Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Огірки з хріном

  1. Буде потрібно:
  2. Як приготувати огірки з хріном:

Моя мама мене вчила маринувати огірки звичайним способом (з часником, парасольками кропу, лавровим листом, з перцем горошком і гвоздикою), так як вони завжди виходять смачними, адже це перевірений рецепт і багато господинь користуються саме їм. А ось моя бабуся все життя закатувала і до сих пір закочує огірочки з додаванням хрону, листя вишні, смородини , Навіть іноді додає в банку смородинові гілочки. Огірочки у неї теж завжди виходять на славу.

А так як я люблю експериментувати, то теж іноді додаю в мариновані огірки щось не зовсім звичайне, що не звичне нам. Минулого літа я закрила багато банок огірочків з патиссонами - ось це були огірки, супер смачні, ніжні. Сьогодні я хочу розповісти, як можна просто приготувати мариновані огірки на зиму з хріном. Адже ця рослина (приправа) надає таку пряність і трохи гостроту сусідять овочам в банку. В заготовки йдуть не тільки коріння хрону, але і відмінно підходять його величезні, довгі листи, з якими ми і будемо сьогодні закривати огірочки. А так як я люблю експериментувати, то теж іноді додаю в мариновані огірки щось не зовсім звичайне, що не звичне нам

Буде потрібно:

  • огірки
  • Листя хрону - 1 шт. на банку (об'ємом 1 л.)
  • Часник - по 3-4 зубчики на баночку
  • Перець чорний горошком - 3-5 горошин на баночку
  • Парасольки кропу - 1-2 шт. на баночку

для розсолу: на 1 л. води

  • Сіль - 2 ст.л. (Без верху)
  • Цукор - 2 ст.л. (Без верху)
  • Оцет (есенція 70%) - не повна ч.л. на банку обсягом 1 л., на 1,5 л. банку - 1 ч.л. оцту, на банку 3л. - повну десертну ложку.

Як приготувати огірки з хріном:

Огірки ретельно миємо й заливаємо холодною водою на 5-6 годин. Потім зрізаємо «попки» з обох сторін. Часник чистимо і ретельно миємо. Також під проточною водою добре промиваємо парасольки кропу і листя хрону. Можливо багато господинь захочуть покласти в баночку і корінь хрону - це можливо, але не переборщіть. У заздалегідь простерилізовані баночки починаємо закладати зелень: кріп, часник, горошини перцю і лист хрону. Його я просто повертаю по спіралі і закладаю в банку, він там розправляється по стінках банки. Залишається тільки закласти огірочки до верху банки.

Заливаю я огірки 3 рази: 1 раз киплячою водою і два рази розсолом. Кип'ятимо воду - це я спочатку роблю в електричному чайнику, заодно буде зрозуміло, який обсяг води нам потрібен на розсіл. І окропом заливаю банки з огірками на 15-20 хвилин. Зливаємо в раковину.

В цей час роблю розсіл на використаний раніше обсяг води (наприклад на 3 баночки об'ємом 1 л. Мені сьогодні треба було 1,35 л. Води). Закладаємо в 1,5 л. води сіль - 3 ст.л. і цукор - 3 ст.л. - кип'ятимо і відразу киплячим розсолом заливаємо банки з огірками. Знову даємо постояти 15-20 хвилин, а потім цей розсіл виливаємо в каструлю, знову доводимо до кипіння і розливаємо знову по банкам в які ми вже додали оцет. Залишилося нам баночки закрити під ключ або загвинтити кришками.

Закручені банки перевіряємо, щоб вони не текли і ставимо охолоджуватися до кімнатної температури на кришку і під ковдру. Така заготовка відмінно зберігається і в квартирі в шафі або коморі або відвозить в льох в гараж. У мене все заготовки стоять будинки, взимку тільки встигаємо їх відкривати.

Приємного Всім апетиту бажає Світлана і моя домашня kulinarochka2013.ru!

Як закрутити смачні баночки з огірочками, та з ягодами агрусу - Ви дізнаєтеся в покроковому рецепті з фото Як закрутити смачні баночки з   огірочками, та з ягодами агрусу   - Ви дізнаєтеся в покроковому рецепті з фото

Новости