Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Незвичайні екскурсії у Владивостоці: політ в хмарах, дріфт напрокат і прогулянки в історію

  1. мені б в небо
  2. Кінний тур і велопрогулянка
  3. Прогулянка в історію і під землю
  4. Дрифт напрокат і солодке подорож
  5. Жили-були на морі, це означає плавали ...

Владивосток з висоти пташиного польоту. Фото: РИА PrimaMedia

Незвичайні екскурсії у Владивостоці призначені як для тих, хто щиро закоханий в це місто і хоче відкрити його для себе з найнесподіваніших сторін, так і для тих, хто тільки збирається його полюбити. Ну правда, що може бути краще, ніж побачити приморську столицю з висоти пташиного польоту - до цього розташовують вертолітні екскурсії. Незабутні враження залишать катання на човнах - для справжніх романтиків, або на конях - для справжніх авантюристів. На особливу увагу заслуговує дрифт в прокат - порівняно новий вид проведення часу. РІА PrimaMedia підготувало огляд найцікавіших і захоплюючих екскурсійних маршрутів столиці Примор'я - по суші, воді і навіть в небі.

мені б в небо

Починаємо наш маршрут з небес. Політ в хмарах над улюбленим містом пропонують багато туристичних компаній і приватні особи. Вибір транспорту великий. Хочеш на вертольоті, хочеш на літаку різних моделей. Наприклад, якщо дістатися до авіаційного спортивно-технічного клубу "РОСТО", що базується на аеродромі "Новоніжино", можна протягом двох годин політати на літаку Як-18Т уздовж берегової лінії Владивостока від Уссурійського затоки через протоку Босфор Східний, далі вздовж Егершельд і центральній частині в сторону Санаторної, потім півострів Муравйова-Амурського на схід, і завершується аероекскурсія в селищі Новоніжино.

Наприклад, якщо дістатися до авіаційного спортивно-технічного клубу РОСТО, що базується на аеродромі Новоніжино, можна протягом двох годин політати на літаку Як-18Т уздовж берегової лінії Владивостока від Уссурійського затоки через протоку Босфор Східний, далі вздовж Егершельд і центральній частині в сторону Санаторної, потім півострів Муравйова-Амурського на схід, і завершується аероекскурсія в селищі Новоніжино

Владивосток з висоти пташиного польоту. Автор фото: РИА PrimaMedia

- Побачити Владивосток з висоти пташиного польоту - що може бути прекрасніше. Запрошуємо всіх на повітряну екскурсію. Висота польоту в районі Владивостока 600-800 метрів. Доставити на аеродром "Новоніжино" і назад до Владивостока або Артем можна нашим автотранспортом, або учасники польоту добираються самі. Також в програмі маршруту, але тільки в разі доставки нашим транспортом, екскурсія по аеродрому, знайомство з літальними апаратами різних типів. Крім авіаекскурсії над Владивостоком є ​​можливість піднятися в повітря в якості курсанта на двомісному спортивно-пілотажний літаку Як-52 (пілот і 1 курсант) з виконанням фігур простого і вищого пілотажа.Такіе навчальні вильоти проводяться над аеродромом "Новоніжино" і тривають 15 хвилин. Вартість одного вильоту договірна. Також є можливість польотів на літаку Ан-2 (до 12 місць), вартість льотної години над Владивостоком - 32 тисячі рублів. Є можливість обльоту Лівадійського хребта, над вершинами Підаєв, Фалаза, Туманна, а також політ в сторону Чандолаза і Золотий долінина літаках Як-52, Як-18Т і Ан-2, - розповіли співробітники клубу.


Владивосток з висоти пташиного польоту. Фото: РИА PrimaMedia

Також за окремими заявками для груп від семи чоловік - стрибки з парашутом для новачків (з 800 метрів) і в тандемі "кенгуру" з інструктором з літака Ан-2.

