Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Таїланд

  1. Різниця в часі c Москвою
  2. клімат
  3. Віза і таможня
  4. Як дістатися до Таїланду
  5. транспорт
  6. Оренда авто в Таїланді
  7. Зв'язок і Wi-Fi
  8. Готелі Таїланду
  9. Бронювати популярні готелі Таїланду за найкращими цінами

Що є в Таїланді - питання риторичне. Без перебільшення - все: первозданні пляжі на островах і чад дискотек, стародавні храми і приголомшливий підводний світ. Гніздо розпусти Паттайя і прекрасний Пхукет, кухня і шопінг - все про Таїланді: тури, готелі, погода, карта.

Неабиякий туристичний стаж і заслужене реноме самого популярного спрямування Південно-Східної Азії дають про себе знати: практично всі, що в Таїланді можна зробити або показати туристам за гроші, там робиться і показується. З одного боку - круто: в країні доступні найрізноманітніші варіанти відпочинку з користю і задоволенням, від секс-турів і цілодобового «чаду» в місцевих барах і дискотеках до дайвінгу на островах і пошуків просвітлення в древніх храмах. З іншого - Таїланд, де все туристичне давним-давно поставлено на потік і на міцну комерційну основу, вже ну ніяк не назвеш екзотикою. Однак, незважаючи на гадану масовість і відкритість напрямки, екзотика в Таїланді все ж є. Просто вона не завжди доступна приїжджають по путівці .

Розібратися в тонкощах регіонів, островів і міст королівства допоможе стаття « Курорти Таїланду: куди поїхати ».

Різниця в часі c Москвою

+ 4 години

  • з Калінінградом
  • +5
  • з Єкатеринбургом
  • +2
  • з Красноярському
  • немає
  • з Іркутськом
  • -1
  • з Владивостоком
  • -3
  • з Північно-Курильського
  • -4
  • з Камчаткою
  • -5

Детальніше про різниці в часі між Москвою і Бангкоком , Пхукет .

клімат

Виділяють два основних типи клімату в країні - тропічний клімат савани і тропічний мусонний. Клімат центральної частини Таїланду можна розділити на три сезони: жаркий - з березня по травень, температура досягає +42 ° C; дощовий - з червня по жовтень, температура +26 ... + 32 ° C, і прохолодний - з листопада по лютий, температура +18 ... + 32 ° C. На півночі країни взимку прохолодно, а вночі навіть холодно, тому варто взяти з собою теплі речі. На півдні з березня по листопад дуже волого, туди їхати краще з лютого по березень.

Єдиного сезону дощів в Таїланді немає. У серпні заливає Пхукет, в листопаді - Самуї. Однак періоду мусонів на курортах боятися не варто: тропічні зливи тривають до півгодини в день, а весь інший час світить яскраве сонце. Оксамитовий сезон триває з листопада по лютий: погода стоїть суха і не така спекотна, як навесні і влітку. На північ країни краще не їхати в серпні-вересні: сильні зливи та вітер зіпсують все враження.

Дивіться також прогноз погоди на популярних курортах Таїланду на найближчі дні.

Віза і таможня

Туристам з Росії віза в Таїланд для подорожі на строк до 30 днів не потрібно. Перебування можна продовжити на місці на тиждень або зробити «віза-ран» - виїхати з країни, повернутися в неї і отримати новий штамп на 30 днів. Крім того, варто заздалегідь оформити страховий поліс на весь термін поїздки. З собою можна привезти блок сигарет і літр спиртного, перевищення загрожує серйозним штрафом, а за ввезення-вивезення наркотиків і зовсім можна позбутися життя. Більш докладно про візові та митні правила королівства, а також повернення VAT Refund розказано на спеціальній сторінці про дорогу в Таїланд .

З 1 листопада 2018 року на острів Самет в Таїланді заборонили ввозити пластик, включаючи пластикові пакети і пінопласт. Перед прибуттям туристів змусять залишити все пластикові пакети в аеропорту і в перший час при необхідності будуть видавати паперові пакти або сумки з екологічно чистого матеріалу. Порушникам доведеться заплатити штраф у розмірі 1500 THB. Очікується, що незабаром такі ж заходи будуть прийняті на острові Самуї і до 2021 року - на всій території країни.

Як дістатися до Таїланду

Якщо не брати до уваги екстремальні подорожі з автостопом, складними поїздами і автобусами, а також купою кордонів, то єдиним осудним способом дістатися до Таїланду з Росії залишається авіапереліт . Найбільший аеропорт країни Суварнабхумі розташований в Бангкоку , Сюди літають літаки не тільки з Москви, але і ряду регіональних центрів Росії. популярний також аеропорт Пхукета , А ось в Паттайї прямі рейси бувають тільки в високий сезон. Більш детально це питання розібраний в статті « Як дістатися до Таїланду ».

