Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як визначити склад тіла

  1. Норми вмісту жиру, води і м'язів в організмі людини.
  2. Як виміряти склад тіла. Що таке аналізатор складу тіла?
  3. Існують інші способи визначити склад тіла:
  4. Скільки в організмі жиру.

Дуже часто для людини, що прийняв рішення схуднути, заповітна цифра   ідеальної ваги   стає якоюсь «ідеєю фікс» Дуже часто для людини, що прийняв рішення схуднути, заповітна цифра ідеальної ваги стає якоюсь «ідеєю фікс». Щоранку, встаючи на ваги, ми сподіваємося, що побачимо зниження ваги, яке ще на трохи наблизить нас до ідеалу. Ми засмучуємося, якщо бачимо, що сьогодні важимо більше ніж вчора, намагаємося проаналізувати свої промахи. Але як часто худне людина замислюється про те, за рахунок чого він худне? З чого складається бажаний схил, з жиру (як ми всі буваємо впевнені)? А може ми втратили вагу за рахунок втрати води з організму або схудли за рахунок згорання м'язів?

Ось про це я хочу поговорити в цій статті - з чого складається наш тіло, які норми існують, до чого прагнути.

Норми вмісту жиру, води і м'язів в організмі людини.

Для того, щоб провести аналіз складу тіла, приведу медичні дані про норми вмісту жиру, м'язів, води в організмі в залежності від статі і віку людини:

Для того, щоб провести аналіз складу тіла, приведу медичні дані про норми вмісту жиру, м'язів, води в організмі в залежності від статі і віку людини:

Таблиця процентного вмісту жиру в організмі людини

Таблиця процентного вмісту жиру в організмі людини

Таблиця змісту м'язової тканини в організмі людини

Таблиця змісту м'язової тканини в організмі людини

Таблиця змісту кісткової маси в організмі людини

Як виміряти склад тіла. Що таке аналізатор складу тіла?

Якщо у вас немає можливості скористатися нижченаведеними способами вимірювання кількості жиру, води і м'язів в своєму тілі, скористайтеся найпростішим способом - встаньте перед дзеркалом, уважно розгляньте себе. Оцініть свою фігуру, порівняйте її з класифікацією Г.Шелдона, яку він створив в 40 роках минулого століття, сфотографувавши і вимірявши 46 тисяч чоловіків і жінок. Шелдон описав 3 типу фігури, властивих людині:

Тип статури дано людині природою, але знаючи його, можна зробити висновки про вашу базової швидкості обміну речовин, правильно скоригувати дієту , Фізичне навантаження.

Існують інші способи визначити склад тіла:

  1. За допомогою калипера. За допомогою цього приладу вимірюються шкірні складки в певних місцях тіла. Отримані показники звіряються зі спеціальними таблицями і обчислюється відсоток вмісту підшкірного жиру в організмі. відсоток вмісту внутрішнього жиру таким способом виміряти не можна. Це найменш зручний спосіб, що вимагає наявність самого інструменту, помічника і не дає точної відповіді на питання про склад тіла.
  2. За допомогою комп'ютерної томографії або методом інфрачервоного випромінювання. Дані способи доступні тільки в медичних установах, тому більш детально я їх розглядати не буду.
  3. Біоелектричний імпедасний аналіз складу тіла - заснований на різної електричної опірності жиру, м'язів і води. Прилад аналізатора пропускає нешкідливий слабкий електричний імпульс через тіло людини, аналізує швидкість його проходження. На основі спеціальних формул, які враховують зростання, стать і вік людини обчислюється склад тіла. За цим же принципом працюють багато сучасних підлогові ваги аналізатори складу тіла (читайте тут).
  4. Можна приблизно оцінити склад тіла за допомогою калькуляторів, заснованих на формулі Джейсона-Поллока. При обчисленнях враховуються показники обсягів людини, його зріст, вага і стать. 100% точністю такі калькулятори не володіють, але дати уявлення про кількість жиру в вашому організмі їм цілком під силу.

На моєму особистому досвіді скажу, що склад тіла при здоровому схудненні (3-4 кг на місяць), змінюється дуже швидко. Тому розумніше скористатися вагами-аналізаторами на початку процесу схуднення в будь-якому фітнес клубі, а потім 1 раз в 2 місяці відслідковувати динаміку.

Скільки в організмі жиру.

Так як цю статтю я пишу для людей бажаючих схуднути, то для них важливо визначити початковий відсоток жиру в організмі. Зрозуміло, що потрібно прагнути до здорових показниками - норма вмісту жиру має діапазон, для жінок дорівнює від 18% до 26%, а для чоловіків - від 10% до 18%.

Нижньої межі вмісту жиру в тілі (нижче 18% для жінок і 10% для чоловіків) прагнуть досягти спортсмени до змагань, так звана фітнес-фігура. Звичайним людям досить триматися в рамках середніх показників. Не прагніть знизити процентний вміст жиру в своєму тілі менше фізіологічної норми. Це може привести до серйозного гормонального дисбалансу, особливо у жінок, сприяти зниженню вироблення жіночого статевого гормону естраген і збільшення чоловічого статевого гормону - тестостерону. Недолік естраген у жінок може привести до нерегулярних місячним (дісменоррея), повного їх припинення (аменоррея), викликати таке захворювання кісткової тканини, як остеопороз, при якому кістки стають тонкими і менш міцними.

У медичній практиці розроблена класифікація ступеня ожиріння в залежності від процентного вмісту жиру в організмі:

У медичній практиці розроблена класифікація ступеня ожиріння в залежності від процентного вмісту жиру в організмі:

класифікація ожиріння у жінок в залежності від вмісту жиру в організмі

І наостанок, хочу показати вам як виглядають фігури чоловіків і жінок з різним вмістом жиру в тілі.

відсоток вмісту жиру чоловіки-жінки

Що таке аналізатор складу тіла?
Але як часто худне людина замислюється про те, за рахунок чого він худне?
З чого складається бажаний схил, з жиру (як ми всі буваємо впевнені)?
А може ми втратили вагу за рахунок втрати води з організму або схудли за рахунок згорання м'язів?
Що таке аналізатор складу тіла?

Новости