- Політ на Як-18Т з доставкою на нашому транспорті та екскурсією по аеродрому для групи з шести чоловік коштує 32 тисячі рублів, тобто по 5,3 тисячі рублів на людину. В даному випадку в вартість входить автодоставка з Владивостока в Новоніжино і назад, екскурсія по аеродрому, інструктаж і два польоту по 60 хвилин. Групи в кількості трьох осіб, що добираються до аеродрому самостійно можуть політати за 13,2 тисячі рублів. Індивідуальні та парні заявки на 1-2 людини, а також в розрахунку на одну групу в три людини, з доставкою туди-назад на нашому транспорті коштуватимуть 16 тисяч рублів за один виліт, - сказали співробітники клубу.

При цьому зареєструватися на політ потрібно в клубі за дві доби до передбачуваного вильоту.

Кінний тур і велопрогулянка

Політали? Тепер спускаємося з небес на землю, тут теж багато всього цікавого. Як поєднати романтику і історію, розкажуть гіди на кінній екскурсії по історичних місцях Владивостока.

Як поєднати романтику і історію, розкажуть гіди на кінній екскурсії по історичних місцях Владивостока

Прогулянки на конях. Автор фото: РИА PrimaMedia

Перша верхова екскурсійна компанія Владивостока "ВладКонТур" пропонує кілька турів на будь-який смак і інтерес.

- У нас є кілька видів турів, найпростіший - для початківців. Він проходить за маршрутом бухта Горностай (Щитова) біля трьох двохамбразурний ДОТ. Час маршруту - 1 година. Другий тур достовірніше. Маршрут його від бухти Горностай (Щитова) - мис Анертом - бухта Де-Ліврона. Час маршруту - 2 години. Є тур бухта Горностай (Щитова) - форт Суворова (три двохамбразурний доту 1941 року і форт головної лінії оборони Владивостоцької фортеці. Час маршруту - 5 годин з урахуванням спуску і відпочинку. Є ще один спец-тур по маршруту бухта Горностай (Щитова) - форт № 3 імператриці Катерини Великої на горі 426 метрів. Варто відзначити, що індивідуальне заняття включає 30 хвилин навчання і 30 хвилин практики (прогулянка). Вартість індивідуального заняття з прогулянкою 1 тисячу рублів, - розповіли організатори турів.

Вартість індивідуального заняття з прогулянкою 1 тисячу рублів, - розповіли організатори турів

Прогулянки по мальовничих місцях. Автор фото: РИА PrimaMedia

З чотириногого друга можна пересісти на двоколісного, прокати яких можна зустріти тепер уже багато де. Але на острові Російському у кампусі ДВФУ знаходиться, мабуть, єдине в своєму роді агентство, яке організовує велоекскурсії. Досвідчені гіди провезуть по мальовничих маршрутах і розкажуть історію місць на Російському острові, на мисі Тобізіна, Вятліна і багатьох інших. З усіма веломаршрутами Владивостока можна ознайомитися ТУТ .


Велопрогулянки. Автор фото: РИА PrimaMedia

- Знайти нас дуже просто. Ми знаходимося в одному приміщенні з екстрим школою "Точка тяжіння" в кампусі ДВФУ. З наступного тижня ми відкриємо ще одну точку з продажу екскурсій в салоні Gallery & More. Вартість екскурсій залежить від маршруту. Російською острові мінімальний маршрут - 1 година, коштує 600 рублів. У вартість включено прокат велосипеда, екіпірування, страховка, гід, який розповідає історію місць. Ми возимо людей на занедбану нині військову частину на Російському острові, на кладовищі кораблів Тихоокеанського флоту, на мис Тобізіна через занедбані батареї і ДОТи. Також у нас є романтичні велопрогулянки. Для пари ми можемо влаштувати прогулянку по мальовничих місцях, на красивих велосипедах з фотосесією. Тривалість також 1 годину. Вартість - 1 тисяча рублів, - розповів керівник проекту "Велогород".