транспорт

Таїланд тільки здається країною маленької, на ділі ж відстані між містами бувають дуже значними, а поїздки займають дві доби. Але все, звичайно, залежить від напрямку і обраного виду транспорту. Швидко і зручно - літаки, часто це ще і бюджетно, якщо подружитися з сайтами лоукостерів. Незвично і колоритно - поїзди. Недорого і зручно - автобуси. До островів, звичайно, по воді - ціла пригода і окреме задоволення, шкода тільки, що немає поромів між основними морськими курортами. Детальніше на сторінці « Транспорт в Таїланді ».

Оренда авто в Таїланді

Оренда авто в Таїланді - екстрим чистої води. З одного боку, це відмінне рішення для тих, хто планує багато пересуватися по країні. На власній машині зручно знайомиться з північними красотами Чиангмая і Чіанграя, мотатися по пляжам Пхукета і відвідувати національні заповідники по всьому королівству. З іншого боку, місцеві дороги - суворе випробування для непідготовленого водія: лівосторонній рух, проблеми з паркуванням, вічно поспішають тайці, ігнорування правил дорожнього руху всіма учасниками дорожнього руху, неспроможність російських водійських посвідчень, заплутані траси, пробки в Бангкоку і на підступах до нього, а також закон, який завжди виявляється на стороні тайців. Є два шляхи вирішення: можна орендувати авто з водієм або покластися на удачу і все-таки сісти за кермо самому.

Зв'язок і Wi-Fi

Найбільші стільникові оператори - DTAC, AIS і True. Тарифи практично однакові, сім-карти продаються в фірмових офісах і салонах зв'язку. Підключитися можна і в цілодобових магазинах Family Mart і 7/11. Вартість «сімок» - від 50 THB до 1700 THB. Вхідні всередині країни завжди безкоштовні, вихідні обходяться в 1-5 THB за хвилину. У AIS є спеціальний тариф Traveller Sim: в пакети вартістю 300-600 THB включені від 7 до 15 днів безлімітного інтернету, розмови з Росією - 4 THB за хвилину.

Подзвонити додому можна і з телефону-автомата. Головне, щоб корпус був зеленого або жовтого кольору: червоні таксофони призначені для місцевих дзвінків, блакитні - для міжміських всередині країни. Карти номіналом 250-600 THB продаються в газетних кіосках, готелях, поштових відділеннях та цілодобових магазинах.

Інтернет-зв'язок в Таїланді розвинена добре. У великих містах і на курортах багато інтернет-кафе, підключитися до мережі можна за 1-3,50 THB за хвилину. У готелях і мережевих ресторанах продаються картки з кодами доступу до бездротових мереж (250-600 THB). Безкоштовний Wi-Fi в громадських місцях доступний на 5 годин на місяць після реєстрації на оф. сайті оператора AIS (англ. версія).

дивовижний Таїланд

Готелі Таїланду

Готелі в Таїланді в більшості своїй досить дешеві і притому непоганого рівня. Ніяких «зірок» у них немає: туроператори в своїх каталогах «привласнюють» їм рівні, відштовхуючись від власних, більш-менш об'єктивних уявлень. На островах Самет, Самуї і Чанг в основному - досить скромні бунгало, але є і комфортабельні готелі 4-5 *. Здебільшого це малоповерхові будівлі, гармонійно вписуються в навколишній ландшафт. На галасливих курортах Паттайя і Пхукета відкриті і затишні сімейні готелі, і дизайнерські бутик-готелі для найвимогливіших постояльців. В Бангкоку Тобто, де оселитися і бюджетному туристу, і сім'ї з дітьми, і бізнесмену, який прибув в серце Таїланду у справах.

Вечері в готелях замовляти не варто: швидше за все, трапезувати доведеться на самоті. Вдень і ввечері переважна більшість туристів харчуються в ресторанах і кафе, яких на будь-якому курорті - безліч.

Ліжко в столичному хостелі обійдеться від 275 THB за ніч, в той час як розкішний номер в готелі 5 * буде коштувати від 2250 THB за добу. Проживання в міні-готелі в Паттайя - від 590 THB в день, фешенебельні готелі пропонують свої послуги від 3400 THB за ніч. Номер в стандартній «трійці» на Пхукеті можна зняти за 220 THB за добу, тоді як відпочинок в престижному готелі вищої категорії обійдеться від 1750 THB в день.

Бронювати популярні готелі Таїланду за найкращими цінами

Що є в Таїланді - питання риторичне

також рекомендуємо

  • Вас також можуть зацікавіти Греція , Єгипет , Ізраїль , ОАЕ , Туреччина .
  • Найпопулярніші міста і курортні регіони країни: Бангкок , Крабі , Паттайя , Пхукет , Самуї .
  • Дивіться також: Острів Квітів, відгуки , Чистяківська гай, відгуки .
  • У Таїланді популярні екскурсії по Бангкоку , програми в Паттайя і прогулянки по Самуї .
  • Рекомендуємо кращих гідів в Бангкоку , екскурсоводів на Пхукеті і знавців Самуї .

Новости