Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто-ресторан. Або як поїсти в Барселоні і залишитися задоволеним.

  1. Тут правильніше буде звернутися до короткого словником.
  2. Є простий спосіб поговорити про вино в ресторані:
  3. Смачного!

Для недосвідченого в питаннях високої кухні росіянина, його візит до Барселони можна порівняти з першим враженням європейця від Африканського ринку

Для недосвідченого в питаннях високої кухні росіянина, його візит до Барселони можна порівняти з першим враженням європейця від Африканського ринку. Шокуюча особливість ресторанів Барселони в тому, що їх близько 3000 на території міста, чисельністю трохи більше 2 мільйонів чоловік.

Природно, далеко не всі ці заклади вам підійдуть для візиту. Відшукати хороший ресторан і правильно там поїсти, часом стає нездійсненною місією для російського відпочиваючого. На щастя, ця обставина легко можна виправити. У нашому путівнику нам хотілося б трохи підняти завісу плутанини галасливого міста і порекомендувати кілька простих дрібниць для зголоднілого гостя Барселони.

Безсумнівно, варто врахувати ваші вже сформувалися смаки. Але знову ж таки, пікантний момент, як нам враховувати смаки людини щодо їжі, якої, швидше за все, він ніколи не пробував? Непросте завдання. З досвіду багатьох років практики і роботи з віп-туризмом ми прийшли до рішення - йдемо в один з кращих ресторанів і влаштовуємо пишну і велику дегустацію. Там проходить лейтмотивом з безлічі зменшених порцій всю пишноту різних ліній іспанської кухні, з яких вже нескладно вибрати більш сподобалися. Відповідно до результатів ми і формуємо подальший список ресторанів для відвідування гостем під час поїздки. Якщо вам доведеться робити вибір самостійно, поспішаємо перерахувати кілька важливих нюансів.

При наближенні до ресторану завжди слід ознайомитися з меню, що зазвичай розміщено при вході в тій чи іншій формі. Уже саме по цій самій формі багато можна сказати про заведеніі.Еслі це розвіваються на вітрі папірець, де фломастером щось накарябал - не варто затримуватися. Якщо це зелена дошка з виведеним з неї крейдою денним меню - значить, вас чекає непогана домашня їжа. Якщо це акуратна металева стійка або засклена підсвічена вітрина з картонною книгою, де каліграфічним, тонким шрифтом по дорогому папері прописані складні назви - багато шансів спробувати авторську кухню.

Загалом, все просто, чим дорожче виглядає зовні вхід - тим більше шансів смачно поїсти. Конспіративних трапез тут не вітають. Швидше за все, в хорошому закладі вам або відкриють двері, або кинуться до вас мало не бігом, лише побачивши вас на порозі. Є невеликий шанс, що місць не виявиться, так як в престижних ресторанах найчастіше замовляють столик заздалегідь. Вихід, або телефонувати своєму гіду і просити замовити вам цей столик, або вчити іспанську і робити це самостійно. Шансів на замовлення по-англійськи у вас не дуже багато. Замовлення по англійськи * - переважна кількість іспанців вважає, що досконало володіє англійською, але це їх глибока помилка. Зазвичай їх словниковий запас вичерпується після привітання і подальше спілкування, особливо телефонне нагадує авангардний марення Альмодовара. Якщо в безпосередньому спілкуванні і в туристичній зоні ще і є якісь шанси зустріти людину, здатну на комунікацію, то в місцях відвідуваних іноземцями поліглотів небагато.

Якщо керуючий вже веде вас до вашого столика, обов'язково проконтролюйте відсутність прямого кондиционерного потоку над ним. Інакше ваш обід може перетворитися в квиток на больнічний.Одін година, проведена під підступною струменем холодного повітря для ніжного здоров'я северянина, може викликати гострий грип або бронхіт. Коли вам запропонують меню (carta / карта), беріть або російською (en ruso / ен русо), або на іспанському (en castellano / ен кастейано). Знову ж таки, з практики вдалося з'ясувати, що англійська трактування назв страв веде клієнта занадто далеко від реальності. За вибором страв клієнт в престижному місці може проводити до 20 хвилин і це абсолютно нормально. Вам саме для цього і принесуть крихітну тарілочку з оливками або інший аперитив, щоб ви не померли з голоду в очікуванні. З життєвого досвіду порадимо привернути увагу снують поруч офіціантів і, відразу ж, як ви присіли, переконати їх принести вам, щось випити або попити. За прохолодним ваш вибір обіду пройде більш приємно. Як вибирати? Тут все непросто. Тикати в найдорожче небезпечно. Найчастіше в Каталонії блюдо вартістю вище 40 євро може виявитися прорахованим способом для приведення двох чоловіків бізнесменів в лежаче стан. Порції бувають неймовірного розміру.

