Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найбільший океанаріум Росії - чи варто відвідування? | Давай Лаовай! Давай Лаовай! | Подорожі, життя в Китай, життя в Ухань, фотосесії та автомобілі

  1. Чому ж все-таки сюди варто прийти?
  2. Приморський Дельфінарій або як морж прес качав
  3. Страшні таємниці Приморського океанаріуму - по кілька трупів в рік
  4. Решта фото крутих моментів з Приморського океанаріуму:
  5. Схожі Записи

Уже не перший рік на Далекому Сході Росії кипить тема про президентське океанаріумі на острові Російському (Владивосток) - до речі, найбільшому в Росії, який за сумісництвом є науковим дослідницьким центром. Довгоочікуване відкриття, яке було затримано на ... кхм ... 4 роки, відбулося в 2016 році, а цього літа і ми доїхали до нього. Чи варто відвідати цей грандіозний проект і як там ідуть справи - про це ми вам розповімо. І як завжди, про все по порядку.

науковим дослідницьким центром

♠ Плюси і мінуси, що порадувало і навіщо сюди приходити, а що засмутило і думки вголос + більше красивих фото в кінці поста.

Відразу важлива порада: йти в океанаріум потрібно у вівторок або четвер. По середах і п'ятниця сюди нахажівают групи. А вихідні - самі розумієте.

Літо, вівторок, близько 9 ранку, сонце, дме морський бриз, і ми мчимо до Приморського океанаріуму з надією на райдужний прийом. Незважаючи на раніше прибуття місць біля входу на територію океанаріуму вже не було. Тут розташовуються 2 парковки, судячи з розмірів побудовані для великов, які вже були заставлені гостями, як були заставлені і все узбіччя в радіусі 200 метрів. Хочу помітити, що населення Владивостока ~ 800 тис. Чоловік + велика кількість туристів в літній сезон сюди приїжджають на відпочинок і також хочуть подивитися на диво акваріум. А зовнішня парковка за розмірами як у звичайного супермаркету. Ви серйозно? У містах Чорногорії, де населення не перевищує 15 тис. Парковки такого розміру.

Вхід на територію безкоштовний, тому це досить непогане місце для сімейних прогулянок. Тут дійсно дуже чисто, багато зелені, свіже повітря, тут же море. Якщо вас не бентежить сильний змінний вітер звичайно!

Пройшовши до кас, ми здивувалися довжині черги! Думав по буднях люди все-таки працюють. Жартую =) Але ось електронні каси, яких тут штук 6 зовні і 3 всередині, як виявилося - стоять трупом. Питання - чому? Чому немає техніка, який зможе вставити папір в апарат або "айтішника", що налаштує систему? Чому людям доводиться стояти майже по годині, щоб потрапити всередину, а автомати, які повинні прискорити процес - не працюють в туристичний сезон?

Ні, найбільше здивування викликала порожня парковка на самій території, куди нікого крім цивільних не пускають.

За квитками: в будні дні для дорослих ціна 700 руб. за океанаріум / 800 за океанаріум + дельфінарій. У вихідні 900 і 1000 відповідно.

Важливо знати, що крім акваріумів тут в дельфінарії проходить Чудове (!) Шоу, без сарказму. Шоу починаються о 11:00 і 15:00, але про це пізніше. Квитки в океанаріум і на шоу продаються "сетом". На жаль, на 11 ранку квитків вже не було. Ну да ладно, думаємо, по вивчаємо поки рибок. Чи не так сталося як гадалося - нас зустрів ще одна несподіванка. Якщо купуєш квиток з дельфінарієм на 15:00, то ви не зайдете всередину океанаріуму раніше 11:30 - так запрограмовані турнікети.

Зате був час прогулятися по території Зате був час прогулятися по території. Вона дійсно красива (фото в шапці поста), тут можна розслабитися і помилуватися морським пейзажем. Всі урни тут виконані у вигляді морських мешканців. Біля головного входу є крута для підлоги скульптура із зображенням диво-риб. Красиво! А фасад прикрашений зображенням глибоководних і рідкісних морських чортів - ось думаю круто зараз буде їх побачити!

зубаста риба-улибака

Ура, час настав! 4 поверху пригод почалися. Тут є маршрут, по якому варто слідувати. Спочатку вас чекає демонстрація походження нашої планети, далі йде історія виникнення мікробів, безхребетних, хребетних, динозаврів, ссавців і тп ... Знаєте, якщо ви захочете прийти сюди до 9 ранку, щоб все це читати і розвиватися - відмінна ідея, якщо вам звичайно цікаві біологія , іхтіологія і океанологія. Якщо ж ви купили квиток на шоу о 15:00 - ви будете розчаровані тупим очікуванням соблаговоленія турнікетів.

хижий молюск - Морський Ангел. Природна краса північних глибин.

