Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тайфун SOULIK "Соулік" і тайфун CIMARON "Сімарон" - траєкторія

23:30 22.08.2018

11 серпня з'явилася загроза появи потужного тайфуну або навіть супертайфуна. 15 серпня з'явився тайфун Соулік. 17 серпня було опубліковано попереднє попередження про загрозу сильної повені . Після цього у мене не було можливості зробити уточнення за тайфуну. Передбачалося публікувати всі зміни по тайфуну Соулік в одній статті, а про тайфун CIMARON зробити окрему статтю, але через відсутність вільного часу було прийнято рішення все розповісти тут.

21 серпня в Примор'ї пройшли сильні дощі.

21 серпня через Приморський край проходив циклон з активним фронтальним розділом. Передбачалося загострення фронту. Але цього не сталося! Розподіл опадів було не рівномірно. За час проходження циклону випало від 5 до 77 мм опадів:

Минулі дощі викликали підйоми на 0,5-2,1 м на річках Битва на озері району, в басейні річки Роздольна, на окремих ділянках з виходом з берегів. На решті річок краю підйоми рівнів води складають переважно 0,1-0,4 м. Небезпечних явищ не спостерігається. Високе стояння води відзначається в середній течії річки Уссурі і нижній течії річки мулистих із затопленням сільгоспугідь, ділянок доріг, розташованих в понижених місцях. Зберігається затоплення заплавних ділянок в нижній течії річки Арсенівка і Абрамовка. У найближчі дві доби продовжиться підйом рівнів води в басейні річки Роздольна до 2,2 м, з можливим виходом з берегів за основним течією річки Роздольна, з підтопленням прилеглої до річки території, сільгоспугідь, ділянок доріг. Чи збережеться підйом в середній течії річки Уссурі на 0,7-1,0 м з можливим підтопленням сільгоспугідь, ділянок доріг, городів на околиці сіл, близько розташованих до річки.

Загалом річки в Приморському краї сильно переповнені. І ось на підході до Примор'я тайфун Соулік! Загалом розумієте, що мало статися. Нагадаю, раніше прогнозувалося, що тайфун Соулік пройде Корейська протока і вечора 23 серпня виявиться біля узбережжя Примор'я.

У прогнозі відбулися зміни.

Довгий час загроза сильної повені зберігалася в Приморському краї. За кілька днів відбулися деякі зміни. Тайфун Соулік сильно сповільнив швидкість і пройшов трохи південніше передбачуваної траєкторії. Все це призвело до того, що SOULIK пройшов Корейська протока і почав повертати на північ пізніше. Загалом на карті погоди я все вказав, як думаю. Але можу одне сказати, що нам дуже сильно пощастило. Загроза була реальна! Поєднання всіх цих умов призвели б до катастрофічної повені. У випадках серйозних і небезпечних загроз для Примор'я, я завжди намагаюся попередити заздалегідь, що власне і було зроблено.

Отже: Загроза повені відмінятися! Загроза звичайного повені залишається!

Тайфун SOULIK "Соулік" і тайфун CIMARON «Сімарон» - траєкторія.

Японська карта погоди JMA з уточненнями і доповненнями:

Японська   карта погоди JMA   з уточненнями і доповненнями:

Тайфун SOULIK "Соулік".

Зараз тайфун Соулік знаходиться в стадії «тайфун» і проходить точку повороту на північ, зі швидкістю 20 км / ч. За даними на 16:00 22.08.2018, тайфун SOULIK знаходився в точці з координатами 31,1 ° с 126.9 ° східної довготи Тиск сьогодні становить 955 гПа, вітер біля центру 40-45 м / с, пориви до 60 м / с. Завтра вранці тайфун вийде на Корейський півострів і почне різко слабшати. Тиск різко вік до 975 гПа, а швидкість вітру знизиться до 25-30 м / с, пориви будуть до 45 м / с. Далі тайфун почне ще повертати на схід і піде в бік південно-східного узбережжя краю. Потім тайфун сильно ослабне і перетвориться або в тропічну депресію, або в циклон. В ніч з 24 на 25 серпня Соулік пройде уздовж східного узбережжя Приморського краю і перестане існувати.

