Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аджика без варіння

  1. Інгредієнти для аджики без варіння в блендері
  2. Аджика без варіння з помідор і часнику на зиму: користь і шкода

Аджика без варіння, рецепт аджики на зиму з помідорів і часнику - це один з найшвидших, корисних і смачних способів заготовки аджики на зиму без варіння, самої ароматної приправи домашнього приготування.

Рецепт аджики без варіння - пряна суміш овочів, томатна аджика поєднується з великою кількістю страв, особливий аромат в холодній аджике належить часнику.

Чим свіжого часнику в аджике більше, тим холодна аджика гостріше і пікантні.

Універсальність холодної аджики без варіння дає можливість використання закуски і замість магазинних або домашніх кетчупів і соусів.

Холодна аджика з томатів і часнику, заготовлена ​​за цим рецептом на зиму без варіння, зберігає практично в повному обсязі весь склад вітамінів і мікроелементів протягом усієї зими, так як аджика, яку не потрібно варити.

Порада від Чудо-Кухарі. Термін зберігання аджики без варіння значно збільшується за рахунок заморожування приготовленої аджики в морозильній камері, при чому з мінімальною втратою вітамінів.

Підготовка - 30 хвилин

Час приготування - 1 година

Калорійність - 50 ккал на 100 грам
Калорійність - 50 ккал на 100 грам

Інгредієнти для аджики без варіння в блендері

  • перець солодкий болгарський - 600-700 г;
  • помідори червоні, стиглі - 2 кг;
  • часник свіжий - 150 г;
  • сіль - 1 ст.л .;
  • оцет столовий 9% - половина склянки.

Рецепт аджики без варіння на зиму

Аджика, якої в основному приправляють м'ясні чи рибні страви, в готовому вигляді являє собою овочеву суміш з перетертих овочів досить густої консистенції.

Однак, багато що залежить від вибраного сорту помідор: з соковитих аджика виходить рідка, з м'ясистих помідорів аджика густа.

  1. Промиваємо солодкий перець, відрізаємо хвостик. Потім ріжемо кожну перчинку на дві частини, для того, щоб з середини вичистити насіння. Половинки знову промиваємо.
  2. Для подібних цілей краще брати тонкокорие томати, з однорідною м'якоттю без твердих прожилок. Моєму кожну помідор, кришимо шматочками, гострим ножем вирізаємо плодоніжки.
  3. Потім переходимо до підготовки часнику, ретельно очищаємо кожен зубок від шкірки.
  4. Далі перекручуємо всі підготовлені овочі через м'ясорубку або подрібнюємо в кухонному комбайні, блендері і т.д. Маса повинна вийти однорідною, без шматочків. Однак, з поставленим завданням найкраще все-таки справляється блендер.
  5. Прокручені овочі переливаємо в емальовану миску або каструлю.
  6. Потім додаємо сіль, оцет, ретельно перемішуємо томатну аджику з часником і солодким перцем, прикриваємо кришкою і залишаємо на кухонному столі приблизно на 40-60 хвилин.
  7. Вдруге перемішуємо лопаткою, а шумівкою знімаємо утворилася на поверхні піну, розливаємо по попередньо простерилизованнимбанкам. Закручуємо загвинчуються або звичайними металевими кришками. Виносимо в прохолодне місце на зберігання.

Порада від Чудо-Кухарі. Якщо немає льоху, то холодну аджику без варіння можна зберігати в холодильнику всю зиму, на полиці з найнижчою температурою.

Сподіваємося, ми Вас переконали, що рецепт аджики з помідорів і часнику на зиму простий, варити аджику не потрібно, а після того, як самі приготуєте аджику своїми руками і спробуєте, то, напевно, погодитеся, що аджика ще й дуже смачна.

Аджика без варіння з помідор і часнику на зиму: користь і шкода

Аджика - корисна харчова приправа, за рахунок особливої ​​технології приготування аджики, що не передбачає варіння, смаження або будь-яку іншу термічну обробку овочів.

Про харчової цінності саморобної аджики без варіння, писати напевно, зайве, це і так зрозуміло - блюдо повністю натуральне, рослинного походження.

Отже, вдало підібраний склад аджики, в основі якого томати і часник, підвищує апетит, стимулює обмін речовин, насичує організм білками і вуглеводами, аджика приготована за цим рецептом не містить жирів.

Крім того, через великий вміст часнику, аджика, служить природним ліками в боротьбі з вірусними інфекціями, які не варену аджику потрібно вживати як профілактичний засіб взимку в період епідемії грипу.

Однак для вживання великої кількості свіжої аджики в їжу існують і протипоказання. Вони стосуються людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, порушеннями нирок, печінки, вагітних жінок і дітей.

Калорійність аджики з помідорів і часнику досить низька, близько 50 Ккал на 100 грамів продукту, тому людям, що стежать за своєю вагою, можна сміливо включати свіжу аджику взимку в меню для пісного столу , Використовувати як соус до картоплі .

Новости