З цього доведеться розбиратися в написаному і діяти не поспішаючи. Є близько 20 основних груп в меню, що в тій чи іншій формі і формують орієнтацію закладу:

  • ensaladas (енсаладас) це салати. Їх слід вибирати, спираючись або на рада офіціанта, або на дрібний шрифт під їх назвою, де зазвичай перераховують основні компоненти. Якщо ви не закінчений вегетаріанець, то грамотним рішенням буде виходити з формули один салат на трьох. Його обсяг буде вражаючим.
  • entrantes frios (ентрантес Фріос) холодні закуски. Ох, тут є, де розвернутися. Радити щось конкретне складно, кожен з ресторанів норовить приготувати свій перелік. Хоча, спробуйте замовити carpacho (карпачо) це найтонша нарізка зі свіжої риби або м'яса, злегка приморожена. Таким чином, кухар намагається передати вам справжній смак вихідного продукту. Ця страва для насолоди, наїстися їм не вийде.
  • entrantes calientes (ентрантес Каліентес) гарячі закуски. Це зазвичай обсмажені / запечені на вогні або великий товстої сковороді овочі, морепродукти або все що завгодно, що прийшло кухареві на розум.

Це зазвичай обсмажені / запечені на вогні або великий товстої сковороді овочі, морепродукти або все що завгодно, що прийшло кухареві на розум

Тут правильніше буде звернутися до короткого словником.

  • tapas (тапас) це все, що невеликого розміру і лежить на шматочку хліба. Зазвичай це прийнято подавати як закуску між першим і другим стравами. Іноді це єдиний розділ меню, що доступний навіть при закритій кухні.
  • sopas (сопас) це супи. У Каталонії немає культури приготування великого вибору супів. Найпоширенішим супом тут є gaspacho (гаспачо), це майже томатний сік, тільки густий, присмачений різними приправами і добре охолоджений. Ух, чудово з'їсти мисочку його в спеку! У ресторанах, орієнтованих на морепродукти, майже завжди є суп з них. Це теж незабутнє переживання. Спробуйте, якщо температура повітря дозволяє.
  • pescado (пескадо) риба, як вона є. Рибу вибирати випливає з тих, що ловляться поблизу узбережжя самої Каталонії. Рекомендуємо замовити хвіст риби rape (ропі) або lenguado (ленгуадо). Це вірний спосіб спробувати рибу, яка ще вранці плавала в морі. Різниця смаку з замороженими напівфабрикатами може похитнути розум.
  • mariscos (маріскос) - це ті самі морські мешканці, з клешнями і вусиками. Пробувати їх потрібно всіх і поступово. З чого почати? Мабуть, з gambas (креветок), що ще живими везуть в ресторан, коли вранці ви прокидаєтеся в своєму готелі. За ними піде все інше, в тому числі і різні черепашки і молюски. Повірте, нічого незвичайного в поїданні нами цих дивацтв немає. Якщо б ми іронією долі опинилися у них в гостях на дні морському - вони б не стали сумніватися. Просто наша свідомість не звикло до їх зовнішнім виглядом, але ваш розум повинен його нейтралізувати, як перешкода на шляху до свята життя! Вибирати Ніжні свіжі устриці - нереальне задоволення, джерело заліза, вітамінів і ще потужний афродизіак.

Замовляйте їх частіше, але не більше 2 разів на тиждень і тільки в солідних ресторанах, а так само додатково перевіряйте кожну окремо з поданих вам устриць особисто. Їх поливають, вичавлюючи на м'якоть устриці сік свіжого лимона - її зовнішня грань повинна хоч трішки зменшитися в розмірах. Так само запах повинен бути ніжно-морської. Всі підозрілі аромати і нерухомі особини в устрицях шлюб безжально, так як від цього залежить ваше здоров'я. Увага жінкам! Чоловік, що поглинув понад десяти екземплярів, вже через дві-три години впадає в романтичний настрій і стає сексуально некерований ... Виноградний слимак - вишукані ласощі для знавця. Є багато рецептів, і ми рекомендували б будь-який з них, але з найменшою кількістю добавок. Смак свіжозасмаженим равликів краще не спотворювати. Обов'язково вживайте з хорошим білим вином.

Замовити равликів: "Караколес а ла Йауна".