Велотрюки. Автор фото: РИА PrimaMedia

Прогулянка в історію і під землю

Історичні екскурсії не можуть не потрапити в наш маршрут. Великий інтерес викликає тема "Романови і Владивосток". Чи багато хто знає, що сім представників дому Романових відвідали Владивосток з 1872 по 1916 рік. Кожен з великих князів залишив про себе історичну пам'ять в назвах вулиць і географічних об'єктів. Багато пам'ятні місця мають прямий зв'язок з їх перебуванням у Владивостоці. Єдину в своєму роді екскурсію на тему Романових організовує туристична компанія "Фрегат Аеро".

Єдину в своєму роді екскурсію на тему Романових організовує туристична компанія Фрегат Аеро

Музей Арсеньєва. Автор фото: РИА PrimaMedia

- По цій темі розроблені два маршрути. Перший проходить від МВЦ музею імені Арсеньєва до колишнього Східного інституту на вулиці Пушкінській. Другий - від МВЦ музею імені Арсеньєва до вокзалу. Екскурсія на любителя. Дуже специфічна тема, її проводять лише кілька екскурсоводів в місті і тільки під замовлення. Іноді замовляють школи, щоб можна було історію розповісти під час прогулянки. Вартість екскурсії всього 150 рублів при групі від 20 осіб. Тривалість - 1,5 години, - розповіли співробітники туркомпанії.

Одна з важливих екскурсій у Владивостоці - це загадки і реальність Мілліонкі. Один з кварталів в самому центрі Владивостока - Мілліонка - частинка історії, що збереглася до наших днів. Чайна-таун - своєрідне місто в місті нетрі, театри, прибуткові будинки, харчевні. Суть екскурсії полягає в загадкового життя Мілліонкі, відомої в свій час далеко за межами Владивостока. Після екскурсії можлива прогулянка по березі Амурського затоки в районі Спортивній гавані.

Після екскурсії можлива прогулянка по березі Амурського затоки в районі Спортивній гавані

Мілліонка. Автор фото: РИА PrimaMedia

- Всі екскурсії проходять відповідно до розкладу, яке можна подивитися на сайті музею. Подорож триває 1,5 години. Вартість квитка 300 рублів, пільговий квиток - 200 рублів. Цей маршрут дуже популярний не тільки у жителів міста, а й у гостей, приблизно 12 раз в місяць ми виходимо на маршрут. Ця екскурсія - унікальний продукт. Змістовність і інтерес прогулянок екскурсійного бюро "Час міста" полягає в історії. Історію яку ти запам'ятаєш і зможеш розповісти. Дуже багато людей абсолютно не знають своє місто. Кожен день вони проходять повз будівлі і поняття не мають, які легенди вони зберігають. Тому ми придумали такий проект, - розповів директор музею імені Арсеньєва Віктор Шалай.

Однією з найбільш незвичайних екскурсій є маршрут "Таємними стежками партії". Її проводять діггери. Це історичний маршрут в колишній надсекретний комплекс підземних сховищ - систему евакуації (запасний пункт управління) для вищих чинів Приморського крайкому ВКП (Б) і притулок УНКВС по Приморському краю (пізніше Приморський Крайком КПРС і УНКДБ-УМДБ по Приморському краю), побудовані в сопці Поштова (Олексіївської сопці). В даний час обидва об'єкти занедбані і закриті.

В даний час обидва об'єкти занедбані і закриті

Бомбосховище. Автор фото: РИА PrimaMedia

Ця підземна система будувалася імовірно в 1939-1942 роках в самому центрі міста. Протяжність тунелів близько 1,5 км, загальна площа об'єкта понад 2 тисячі кв. метрів, глибина закладення орієнтовно до 72 метрів. Підземний об'єкт, що простояв на бойовому чергуванні до 2000 року, повністю автономний і у свій час був здатний працювати навіть після атомного удару по Владивостоку. Також від основного об'єкту (ЗПУ) відходить евакуаційний тунель протяжністю близько 400 метрів, що виходив до кінця 1960-х років до причалів в бухті Золотий ріг. В даний час об'єкт повністю покинутий і знаходиться під добровільним громадським контролем владивостокського дігер-клубу. Найближчі підземні об'єкти аналогічного, урядового рівня, доступні для відвідин - музеї в бункерах Сталіна в Самарі і Москві.

