Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чорногорія, Будва в травні: погода, температура води

  1. Чому Чорногорія?
  2. Будва в травні, перші враження
  3. пляжі Будви
  4. Ціни в Будві
  5. Люди в Чорногорії
  6. Погода в Будві в травні
  7. 1. Чи тепло в травні?
  8. 2. Можна купатися в Чорногорії в травні?
  9. 3. Можна зіграти?
  10. 4. На початку червня можна купатися і загоряти?
  11. 5. Який одяг брати в Чорногорію в травні?
  12. Варто їхати на відпочинок в Чорногорії в травні?
  13. висновок

12 травня ми з Мішею прилетіли в Чорногорію і зняли квартиру в Будві на місяць. У цьому пості покажу фото Будви в травні, розповім про погоду, температуру води в морі і про те, чому була обрана саме Чорногорія.

Зміст статті:

Чому Чорногорія?
перші враження
пляжі Будви
Ціни в Будві
Люди в Чорногорії
Погода в Будві в травні
Чи варто їхати на відпочинок до Чорногорії в травні?

12 травня ми з Мішею прилетіли в Чорногорію і зняли квартиру в Будві на місяць

Не вмію я робити Селфі, щоб і фон, і людина були однаково симпатичні, тому як є

Чому Чорногорія?

Повернувшись з Кавказу, я хотіла бути в Мінську і впритул зайнятися блогом. Був чіткий план на найближчі кілька місяців, але через примхи одного неблагонадійного партнера працювати в той час перехотілося взагалі.

Потрібна була перезавантаження і зміна обстановки. У той же час у Михайла зараз багато роботи. Придумали поїздку в Чорногорію як варіант, який влаштовує обох.

З вікна ілюмінатора недалеко від Подгориці видніється вода, покрита зеленню. Не знаю, що це було. Водорості?

Не можу сказати, що хотіла саме сюди, але вже після першого вдиху в аеропорту Подгориці зрозуміла, що країна абсолютно моя. Настільки смачним і свіжим повітрям я не дихала давно. А коли їхала на таксі з Подгориці в Будву і дивилася на ці височенні гори, остаточно переконалася, що вибір на користь Чорногорії був зроблений вірний.

У нас в Будві світла затишна квартирка, в якій зручно працювати. Чорногорія - нова для мене країна, тому кожен день йду пішки на кілька годин в міні-подорожі, щоб розвіятися і подивитися щось нове.

Коли вивчу Будву і околиці, буду виїжджати в інші міста на автобусі, а по вихідним можна брати машину на прокат і їздити на далекі відстані (☞ мій досвід оренди машини в Будві і корисні поради).

Вчора пройшлася уздовж узбережжя 21 км до острові Святий Стефан і назад. Давно не бачила такої привабливою води

Будва в травні, перші враження

Коли приїхали на узбережжі, людей в Будві було зовсім мало, а туристів взагалі не видно. Шок! Я-то думала, що сезон в самому розпалі, раз знайти квартиру - така велика проблема. Виявилося, що нікого тут особливо немає, вільного житла вистачає, просто чорногорці НЕ вивішують оголошення про здачу в інтернет.

Зараз туристів стало більше в рази, причому відпочивають тут не тільки російські, але й європейці. Багато іспанців, німців.

Сам місто компактний, затишний і зелений. За розмірами значно менше грузинського Батумі, що теж стало для мене несподіванкою.

За розмірами значно менше грузинського Батумі, що теж стало для мене несподіванкою

Старе місто в Будві Старе місто в Будві   Набережна Будви Набережна Будви

пляжі Будви

У Будві і околицях з десяток бухт, в яких можна купатися. У самому місті теж є кілька пляжів. Ми живемо біля південного краю слов'янського пляжу .

Море в основному чисте, якщо відійти подалі від марини, де стоять човни і катери. На пляжах людей мало. Знайти тихе відокремлене місце можна без проблем.

Коли прийде час купатися, буду досліджувати бухти Каменєва , Королівський пляж і пляжі Могрен .

Після відвідин цих місць купатися на міському пляжі в Будві не дуже хочеться, але це мої заморочки, тому що вода візуально скрізь однакова. Детальніше про всі пляжі Будви .

Слов'янський пляж на півдні Будви не так уже й поганий Слов'янський пляж на півдні Будви не так уже й поганий   Пляж Каменєва в 5 км від Будви, де планую купатися Пляж Каменєва в 5 км від Будви, де планую купатися

Ціни в Будві

Що стосується цін на їжу, то нічого шокуючого я тут не побачила. Ціни як ціни. Овочі, фрукти і м'ясо коштують стільки ж, скільки і в Мінську, продукти свіжі і натуральні.

Якщо ходити в заклади, то на набережній в ресторанах дорожче, а біля будинку ціни в Чорногорії досить демократичні.

Наприклад, 500 грам мідій в ресторані стоять 3.9 €

форель - 5 € (дві рибини з картоплею)

рибна чорба (суп) - 2.5 €

велика піца на двох - 5.5 €

В Італії в минулому році ми платили за морепродукти рівно в 4 рази більше.

