Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чому китайці п'ють гарячу воду?

Ми зацікавилися, чому китайці весь час п'ють гарячу воду, і дізналися кілька варіантів відповіді на це питання.

Кажуть, що корисно випити склянку води перед їжею, а в Китаї, з багатовіковою народною медициною, люди продовжують пити гарячу воду і роблять це постійно.

Ті, хто бував в Китаї, напевно знають про те, що в будь-якому ресторані або кафе, на будь-якій зустрічі, в першу чергу вам приносять склянку гарячої води або чаю, але частіше за все води.

Отже, варіанти:

1. Гаряча вода краще сприймається організмом, ніж холодна.

Але чому це так, самі китайці навряд чи можуть дати адекватну відповідь, скількох би я не розпитувала. Стандартна відповідь: «Це добре для здоров'я, для твого організму».

Ця традиція зародилася безліч років тому (чайні традиції відомі давно, але як бути з гарячою водою?), Батьки привчають дітей, з перших років їхнього життя пити теплу воду. Вони всюди носять з собою маленькі термоси (杯子 - bei zi) з водою, різноманітність яких на китайському ринку вражає: великі, маленькі, з різного типу кришками, з теплоізоляцією і без, прозорі пластикові і важкі металеві, всіх неймовірних кольорів і форм.

Вони всюди носять з собою маленькі термоси (杯子 - bei zi) з водою, різноманітність яких на китайському ринку вражає: великі, маленькі, з різного типу кришками, з теплоізоляцією і без, прозорі пластикові і важкі металеві, всіх неймовірних кольорів і форм

2. Можливо, така звичка пішла з часів, коли в Китаї необхідно було завжди кип'ятити воду, щоб убити мікроби.

На Заході люди п'ють воду з-під крана, а в Азії тільки минулий обробку. На сьогодні це теж актуально, якщо подивитися навколо, то більшість громадських місць, компаній, закладів має в наявності кулер, де можна налити собі склянку теплої води, а також бутильовану воду десятків марок.

3. Вживання холодної води під час їжі сприяє застиганню жирів.

Деякі вчені дотримуються цієї точки зору, і стверджують, що необхідно пити теплу воду, щоб допомогти організму перетравити жирну їжу, яка може застигнути в шлунку і викликати проблеми травної системи.

Інші вчені говорять, що наш організм сам здатний регулювати температуру - до того як їжа або вода надійде в шлунок, вона буде відповідати температурі тіла.

Реальність. У Китаї воду п'ють постійно. У будь-якої неприємної ситуації вам дадуть пораду: Пийте гарячу воду! (Duo he shui!)

Особливо багато її потрібно пити під час хвороби (навіть вживання ліків йде на другий план), але якщо сталося так, що у тебе поганий настрій, не ладиться на роботі або в особистому житті - попей водички і все пройде.

Чим більше води - тим краще!

Чим більше води - тим краще

Чому ще нам варто навчитися у китайців? >>>

PS За час перебування в Китаї, ми звикли пити теплу воду, зазвичай інший вже не хочеться. І гарний bei zi у нас теж є. Та й присутня в цій звичці величезна користь, адже організм повинен отримувати воду постійно (1.5-2.5 літра в день), всі наші системи функціонують на воді.

Тому, друзі, пийте побільше води! 多喝水!

Айні традиції відомі давно, але як бути з гарячою водою?
Чому ще нам варто навчитися у китайців?

Новости