Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шамора (Бухта блакитна) - найпопулярніший пляж Владивостока

  1. Піщаний пляж Шамора
  2. Кафе і ресторани
  3. ресторани
  4. Де зупинитися - готелі та бази відпочинку на Шамора
  5. База відпочинку Комета
  6. База відпочинку Рублин
  7. Гостьовий будинок Алена
  8. Туристичний комплекс Маяк
  9. Як дістатися до Шамора
  10. На електричці і автобусі
  11. На таксі і на машині
  12. Куди далі і що є поруч

30.03.2019

Бухта Лазурна знаходиться на березі Уссурійського затоки в 25-кілометрах від центру Владивостока. Більш популярно історичні назва цього місця - Шамора. Все у Владивостоці знають це слово

Піщаний пляж Шамора

Найпопулярніший пляж Приморському краї, довга і широка піщана коса, можна купатися. У гарячий сезон з середини липня по середину вересня пробки на дорозі і дуже багато людей на пляжі. Днем може бути дуже жарко. Я люблю приїжджати на Шамора з ранку до 10 години або ввечері до 7-ми. Ні пробок, не багато людей і не жарко.

Піщаний пляж широкий і довгий, відмінно підходить для купання. Захід в воду пологий, дно піщане. Зазвичай бувають невеликі хвилі, які не заважають плавати. Довжина пляжу близько 2 км, бухта розділена струмками на 3 частини.

Умовно виділяють 3 пляжі:

  1. Перший пляж - від центрального в'їзду до першого струмка і моста. Самий цивілізований ділянку Шамора Біля в'їзду невелика освітлюється набережна і супермаркет, міні-ринок, ресторани Круїз і Летюча риба. А так же кілька баз відпочинку.
  2. На другому пляжі пісок і вода та ж сама. Пішохідна вулиця з двох сторін оточена шашликовими.
  3. Третій пляж - після другого струмка в самому кінці бухти. Розташовані кілька баз відпочинку.

Кафе і ресторани

Вулиця з шашликовими

Маленькі шашличні поступово виросли в кафе-ресторанчики і утворили цілу вулицю довжиною близько 2 км. У багатьох місцевих жителів є улюблена шашлична, куди заїжджають по шляху поїсти або купити свіжих коржів. Майже всі кафе - це Вірменська кухня: шашлики, хичіни, коржі і ін. Мені подобається коржик або хичін з чаєм. Можна виділити красиве кафе Вірменської кухні «У Грачик» з фонтаном і альтанками,

ресторани

На Шамора є кілька ресторанів з видом на море:

  • круїз - Великий ресторан з терасою і морської темою. Знаходиться на першому пляжі у вьезда
  • Чайхона Бавовна - Узбецька і грузинська кухня
  • Saloon Cinema ресторан і мотель в стилі кантрі

Детальніше про їжу у Владивостоці →

Де зупинитися - готелі та бази відпочинку на Шамора

Літні будиночки на самому пляжі і бази поруч

Більшість баз відпочинку є невеликими літні будиночки. Є кілька місць для проживання в номерах готельного типу. При пошуку житла віддалено зверніть увагу де знаходиться будиночок, на самому пляжі Шамора (Бухті Лазурна) або в інших бухтах по сусідству. Врахуйте, що сам пляж Шамора - то гучне і велелюдне місце. Якщо вас цікавить тільки море, то не обов'язково жити на цьому пляжі. Зняти доми зазвичай коштує від 3000р. добу в залежності від розміру.

Для пошуку варіантів розміщення використовуйте каталог баз відпочинку на vl.ru з відгуками і фотографіями. Майже всі турбази присутні в цьому каталозі.

База відпочинку Комета

Відмінний варіант для спокійного проживання на упорядкованій і красивою базі відпочинку, що представляє собою цілий парк. База відпочинку зимова, тому невисока ціна з весни по осінь і зазвичай є вільні місця. До пляжу Шамора 3 км (150 руб. На таксі), можна дійти пішки за півгодини. На самій базі для гостей є мета для пікніків, а так само дитячі майданчики.

Через Букинг доступні для бронювання 2 варіанти:

  • Гостьовий будинок Кантрі з відмінними відгуками. Ціна від 4500р. за окремий номер.
  • Sweet Home Kometa Бунгало з окремим входом і міні кухнею. Ціна від 6500р за великий номер

База відпочинку Рублин

Упорядкована база відпочинку в 15 хвилинах ходьби від пляжу. Є кафе, ресторан, басейн, лазня, місця для пікніків, дитячі майданчики і прокат. Ціна від 5 000р. за номер готель Рублин є на букінг

Гостьовий будинок Алена

Знаходиться на першому пляжі. Є номери в готелі і номери в дерев'яних корпусах. Вартість номера від 4000р. На території бази відпочинку працює кафе. Є парковка. Готель Алена доступна на букінг

Туристичний комплекс Маяк

VIP База відпочинку Маяк з красивою територією і власним пляжем. Передбачені розваги для дітей і дорослих. Місця бронюються сильно заздалегідь. База знаходиться на видаленні від самої Шамора

Детальніше читайте в моєму огляді Де зупинитися у Владивостоці - поради вибору і бронювання готелів і квартир

Детальніше про готелі у Владивостоці →

Як дістатися до Шамора

На автобусі

Можна доїхати з центру на автобусі з площі Семенівська , № 28І 28д (Емар), відправляються щогодини. У купальний сезон днем ​​краще не їхати і так буде чергу на автобус і великі пробки на дорозі. Можна спробувати рано вранці.

На електричці і автобусі

Альтернативно можна під'їхати до станції Океанська на електричці від залізничного вокзалу Владивостока (Електрички кожні 30 хвилин, в дорозі 35 хвилин) Далі на автобусі 28к (щогодини) або на таксі 13 км 300-350р.

На таксі і на машині

З центру Владивостока їхати 40 хвилин. У купальний сезон в гарну погоду виїжджати не пізніш 11. Далі пробки. Вартість таксі з Владивостока на Шамора 500-600р. адреса З центру Владивостока їхати 40 хвилин Лазурна, 19 (30км) Припаркуватися на авто можна безкоштовно на узбіччі або на мотузкових парковках за 150-200р.

Яндекс таксі на Шамора →

Куди далі і що є поруч

Цікавих місць поруч для яке можна відвідати заодно можна сказати немає. Якщо пляж Шамора Вас по будь-якої причини засмутив, можна проїхати на таксі до пляжу на Санаторній ( парк відпочинку Лазо ) 20 км. Там же не далеко Ботанічний сад. Для спокійного пікніка на упорядкованій території підходить база відпочинку Комета (3 км на авто). Там же можна переночувати в готелі Кантрі

Мапа

Новости