  • arroces (арросес) рис у всіх іпостасях. Його вміють змішати з самими незвичними складовими. У цій секції у хорошого кухаря ви знайдете кілька видів паельї. Тут треба брати найдорожчу, вона буде смачніше. Хоча, як екзотика, може справити враження arros negro (чорний рис), який готують з додаванням натуральних чорнила кальмара.
  • fideuas (фідеуас) це будь-яка смачна лапшічка, що замінює в цих стравах рис. Готується майже так само, і з тим же, що і арросес, але вбирає аромат морепродуктів більш швидко. Це дозволяє зменшити загальний час приготування інгредієнтів спеціально для любителів ніжних страв.
  • pastas (ПАСТАС) це царство макаронів, спагетті і всього, що можна віднести до їхнього числа. Тут все просто - знаходиш улюблене поєднання і готово.
  • carnes (Карнес) - це м'ясо. Вибір його не широкий, але кожен з рецептів зазвичай полірується десятиліттями. Помилитися неможливо - кожне з обраних страв буде гідним. Варто відзначити tartar crudo de ternera (рубану сиру яловичину), це свіже м'ясо, подрібнене і змішане з яєчним жовтком, коньяком, сіллю, перцем і спеціями. Спокій, його перевіряють на інфекції, як Гагаріна перед відправкою в космос. Ви нічим не захворієте! Але ось отримати залежність від нього дуже просто. Небезпека в тому, що б не почати намагатися готувати його самостійно з парної телятини з російського ринку.
  • especialidades de la casa (еспесіалідадес де ла каса) дослівно перекладається як «спеціалізація дому», це окрема секція, де кухарі гордо розміщують свої шедеври. В хорошому ресторані доведеться побувати кілька разів, щоб спробувати кожен з них.
  • postres (пострес) це десерт. У Каталонії є негласна традиція з'їдати великий десерт, навіть якщо зовсім наївся. Варто посидіти після останнього блюда деякий час, випити чарочку червоного і заглибитися в пошук свого солодкого. Не дарма для замовлення десерту зазвичай використовують окреме меню. Ми можемо порадити стейк-тартар. При замовленні цієї страви слід вказати рівень його гостроти. Це звучить як "биття ПІКАНТЄ" - добре перчимо, і "СУАБ" - практично без перцю. Замовляючи тірамісу, ніколи точно не знаєш, що ж насправді принесуть. Це може виявитися шматком пирога, цілої дизайнерської композицією на тарілці або ж найніжнішої листкової субстанцією. tiramisu (тірамісу), це складний в приготуванні найлегший бісквіт, з різними просоченнями. У ньому переважає смак какао і кави, а по ніжності він порівнянний з першим снігом. Незважаючи на те, що спочатку це італійський десерт, в Іспанії він вважається своїм і готують його чудово.
  • bebidas (бебідос) це напої, вибір кави, ми сподіваємося, вас не утруднить.
  • vinos (винос) це вина. В хорошому ресторані прийнято мати товстеньку книгу вин. Коли вам її принесуть, хорошою манерою буде швидше визначитися в типі вина (червоне / біле / рожеве / ігристе / шампанське) і скромно попросити офіціанта порадити вам що у них є точно з «хорошого».

Є простий спосіб поговорити про вино в ресторані:

"Винні терміни" Термін Транскрипція Значення Червоне вино Joven Ховен Молоде Reserva Резерву Витримане Біле, рожеве, ігристе, шампанське Seco Секо Сухе Dulce Дульсе Солодке. Залишається лише додати, що після закінчення трапези має сенс хоча б спробувати висловити своє захоплення відповідальній особі в закладі. Це може послужити хорошим приводом для нього в наступний раз відшукати вам вільний столик, навіть якщо висить табличка «місць немає». На чай тут залишають зазвичай небагато, десь 3-5% від суми рахунку. При такій прохідний масі відвідувачів у персоналу до кінця дня все одно набирається пристойна сума. Використовуйте свій час в Барселоні раціонально! Не лінуйтеся, ходите в різні ресторани і пробуйте все, що приверне вашу увагу.

Смачного!

Центр послуг для життя і бізнесу «Іспанія по-російськи» - це Ваш гід в світі індивідуального туризму. Організація турів, маршрутів, поїздок, квитки на різні події, екскурсії з кращими гідами, організація свят. Послуги для вимогливих клієнтів.

+7 495 236 98 99 або +34 93 272 64 90 , [email protected]

Стаття виявилася корисною?

Так

() ()

Але знову ж таки, пікантний момент, як нам враховувати смаки людини щодо їжі, якої, швидше за все, він ніколи не пробував?
Як вибирати?
З чого почати?

Новости