Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Приморський океанаріум

  1. Експозиції Приморського океанаріуму
  2. дельфінарій
  3. Режим роботи Приморського океанаріум у Владивостоці
  4. Ціни на квитки в океанаріум в 2018 р
  5. Як дістатися до Приморського океанаріуму з Владивостока
  6. Екскурсії в Приморський океанаріум
  7. Контактна інформація Приморського океанаріуму:

Приморський океанаріум у Владивостоці було відкрито в 2016 році і відразу ж увійшов в ТОП-3 найбільших науково-популярних центрів водної фауни в усьому світі Приморський океанаріум у Владивостоці було відкрито в 2016 році і відразу ж увійшов в ТОП-3 найбільших науково-популярних центрів водної фауни в усьому світі. Організаційно він відноситься до наукового центру морської біології, що працює на базі Далекосхідного відділення Російської академії наук.

Розміри простору, займані цим науковим комплексом, дійсно вражають: загальна площа приміщень становить понад 37 тис. Кв.м, що еквівалентно 5 футбольних полів. На цих площах розміщені 9 постійних експозицій з 135 акваріумами, дельфінарій на 800 місць і головна родзинка - 70-метровий тунель, що проходить під найбільшим резервуаром океанаріуму. До слова, цей і кілька інших, найбільших резервуарів збирали на будмайданчику ще до монтажу даху і стін, настільки вони величезні.

У Приморському океанаріумі живуть представники фауни всіх п'яти океанів планети. Їх вивченням займаються біологи ДВО РАН, інших наукових установ, а також студенти і аспіранти. Для наукової роботи в океанаріумі обладнані 5 дослідних, 2 виробничі та 2 учнівські лабораторії.

Нарівні з науковою діяльністю, головний океанаріум Владивостока приділяє увагу і популяризаторської роботі. Екскурсії, виступи морських ссавців в дельфінарії, виставки, лекції, тематичні свята - це неповний перелік того, що відбувається тут на регулярній основі.

Експозиції Приморського океанаріуму

До уваги відвідувачів представлені 9 постійних експозицій, присвячених живій природі: До уваги відвідувачів представлені 9 постійних експозицій, присвячених живій природі:

1) «Еволюція життя в океані». Тут представлена ​​найновітніші наукові погляди на формування Сонячної системи, на зародження життя на Землі, виникнення океанів. Краще зрозуміти і відчути ці далекі від нас події і геологічні епохи допомагають муляжі, інформаційні стенди та інтерактивні мультимедійні екрани.

2) «Морський мікросвіт». Експозиція присвячена найпоширенішою формою життя в океані - одноклітинним і багатоклітинних мікроорганізмів, які служать основою харчових ланцюгів. Тут можна побачити масштабні моделі мікроскопічних істот, а також поспостерігати за цим таємничим і різноманітним світом в світловий мікроскоп. Представлена ​​також робота електронного мікроскопа, який зробив видимим для людського ока навіть самі крихітні частини мікроорганізмів.

3) «Річка Амур, озеро Ханка і озеро Байкал» 3) «Річка Амур, озеро Ханка і озеро Байкал». Тут відвідувачі вивчають найширший діапазон флори і фауни, а також місць їх проживання в басейні річки Амур - найбільшої на Далекому Сході Росії. В Амурі і численних притоках, що розкинулися на території 3 держав, налічується півтори сотні риб. Серед них гігантом-рекордсменом є калуга - найбільша прісноводна риба, чия довжина може досягати 5 з половиною метрів!
Графічні та мультимедійні панно познайомлять з ландшафтами і живою природою озер Ханка (найбільше озеро російського Далекого Сходу) і Байкал (найглибше озеро планети).

4) «Полярний світ» розповідає про Арктиці й Антарктиці, повідає про місце росіян в освоєнні високих широт. Звичайно ж, багато уваги приділено і суворій природі цих місць. Експозиція відрізняється великою колекцією транспортних засобів, які застосовувались для підкорення полюсів - від поморських човнів-кочей до атомних криголамів.

5) «Берингове і Охотське море» демонструє головні рибальські ареали Росії, які відрізняються біорізноманіттям риб і морських ссавців (нарвали, горбаті, сірі, сині кити, моржі, сивучи та ін.) Тут же є і живі експонати - північні морські котики. У центрі експозиції побудований акваріум «водорослеве ліс» з морськими рослинами і рибами далекосхідних морів.

6) «Японське (Східне) море» повідає відвідувачам океанаріуму про омиває Владивосток море, в якому мешкає 1170 видів риб. На експозиції представлені живі організми і муляжі найцікавіших представників підводного світу.

7) «Тропічний дощовий ліс» присвячений багатства живої природи джунглів Амазонії та інших регіонів 7) «Тропічний дощовий ліс» присвячений багатства живої природи джунглів Амазонії та інших регіонів. Тут представлені екзотичні риби, земноводні комахи, а також рослини тропічних лісів.

