Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Владивосток в травні - що взяти і що робити: відпочинок, погода, відгуки

  1. Погода у Владивостоці в травні
  2. Азіатська кухня у Владивостоці
  3. Фестивалі та заходи у Владивостоці
  4. Туризм у Владивостоці
  5. Комахи у Владивостоці

Давно хотів відвідати Владивосток. У травні випала така можливість приїхати в цей прекрасний і східне місто в Росії. Потрібно сказати, що Владивосток мене здивував, адже я очікував побачити щось оригінальне, проте місто перевершив всі мої очікування. Погода, правда, не дуже, проте це тільки не велика пляма на позитивно настрої після проведеного відпустки в цьому місті.

Владивосток

Погода у Владивостоці в травні

У травні погода не сильно супроводжує, адже дуже багато дощових днів, сонце буває рідко, і то часто ховається за хмари. Однак кілька сонячних днів в травні було. У травні без парасольки виходив вкрай рідко, однак навіть дощ не міг перешкодити пішохідним прогулянкам по місту. У дощові дні вологість трохи підвищувалася, проте була помер, тільки вранці вологість досить висока. Приємно дихати чистим і свіжим повітрям.

Температура повітря була +16 +18, що дозволяло комфортно себе почувати в легкій весняної куртці. Увечері доводилося одягатися тепліше, адже вечора і ночі в цей період дуже холодні, часом навіть мерзли сильно руки.

Погодні умови, звичайно, не найсприятливіші, проте у всьому потрібно шукати свої плюси, особисто мені це не заважало насолоджуватися красою міста.

Азіатська кухня у Владивостоці

Владивосток мене вразив різноманітністю дуже смачною і, для мене, незвичайної їжі. У багатьох ресторанах подають зелений борщ з ламінарією, смажену корюшку з малосольними огірками і редискою, камбалу в клярі, тихоокеанські устриці, рибу гіперогліф на грилі або копченого оселедця - це лише деякі страви, які мені пощастило спробувати. Так, для жителів Владивостока це звична їжа, але мені було дуже смачно і незвично спробувати і відкрити для себе щось нове.

У раціоні переважають морепродукти, до речі, про м'ясо я і зовсім почав забувати, адже так хотілося спробувати якомога більше оригінальних страв.

Фестивалі та заходи у Владивостоці

У травні відбувається дуже багато цікавих подій, адже велика кількість вихідних тягне за собою цікаву розважальну програму.

Мені дуже сподобався парад до Дня перемоги, велика ходьба в центрі міста з портретами героєм, які відстоювали нашу країну під час війни. Також дуже масштабним був парад військової техніки.

Також дуже масштабний захід у Владивостоці це Тихоокеанський туристичний форум, в якому беруть участь безліч делегацій з різних азіатських країн. Одним із заходів в рамках форуму був "День мандрівника" і тематика його на цей раз була кухня азіатських країн. Протягом декількох днів можна було спробувати безліч різних страв різних національностей. Фестиваль мене привабив своїм масштабом проведення, адже про нього тільки і говорили в місті.

Також у Владивостоці можна знайти багато інших цікавих речей, порт і більшу кількість яхт просто розбурхують погляд, пройти повз неможливо.

Також у Владивостоці можна знайти багато інших цікавих речей, порт і більшу кількість яхт просто розбурхують погляд, пройти повз неможливо

Туризм у Владивостоці

Сам факт проведення великого туристичного форуму свідчить про те, що тут більшу увагу прироблять туризму. Однак, в травні туристів дуже мало, є приїжджі, які знайомляться з містом, відвідують визначні пам'ятки. Поруч з містом багато цікавих речей, проте їх краще відвідувати в більш сухі періоди року. Багато гостей міста зустрічав на набережній, також на центральній площі.

Комахи у Владивостоці

У травні комах практично немає, адже дуже багато дощових днів, тому турбується не варто, навіть якщо Ви сильно боїтеся комарів, то тут вони Вам не страшні.

Відвідати Владивосток це була моя мрія, яка здійснилася, тому я задоволений і сповнений нових вражень повернувся додому. Дуже радий, що стільки нового дізнався за кілька тижнів перебування.

Новости