У свою чергу перед тайфуном, біля західних і південно-західних районах 23 серпня утворюється атмосферний фронт. дивіться карту . Увага! Є ймовірність загострення атмосферного фронту!

Погода в Приморському краї.

Вдень 23 серпня і в ніч з 23 на 24 серпня погоду в Приморському краї визначатиме атмосферний фронт, що підживлює тайфуном Соулік. У першій половині дня 23 серпня на більшій частині краю малохмарно і без опадів. На півдні хмарно, на узбережжі місцями туман і мряка. Вдень на півдні почнеться дощ, увечері на південному заході і на заході краю сильний дощ, місцями тропічними злива, гроза. Також увечері зона опадів пошириться і на центральні райони, а протягом ночі опади поширюватися на більшу частину краю. Але чим далі на північ і на схід, тим інтенсивність опадів буде менше. Вдень 23 серпня вітер змінних напрямків, слабкий. Температура повітря +20 С +25 С.

Найбільш інтенсивні опади очікуються в районах: Хасанський, Прикордонний, Надеждинський, Уссурійський, Михайлівський, Жовтневий, Хорольський, Ханкайский; в містах: Владивосток, Уссурійськ. При загостренні фронту можливі місцями тропічні зливи з кількістю 50 мм і більше за кілька годин! Це викличе ще додатково підйом рівня річок в цих районах!

У Владивостоку: 23 серпня вдень очікується похмура погода, пройде дощ, часом сильний. Місцями туман. Вітер слабкий. Температура повітря + 20 ° С + 22 ° С.

24 серпня вдень в краї місцями пройдуть дощі різної інтенсивності. Буде дуже вітряно.

У другій половині дня 24 серпня по Японського моря буде проходити тайфун CIMARON. Він викличе на східному узбережжі північно-східний вітер до 20-30 м / с. Також місцями пройде невеликий дощ.

Увага! У період з 24 по 25 серпня в Японському морі очікується дуже сильний шторм! Висота хвиль у відкритому морі подекуди сягатиме до 5-7 метрів. На березі моря будьте пильні! Особливо сильний шторм очікується на східному узбережжі!

Увечері 24 серпня тайфун Соулік підійде до узбережжя Приморського краю! Далі протягом ночі буде рухатися вздовж східного узбережжя краю. У краї вночі пройдуть дощі, на сході краю сильні, місцями дуже сильні. Місцями можливе випадання понад 100 мм опадів! Вітер сильний, на східному узбережжі штормовий.

Тайфун CIMARON «Сімарон».

За даними на 16:00 22.08.2018, тайфун CIMARON знаходився в точці з координатами 25.4 ° пн.ш. 138.9 ° східної довготи Тиск сьогодні становить 950 гПа, вітер біля центру 42-45 м / с, пориви до 62 м / с. Сьогодні вночі тайфун обрушиться на Японські острови. вранці Сімарон вийде в Японське море . Далі тайфун рушить у бік острова Сахалін. Вранці 25 серпня тайфун CIMARON «Сімарон» буде знаходитися в протоці Лаперуза.

Увага! На півдні острова Сахалін вдень 25 серпня очікується різке погіршення погоди. Пройдуть дуже сильні дощі з кількістю 50-100 мм і більше за 12 годин і менш. Очікується дуже сильний вітер, місцями штормовий!

Далі тайфуни SOULIK і CIMARON перестануть існувати.

Нагадую: Інформація про погоду не відноситься до будь-якої служби і сайтам. Це особисто моя думка про погоду!

Слідкуйте за погодою разом з нами!

З повагою, Маглі погода!

Погода в Приморському краї і містах Далекого вотока на Windytv, а також карта погоди JMA .

На сайті функціонує система повідомлення п равопісанія. Знайшовши помилку або неточність в тексті, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter.

Підпишіться на розсилку по електронній пошті

Поділіться новиною в соціальних мережах і блогах:

Новости