- Ми зараз збираємо екскурсію раз в тиждень по четвергах о 18.00, але за заявками можемо і в інші дні провести, крім вихідних. Просимо на екскурсію одягнутися тепло, взуття повинна бути без каблуків, ліхтарики ми видаємо. Судячи з того, що після екскурсії люди не відразу розбігаються, а ще залишаються задавати питання, можна зробити висновок, що всім дуже подобається. Тривалість екскурсії 3 години. Вартість - 500 рублів, - сказав директор Владивостоцького дігер-клубу Артур Романенко.

Вартість - 500 рублів, - сказав директор Владивостоцького дігер-клубу Артур Романенко

Дрифт на прокат. Автор фото: РИА PrimaMedia

Дрифт напрокат і солодке подорож

Наступна екскурсія буде цікава любителям швидкості і адреналіну. На особливу увагу заслуговує дрифт в прокат - порівняно новий вид проведення часу, але дуже популярний у приморських жителів. ProAuto25DriftTeam на Змеінке пропонують спробувати п'ять тарифів. В тариф "Старт" за 8 990 рублів за годину катання, наприклад, входить 50 хвилин - бойовий їзди на орендованому треку, 10 хвилин - прокат пасажиром з досвідченим пілотом (можлива парна їзда з двох машин). Тариф "Старт VIPка" за 12 990 рублів за дві години катання включає 90 хвилин - бойовий їзди на орендованому треку і 30 хвилин - прокат пасажиром з досвідченим пілотом (можлива парна їзда з двох машин).

- Тренування дріфту з досвідченими водіями подарують незабутні враження та емоції, - сказали організатори.


Дрифт. Автор фото: РИА PrimaMedia

А як на рахунок екскурсії на іншому транспорті, та ще й в компанії друзів. Поїздка по нічному Владивостоку в party bus пропонує туристичний портал "Шамора.Інфо". Маршрут нічної подорожі почнеться від місця замовлення - маяк - центральна площа - набережна цесаревича - Орлина сопка - міст через бухту Золотий Ріг - Новосільцевская батарея (вид на місто з боку острова) і назад. Вартість 3-годинного туру - 35 тисяч рублів на групу до 20 осіб. У вартість входить: час в поїздці, фотограф, страховка від нещасного випадку, три пляшки шампанського.


Party bus. Автор фото: PrimaMedia

Солодка екскурсія чекає любителів смачненького. Туристичний центр "Афіна-Паллада" запрошує на третю годину зануритися в світ владивостоцьких солодощів.

- Запрошуємо дорослих і дітей на пізнавальну і солодку екскурсію по місту. Ви дізнаєтеся про перші кондитерських Владивостока, становленні шоколадної справи в Примор'ї. На завершення екскурсії - відвідування кафе, де всіх чекає чаювання і забави веселого клоуна. Вартість екскурсії - 750 рублів з людини (при групі від 25 осіб).

Вартість екскурсії - 750 рублів з людини (при групі від 25 осіб)

Солодке подорож. Автор фото: РИА PrimaMedia

Жили-були на морі, це означає плавали ...

Налітай, накаталися, налазить і наїлися. Тепер саме час з вітерцем здійснити подорож по морських просторах. Сайти Владивостока переповнені оголошеннями про екскурсії і прогулянки на човнах і катерах, тому підібрати подорож можна як за духом, так і за настроєм і фінансовим можливостям.

