Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найпростіший рецепт супу харчо

  1. Отже, для приготування неймовірно смачного супу харчо вам треба мати при собі:
  2. Спосіб приготування

Суп-харчо - це чудове блюдо грузинської кухні, від якого просто виходить аромат справжнього гірського багаття і тихої ночі на гірському уступі. Але як зварити суп харчо, простий рецепт якого ви зараз зможете оцінити, без ткемалі? Головне - купіть яловичину. Якщо ви придбаєте інший вид м'яса, харчо перетвориться просто в звичайний гострий суп.

Отже, для приготування неймовірно смачного супу харчо вам треба мати при собі:

  • півкілограма яловичої грудинки (дана частина туші найбільш підходить для приготування супу харчо);
  • така ж кількість свіжих помідорів;
  • 100 г рису вищої якості;
  • кінза і петрушка в кількості 4 гілочок кожної з трав;
  • перець духмяний (всього 4-5 горошин, не більше);
  • трохи ріпчастої цибулі (достатньо 3-4 головок);
  • ароматний кріп в кількості 2 гілочок;
  • зубок або навіть два часнику;
  • половинка стручки гострого червоного перцю, але якщо його немає, то можна змінити на чайну ложку меленої;
  • хмелі-сунелі потрібен приблизно в кількості 1-2 ч. л .;
  • Сіль, достатньо однієї чайної ложки.

;   Сіль, достатньо однієї чайної ложки

Спосіб приготування

Суп харчо для приготовлення не вимагає застосування ткемалі. Першою дією, яке буде означати початок готування, необхідно нарізати невеликими шматочками (приблизно по 30 г) жирну яловичу грудинку. Потім приберіть з м'яса жили і кістки, добре промийте і складіть в каструлю. До м'яса треба долити воду в кількості 8-10 склянок, а потім поставити на вогонь. Коли вода стане закипати, зніміть піну, залишивши каструлю на вогні ще на 40 хвилин, щоб м'ясо сварились до напівготовності.

Поки м'ясо вариться, займіться іншими продуктами. В першу чергу - томатами. Обшпарте їх окропом і зніміть тонку шкірку, а потім перетворите їх в ніжне пюре за допомогою блендера. Візьміть масла або жиру (з бульйону), додайте в порожню каструлю, а потім обсмажте в ньому дрібно нашатковану цибулю протягом 10 хвилин, підтримуючи середній вогонь. Дістаньте з бульйону м'ясо і покладіть в каструлю з цибулею, накрийте щільною кришкою і дайте згасити йому 15 хвилин. Тим часом процідіть бульйон з м'яса. У каструлю з м'ясом і цибулею покладіть приготоване в блендері пюре з томатів, потомите отриману суміш близько 10-15 хвилин. Додайте, що залишився в першій каструлі проціджений бульйон. Коли суп знову почне кипіти, додайте в нього рис і варіть ще 20 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до готовності можна вкласти все приготовані спеції: потовчені зубки часнику, хмелі-сунелі, сіль, рубана зелень, гострий перець, лавровий лист. Коли суп готовий, листочок лавра необхідно дістати з каструлі і викинути. Суп готовий.

Приємного вам апетиту!

Ще на нашому сайті

Але як зварити суп харчо, простий рецепт якого ви зараз зможете оцінити, без ткемалі?

Новости