Вчора я поставила експеримент і досвідченим шляхом визначила, що якби жила одна і не ходила по ресторанах, то в день на своє харчування витрачала б 6 € (готове куряче філе - 2 €, овочі - 1 €, солодощі - 2 € і 350 грам полуниці - 1 €). Плюс 1 € в день на каву, цукор, воду, тому що все це купується раз в кілька днів.

Але така маленька сума вийшла тільки в рамках експерименту. У перший час завжди хочеться себе побалувати смакотою, тому поки витрачаємо набагато більше.

У перший час завжди хочеться себе побалувати смакотою, тому поки витрачаємо набагато більше

Форель за 5 євро

Люди в Чорногорії

Люди тут привітні і доброзичливі. Господарі квартири живуть по сусідству і постійно запрошують нас до себе пити каву. У магазинах вітаються, а дівчинка, яка щодня смажить для нас м'ясо, постійно махає і посміхається.

Хлопці кажуть чао-чао, але нав'язливої ​​уваги, як в Грузії, тут немає. Відчуваю себе цілком комфортно, коли гуляю одна по незнайомих місцях.

Погода в Будві в травні

У instagram постійно пишуть незнайомі люди з питаннями про погоду, тому відповідаю на найбільш часті з них тут.

1. Чи тепло в травні?

Ми в Будві з 12 травня. За цей час було тільки два абсолютно сонячних дня, коли взагалі не було дощу і один день, коли дощ ішов без перерви.

В інші дні якщо до обіду похмуро, то після обіду сонце або навпаки. Температура повітря вдень + 17 + 22, сьогодні вночі було +7, в основному ночами + 13 + 16

Куртка найчастіше потрібна, в джуті буває холодно Куртка найчастіше потрібна, в джуті буває холодно   У сонячну погоду Чорногорія схожа на казку У сонячну погоду Чорногорія схожа на казку

2. Можна купатися в Чорногорії в травні?

Море холодну (по відчуттях + 16 + 17С), але деякі люди вже купаються. До кінця травня вода повинна бути +20

3. Можна зіграти?

Сонце з'являється кожен день хоча б на пару годин, тому засмагати можна. Вчора взагалі світило з ранку до вечора без зупинки. А сьогодні поки не вийшло навіть на годину.

А сьогодні поки не вийшло навіть на годину

Люди купаються в сонячну погоду Люди купаються в сонячну погоду   У дощ теж плавають У дощ теж плавають

4. На початку червня можна купатися і загоряти?

Я не була в Чорногорії в цей час. Якщо люди купаються і засмагають вже зараз, то через пару тижнів навряд чи щось зміниться. Хіба що вода прогріється на кілька градусів.

Хіба що вода прогріється на кілька градусів

Вчора людей на пляжах було більше, ніж зазвичай, але все одно поки мало

5. Який одяг брати в Чорногорію в травні?

Весь цей час я ходила в джинсах, майках і джуті / байці / куртці. Вчора була спека, тому вперше одягла сукню і капелюх.

Теплі речі (джинси, куртка, байка, кросівки або кеди) зараз потрібні, особливо якщо плануєте забиратися в гори. Літній одяг для пляжу теж знадобиться. Якщо що, на місці все продається за 10-20 €.

Джинси не завадять

Варто їхати на відпочинок в Чорногорії в травні?

Якщо мета - пляжний відпочинок і море, то краще приїжджати з червня по вересень. Якщо ж купання в морі не є пріоритетом, то травень - ідеальний місяць. Ні виснажливої ​​спеки, погода комфортна. Людей небагато, можна спокійно оглядати пам'ятки Чорногорії .

Ціни на житло в травні цілком доступні. З червня вартість апартаментів підвищується в 2-3 рази, причому більшість орендодавців вважають за краще здавати житло на літні місяці подобово за ціною від 40-50 € в день, а на місяць зі знижкою здавати не особливо хочуть.

Якби ми знімали квартиру на травень без захоплення червня, могли б вкластися в 350 € з урахуванням комуналки, а так довелося платити 540 €.

Якби ми знімали квартиру на травень без захоплення червня, могли б вкластися в 350 € з урахуванням комуналки, а так довелося платити 540 €

У Чорногорії багато зелені і квітів в будь-який час року, а в травні країна особливо прекрасна У Чорногорії багато зелені і квітів в будь-який час року, а в травні країна особливо прекрасна   Пляж Річардова глава в старій Будві під час шторму Пляж Річардова глава в старій Будві під час шторму

висновок

Ось такі мої перші враження від відпочинку в Будві. Всі печалі і турботи за тиждень розчинилися і пішли в небуття. Гора перед очима, солодка полуниця і прозоре синє море - це все, що має значення в даний момент.

Пости з корисною інформацією про відпочинок в Чорногорії будуть поступово з'являтися в блозі.

Шлю вам ніжні привіти зі схилів чорногорських гір!

Ваша Міла Деменкова

Чорногорія, Будва в травні: погода, температура води, перші враження

Рейтинг: 5 (100%) голосів: 7

Чому Чорногорія?
1. Чи тепло в травні?
2. Можна купатися в Чорногорії в травні?
3. Можна зіграти?
4. На початку червня можна купатися і загоряти?
5. Який одяг брати в Чорногорію в травні?
Варто їхати на відпочинок в Чорногорії в травні?
Водорості?
1. Чи тепло в травні?
2. Можна купатися в Чорногорії в травні?

Новости