Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як смачно приготувати рис на гарнір, незвичайний рецепт з фото

  1. Рецепт дуже смачного сливового рису на гарнір

У східних країнах рисові зерна є символом життя

У східних країнах рисові зерна є символом життя. Все тому, що рисова крупа дуже живильна і не псується так швидко, як овочі. А відсутність у рису власного яскраво вираженого смаку - це теж, скоріше, гідність, ніж недолік. Існує чимало рецептів, як смачно приготувати рис на гарнір. Одним з них ділиться з нами відомий кухар Джеймі Олівер - це ароматний рис з жасмином , Рецепт якого дивіться за посиланням. У сезон дозрівання овочів і фруктів можливості кулінарних експериментів збільшуються. Пропонований спосіб приготування рисової крупи перетворює не тільки її смак, але змінює колір і аромат. Щоб надати білим зернам мальовничий вид, часто додають природні барвники: морква, куркуму, буряк або шпинат. А ми будемо використовувати сливу для отримання легкого рожево-золотистого відтінку. І сама слива, і східні приправи додадуть гарніру з рису просто божественний смак і аромат! Якщо сумніваєтеся, що це буде смачно, згадайте смак плову, адже в нього часто додають свіжий або сушений чорнослив. Слива дуже вигідно поєднується з рисом, причому це можуть бути і гарніри з другими стравами, і солодкі пудинги на десерт. Як і рис, сливу дуже люблять в східній кухні. Взяти хоча б дуже смачний грузинський соус ткемалі, який подають до риби і м'яса. Приготування ткемалі відкладемо на потім, сьогодні ж пропоную подавати рисовий гарнір до прекрасного чахохбілі з куркою по-грузинськи . Ця страва в Грузії також вважається соусом і воно чудово підходить до гарніру з ароматного рису, та й спеції можна використовувати ті ж.

Кількість порцій: 2.

Складові:

  • 1 ст. Довгозернистий рису;
  • 2,5 ст. води;
  • 1 ч.л. рослинного масла без запаху;
  • 3 великі сливи;
  • 1 ч.л. з гіркою уцхо-сунелі (мелених насіння блакитного пажитника);
  • 1 ч.л. з гіркою імеретинського шафрану;
  • 1 ст.л. цукру;
  • сіль за смаком.

цукру;   сіль за смаком

Рецепт дуже смачного сливового рису на гарнір

1. Зливи можна використовувати різних сортів, солодкість і колір плодів також значення не має. Зливи х Добре моєму, ділимо навпіл, видаляємо кісточки. Готувати рис будемо в сотейнику або каструлі з товстим дном, де крупа зможе добре пропарити і не пригоріти до дна. Наливаємо в обрану ємність воду, всипаємо цукор, занурюємо сливу. Якщо кісточки у сливи погано відділяються від м'якоті, можна варити сливи цілком.

2. Накриваємо сотейник кришкою і про тваріваем сливи на повільному вогні до м'якості.

3. Дістаємо плоди, розминаємо виделкою або ложкою. Зливаємо сік назад в сотейник або каструлю. Зливи можна протерти через сито. Трохи кисло-солодкого м'якоті в рисовому гарнір теж буде до речі.

4. Ретельно промиваємо рис під проточною водою. Добиваємося максимальної прозорості зливаємо води. Щоб рис вийшов розсипчастим, на ньому не повинно залишитися крохмалю.

5. У сливовий відвар висипаємо промиту крупу, 1 чайну ложку рослинної олії і спеції. Завдяки рослинному жирі гарнір буде розсипчастим і блискучим. Пісне масло можна замінити вершковим, але його слід вводити в самому кінці приготування, на кроці 7.

6. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму, варимо ще 5 хвилин. Ємність потрібно накрити кришкою.

7. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь. Але приготування рису на гарнір на цьому не закінчується. Тримаємо зварену крупу в каструлі ще 15 хвилин. Ємність можна накрити не тільки кришкою, але і зверху товстим рушником. Така «лазня» допоможе крупі дійти до повної готовності. Рис пропарити, вбере в себе всю рідину, але не пригорить і буде розсипчастим.

8. У нас вийшов м'який, розсипчастий гарнір. Рисові зернятка мають дуже гарний відтінок і чудовий аромат.

9. Укладаємо на тарілку кільце. Наповнюємо його рисом і розрівнюємо ложкою поверхню (як на фото).

10. Знімаємо кільце.

11. Прикрашаємо зеленню, можна злегка присипати використовуваними в рецепті спеціями.

Гарнір з дуже смачного сливового рису готовий! Розсипчаста кисло-солодка ароматна крупа добре поєднується з підливою з качатини або м'яса індика. Рис гармонує з будь-птахом, в тому числі з куркою. Смачного!

Новости