8) «Тропічні моря» показують мешканців коралових рифів і теплих вод океанів. Саме тут можна пройтися по довгому тунелю і немов побувати на дні морському, поспостерігати за численними представниками тропічної фауни - муренами, яскравими кораловими рибами тощо.

9) «Океанська безодня» являє собою величезний резервуар з 60-сантиметровими прозорими стінками, які утримують майже 3 тисячі тонн води. Тут живуть акули, кам'яні окуні, лакедри, скати. За ними можна поспостерігати і на відстані витягнутої руки, завдяки спеціальним капсулами, вмонтованим в акваріум.

дельфінарій

У цій частині комплексу можна помилуватися на морських ссавців: дельфінів-афалін, білух, кмітливих північних морських котиків і моржа. Це справжні артисти, які покажуть вам захоплюючі номери і зарядять позитивними емоціями як дітей, так і дорослих.

Режим роботи Приморського океанаріум у Владивостоці

Океанаріум працює 6 днів на тиждень, вихідний - в понеділок Океанаріум працює 6 днів на тиждень, вихідний - в понеділок. У вівторок, четвер, п'ятницю, суботу та неділю час роботи океанаріуму з 10 години до 20 години. Середовища виділило під шкільний день.

У дельфінарії показові виступи морських ссавців проводяться двічі в день: о 11:00 та о 15:00.

Каси океанаріуму відкриті з 9 год. 30 хв. до 19 годин.

На території океанаріуму є кафе, яке працює за розкладом цього наукового комплексу - з 10 до 20 годин.

Ціни на квитки в океанаріум в 2018 р

У касі або через інтернет-сайт наукового комплексу можна придбати квитки:

  • на відвідування експозицій,
  • на відвідування експозицій і дельфінарію (кількість квитків обмежена 800 шт. / день).

В океанаріумі Владивостока ціни на квитки варіюються в залежності від віку і соціального статусу покупця. Є 4 групи цін:

  • дорослі - ціна на відвідування експозиції 1000 руб, з відвідуванням дельфінарію 1200 руб
  • дитячі - ціна квитка для дітей від 5 до 14 років в океанаріум 500 і 600 руб.
  • соціальні - ціни для пенсіонерів, інвалідів I і II груп, ветеранів бойових дій 500 руб і 600 руб (з відвідуванням дельфінарію).

Право на пільговий (безкоштовний) квиток в океанаріум мають діти-інваліди до 18 років (обов'язковий супроводжуючий) і ветерани ВВВ.

Зверніть увагу, що для отримання дитячих, соціальних і пільгових (безкоштовних) квитків в океанаріум потрібно надавати підтверджуючі документи. Адміністрація океанаріуму рекомендує брати з собою свідоцтва про народження, паспорта, пенсійні посвідчення або довідки.

Як дістатися до Приморського океанаріуму з Владивостока

Завдяки Російському мосту, материкову частину Владивостока і о. Російська, де розташований океанаріум, з'єднує сучасна автодорога. Тому добратися до Приморського океанаріуму можна особистому автомобілі, міському автобусі або таксі.

На о. Русский їдуть автобуси маршрутів (ост. «Приморський океанаріум»):

  • № 15 - кільцевий маршрут між Приморським океанаріумом і ТЦ «Тихоокеанський» на проспекті Червоного Прапора.
  • №74 - від ост. Баляева через пл. Лугову.
  • № 76 - маршрут від вул. Добровольського (район бухти Тиха).
  • № 77 - від Автовокзалу Владивостока через пр-то 100-років Владивостоку.
  • а також маршрутне таксі №63 - від ост. Маяк (п-в Егершельд) через центр.

У зв'язку з тим, що маршрутні автобуси і особистим автотранспорт не допускається на територію океанаріуму, між касами на в'їзді і головним корпусом курсують безкоштовні шатли, з 9:30 годин з інтервалом 15 хв. Обідня перерва з 13 до 14 годин.

Хочете дістатися до океанаріуму з комфортом? Скористайтеся нашою пропозицією:

Екскурсії в Приморський океанаріум

Компанія «Шамора-ТУР» пропонує екскурсії в Приморський океанаріум на комфортабельних автобусах Компанія «Шамора-ТУР» пропонує екскурсії в Приморський океанаріум на комфортабельних автобусах. У вартість поїздки включено трансфер по місту, всі квитки (в дельфінарії ми займаємо кращі місця в центральному секторі!).

Ми є офіційними партнерами океанаріуму, тому наші автобуси допускаються на територію і під'їжджають до входу в основний корпус!

Подробиці ви знайдете на сторінці «Екскурсії в Приморський океанаріум» .

Контактна інформація Приморського океанаріуму:

Адреса: 690922, г. Владивосток, про Русский, вул. Академіка Касьянова, д.25

Довідкова служба: +7 (423) 2239422, +7 (924) 7320122

Електронна пошта: [email protected]

Хочете дістатися до океанаріуму з комфортом?

Новости