Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яка погода на Тенеріфе в різні пори року

  1. У пошуках прогнозу
  2. Острів вічної весни
  3. Наслідки піщаних бур
  4. Цифри і градуси

Привіт, дорогі читачі. Всі ми любимо відпочивати, чи не так? Вибираючи місце для відпустки, багато зупиняються на Іспанії та Канарських островах завдяки їх хорошому клімату. Всіх хвилює питання: яка ж погода на Тенеріфе зараз? Чи варто летіти так далеко? Безумовно варто! У статті ми детально обговоримо цю тему, дізнаємося ніж цей чудовий острів приваблює до себе туристів і чому на Тенеріфе можна відпочивати цілий рік.

За останніми даними туристичних агентств, путівки на Тенеріфе користуються великим попитом, навіть не дивлячись на кризу. Тому багато відпочиваючих зустріли новий 2016 рік на цьому чудовому острові.

У пошуках прогнозу

Якщо при пошуку ввести «погода на Тенеріфе», то більшість сайтів видадуть прогноз для столиці острова - Санта Крус де Тенеріфе , Що знаходиться на північному заході острова. Погодні умови там дощові і температура нижче, що часто насторожує тих, хто збирається на курорт. Тому потрібно дивитися прогноз погоди саме для тієї частини острова, куди їдете відпочивати.

Острів вічної весни

Острів Тенеріфе славиться своїм весняним кліматом. Для російських туристів це важливий фактор при виборі курорту, тому що у нас з погодою все йде складніше - немає «золотої середини» між спекою і холодом. Якщо ви зібралися тут відпочити, то бажано взяти з собою як дітей, так і літніх. Не дарма європейські лікарі, а також експерти NASA визнали клімат Тенеріфе одним з благоприятнейших в світі.

Серед всіх іспанських курортів це найтепліший острів, але слід зазначити що мікроклімат тут нерівномірний. Найбільший контраст спостерігається між північною і південною частинами. Північ Тенеріфе дуже дощовий, з досить низькою температурою повітря, тому більшість курортів розташовано на півдні. Тут не тільки спокійніше океан, більш сонячно, але і майже не буває дощів - в загальному відпускної рай. Якщо, відпочиваючи на острові, вам захочеться змінити обстановку, то досить просто проїхати з одного кінця Тенеріфе на інший - відразу відчується різниця температури, вологості і вітру. Серед читачів напевно є ті, хто вже відпочивав тут, скажіть: яка частина острова вам сподобалася більше?

Наслідки піщаних бур

Територія Тенеріфе географічно більше відноситься до Африки, ніж до Іспанії і це сусідство не особливо добре позначається на погодні умови острова. Коли в пустелі Сахарі починаються піщані бурі, вітер приносить на Тенеріфе розпечене повітря і пісок. Все триває приблизно 2-3 дні, а температура повітря може піднятися до 40⁰С, але це в гіршому випадку. Зазвичай туристи навіть не помічають того, що відбувається, але горизонт затягує серпанком так що сусідніх островів може бути взагалі не видно. Місцеві жителі називають це явище «Калима» , Трапляється воно всього 4-5 разів за рік.

Цифри і градуси

В основному, погода на Тенеріфе постійна круглий рік. У січні і лютому температура повітря становить близько 21⁰С, атемпература води - приблизно 20⁰С. Але 21⁰С в тіні на Тенеріфе зовсім не те що, наприклад, в Москві. Тут сонце активніше, тому може припікати, а ймовірність появи дощу складе приблизно 13%. Ці два місяці вважаються холодними, тому мало хто туристи наважуються купатися. В основному приїжджають ті, для кого купання не в пріоритеті, адже інші способи проведення дозвілля ніхто не відміняв. Саме час відвідувати екскурсії, оглядати пам'ятки , Оцінювати місцеву кухню або підніматися в гори (не забудьте теплі речі!). Навіть якщо для вас океанічна вода все-таки холодна - не переживайте, у багатьох готелях є басейни з теплою водою.

Температура повітря піднімається тільки в березні і досягає 23⁰С. А вода починає прогріватися в квітні - її температура вже перевалює за 20⁰С. У таку погоду цілком можна купатися, особливо ближче до берега і на пляжах , Обгороджених насипами. Там сонечко активніше і вода прогрівається краще. Особливістю місцевого сонця є те, що навіть коли хмарно, можна обгоріти. Тому ніколи не забувайте використовувати сонцезахисний крем.

Найулюбленіше час для туристів - це місяць травень. У Росії настають травневі свята, є багато вільного часу і звичайно хочеться змінити обстановку: відпочити від роботи і від звичного клімату. А на острові нарешті тепло - прогрілися і повітря, і вода. Ось тут-то на Тенеріфе і починають різко зростати ціни на готелі, авіаквитки, екскурсії та багато іншого. Це триває ціле літо. У липні-серпні відбувається новий наплив туристів. Температура повітря в тіні досягає майже 30⁰С, а води - 22-23⁰С. Дуже важливо, що навіть при такій високій температурі, на острові не відчувається сильна спека. Імовірність дощів всього 3-4%.

Найкраще приїздити сюди в кінці вересня - початку жовтня, після курортного сезону. У ці місяці туристів значно менше, ціни знижуються, а температура води досягає свого піку - приблизно 24⁰С. Сонце не таке активне, в тіні 26-28⁰С, а ймовірність опадів близько 5%.

У листопаді починає наближатися канарская зима, температура повітря опускається до 24-26⁰С, ймовірність дощів підвищується до 10%. Океан остигає, а температура води досягає 21⁰С, але купатися ще можна, тому листопад - цілком хороший місяць для відпочинку.

Грудень - самий дощовий місяць, ймовірність випадання опадів піднімається до 16%. Температури води і повітря приблизно однакові - трохи більше 20⁰С.

А по посиланню можна подивитися на інтерактивній карті якої температури зараз вода на Канарських островах.

На цій ноті, дорогі читачі, мені доводиться з вами прощатися. Ви дізналися багато корисного і тепер вам буде що розповісти друзям про Канарах. Але однією погоди замало. У міру виходу наступних статей, ми будемо розповідати про нові й нові цікавих місцях , пам'ятки , містах і сусідніх островах. Підписуйтесь на оновлення, слідкуйте за новими статтями і не соромтеся задавати питання в коментарях. Приємного вам відпочинку!

Всі ми любимо відпочивати, чи не так?
Всіх хвилює питання: яка ж погода на Тенеріфе зараз?
Чи варто летіти так далеко?
Серед читачів напевно є ті, хто вже відпочивав тут, скажіть: яка частина острова вам сподобалася більше?

Новости