, тут завжди тепло, це стосується в першу чергу островів, і в той же час на континенті є місця, де в зимові місяці може випадати сніг і значно знижуватися температура, аж до мінусової позначки. Говорячи про клімат в Португалії, можна виділити кілька основних зон країни, що відрізняються вологістю, температурою і кількістю опадів за рік. Це Північна, Південна і Центральна Португалія.


Клімат в Португалії в центральній її частині - континентальний, тут зими суворі, а літо сухе і жарке. Північ країни відрізняється більш низькою температурою і великою кількістю опадів. Клімат в Португалії в південній частині країни - на Мадейрі і на Азорських островах - типово середземноморський. Тут найвища середньорічна температура по країні і сюди із задоволенням приїжджають туристи круглий рік.


Погода в Португалії: коли краще їхати


Погода в Португалії дозволить відпочити вам в будь-який час року. Можна вибрати відпочинок для всієї сім'ї, відправитися в континентальну частину країни або зайнятися віндсерфінгом поблизу Азорських островів.


Якщо Ви вирушаєте до Португалії, щоб покупатися в Атлантичному океані, найкраще орієнтуватися на туристичні поїздки, заплановані на кінець літа. У цей період погода в Португалії безвітряну і легко переноситься в плані спеки. Погода в Португалії в літні місяці прекрасно підійде для європейців. Кращі місяці для пляжного відпочинку - це липень і серпень, в цей час середня температура досягає днем ​​плюс 27-30 ° C, а ввечері плюс 18-20 ° C. І навіть у вересні погода в Португалії дозволяє туристам насолоджуватися купальним сезоном в теплій воді океану.


З квітня по жовтень в Португалії відзначається основний наплив туристів, які подорожують по країні. Погода в Португалії навіть взимку сприятлива для туристичних поїздок, і серед туристів дуже популярні екскурсії на виноградники і заводи з виготовлення знаменитих португальських вин і порту, відвідування португальських містечок, «пронизаних духом середньовічного католицизму», музеїв і старовинних палаців, численних міських і сільських свят, ярмарків і фестивалів, що проводяться тут цілий рік. Погода в Португалії взимку більш легковажна, особливо в прибережних районах країни і на островах, хоча в цілому середня температура по країні досягає плюс 8-11 ° C. Така погода прекрасно підходить для кайт- і віндсерфінгу.


Температура води і повітря в Португалії


Температура в Португалії повністю залежить від впливу Атлантики. Уздовж західного узбережжя країни проходить Канарська течія, яке справляє помітний охолоджуючий вплив на температуру повітря і води, від чого в прибережних районах температура в Португалії влітку на 5-7 ° C нижче, ніж скажімо в Греції або в Південній Італії. Температура в Португалії різна в залежності від конкретної місцевості. Якщо ви перебуваєте в центральній частині країни, то відчуєте достатню сухість і спека. Але чим ближче ви станете просуватися до океану, тим більше дасть про себе знати субтропічний клімат, який характеризується невеликим океанічних бризом і з'явилася вологістю.


Середня температура в Португалії в літні місяці досягає в центрі і на півдні країни плюс 25-30 ° C, на півночі - близько 19 ° C, в зимові місяці - на рівнинах температура опускається до позначки мінус 8-11 ° C, а в деяких гірських районах - до 3-5 ° C. Температура води в Португалії в купальний сезон в залежності від обраного курорту коливається в межах плюс 17-23 ° C, набагато тепліше на півдні. Так що якщо вас цікавить незабутні пляжі та купання - це однозначно Мадейра. Ще можна вибрати комбінований тур Лісабон-Мадейра, так ви відвідаєте столицю країни, зробите невелику зупинку для відвідування визначних пам'яток і потім переміститеся на о.Мадейра, знаменитий своїми чудовими пейзажами і багатим підводним світом.



Відео про Португалію


Португалія на карті

Новости