Любителям морських подорожей сподобаються морські екскурсії, які у Владивостоці пропонують кілька компаній. Одні катають людей на катері по бухті Золотий ріг по четвергах. Маршрут проходить по Корабельній набережній - бухті Золотий Ріг - Золотому мосту - Російському мосту - протоці Босфор Східний - уздовж острова Руського - Токарівської маяка - Корабельній набережній. Тривалість екскурсії - 2 години, з 18.30-до 20.30 год. Вартість екскурсії - 1,1 тисяча рублів з людини.

А є і морські прогулянки на катері з екскурсоводами з музею ім. В.К. Арсеньєва. Подорож проходить повз бухт з античними назвами Аякс, Паріс, Диомид, Патрокл і Улісс (вони названі в честь кораблів, які отримали імена героїв поем "Одіссея" і "Іліада"). Співробітники музею протягом усього прогулянки розповідають про життя міста, яка ось уже 155 років нерозривно пов'язана з морем.

Співробітники музею протягом усього прогулянки розповідають про життя міста, яка ось уже 155 років нерозривно пов'язана з морем

Морські прогулянки. Автор фото: РИА PrimaMedia

- Ви дізнаєтеся про історію освоєння Далекого Сходу, географію півострова Муравйова-Амурського, топоніміку назв на морських картах, дізнаєтеся про морських мешканців Японського моря. Побачите Владивосток з моря, - розповіли організатори подорожі.

Тим, хто ніколи не пробував, варто обов'язково випробувати на собі морський каякінг. Скориставшись послугою каяк на прокат, кожен житель міста зможе незабутньо провести час, влаштувавши собі міні подорож, уздовж узбережжя острова Російський або острова Олена.

- Морські каяки спеціально створені американцями для аматорських прибережних морських подорожей на невеликі відстані. Морський каяк простий в управлінні і, разом з тим, має гарну мореплавства і високою швидкістю. Каяк стійкий на воді, немає ніякої необхідності вчитися тримати баланс. Якщо ви здатні сидіти на звичайному стільці і при цьому не падати на бік, ви не перевернетеся на каяку, - повідомили господарі каяка.


Каякінг. Автор фото: РИА PrimaMedia

Оренда туристичного каяка - 500 рублів на годину, 2,5 тисячі рублів день / добу.

Мабуть саме незвичайне морську подорож можна зробити на єдиному в Росії прогулянковому катері Jet Capsule. Транспорт з'явився на початку травня цього року у Владивостоці і вже викликав підвищений інтерес у городян і гостей міста. За словами представника громадської організації "Громадські рятувальники на водах Владивостока", на даний момент подібних катерів в світі тільки два - один тепер знаходиться у Владивостоці, а другий - у власності у князя Монако. У приморську столицю Jet Capsule привезли з Італії, з верфі заводу-виготовлювача. Судно має просторий салон і здатне вмістити вісім чоловік, обладнано клімат-контролем, зручними кріслами і великими скляними вікнами для комфортного огляду.

Судно має просторий салон і здатне вмістити вісім чоловік, обладнано клімат-контролем, зручними кріслами і великими скляними вікнами для комфортного огляду

Незвичайний морський транспорт. Автор фото: РИА PrimaMedia

15-ти хвилинна прогулянка по акваторії Золотого Рогу буде коштувати городянам 300 рублів. Зараз Jet Capsule працює в тестовому режимі. Власники поки аналізують, як вона впишеться в туристичні маршрути міста.

Матеріал підготовлений в рамках проекту "Відкрий Примор'я" на РІА PrimaMedia. Мета проекту - розповісти про туристському потенціалі Приморського краю, його природних і історичних багатствах, а також про те, які умови для розвитку туризму існують в регіоні.

ПОСИЛАННЯ З ТЕМИ:

Острови архіпелагу імператриці Євгенії в Примор'ї: безлюдний рай для морських прогулянок

Виставки, екскурсії, вистави та майстер-класи чекають приморців з 25 по 30 червня

Зворотний бік історичного центру Владивостока: колорит на задвірках цивілізації

Новости