Природна краса північних глибин

Далі можна пропустити 80% океанаріуму - це суща нудьга! На жаль глибоководних чудасій майже не було. Тут є прикольні акваріуми з морськими кониками і паличкоподібними рибами, пару красивих рибок, піраньї та експонати морських мікро бактерій в збільшеному масштабі. В іншому це набір з шпрот і оселедців.

дуже дивна раби (чи що?)

Можливо і ті були б цікаві, будь вони підписані або опис знаходилося на видному місці. А восьминогів було відверто шкода бачити затиснутими в консервні банки.

Чому ж все-таки сюди варто прийти?

Тому для економії часу можна згорнути відразу в кінець шляху і опинитися в підводному тунелі, в оточенні скатів і невеликих акул.

варто пройти далі як варто пройти далі як ....

варто пройти далі як

Ми потрапили на час годування, тому заодно помилувалися шоу. Дайвери обіймали скатів, дражнили акул і взагалі - це було реально круто!

Дайвери обіймали скатів, дражнили акул і взагалі - це було реально круто

Після тунелю можна вийти в якусь підводну кімнату для медитації. Тут теж акули і трохи інші скати.

цей божевільний скат мене підкорив!)

Приморський Дельфінарій або як морж прес качав

Після перекусу в кафе (роли з шашликом у них відмінні!) Ми пішли на водне шоу в дельфінарій.

Нас чекали дельфіни, білуги, котики і морж. Подання довжиною в 40 хвилин пронеслося непомітно і хотілося повторення знову і знову! Ці розумні тварини, навчені своїми тренерами, показували різні піруети, співали пісні (не кожна людина може співати, а тут дельфіни). Думаю, багатьом спортсменам теж захочеться покататися на носі дельфіна як на дошці для серфінгу

але цвяхом програми був безсумнівно морж - ставний, з відмінною харизмою, 800 кілограмовий милаха убив всіх ... але цвяхом програми був безсумнівно морж - ставний, з відмінною харизмою, 800 кілограмовий милаха убив всіх. Ви коли-небудь бачили, як морж качає прес? Ви не жили, якщо цього не бачили. Тільки за цим сюди варто прийти!

Тільки за цим сюди варто прийти

Якщо ціна квитка в 800 рублів здавалася абсурдно невиправданої після проходження океанаріуму, то водне шоу виразно окупило квиток сповна і подарувало Японське море вражень.

Вам тут сподобалося?

Страшні таємниці Приморського океанаріуму - по кілька трупів в рік

Але чому я все-таки не хотів до останнього йти в цю Владивостоцького пам'ятка - так це тому що не хотів годувати вбивць людей-співробітників. За час тривалого відкриття з 2012 по 2017 рік заклад втратило (умертвити) 14 ссавців, за офіційними даними: це і дельфіни, білуги, морські котики та інші невинні радості-втіли. Чи правда інформація про те, що деякі жертви були забиті молотком недбайливим співробітником - не знаю. Але якщо врахувати, що один раз дельфінів трохи кислоти не залили - то дивуватися було б нічому. Багато звірів вмирали від інфекційних захворювань. А результат калана (це камчатський морської бобер) зовсім трагічний. Три рази він тікав з клітки, а після того як його зловили в четвертий раз, через кілька годин він опинився мертвим. Ще були нерпи, яких по містичним причин стало вдвічі менше. Якщо додати до цього інцидент з вимиканням світла і в слідстві чого смертю великої кількості риб в акваріумах (а навіщо для такого проекту ставити систему екстреного енергозабезпечення?) То втрати колосальні і факти на обличчя.

Далекосхідна ларга-милашка

Далекосхідна ларга-милашка

І це, як говорилося на початку, не просто атракціон, а ще й найбільший науково-дослідний центр.

І все чому? Через недбальство і недобросовісності. Чи тому, що просто пофіг. Як можна довіряти живих істот тим, хто не може налаштувати машину для продажу квитків.

Висновок: новітній океанаріум Росії і краєм по крутості не дотягує до Сіднея 1988 року створення такого. Але шоу - чудове!

Решта фото крутих моментів з Приморського океанаріуму:

морське серце

жаба австралійська ... сумує по Австралії

зграя

Та кругла штука біля входу

модель полярного криголама "Красін"

Розкажи друзям :)

Схожі Записи

Про автора: MrA

« Буддійський Храм Дацан в Петербурзі - Тибетська розкіш по-російськи Міняємо застаріле уявлення про Суйфеньхе »

Чому ж все-таки сюди варто прийти?
Ви серйозно?
Питання - чому?
Чому немає техніка, який зможе вставити папір в апарат або "айтішника", що налаштує систему?
Чому людям доводиться стояти майже по годині, щоб потрапити всередину, а автомати, які повинні прискорити процес - не працюють в туристичний сезон?
И що?
Чому ж все-таки сюди варто прийти?
Ви коли-небудь бачили, як морж качає прес?
Вам тут сподобалося?
А навіщо для такого проекту ставити систему екстреного енергозабезпечення?

Новости